אבא שלי מכה אותי......

fire storm

New member
אבא שלי מכה אותי......

אז זה הסיפור שלי(אני יושב כאן עם דמעות בעיניים)......: כבר שנים ארוכות שאבא שלי, אשר נמצא רוב הזמן בדכאון מתמשך, מכה אותי. הוא לא עושה את זה מצורך סאדיסטי שלו, הוא לא עושה את זה בקביעות אבל הוא מרביץ לי כשאני "לא מתנהג בסדר", כאשר אני לא קם לבית ספר, אני מאופיין בקרב הסובבים אותי בתור" הילד המאחר בכפייתי", שאני פשוט מתקשה לקום בבקרים וכשאמא שלי(שהיא אחת הדמויות המרכזיות בסיפור) כבר אובדת עצות לטענתה, היא פשוט נכנסת לחדרה(אנחנו גרים בקוטג' והחדר שלה הוא מול שלי) ומחממת את אבי שכבר במילא לא מתמודד היטב עם עצבנות ואיכשהו הופכת אותי לבנאדם רע ופסיכי שמנסה למרר לה את החיים, רק בגלל שאני ישן(ואם כמה שזה יישמע פטתי, אני עושה את זה בתת מודע) ומתחילה לספר לו על זה שאני הורס לה את החיים והוא בתגובה קם ובהליכה מהירה מושך אותי מהמיטה ומרביץ לי, היו הרבה דברים, אבל הסיפור של היום(רק לפני 35 דקות זה קרה) הוא האחד ההכי חמור מבחינתי, הוא בא אליי בצעקות ו משך אותי מהמיטה, דחף אותי חזרה למיטה ואז בתנופה, נתן לי אגרוף לפנים ולוקח בקבוק קולה שהיה בסביבה ומוריד לי על הראש, כאילו שאני הולך איתו קטטה בבר, רק שהעובדה הקטנה שחסרה כאן, היא שאני תלמיד כיתה ט' כבן 15 והוא בן אדם שסובל מהיסטוריה של מחלות דיכאוניות ולוקח תרופות בקביעות כבן 50 עם כושר גופני וחוזק די גדול. ואז אני מתחיל לבכות. אני מתחיל לצרוח עליו, על אמא שלי, אני סוגר את הדלת, כשאני כבר מעוצבן לגמרי, ואז ממשיך לצרוח עליו שהוא לא בן אדם נורמלי, שזה לא מגיע לי, שאין לו זכות לעשות את זה, שהוא בן 50 ואני בן 15 ועוד שלל טיעונים למה זה לא בסדר ונחשב ללא חוקי, היום אני התפוצצתי ובאתי לאבא שלי לחדר צעקתי עליו כשהוא במיטה(הוא סובל מבעיות שינה והוא לא ישן בלילות) ואמא שלי הייתה שם, ואז היא הפכה אותי למופע חי, היא טוענת כשאני בהתקף אמוק שאני פסיכי, אני בוכה ואומר שהוא הרס אותי, היא מתעללת בי כשאני במצב רגשי נורא מסובך ורגיש. אני מתחיל לחשוב שהיא לא יצור אנושי, שהיא מפלצת שיכולה לנווט כיווני מחשבה של בני אדם וככה לסדר הכל כמו שהיא רוצה שיהיה, שאני אצא הרע בסיפור. היום התעצבנתי יותר מבדרך כלל ובאתי אליה ונתתי לה אגרוף. צעקתי עליה ועליו שייראו מה זה עושה לי, כמה שכל זה הורס לי את החיים, את המצב הבריאותי הנפשי, את זה שהיא הופכת אותי למשהו שאני לא וככה בעזרת המצב הזה היא מתחילה לטעון שאני ממש משוגע וצריך להוציא אותי מהבית. זה לא מגיע לי. אני יושב כאן ובוכה ומתקשה לסדר את הנשימה, אני לא יכול יותר ככה. אני רוצה עצות. והכי מכעיס זה שהיא משתמשת באיום שלה נגדי כדי להשתיק אותי כבר שנים: היא תוציא אותי מבית ספר ותשלח אותי לפנימייה ועכשיו זה הפך לזה שהיא פשוט לא תרשום אותי לתיכון לשנה הבאה. אני שוקל ברצינות אפשרות של להתאבד, פשוט לגמור את החיים שלי, כי סבלתי מספיק, גם אם אני אלך לתיכון ואעשה בגרות, בטח כל הכסף שאני ארוויח במה שאני אעבוד יילך לקניית כדורי פרוזאק ותשלום לפסיכיאטר. אני שונא את החיים שלי.

s h o o s h a

New member
לאן לפנות?

שני מקומות שעליך לפנות אליהם בראש וראשונה: 1. יועצת/ פסיכולוגית של בית הספר בו אתה לומד 2. עובדת סוציאלית בלשכת הרווחה בעיר מגוריך. אתה מוכרח לערב דמות חיצונית במה שמתרחש ולקבל עזרה.

s h o o s h a

New member
יש מיליון סיבות לחיות!!!

קוראת את הדברים וחושבת אילו מילים יהיו נכונות לומר לך. התאבדות אינה אופציה! אתה בן 15 וכל החיים לפניך. והחיים יפים ויש להם הרבה מה להציע לך. אתה יודע? אולי אם תיקח את ה'איום' של אמא שלך ותהפוך אותו למשהו מעשי, כלומר, תבקש לעזוב את הבית למסגרת לימודית אחרת, פנימיה, יהיה לך הרבה יותר קל. אתה לא תהיה שותף להרבה מהלחץ שקיים בתוך הבית. תבטיח לעצמך לימודים במסגרת מסודרת, שקט נפשי וסיום הלימודים עם תעודת בגרות. האיום יכול להפוך לכלי אשר ישרת אותך. אני מקווה שאתה קורא את הדברים. מציעה לפנות גם לאתר 'סהר' ולבדוק אם באזור מגוריך יש 'בית קפה'. וכמובן, שאני כאן.

ידידי הצעיר

ממכתבך אני מתרשם שאין לך מקום בבית עם הוריך. וכמו ששושה הציעה, פנימיה יכול להיות רעיון לא רע יחסית למצב בו אתה נמצא כרגע. ואספר לך סיפור מהחיים. לבתי הבוגרת ממך בשנה יש חברה בגילה. הן לומדות יחד בתיכון. ההבדל היחיד הוא שבתום הלימודים, בתי מגיעה הביתה וחברתה הולכת לפנימיה. מספר פעמים ארחנו אותה בביתנו. מדובר בנערה מקסימה, חכמה, אינטליגנטית וחייכנית. גם לה כמו לך החיים לא האירו פנים. גם הוריה כמו אלו שלך, התנהגו אליה באלימות מילולית ופיסית. אבל היא לא נשברה, פנתה למי שצריך ועזבה את הבית. היא לומדת במסגרת כמו כולם, אבל את יתר השעות מבלה בפנימייה. בוא נשים את הקלפים על השולחן ולא נתכחש לעובדות. היא לא מתלהבת מהפנימיה, זה לא אידיאל עבורה, בסיטואציה אחרת הייתה מעדיפה את הבית כמובן, אבל בנסיבות שנוצרו המסגרת הזו עדיפה אלף מונים לעומת הגיהנום שחוותה. והיא חושבת קדימה. מעורה בחברה, לומדת לבגרות, נלחמת חזק ואני בטוח שתצליח ותגיע רחוק. ועוד דבר חשוב. היא בשום אופן לא חושבת על התאבדות. אין לה סיבה וגם לך לא. מקריאת מכתבך, אני מתרשם שמדובר בנער אינטליגנטי, יש לך שפה עשירה. מציע לך לפנות לגורמים ששושה הפנתה אותך אליהם ואני בטוח שעוד תוכיח לעצמך ולהוריך לאן אתה מסוגל להגיע חרף כל הקשיים.
בהצלחה.

שילה1

New member
נער חמו-בנוסף לכל קודמיי,מצרפת עוד

רעיון,מנסיוני האישי עם בתי. תגיד לי,למה אינך מתעורר?אולי כדאי ורצוי לעבור בדיקות?חשבת על זה? כשבתי היתה בגילך(כן זו השוטרה שלי!),טענה כי אינה מסוגלת לקום בבוקר.ואחרי תקופה בה התייעצתי,וכמעט התייאשתי,החלטתי, בתיאום עם הרופא שלה,להפנותה לבדיקות.האמת?הרופא חשד במשהו.עברו 3 חודשים,תוצאות הבדיקות היגיעו. הבעייה טופלה,עברה וחלפה לה,עוד במהלך החופש הגדול של אותה שנה. אזזז? ולנושא אביך:מאמינה שקשה לך מאוד,אבל אביך חולה.וכאן חוזרת לעצות של קודמיי:פנימיה אינה עונש.לגביך-פתרון הולם לבעייה.חשבת על זה? משום מה יש לי תחושה כי אתה רוצה,יכול ומסוגל לפתור את בעייתך,וכי תגיע רחוק. החיים יפים,חמוד,ואתה רק בתחילת המסע המרתק. אזור כוחות,ולדרך! מאחלת לך המון הצלחה,ובטוחה כי עוד נשמע עליך בשנים הבאות.

שילה1

New member
ועוד רעיון:הראה להוריך את ההתכתבות

כאן,בפורום. אולי בלי הפנייה שלך. מה אתה אומר? ובכלל-כנס לכאן,רק כדי שנדע כולנו שאתה בסדר!

fairylike

New member
קראתי את דבריך

וקראתי את התגובות ומה שיש לי להגיד זה "תילחם בכל הכוח" קח צעד צעד ותתקדם לכיוון בריא יותר ובטוח יותר. תאזור את כל הכוחות שיש לך, כי זה הולך להיות קשה, אבל אני סומכת עליך שתגיע להחלטה הנכונה. כמה פעמים הרגשתי שנמאס לי מהחיים שלי... חבל לך על הזמן! אבל מוצאים פה טיפת כוח ועוד אחת משם, פוגשים אנשים טובים באמצע הדרך (כמו אלו שענו לך כאן) ושורדים. פשוט שורדים! המווווווון בהצלחה! ממישהי שעברה שואה

אני קוראת את מילותייך עם דמעות בעינ

ייים, אני כל כך מבינה מה ואיך אתה מרגיש. דבר ראשון תדע שזו לא אשמתך, ההורים הם אלה הדפוקים(מקווה שאתה יודע זאת) והם רלה שצריכים את הפרוזאק כדבר ראשוני. ללכת לפנימייה זה לא איום---תתחנן!!! לקראת זה. זה יעשה לך רק טוב, ויראה לך שיש גם טוב בעולם. שלקופ בבוקר זו זכות ולא חובה. הייתי נותנת הכל!!! כדי להחזיר את הגלגל אחורה ולגדול בפנימייה, ולא בבית הרוס. ההורים של ךהרוסים נפשית וגם הם זקוקוים לעזרה. אל תתבייש לדבר על הדברים, אל תתבייש לפנות לעזרה, כי אם לא, תמצא את עצמך(אם לא כבר מצאת) מדרדר למצבים של בריחה מהמציאות(כמו שתייה או סמים) אם תצטרך עזרה יותר ממוקדת, מאדם שעבר רת כל הטרדיה הזו(שהיום סדיעבד, לשמחתי הפכה לקומדיה) שלח מסר ואדבר ריתך רצת יותר אישית. תהייה חזק!!!!! וגם אם אתה נשבר למד לאסוף את עצמך. החיים הם לא שחור ולבן, אל תגיד התאבדות אף לא בפונקציה מחשביתית, אפחד לא שווה את זה, ובטח שלא הם. החיים ניתנו לנו במתנה, ועוד קצת... תקופה... ותראה את הדברים ברורים יותר. היום כשאני אמא לילדים , אני יודעת איך לא התייחסו אליי. איך חשבתי שכל העולם הוא הקובייה שגדלתי בה. והם לא . יצרתי חיים לעולם , ואין הרגשה משכרת מזו, לחיות את הילדות מחדש איתם, ודרכם. הדרך ארוכה, אך משתלמת. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!

למעלה