אבודה

מייט123

New member
אבודה

שלום! אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לחפש... אני יודעת קצת מה חשוב לי, אבל אני לא יודעת לתרגם את זה למספרים (גודל זכרון, משקל, גודל מסך וכו'...) אשמח אם תוכלי לעזור לי קצת מנסיונכם העשיר... המחשב אמור לשמש אותי לצרכי לימודים ועבודה (מה שאומר בעיקר המון מסמכים מכל מיני סוגים, ועבודה עם אינטרנט) ובכלל, לכל השימושים הביתיים הרגילים של מחשב. מכיוון שזה הולך להיות המחשב העיקרי שלי (זה לא בנוסף למחשב ביתי שולחני, אלא במקום) חשוב לי שיהיה נוח לשימוש (ולכן אני לא רוצה מיני). מצד שני, אני סטודנטית ויכול להיות שמדי פעם אצטרך לקחת אותו ללימודים, כך שכדאי שבכל זאת יהיה יחסית קל ונוח לנשיאה. מבחינת גודל זיכרון - שוב, מדובר במחשב העיקרי עליו אני אעבוד, ואני גם לא מתכוונת להחליף מחשב אחת לשנה, אז חשוב לי שיהיה מספיק זכרון כדי שאני לא אגיע תוך חדשיים למצב שכבר כבד לו והוא זז נורא לאט. אני לא מתכוונת לעשות סרטים על המחשב ולהשתמש בכל מיני תכנות כבדות במיוחד,רק חשוב לי שהוא יעמוד במשימות הבסיסיות לאורך זמן (המון קבצי word, pdf, xls. שימוש נרחב באינטרנט. אייטונס. הדברים הרגילים... בין השאר, בעבודה שלי אני מתעסקת עם קבצי xls יחסית כבדים, מין תוכנות פנימיות שנכתבו ב- Excel שמעבדות לי כל מיני נתונים, אני לא יודעת אם זה משנה יותר מדי לצורך העניין). מסך - לא יודעת. שיהיה נוח ונחמד. לא צריך ענק. אבל גם לא פיצפון. ועכשיו לשאלות: מה צריכים להיות הגבולות שלי מבחינת משקל? גודל זכרון מינימלי רצוי? (ובאותה הזדמנות - מה ההבדל בין זכרון מטמון לזכרון RAM? ומה החשיבות של גודל דיסק קשיח ושל מהירות המעבד?) מהו גודל המסך הסטנדרטי שרצוי לחפש? ואיזה עוד פיצ'רים חשובים אני צריכה לבדוק? אשמח לכל תגובה ועצה, תודה מראש לכל העונים...

kobi 23

New member
שכחת פרט חשוב...תקציב

1.משקל זה עניין סובייקטיבי אבל לדעתי בסביבות ה2.5 ק"ג יספיק לך. 2 2-3 ג'יגה 3 זכרון מטמון זהו זכרון המובנה בתוך המעבד, מיועד לגישה ושמירה מהירה יותר לנתונים ,זכרון RAM זה לגישה ושמירה פחות מהירה ,יותר של תוכנות ,ככה אני חושב לפחות.תקנו אותי אם אני טועה. 4 גודל מסך סטנדרטי זה 15.4'' ככל שיורדים בגודל המסך כך גם המשקל יורד כמובן 5)אחריות חשוב ביותר !!! רצוי כמה שיותר ,לקנות רק מותג אמין ואיכותי כמו דל ,לנובו ,טושיבה ,HP וכו' ולא איזה פוג'יאוחטו. וויפי יש בכל המחשבים היום ,כנ"ל צורב DVD ,בלוטוס אין בכולם (אם זה חשוב לך) וזהו פחות או יותר

מייט123

New member
תודה רבה!

לגבי תקציב - עוד לא לגמרי ברור. אני מניחה שעד 5000. כמובן שעדיף כמה שפחות, אבל הנושא הזה די גמיש... ואם יש עוד מי שיכול לעזור ולתת קצת טיפים זה ישמח אותי מאוד..

למעלה