אבד "אני" מן הארץ

אופירA

New member
מנהל
אבד "אני" מן הארץ

לא נעים לי להגיד "אבד חסיד מן הארץ", אבל זה מה שקורה בדיכאון שלי. ה"אני" החסיד שלי הסתלק, יצא לחופשה, למילואים, נעדר (המוצא הישר יבוא על שכרו).
נותר "אני" רגוז, מרוט עצבים, קצר פתיל, חסר סבלנות לבני אדם, לילדים, לבנים ולנכדה... בתוך גוף חלש ועייף, נפש תשושה, ותחושות סחרור כעין "צלילים של ברזלים" במוח.
"אני" חסר ריכוז, מבולבל, עצוב. זועם, מריר ומקטר, מקלל ושונא, פסימי ומלא רחמים עצמיים, צפוף ועסוק בעצמו, ומעצבן כל פקיד בחלד...

ולא רק שה"אני" הזה אינו נעים, אלא גם שהוא בכלל לא אני. אני נעדרת (המוצא הישר וכו'...). הסתתרה האהבה, ההבנה, המבט הרחב, שמחה, סיפוק, לב חם ואופטימיות.

בקיצור, הלכתי לאיבוד לעצמי. וככה זה כל החיים, הייתי משתנה מדי תקופה (אז לא קראו לזה בי-פולר אלא "ילדה איומה"), ואנשים כעסו עלי תמיד ולא ידעו שגם אני מבוהלת מכך שנעלמתי פתאום ובא משהו אחר. ואפילו מהדיסוננסים רחבי הקיצון שקיימים בעת ובעונה אחת באישיותי. ולקח המון שנים להבין מי אני, ומי לא אני, ואיך חיים עם הדיסוננס הרחב, ואיך לא להצטרף לאלו שכועסים עלי...
היום אני מבינה את עצמי, לא כועסת על עצמי, אני לא חושבת שטעיתי, אני שומרת על עצמי בדרך הכי נכונה שיש.
והבשורה הטובה - ההומור לא אבד לי (בין הקיטורים והעצבים).

הפסיכיאטרית מאוד לא אהבה מה שהיא ראתה בפגישתנו האחרונה, ורצתה מיד לזרוק לעזאזל את הכדור שנתנה לי. בסוף החלטנו לנסות תוספת תרופה (כי הכדור החדש טרי מידי מכדי לזרקו), ואם תוך חודש לא יחזור לי האני האמיתי - ייזרק כל הקוקטייל.

בינתיים הפסקתי לקבל הזמנות עבודה, כי אין לי שום מרווח בנפש לזה. אני צריכה "אשפוז יום" בבית, שזה חתולים, צמחים, אוכל, טיפול בחליי הגוף, דמעות, הרבה שינה וסודוקו.
ככה ייעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו

חיזוק, ביקורת, הארות, עידודים, טישיו (וגם טונה לחתולים) - יתקבלו בברכה מכולם.

קודם כל

לפחות בעיני, דרך המסך את עוברת אותה אופירה החכמה, הטובה, המבינה, הסבלנית, בעלת הלב החם והיודעת להתבטא מצוין.
זה לא מובן מאליו.
זה רק אומר שלא איבדת את כל התכונות הטובות שיש לך, גם אם את מרגישה כך.
אז נכון שאת עוברת תקופה קשה, אבל היא תחלוף בע"ה, אם לא עם התרופה הזו, אז אם תרופה אחרת. ובינתיים, תוכלי להיאחז בכל הדברים הטובים שיש בך, תוכלי להזכיר לעצמך שלפחות כאן את נשארת אותה אופירה שכולנו מכירים, ושלא באמת איבדת את כל התכונות הטובות שבך.
שבת שלום.

יש אני ויש אני, אז מי אני?

אופירה היקרה,

שמחה שנשארו בך החכמה, ויכולת הניסוח, וחוש ההומור, ומעל הכל - האופטימיות והרצון לשפר את איכות חייך ולא להכנע להשפעות המחלה ולהשפעת הטיפול התרופתי.

שמחה ליכולת המופלאה שלך להכיר את הצדדים השונים שבך, על אף שלא תמיד יש לך שליטה על הזמנתם והופעתם.

שמחה שהיום את יודעת מי האני שהוא באמת את, ובכל זאת אינך כועסת על האני האחר. מקבלת גם אותו בהבנה, על אף שלא בשמחה.

שמחה שאת שומרת על עצמך בדרך הכי נכונה שיש.

שמחה שהחלטת יחד עם הפסיכיאטרית לשנות את הקוקטייל הנוכחי, כי תקופת הסבל בה שיתפת אותנו, ארכה יותר מדי.

מקווה שבקרוב תחזרי גם לטיפול פסיכולוגי.

סומכת עליך שתדעי מהו הטיפול הטוב ביותר עבורך.

אופירה היקרה,

איך שזה נראה מן הצד, החסיד שלך לא אבד לחלוטין, אלא נאלץ להסתתר באופן זמני מחמת זעמו של חלק קדום, גולמי, כאוב וכועס מאד.
החלק ההוא לא מתעניין בתובנות החכמות שרכשת ולא עוסק בנושאים כמו התפתחות והתקדמות. הוא פשוט שם ודורש התייחסות, תשומת לב, הבנה וחמלה.
מאחר שבכתיבתך על עצמך ולאחרים, גם בימים טרופים אלה, אופירה החכמה, הרגישה, המודעת, המדויקת, מלאת ההומור והאמפטיה לבני אדם עוברת היטב, נותר רק להניח שהיא עדיין שם, ואפילו מצליחה להחזיק בתודעה את הדרך הארוכה והמדהימה שעברה, את האדם המדהים שגדלת את עצמך להיות.
עכשיו קשה וזה בסדר. לאף אחד אין כוחות נפש בלתי מוגבלים. אני חושבת שאת פועלת נכון ב"אשפוז יום הביתי" אליו הכנסת את עצמך על מנת לאפשר לנפש את המנוחה שהיא כה זקוקה לה, מקום ומרחב לבכות ולצעוק, להיות מרירה, עצבנית וכואבת ככל שנדרש. זהו ה"חסיד" שלך שנמצא שם, שהכלים אותם רכש מאפשרים לו להכיל ולקבל את הקוטב האחר, להעניק לו את החמלה לה הוא זקוק כל כך.

אין לי הרבה תובנות עבורך, רק חיבוקים, חיזוקים, טישיו וטונה :-;
רק להציע שאולי כן תוכלי להרוויח מטיפול דווקא כעת - כמובן לא מהחלק שמשחזר ומנטרל טראומות כי אין לך כוחות לזה כרגע, וגם לא מהחלק המעבד והמתקן שלו,
אלא פשוט מהחלק התמיכתי, זה שמעניק תיקוף והכלה, מרחב חופשי לנפש לבטא את מה שהיא חייבת, בלי השיפוטית שאפיינה את העבר.

תחזיקי מעמד שם.
איתך מרחוק

מישהי1631

New member
תרגישי טוב, אופירה יקרה

מקווה שתמצאי את האני הקודמת שלך בקרוב.
בינתיים תנוחי ככול שתצטרכי. בלי לחץ.

למעלה