אבא עשיר אבא עני

אבא עשיר אבא עני

תוך כדי קריאת הספר הזה, עלו בי כל מיני מחשבות לגבי הרעיונות שהמחבר מציע שם בקשר לצבירת נכסים והרווחים שניתן להפיק מהם. כל מי שקרא אי פעם את הספר "אבא עשיר אבא עני" הייתי מעוניינית שיחווה את דעתו בנושא. כיוון שאני רק בתחילת הדרך ואין לי כל כך עדיין מושג בקשר לאמינות הסוגיות שהסופר מעלה בעניין ההתעשרות. עד כמה זה מציאותי ומעשי השיטות שהוא נותן שם? האם באמת רוב הכסף של העשירים טמון בהשקעות ובנכסים שברשותם? זה נשמע הגיוני עד כדי כך שזה גורם לי לפקפק ביישום טריויאלי של התיאוריה בחיי היום יום.. מה דעתכם, יש אמת בדבריו?

forex analist

New member
לא מתאים לישראלים. נקודה.

אני בגדול מאמין מאוד בפילוסופיה שמאחורי הדברים. אבל צריך אופי מיוחד והרפתקני בשביל להבין וגם ליישם, אני לא חושב שהוא מתאים למשל לרוב הישראלים שאני מכיר. המנטליות בארץ היא בדיוק ההפך ממה שהוא מתאר. הנה למשל דוגמה אחת מצוינת: הרי הבסיס מאחורי התאוריה הוא לא להגיע להתחיבויות ולרכוש נכסים במקום. בעמ' 91 הוא מגדיר מזה בעיניו נכסים. בין היתר מניות. זה אומר שאם יש לך 50,000 דולר אתה צריך להשקיע אותם כדי לעשות יותר כסף. מה כל הישראלים עושים כשיש להם את ה50,000 הראשונים? לוקחים משכנתא ל30 שנה (התחייבויות) הם חושבים שהם קנו נכס ובעצם עשו את הדבר ההפוך. היו כתבות מענינות בדימארקר לאחרונה שבאמת הסבירו למה לא משתלם לקנות דירה. כלכלי זה לא. בארצות רבות מאוד מקובל לגור בשכירות ולהשקיע כספים במניות או אג"ח למשל. בארץ אני לא מכיר מישהו כזה, חוץ ממני. אני למשל לא מתכוון לקנות דירה עם משכנתא. אבל אני גם לא מתכוון להישאר בארץ אז אני לא דוגמה. אגב הספר הראשון שלו נקרא: If you want to be rich and happy, dont go to school

תלוי בגישה

אני מתנגדת בתוקף בכלל לכל הרעיון של הלוואת משכנתא, לדעתי זה כמו חול טובעני, מלכודת של בנקים שרק רוצים לחסוט ממך כמה שיותר. אהבתי את הרעיון של כסף שקונה כסף, אך לדעתי זה מתאים יותר למי שיש לי סכום התחלתי נאה שמספיק על מנת להכנס לתחום ההשקעות : מניות, מט"ח, נדל"ן, אופציות וכו'.. לא הבנתי למה הכוונה "שאם יש לך 50,000 דולר אתה צריך להשקיע אותם כדי לעשות יותר כסף. מה כל הישראלים עושים כשיש להם את ה50,000 הראשונים? לוקחים משכנתא ל30 שנה (התחייבויות) הם חושבים שהם קנו נכס ובעצם עשו את הדבר ההפוך"...
לקחת משכנא כשיש לך 50,000 $?... למה הכוונה?... איזה סוג של מנטליות? ולמה לעשות הכללות? בימינו באמת לא משתלם לקנות דירה בעקבות שער הדולר (אתמול היה 4.155) שצונח דבר המחזק את ערך השקל.. בהחלט לא ברכה לכל התחום של הנדל"ן. מה שכן כ נושא המניות, אופציות, אג"ח, מט"ח.. למרות שאין לי עדיין ידע יותר רחב בזה, זה נשמע לי יותר אקטרקטיבי למי שיש את הפוטנציאל, אפשר להשוות את זה להימורים, תמיד קיים הסיכון של רווח מול הפסד. הדבר היחידי שנדל"ן מאפשר לעומת אופציות (בורסה), זה שנכסים זו השקעה והכנסה פאסיבית (כמו דמי שכירות חודשיים שזורמים לך לכיס באופן קבוע), בעוד הרווח ממניה מגיע רק בעקבות מכירתה... איפה לדעתך הסיכונים יותר גבוהים מכל ההשקעות האפשריות?

Dirge

New member
התאוריה נכונה מאד אבל..

כל אחד שונה, וכל אחד מתחיל מנקודת זינוק שונה בחיים. זה נכון מה שפורקס אנליסט אמר מעלי, בארץ הרבה יותר קשה ליישם את החלק הפראקטי בגלל שזו לא מדינה קפיטליסטית, לא הכל מותר, ובטח שלא יוצאים לקראת מייזמים כמו שבארה"ב אבל מה שכן, הפן התאורתי הוא מליון אחוז צודק. הצורת חשיבה היא נכונה ביותר. אני חסיד גדול של הפילוסופיה הפיננסית של מחבר אבא עשיר אבא עני. זה גם הכי הגיוני לחשוב שהצורה הנכונה ביותר להתקדם זה דרך צבירת נכסים. הבעיה היא שבישראל, צבירת נכסים זה מטרה בכלל לא קלה. מה לעשות, אנחנו לא חיים במדינה שקל לחיות בה. אבל מה שאתה כן יכול לעשות זה להתחיל ללמוד על העולם הפיננסי ולרכוש לעצמך את הכלים הדרושים כדי כן להיות מסוגל בעתיד לזהות הזדמנויות השקעה. הבעיה השנייה, למרות מה שרוברט קיוסקי יגיד בספריו (שנורא חוזרים על עצמם חח), כן צריכים הון התחלתי. לא יעזור כלום, אם אין לך קצת מזומאני בצד, אין לך אמצעים לרכישת הדרך או המטרה. בהצלחה, ואני מאמין בביטחה שכל אחד שקורא את הספר הזה ומבין את המסר שהוא מנסה להעביר ולא רק מנסה לחקות את הפראקטיקה, יצליח בחיים ברמה המתאימה לו. וד"א אני בן 21.

ההבדל בין ישראל לארה"ב

מה הכוונה שישראל היא מדינה קפיטליסטית? כלומר, כיצד זה נותן השלכותיו על אופי ההשקעות והצד היישומי של התיאוריה שרוברט מתאר בספריו? מה בעצם מבדיל אותנו משאר מדינות העולם?

forex analist

New member
וואו חופרת ../images/Emo13.gif

האמת הפורום הזה לא בדיוק פילוסופי, פה צריכים לעזור אחד לשני לעשות כסף בפורקס. נקודה. אבל אם כבר הרגזת אותי אז ככה: א. שאלת "למה לעשות הכללות" זה לא הכללה לדבר על מנטליות ישראלית בהקשר הזה.זאת עובדה וזה נתון שאחוז רוכשי הדירות בארץ הוא גבוה. מתוכם אחוז גבוה לוקח משכנתא. זה ממש מכת מדינה לדעתי, משכנתא שם נירדף לחתונה אצלנו. זה ממש לא ככה ברוב המדינות. אני לא חילקתי את הגלובוס למדינות ולכן זאת לא הכללה שלי, כמו שתגידי לי שתמ"ג נמוך במצרים זה גזענות. ב.כתבת שדירה זה נכס שמייצר הכנסה קבועה וכו'- טעות שכיחה: מניות, אג"ח ומט"ח יכולים בהחלט ליייצר הכנסה: דיווידנטים, קופון חודשי/שנתי, ריבית (בהתאמה) לא נכון להתייחס ליחס סיכוי/ סיכון כמו הימור, את צודקת ברוב המיקרים זה ככה ולרוב אנשים יפסידו, אבל יש דרכים לייצר רווחים בסיכון נמוך ולאורך זמן. תאמיני לי ואם תרצי אני אשמח להסביר לך איך. אבל לחשוב שדירה זה עסק שמכניס כסף בטוח? אני מכיר לא מעט אנשים שקנו דירות שאיבדו מערכם. ההפסד הוא עצום, והשכירות מכסה בקושי את הריבית של אותה התחייבות, (משכנתא). יש עוד כמה דברים אבל אין לי כוח לפילוסופיות, יש החלטה על ריבית באוסטרליה עוד שעתיים ואני צריך לעבוד...

בובי

New member
אני בדיוק כותב ספר על הנושא

אותו עיקרון של נכסים אך במקרה שלי מדובר על נכסים וירטואלים.. עם ROI מאוד מהיר אם כדי להחזיר השקעה של בית שעולה 100000 דולר לוקח עשרות שנים אצלי ההשקעה חוזרת בדרך כלל תוך מספר חודשים. הבעיה היא שצריך הרבה זמן, דמיון והשקעה, פחות כסף ההשקעה הכספית מאות שקלים. בהצלחה לכולם

בובי

New member
תשובה בגדול

אתה בונה אתר בנושאים שונים שעלותו לשנה כולל האכסון והדומיין כ 30 דולר צריך לדעת איך לכתוב ואיך לקדם בגוגל. לאחר מכן אתה נכנס לתוכנית של גוגל אידיסנס שהיא תוכנית הפרסום של גוגל תוך זמן קצר ניתן להגיע לרווחים של דולר ביום - כלומר כיסוי של העלות השנתית שלך הכפל זאת ב15 עד 20 אתרים ואתה מגיע ל 500 דולר בחודש ויותר בלי להשקיע המון כסף כאשר ההשקעה מחזירה את עצמה מהר מאוד

בובי

New member
כל מה שמביא כסף הוא ברכה

ואני מתכנן בעתיד הרחוק יותר גם אתר על מסחר במט"ח וסיסטמים

קלמטין

New member
אגוגל אידיסנס

אתה יכול לפרט קצת על תוכנית "גוגל אידיסנס" או לסירוגין להביא לינק להסבר? תודה מראש :)

למעלה