אבדן כלב במשפחה

Ace2010

New member
אבדן כלב במשפחה

יש לי ילדה בת 3 ואני לא יודע מה לומר לה לגבי הכלב שלנו שנפטר לפני מספר חודשים. היא שואלת על הכלב ואנחנו לא יודעים איך להתמודד עם זה. תודה כל העוזרים.

אחשל

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo27.gif ../images/Emo13.gif

בהתחלה השאלה נראתה לי ממש ביזארית ולא במקום, אבל אחרי כמה שניות אני חושב לעצמי - בעצם למה לא
כמעט כל מי שמגדל חיית מחמד בבית מחשיב אותה כחלק מהמשפחה (כך זה לגבי החתולה שלנו, כבר יותר מ-6 שנים...) אז גם אל האובדן שלה צריך להתייחס בהתאם. אני חושב שבמאמרים ובחיפוש בפורום תוכל למצוא כל מיני דעות לגבי התנהגות עם ילדים בהקשר של אובדן במשפחה.

sad

New member
נראה לי הכי נכון לאמר לה

שהוא מת. גם אם היא לא מבינה מה זה. לאמר לה שהוא מת ושכשמישהו מת הוא לא חוזר יותר אף פעם להיות חי. וששמו את הגוף שלו באדמה. אני אישית נגד עלה לשמיים או הוא עכשיו עם מלאכים כי זה סותר את סופיות החיים אבל יש דעות לכאן ולכאן. לא לעשות מזה עינין ולא להבהל. אפשר אחרי שאומרים לה שהוא מת ולא יחזור לשאול אם היא זוכרת אותו.. להזכיר לה משהו שהיה קשור בו (את זוכרת שהוא היה עושה...) ולעבור הלאה. בהצלחה.

collie

New member
אני איבדת כלב

לפני 3 חודשים ואני בת 32 וזה מאד מאד קשה והאמת למרות שאומרים שעם הזמן זה קל יותר כרגע זה ממש לא כך. הוא היה כמו הבן הבכור שלנו וכל כך אהבנו אותו והוא היה חלק בלתי נפרד מהמשפחה הקטנה. חברים קרובים מבינים אותי כי הם יודעים שהוא היה כמו ילד ועשינו בשבילו הכל. אני כל יום חושבת עליו וכמעט כל יום בוכה עליו כמו אתמל בלילה שממש בכיתי הרבה כאילו רק אתמל הוא מת. אני מבקרת את הקבר הרבה ופשוט מתגעגעת אליו בתירוף. גם המוות שלו היה לא צפוי בכלל. הוא היה בריא וצעיר וחשבתי שיהיה לי עוד הרבה שנים איתו אבל יום אחד חזרנו הביתה מהעבודה ובעלי מצא אותו שוכב ולא זז. תמיד פחדתי שיקרה לו משהו. אם הוא היה ישן הייתי בודקת שהוא נושם. שהייתי בעבודה חשבתי עליו , שנסענו לחו"ל והוא נשאר עם ההורים פחדתי שמהשו יקרה לו. זה כל כך קשה לי. אני כל כך רוצה ללטף אותי ולחבק אותו ולקחת אותו לטיולים. אני מרגישה צורך כל כך חזק בזה וזה משגע אותי. אני פשוט לא יודעת מה לעשות.

למעלה