אבוד לגמריי

or1986

New member
אבוד לגמריי

שלום רב, אני כבר בערך חצי שנה לא במסגרת של לימודים עקב ציונים גרועים במהלך לימודיי.מאז השיחרור אני מרגיש אובד עצות(כן עברו להן שנתיים וחצי!),אני ממש מרגיש מתוסכל לגמריי,חיפשתי בכל תחום אפשרי שקיים מפסיכולוגיה,שהיה החלום הגדול שלי,דרך ארכיאולוגיה,לשון,סוציולוגיה,מדעי החברה וכ'ו. עקב אותו תסכול עשיתי אבחון מקצועי שהראה שאני מתאים לחקר התרגום.יש לי אנגלית סך הכל דיי טובה,אני בנאדם סקרן מטבעי,מנומס,קצת חסר ביטחון,לא מסתגל טוב למצבי עמימות,קפדן,מוותר בקלות,וזה רק חלק מהתכונות באבחון שנמצאו אצלי.כמו כן יש לי כבוד למסגרת,אני עושה מה שאומרים לי רוב הזמן,ונמצא כי אני מתאים לתחום השפות:בלשנות,מידענות וחקר התרגום וכל מה שקשור למקצועות החקרניים שלא מתמטיים.כמו כן אני חלש בחלק המתמטי.מרוב סקרנות התעניינתי בבלשנות ובלשון עברית ובסוציולוגיה.הלב האמת הולך עם תחום השפות אך חלקו גם פונה לתחום החברתי והרצון להבין את החברה שלנו. אני בן 25 עוד מעט,בעל תעודת בגרות,פסיכומטרי לא עשיתי מעולם,מקצוע לא רכשתי לצערי,על מה לא חשבתי...מלהיות אנתרופולוג ועד למורה לאנגלית ובלשן.וגם עיתונאי.יש לי גם כושר כתיבה טוב.מקווה שתצליחו לעזור לי. נ.ב לאחרונה שוב צצו לי מחשבות לחזור לתקשורת ולסיים את התואר,או בכיוון הבלשנות,הנושא של שפות דיי מסקרן אותי,ועוד נקודה למחשבה,לימודי המזרח התיכון..מה שאימי הציעה לי.אני גם אוהב תרבויות ומלחמות:)..

shani ls

New member
מה זה חקר התרגום ?

זה שם נרדף להתמחות ספציפית בבלשנות ? למה לא ללמוד תרגום.. ? זה גם פרקטי. שיהי בהצלחה בכל מקרה.

molybdenum

New member
היי

לא אמרת פעם שאתה רוצה להיות מורה להיסטוריה ולאנגלית? התחרטת על זה? כי זה נראה לי אחלה

מבולבל לחלוטין-בגלל חוסר עניין וזלזול בלימוד

לאמר את האמת,לא הרגשתי שתוכן השיעורים נגע לי כל כך,לפחות חלקו,כנראה גם זילזלתי קצת בלימודים כי חשבתי לעצמי שזה "אונ' פתוחה" ולא הבנתי את משמעות השם והדבר.הלימודים סופר קשים,אבל ההתנסות הייתה שווה את זה!אני דיי מתגעגע לשיעורים האלו:(

or1986

New member
אני יכול אבל אני מתגעגע לתקשורת

אבל השאלה איזה תחום לבחור כי אני כל כך מבולבל:(,אני מתגעגע מצד אחד ללימודי תקשורת,למסגרת,לשיעורים,אבל מצד שני אולי מקצוע אחר היה מתאים לי יותר.למרות המחשבות לחזור ללמוד תקשורת:(

למעלה