אבא,

אסרטיבית

יקירה, כבר הציעו לך פה לשבת איתו לשיחה מלב אל לב. וכמו שהבנתי הוא מציק גם לשאר בני המשפחה. הוא כרגע ב"אור" או בהיבריס של הצלחתו, ואין לא שום יכולת לקלוט כמה הרס הוא זורע סביבו. וכמו שאני מבינה שיחות של תכבד את האחר לא נופלות לו להיגיון, ואני מכירה את השיחות האלה של "מי שרוצה לך רק טוב" אני מציעה לך הכנה אישית לשיחה. לפני שאת מארגנת שיחה עם אבא, רשמי לעצמך בדיוק את הנקודות שהוא יורד לחייך. התמקדי במה את מוכנה ומה את לא מוכנה לשמוע ממנו. עמדי מול המראה ( אני לא צוחקת בכלל) ושימי לב לרמת האסרטיביות שבה את משתמשת. אל תתחנני שהוא יכבד את צרכיך. אימרי את צרכיך באסרטיביות ואל תתני לו להפריע. עמדי בגאון ודרשי את היחס המכבד. אל תבקשי ממנו לשנות את ההטפה והמוסר. הסבירי שאת לא תסכימי לשמוע את זה ממנו. וזה בכלל לא פתוח לדיון. בכל מקרה שיבוא אחרי ההסבר שלך, ברגע בוא הוא יעיז לפתוח את פיו ולהטיף מוסר. דאגי לומר באסרטיביות "כבר דיברנו על זה" ואם זה לא יעזור, קומי ועיזבי את המקום. זו לפחות היתה דרכי להוריד את המשפחה ממני. יותר מזה, כשהם כבר ירדו ממני, הם היו באים אליי להתייעץ מה עושים עם X ששמנה והרי "שום דבר שלא אומרים לא עוזר" נכון, שום חזרה על אותה דרך שהתנהלת בה בעבר ולא צלחה, לא עוזרת. ולא משנה באיזה תחום. מי שרוצה ליצור שינוי באחרים, חייב להתחיל את השינוי בעצמו. אל תסכימי לשמוע את אימרות השפר שלו. הוא לא הבין במילים, הוא יאלץ להבין במעשים.
גדול ל

תודה! ../images/Emo24.gif

אני נוהגת באסרטיביות עם אבי רוב הזמן (מן הסתם לא במצבים בהם הוא מצליח לפגוע בי) ושמתי לב שהוא מעריך ומפנים מסרים שהועברו אליו בדרך זו.. אז שוב, תודה על העצה.. אני בהחלט אשתדל ליישם אותה ולא להשתפן בדרך, בתקווה שגם הפעם יבין את המסר.. שבת מקסימה!

למעלה