אבדתם אותי

שמממואל

New member
אבדתם אותי

אני אדם דתי, שהחליט שהשנה, במיוחד לאחר האיחוד של מרץ עם ביילין להצביע לראשונה למרץ. כי איזו ברירה נותרה לי? העבודה סובלת מאין-אונים, והבעיות החברתיות והתרבותיות מעניינות כנראה רק את מרץ. והנה שמעתי היום בחדשות את המצע החדש של מרץ בענייני דת ומדינה. ואף שאני תומך בהפרדת דת ומדינה ניכר היה שאין ניסוח המצע הזה אלא מעשה פוליטי מכוער שנועד לקחת קולות משונא הדת טומי לפיד. אינני רואה מדוע יש להתייחס לגיור, שהוא חלק מהתרבות היהודית לדורותיה, במילים המזלזלות של "אקט פולחני", זכות כל אחד לחשוב כך אבל לנסח זאת כמצע? המצע טוען שכל מי שתוכח זיקתו למדינת ישראל יהיה זכאי לעלות ארצה, ואני שואל מדוע עקרון בעייתי מעורפל ולא ברור שכזה, בסוגיה שהיא הרבה יותר סבוכה משאלת הכפיה הדתית, שכן היא עוסקת כבר בענייני זהות שהם סבוכים יותר ומצריכים רגישות רבה יותר, דווקא היא זוכה לכזו החלטיות גסה ורשמיות בוטה במצע. לי ברור שלא אהבת חירות האדם עומדת כאן אלא התנגחות מכוערת בדת לשם מלחמה במפלגת שינוי. אני מבין שמבחינה טקטית יותר כדאי להתחשב במצביעי שינוי בשניים או שלושה דתיים שמצביעים מרץ, אבל האם דווקא ממפלגה זו יש לצפות שתכניס את הטקטיקה הפוליטית לתוך המצע שלה המשקף את עקרונותיה, ותפגע בכבוד האדם הדתי? אותי איבדתם, על כן אני בלית ברירה, מצביע עבודה.

קצת עובדות

המצע החדש שפורסם היום בתקשורת הינו בבסיסו אותו המצע של מרצ 1999. מרצ לא נגררה אחרי שינוי ולא שינתה את עקרונות המצע, גם אם בתקשורת בחרו להציג את המצע החדש באופן מוטעה זה. מרצ לא שונאת את הדת והדתיים, מרצ נלחמת בכפייה הדתית. ולכן, גם לא היתה כל כונה לפגוע ברגשות שלך או של כל איש ואישה מאמינים אחרים/ות.

iceviper

New member
לשמואל

גם לי בתור אדם דתי יש בעיה עם ה"מצע החדש" כפי שהוגדר,אבל יותר בעניין הרבנות הראשית.אני בהחלט חושב שיש מקום לנציגות רבנית עליונה מפאת הסמליות שבעניין,וגם כתבתי בעניין זה לאתר מרצ ואני מחכה לתשובה. אבל יש לזכור שבמאזן הדברים החיוביים מול השליליים בולטת הפעילות החברתית,וגם ההתנגדות לכפייה דתית או לענייני דת בכלל נעשית בצורה הרבה יותר ראויה מאשר שינוי. אני מצביע מרצ,למרות ועל אף "המצע החדש".

שמממואל

New member
אני דווקא

מוכן לוותר על הרבנות הראשית. אם היא סמליות אז היא מסמלת דבר שלילי. את הפיכתה של הדת לפונקציה שלטונית חילונית, ובדברים אלו אני חסידו של ישעיהו ליבוביץ´. לעומת זאת חוק השבות איננו עוסק בסמלים, אלא ממש בשאלת הבסיס הלאומי של מדינת ישראל והזהות הממשית של אלו שמכוננים את המשטר והחברה - האזרחים. אמנם גם אני בעד שינויים מסויימים בחוק השבות. אך ודאי לי שהעקרון הבסיסי המעניק זכות עליה ליהודים, כאשר הגדרת יהודתם היא אורתודוכסית, היא האפשרית היחידה. וזה לא בגלל שהיהדות האורתודוכסית היא זו שצריכה לשלוט במדינה מבחינה משפטית (חלילה) אלא בגלל שבפועל היהדות כיום כעם אין לה שום בסיס זהותי מוגדר משותף אחר חוץ מזה. פגיעה בזה היא פגיעה בעצם תודעת הציבוריות הישראלית והיהודית, שהיא חשובה בדיוק כמו הצורך שציבוריות זו תנהל שלטון של שוויון זכויות וחירות האדם, לא מספיק שלטון צודק וחוקים צודקים בספרי החוקים צריכים לחשוב גם על החברה שמקבלת על עצמה את השלטון הזה, בכללותה על כל חלקיה, ועל תודעת הציבוריות שלה. ובזה מרצ, מתוך שטחיות רבה ופזיזות, פוגעת. ואני מתקשה לקחת בכך חלק.

ricardo18

New member
באופן כללי מאוד - מרצ דורשת יותר

מפלגה אחרת חופש מדת וחופש דת. אל תתן לסמנטיקה למנוע ממך להגיע אל מה שאתה מאמין בו.

למעלה