אבודה

Destinys Shadow

New member
אבודה

שלום לכם,

שמי ירדן, בת 21. משוחררת כבר שמונה חודשים ובימים אלו מסיימת את המועדפת שלי.
ממש לפני כמה דקות דיברתי עם דוד שלי על עניין הלימודים, שבתאכלס.. אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי להמשך החיים והדבר היחיד שמושך אותי באמת באמת באמת - זה וטרינריה. התנאים בארץ בלתי אפשריים, והוא הציע לי את החוויה המיוחדת שבללמוד בחו"ל.. מיותר לציין שהרעיון לא עלה מעולם בטח ובטח שלא מיוזמתי.

אבל לפני שאני בכלל מתחילה לשקול את העניין, תוכלו לספר לי קצת על לימודים בחו"ל?
מאיפה מתחילים? איפה מחפשים? עם מי לדבר?.. יש מוסד בארץ שיכול להכין אותי למבחני הכניסה? (שאני מתארת לעצמי שיש...)
איפה עובדים?

תודה רבה רבה לכם!

דעתי

למרות שהפורום הזה מאוד יעיל מבחינת ייעוץ, הכח שלו טמון באמת בתשובות ודיעות בקשר לנושאים ספציפיים. יש כל כך הרבה תשובות שתלויות בהמון גורמים, שכמעט בלתי אפשרי לענות על השאלות הכלליות.

הייתי ממליצה להתחיל בחיפוש ותהיה, וכל הזמן לברר את הנושא מבחינת אפשרות-רצונות-כדאיות, כלומר: מה האפשרויות? האם הן תואמות את הרצונות שלך? האם הן כדאיות יחסית לאפשרויות אחרות, מבחינת השקעה מול רווח.

את יכולה לעשות חיפוש בפורום עם מילות מפתח שקשורות לנושא שמענייו אותך ולמקומות בעולם שבהם תשמחי ללמוד, אחרי שתגלי מה מילות המפתח האלו הן. אני חושבת שאחרי שתגלי מה קיים בעולם הגדול, תגבשי שאלות ספציפיות יותר לגבי התכניות והאפשרויות שלך, שעליהן סביר שיוכלו לענות לך תשובות יעילות יותר.

מקווה שזה עוזר קצת.

Philip Jr

New member
תשובה

היי ירדן נעים מאד!

אני אתחיל בכך שאת הרבה פחות אבודה מאנשים אחרים, מפני שאת כבר יודעת מה התחום שמעניין אותך - וטרינריה. לאנשים רבים במצבך אין אפילו כיוון ללימודים שלהם..

מכאן העניינים מסתבכים, כי החוויה של לימודים בחו"ל מאד שונה לכל אחד מאיתנו מכל מיני סיבות.. חלקינו בתואר ראשון, חלקנו בשני וחלקנו בדוקטורט.. חלקנו בארה"ב או קנדה, אחרים באירופה, אוסטרליה.... יש פה אנשים במדעים המדויקים, החברה, הרוח.. וכו וכו.. החוויה שלי בדוקטורט בפסיכולוגיה בארה"ב לא כל כך רלוונטית לתחום שאת מעוניינת בו, למרות שאשמח לשתף איתך פרטים כאלו אם תרצי.

אז מה עושים? ההגעה ללימודים בחו"ל מתחילה בעבודת מחקר לא פשוטה של מדינות, מוסדות ותוכניות שרלוונטיות למטרות שלך, ומתאימות לסטטוס האישי שלך ולהעדפות שלך. בימינו זה קצת יותר פשוט, את יכולה למשל לעבור על רשימת המוסדות המעניקים תואר דוקטור בוטרינריה באירופה ולראות אילו תוכניות מתאימות לך יותר (מבחינת עלות למשל / מיקום גאוגרפי / שפת לימודים.....). נקודה אחרת להתחיל בה היא שבמדינות מסוימות כמו ארה"ב וטרינריה לומדים אחרי תואר ראשון בתחום כמו ביולוגיה. באיטליה לעומת זאת וטרינריה זה מסלול ישיר של חמש שנים + התמחות ומבחן סיום לתואר של דוקטור בוטרינריה. העלויות מאד שונות ואני מניח שתרצי תוכנית באנגלית, אלא אם את דוברת שפה אחרת. אם את אזרחית אירופאית זה גם משפיע.. ועוד ועוד ועוד..

אני מציע שתתחילי בחיפושים האלו ONLINE, ומשם תקבלי הרבה מידע. אנחנו תמיד פה לעזור עם שאלות המשך, ולתת לך עצות שבתקווה יובילו אותך לדרך המלך.

לפעמים גם אני חולם על קריירה כוטרינר.. אני כבר מקנא!

Destinys Shadow

New member
אבל

למדת בארה"ב, כבר הייתה לך עבודה ביד והגעת למקום שבו כווווווולם מדברים אנגלית. באירופה לפי נסיוני המועט, הם לגמרי נמנעים מזה.. איך אפשר למצוא מקום עבודה שיקבל אותי למרות שאני דוברת רק אנגלית? צריך לממן את הלימודים האלו איכשהו..

אין אף אחד בפורום הזה שלמד רפואה\וטרינריה באירופה? אין דבר שיעזור יותר מלדבר עם אדם שעשה את זה..

Philip Jr

New member
תשובה

ירדן,

אני לא כל כך למה את מתכוונת, או איך הגעת למסקנות שהגעת.. בהחלט יעזור אם יצוץ פה סטודנט לוטרינריה בחו"ל, אבל עד אז הבא ניישר קו..

אני למדתי בארץ תואר ראשון, ואז המשכתי לדוקטורט בארה"ב, זה לא ממש רלוונטי לך. אני עובד כמתרגל, אבל גם את תוכלי לעבוד בקמפוס או מחוצה לו ברוב אם לא כל המדינות האירופאיות אליהן תלכי.

הגעתי למקום שבו יש קרוב ל - 5000 סטודנטים בינלאומיים, וגם במוסדות האירופאיים יש המון סטודנטים בינלאומיים, כך שממש לא תהיי הראשונה.

תוכניות הלימוד לוטרינריה במוסדות הרלוונטיים לך יהיו באנגלית גם כך, אז למה שיהיה מכשול של שפה? מה זאת אומרת נמנעים מזה? נמנעים מלדבר אנגלית? יש לי מכרים וחברים רבים בלימודים בחו"ל, והם כולם לומדים באנגלית ומדברים באנגלית גם אם הם באמסטרדם, או מילנו או ברלין..

מימון הלימודים - כנראה שתוכלי לעבוד מבחינת הויזה שתקבלי, ואכן תצטרכי למצוא עבודה בקמפוס או מחוצה לו. בכלל מימון לימודים בחו"ל זו סוגיה מורכבת, ואם בתחום שאת מעוניינת בו אין מקורות מימון טובים ואת לא במצב כלכלי שמאפשר זאת אז שווה לחזור לשקול לימודים בארץ.. אבל צריך לבדוק את העניין קודם לעומק.

לכן אני חוזר ואומר וגם מחזק את קלימרו - גם אם יצוץ כאן מישהו שלמד במקום X, את עדיין צריכה להתחיל את הדרך הזו במחקר ONLINE של תוכניות וטרינריה באנגלית באירופה, ולקרוא את כל המידע. ככה מתחילים את הדרך ללימודים בחו"ל, לא ממליץ לך להניח כל מיני הנחות שיתבררו לך כשגויות בסופו של דבר.

simon21becker

New member
במקרה אני לומד רפואת שיניים בפולין

היי ירדן כמו שאמרתי אני לומד רפואת שיניים בפולין
אני קורא הרבה בפורום, פחות כתוב אבל אולי הפעם אני יכול לעזור לך

כמה נקודות למחשבה

הי ירדן,
קודם כל, זה לגמרי בסדר להרגיש איך שאת מרגישה עכשיו.
את בת 21, את יצאת מהצבא, את רק עכשיו מתחילה לגשש לגבי החלטות גדולות לעתיד, זה בסדר גמור להרגיש מבולבלת.
והעובדה שוטרינריה מושכת אותך זו נקודה טובה להתחיל בה. גם אם בסוף לא תלכי על וטרינריה, או שתלכי על וטרינריה ואז תשני את דעתך, מעצם ההתנסות תלמדי המון.

ולגבי וטרינריה. מראש אני אגיד, לא למדתי וטרינריה, אפילו לא קרוב.
אבל אני קוראת אותך ואני רואה את שרשרת ההיסקים:
נורא קשה להתקבל לוטרינריה בישראל -> בטח אין לי סיכוי -> אולי יהיה קל יותר להוציא תואר בוטרינריה בחו"ל -> זה או חו"ל או לא וטרינריה בכלל.
ואני חושבת שמאוד מאוד כדאי להזהר לפני שאת מגיעה לשלב האחרון בשרשרת המחשבות הזו, שבעצם כולה נובעת מההנחה שלא תוכלי להתקבל לוטרינריה בישראל.

אם תקראי אחורה בפורום, תראי שבאופן כללי ההמלצה לרוב היא ללמוד את התואר הראשון בישראל, ממגוון סיבות:
גם בגלל היחס בין העלות לתמורה (הלימודים באיכות גבוהה, העלות הרבה יותר זולה ממה שיעלו הלימודים בחו"ל)
גם בגלל הקושי הנוסף שמתווסף מעצם היותך לבד בחו"ל והצורך להתמודד עם הר של דברים נוסף לתובענות של הלימודים (דבר שבהחלט יכול להתאים, אבל לפעמים בגיל צעיר זה יותר מדי)
וגם בגלל העלות הגדולה, כי מדובר בהרבה מאוד כסף, אפילו אם זה התואר הכי טוב בעולם.

אז אני רוצה לחזור להנחה שלא תוכלי ללמוד וטרינריה בישראל, כי התנאים הם בלתי אפשריים.
הם אפשריים למישהו - יש אנשים שמתקבלים. מדוע לא את?
פסיכומטרי גבוה? בגרויות גבוהות? אם אני חושבת על הקושי שבהשגת נתונים מתאימים - כן, זה קשה.
אבל אם את משווה את זה עכשיו למישהי שמוכנה להשקיע ימים ולילות בבירורים על לימודים בחו"ל (כי זה מה שתצטרכי לעשות על מנת להתקבל), שמוכנה להשקיע בבקשות קבלה לבתי ספר, שמוכנה לקחת התחייבויות כספיות גדולות, ולנסוע ללמוד בארץ אחרת, ללמוד שפה חדשה, לבסס חיים מאפס...אני חושבת שאם את מאמינה שאת מסוגלת לעשות את כל זה, אז בהשוואה להשיג את היעדים הספציפיים לקבלה לוטרינריה בישראל הם גם בהישג ידך.
אולי לא בשנייה זו ותדרש הרבה עבודה, אבל אם בכל מקרה תדרש הרבה עבודה על מנת ללמוד וטרינריה, למה לא להקל על עצמך את החיים?

לתחושתי, ההשקעה הזו במעבר לחו"ל לצרכי לימודים לא באמת תפתור לך בעיות של קושי, גם אם זה נראה ככה בעקבות השיחה עם הדוד שלך.
זה פשוט שעל הקשיים לקבלה לוטרינריה בישראל כבר התחלת לחשוב, ואילו הקשיים של לימודים בחו"ל עוד רחוקים ממך כי הרעיון כולו טרי.
אז זה אחלה שאת לוקחת את הזמן ללמוד על זה וחושבת אם זו אופציה, אבל אני חוזרת לנקודה שלשמה פתחתי את ההודעה:
תזכרי את שרשרת המחשבות שפירטת כאן ותזהרי לא ליפול למלכודת שמרוב שאת חושבת שמשהו הוא בלתי אפשרי, את מוצאת את עצמך עושה דברים הרבה יותר קשים.

22ק ו ס ם

New member
חו"ל זה מקום ענק

ואי אפשר לתת עיצות על סמך מגוון כזה עצום של מקומות שאת יכולה ללכת אליהם. אבל לפני שאת הולכת ומחפשת בחו"ל את צריכה למצות את האפשרויות בארץ. דבר ראשון, המחשבה שבחו"ל יותר קל לא נכונה. וטרינריה הוא מקצוע מבוקש מאוד בכל מקום בעולם ותנאי הקבלה מאוד קשים בכל מקום שתלכי אליהם. אז אולי בארץ הם קשים באופן מיוחד, אבל אם מסתכלים על התמונה כמכלול, והקשיים שמתלווים לכל מעבר לחו"ל, אז לא בטוח שבארץ לא יותר טוב. דבר שני, לימודי וטרינריה הם לימודים מתקדמים. כדי להגיע בכלל לשלב שאת יכולה להרשם ללימודים כאלו את צריכה תואר ראשון במקצועות כמו ביולוגיה, כימיה וכו'. את הלימודים הללו כדאי לעשות בארץ מסיבות רבות, בעיקר כלכליות, אבל במקרה שלך, גם בשביל לדעת אם הרצון להיות וטרינרית נשאר. אני מניח שאת לא ממש יודעת מה וטרינרים עושים ואת ניזונה מכל מיני סיפורים ואוהבת בעלי חיים באופן כללי. זה בדיוק כמו הרבה אנשים שהולכים ללמוד פסיכולוגיה ורוצים להיות מטפלים כי הם רוצים לעזור לאנשים אחרים. בשני המקצועות הללו יש הרבה יותר ממה שנדמה ואני ממליץ לך להתעניין קודם וללמוד על וטרינריה לפני שאת מגבשת דיעה. את יכולה אולי להתנדב אצל וטרינרית או לקרוא עוד על הנושא, ובמקביל ללמוד לתואר ראשון שיהיה הכרחי לוטרינריה.

נשמע בעיקר שאת קצת מבולבלת ולא יודעת מה את רוצה מהחיים שזה מאוד הגיוני בהתחשב בגילך ובניסיון שלך. אל תשללי שום דבר כרגע ותנסי להתעניין בתחומים שונים ולראות אולי בכל זאת יש עניין (דרך ספרים למשל). זה גם בסדר לשנות את דעתך בעוד כמה שנים, הרבה אנשים עושים את זה.

Philip Jr

New member
רק הערה

לא בכל מקום וטרינריה זה תואר מתקדם, יש מסלולים ישירים לתואר של דוקטור בוטרינריה, בדומה למסלולים של דוקטור לרפואה.

GeJuFan

New member
חייבת לתמוך במה

שאמר קוסם. וטרינריה זה אחד המקצועות- מהבחינה הרגשית ונפשית- הכי קשים שיש. לדעתי אפילו יותר קשה מרפואה של בני אדם כי יש את מחסום השפה ויש המון החלטות מאד קשות לעשות - כמו האם להרדים בע"ח או לא- שאין אצל בני אדם.
מעבר לזה יש את העבודה מול הבעלים עצמם
.
אני מניחה שאולי וטרינריה זה כמו רפואת ילדים.

ירדן אני לא יודעת אם יש לך ניסיון כלשהו במרפאה וטרינרית או בטיפול רפואי של בע"ח, אני יכולה להגיד לך שאני מגיל 14 שימשתי כבית אומן לגורי חתולים, עברו דרכי לא מעט גורים חולים, יתומים, ובריאים. חלקם שרדו ועברו לבתים קבועים, חלקם לא, אצל חלקם נאלצתי לעשות את ההחלטה הקשה של להרדים. עשר שנים בתוך העולם הזה שיחות עם וטרינרים לאורך השנים הבהיר לי חד וחלק שממש אני לא רוצה להיות וטרינרית, אין לי את הסטמינה הרגשית, והאמת אני ממש לא רוצה לאבד את הרגשיות שכן יש לי (המון וטרינרים שאני הכרתי נהפכו לקהי חושים עם השנים).
אבל אם את ממש רוצה אולי שווה לשקול לעשות קודם תואר כאחות וטרינרית (לאחד המוסדות בארץ יש תואר כזה), לעבוד שנה שנתיים בבית חולים וטרינרי ולקבל הרגשה של התחום הזה.

ToStudy

New member
היי ירדן

ברכות על השחרור..
לימודים בחו"ל טומנים בחובם אתגר גדול מאוד הן מבחינת תוכן הלימודים והן מבחינת החברה השונה בקהילה בה תהיי.
החיבור של המרחק מהארץ והמשפחה והחברים יכול להיות קשה מאוד למי שאינו רגיל לזה ולמי שאינו מגיע מוכן לזה..
אבל - החוויות בתקופת הלימודים יהיו יקרות מפז וזוהי הרפתקאה נהדרת.
יש כאן מאמר על לימודים בחול"ל שיכול להציג לך פנים נוספות במהלך זה.. http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=3754
שיהיה המון בהצלחה ירדן
אלון - פורטל ToStudy

Philip Jr

New member
את העצות שלכם לגבי פסיכולוגיה הייתי מתקן

"כל מי שרואה את עתידו המקצועי בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, יעשה בחכמה אם יבחר ללמוד זאת בארצות הברית." - לא נכון.

"המוסדות הנחשבים ביותר בתחום הם מוסדות המשתייכים לליגת הקיסוס היוקרתית כמו אוניברסיטת סטנפורד" - לא נכון, בין השאר כי סטנפורד לא משתייכת לליגה הנ"ל.

"ניתן ללמוד את המקצוע גם באוניברסיטת ברקלי, קליפורניה או בוסטון." - ובעוד עשרות מוסדות, מה גם שברקלי משתייכת למערכת של אוניברסיטאות קליפורניה, מכאן השם UC Berkeley..

"לצורך הלימודים יש להצטייד בכמות רבה מאוד של כסף שכן שנת לימוד אחת עולה בין 10,000 ל30,000 דולר" - לא נכון.

עצה טובה לגבי לימודים בחו"ל יכולה להיות בעלת ערך רב, אבל פורטלים מלאים בעצות אחיתופל של "יועצים מקצועיים" לא תורמים רבות לקהילת המתעניינים בלימודים בחו"ל.

rtenne9

New member
לגבי וטרינריה

היי ירדן,
אחרים כבר כתבו לך על זה אבל אני אוסיף את דעתי. אני סטודנטית לוטרינריה בארה״ב. הייתי צריכה לעשות תואר ראשון במדעים לפני שהתקבלתי ולדעתי זאת השיטה הכי טובה. אני לרגע לא אומרת שאת לא מסוגלת ללמוד וטרינריה או שאין לך את העניין בזה, אבל לעשות תואר ראשון קודם (כמו שדורשים בארץ ובארה״ב) גם יוכיח לך אם מדעים בצורה מאוד אינטנסיבית מעניינים אותך ואם את מסוגלת לעבוד עם בעלי חיים. כמו שנאמר, וטרינריה זה מקצוע מאוד קשה. זה דורש המון השקעה בלי התחייבות לעבודה או לשכר הולם. זה מקצוע מאוד אמוציונלי ודורש בגרות והבנה. בעצם מה שאני אומרת זה שאני גם ממליצה לך להתנדב במרפאה וטרינרית ולראות שזה מתאים לך, ויותר מזה, לא לותר על הרעיון של תואר ראשון. יש משהו שמפריע לי עם המחשבה של ״בארץ קשה להתקבל אז אני אלמד באירופה״. לפעמים קשה זה טוב, זה תואר שהוא קשה והוא צריך להיות קשה. ועדות קבלה הרבה פעמים עושות טעויות ומפספסות אנשים מאוד טובים, אבל המינימום שצריך לעשות זה לנסות.

Philip Jr

New member
אפשר להתעניין

באיפה את לומדת? לרוב אני שומע על ישראלים הלומדים וטרינריה באירופה, פעם ראשונה שנתקלתי בסטודנטית בארה"ב..

למעלה