אבא עני אבא עשיר

אלוני.

New member
ספר "חמוד"

שהפך ל"טרנד" כולל ספרי ההמשך ומשחק ה cash flow שמשום מה נראה לרוכשים (במחיר מופקע) כמשהו מדהים תוך שהם מתעלמים מכך שפשוט מדובר במשחק ה"מונופול" משופר במעט. בעולם שנמצא בין "מי הזיז את הגבינה" ל"אלכימאי" שהלך ל"נזיר שמכר את הפרארי שלו" הספר הזה מתברג לא רע, אולי לא בסדר הכרונולוגי - מן הסתם הנזיר יישם את מדיניות הספר כדי לקנות את הפרארי......

סנטימנט

New member
מליוני קוראים יחלקו עליך

גם בסוגיית הספר, וגם בסוגיית המשחק. ניכר שמעולם לא שיחקת את המשחק. לא זכור לי שבמשחק המונופול עובדים עם טופס מאזן, מחשבים ריביות, מקבלים משכורות, לוקחים הלוואות ומנתחים הזדמנויות השקעה שונות.

אלוירה 1

New member
סנטימנט

אפשר להבין ששיחקת במשחק...מה עם יישום? יודע על מישהו שיישם?

אלוני.

New member
אין ויכוח

גם אלה שמאמינים בבודהה או בישו לא יסכימו איתי, זה לא יהפוך אותם או אותי לפחות צודקים. המשחק cash flow נותן לך נקודת התחלה שבה יש לך כסף פנוי וכל השאר תלוי בכרטיסים שיצאו לך, לא צריך דוקטורט כדי שיצא לך כרטיס שבהשקעה של 25,000$ נותן הכנסה של 2,500$ לחודש (יש לו כרטיס כזה) או מניות חברת XX2U שקופצות מ 5 ל 40 דולר. מי ששיחק מונופול רואה שהמשחקים דומים. אגב, ב cash flow ברגע שיצאת ממרוץ העכברים, שזו לא בדיוק בעיה גדולה, אתה פשוט זורק קוביות ולא עושה כלום עם הכנסה של כמה מאות אלפי דולרים .... אני לא מזלזל בהנאות של אחרים וכפי שכתבתי אמוה זה דבר אינבדואלי ואני מקווה שזה גם עוזר לאנשים ולא רק לקיואסקי. אין כאן שום דבר אישי והוא בודאי לא זקוק לביקורת או המלצות ממני...

סנטימנט

New member
...בדיוק כמו בחיים האמיתיים

המשחק מדמה את אופן קבלת ההחלטות בחיים האמיתיים, זיהוי הזדמנויות פז וזיהוי הזדמנויות שווא. אני בטוח שאם תתן לאחת המשפחות המופיעות בתוכנית, למשל, לשחק במשחק, תגלה דברים קצת יותר מרשימים מאשר אם תושיב את המשפחה לשחק מונופול...

marriedplus1

New member
ביקורת/ניתוח הספרים

מצאתי ביקורת מאוד מקיפה על הספר הזה בפרט ועל המחבר בכלל כמו כל ספרי הקסם, אין מתכון אחד לכולם

למעלה