אבד/נגנב חמוס

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
אבד/נגנב חמוס

מאחר וזה קרה כבר פעמיים בפורום הזה, החלטתי לפתוח שרשור הצעות מה עושים במקרה והחמוס אבד או נגנב. תרגישו חופשיים להציע הצעות משלכם
מה עושים כשהחמוס שלכם אבד או נגנב?
קודם כל - להביא כמה שיותר אנשים לחיפוש ושכל אחד יתפזר לשטח אחר!
ללכת עם הצעצוע הכי אהוב עליו ולהרעיש בכל איזור הבית, החצר והבניין (למקרה שיש), והכי חשוב - להרעיש ברחובות. לכו כמה שיותר רחוק ותרעישו בלי הפסקה. בחיפושים שימו למקומות שאהובים על החמוס שלכם. בד"כ חמוסים אוהבים גם צינורות או שיחים.
יש שריקה או שם שהחמוס מגיב אליו? השתמשו גם בייתרון זה.
אם החמוס שלך אוהב במקרה אוכל שיש לו ריח חזק (כגון טונה) נסו לפתות אותו עם זה.
יש לכם כלב שיכול לעזור לכם לחפש אותו? (בקריאה של "איפה חמוס?" או משהו דומה) - קחו אותו איתכם לחיפושים!
שימו לב לחתולי הרחוב. האם הם שקועים במשהו? חתולי רחוב בד"כ מתעניינים באוד בחמוסים ואולי יובילו אותו אליכם.
תלו מודעה עם כמה שיותר פרטים מזהים כאשר בגדול כתוב "אבד חמוס" ו"פרס כספי מובטח למוצא". במודעה שימו שתי תמונות - אחת של הראש והשניה של הגוף עם הראש. כך שמי שלא מכיר חמוס יידע איך החיה הזו נראית. תשאירו במודעה כמה מספרי טלפון ופלאפון שיהיה זמין 24/7 (הדגישו זאת במודעה).
תעברו אצל כל שכן ושכן עם תמונה ברורה של הפנים והגוף של החמוס שלכם. תבקשו מהם להכנס הביתה ולבדוק בעצמכם אם החמוס שם. הסבירו לשכנים שחמוס זו חיה מאוד חמקנית ושגם אם הם לא ראו אותו נכנס לביתם, יכול להיות שהוא מתחבא אצלם. ברגע שאתם בפנים - תרעישו לחמוס עם הצעצוע/קריאה בשמו/שריקה. השאירו אצל כל שכן שאתם עוברים אצלו מספר טלפון שבו הוא יוכל להשיג אתכם במידה והוא יראה את החמוס.
אם כל זה לא עוזר אני הייתי ממליצה למצוא כלבן שיש לו כלב גישוש ויחד איתו לחפש את החמוס האבוד.

WTR

New member
איך למנוע גניבה/אבידה של חמוס

בהזדמנות זו אני רוצה לפתוח שרשור נוסף, הפעם איך למנוע גניבה/אבידה של חמוס. שוב, תרגישו חופשיים להוסיף. אם הכלוב של החמוס שלכם מחוץ לבית, גדלים סיכוייו להגנב. במקרה כזה, יש לנעול את כל פתחי הכלוב במנעולים לא קפיציים, וכמה שיותר גדולים ועבים יותר טוב. זכרו למגן את כל הגינה ולגדר אותה למקרה שהחמוס מסתובב בגינה בחופשיות. אף פעם אל תשאירו את החמוס חופשי ללא השגחה, בייחוד אם מדובר במקום פתוח כמו גינה. אם החמוס שלכם בתוך הבית
דלתות סגורות- הקפידו על דלת ראשית (ומשנית, אם יש) סגורה.
פתחים סגורים- במידה ויש לכם מרפסת או שלחמוס שלכם יש חדר משלו, תדאגו לסגור את הפתח של המרפסת/החדר באיזשהו דיקט שגובהו גדול מ40 ס"מ. כמו כן, לאטום את כל הפרצות בבית.
השגחה תמיד- לא לתת לאנשים לראות או ללטף את החמוס שלכם ללא השגחה.
הרחיקו כסאות מחלונות כדי שהחמוס שלכם לא יגיע למקומות מסוכנים כמו חלון או פתח כלשהו.

N a d a v 1 6

New member
הכי חשוב זה

לא ל"רחם" על החמוסים שלכם ואיי מסכנים הם בכלוב לא ולא!!!!!! אם אתם יודעים שאתם לא מסוגלים להשגיח....ואתם מאוד עסוקים אל תוציאו אותם נקודה. וכמו שאיילת אמרה בשום פנים ואופן! לא לתת לאנשים אחרים להיות עם החמוסים שלכם לבד!!!!!=).

Sweet Fantasy

New member
הוא התכוון

עסוקים כמו שהוא היה אתמול עם האורחים לא עסוקים מבחינת עבודה ולא נמצאים בבית

N a d a v 1 6

New member
וואלה צודקת!

אבל אם תשימי לב, לפחות משהו שאני שמתי לב רוב ההודעות שלך באות ב"טון" כזה של תקיפה.. גם אותי לא צריכים להרוג(כמו שאת רשמת) זה בכל עיצבן. בכל אופן אני מתנצל..אבל להבאה תשדלי להסתכל על רוב ההודעות ואז להגיב.

Lovable Stray

New member
../images/Emo10.gif

לצערי אחיו של ריצ'י (שהיה שייך לאחותו של החבר שלי) נעלם לפני כחצי שנה ולא הצלחנו למצוא אותו
שום דבר לא עזר והוא נעלם כאילו בלעה אותו האדמה, אני חושבת שאולי אחד הילדים השכנים מצא אותו ולא רצה להחזיר (פה כולם יודעים שאנחנו מגדלים חמוסים כי אנחנו מטיילים איתם הרבה)

Lovable Stray

New member
עוד משהו../images/Emo41.gif

לעבור בכל חנות חיות ומרפאה וטרינרית באיזור - אולי מישהו מצא אותו והביא אותו לשם (או ניסה למכור לחנות).

למעלה