אבא נוסע לחו"ל

צאובר

New member
אבא נוסע לחו"ל

איך מכינים ילדה בת שנה וחצי, שמאד קשורה לאבא שלה, לנסיעה של עשרה ימים? ואיך עוזרים לה להתמודד במהלך התקופה הזו? תודה, הגר

לאה_מ

New member
כמה רעיונות להכנה:

לספר שאבא נוסע, אבל לא הרבה זמן קודם לנסיעה. להכין מכתבים מאבא לכל יום שהוא יעדר. להכין מתנות קטנות מאבא לכל יום שהוא יעדר. לשים הכל ב"תיבת הפתעות", ואז היא יכולה לראות את כמות ההפתעות הולכת ומתמעטת, ולדעת שכאשר לא ישארו יותר הפתעות בתיבה - אבא יחזור. מצלמת אינטרנט, אם יש לכם, יכולה להיות רעיון נחמד לתקופה שאבא בחו"ל. גם טלפון, כמובן. עזרה בהתמודדות: בעיקר לקבל באמפתיה והבנה את המצוקה שלה (אם תהיה, לא בטוח שתהיה), ואת התגובות שלה אחרי חזרתו של אבא (החל מכעס וכלה בהצמדות טוטאלית). להשתדל (גם בשבילך) למלא לכן את הימים שבהן אבא לא נמצא בפעילות - תעשי לך תכנית לכל יום אחר הצהרים (ים, חברים, פארק, גינה, סבא וסבתא...) - ככה הזמן עובר יותר מהר. נסיעה טובה ובהצלחה לכולכם.

צאובר

New member
לאה, תודה ../images/Emo142.gif

סיפרנו לה היום שאבא נוסע (הוא טס מחר), אבל אני לא בטוחה שהיא הבינה את המשמעות - היא בעיקר ניפנפה בידיים כשספרנו שאבא יטוס באוירון עם כנפיים.
ננסה אולי את רעיון תיבת ההפתעות, על אף שאין לה עדיין מושג ברור של "מתנה". ואני אכן מתכננת בשבוע הבא שפע של פעילויות ומפגשים. זה מתאפשר בעיקר בזכות היתרון היחיד של הנסיעה של אבא - יש לנו אוטו צמוד.

דלית 3

New member
עוד רעיון שנוסה בהצלחה

תכיני לה "טבלת ייאוש". בגיל הזה היא לא יכולה להבין את מרחב הזמן. תכיני דף עם 10 משבצות, אפשם להוסיף תאריך או מספר רץ, וכל יום תמחקו משבצת אחת. כך, אולי, היא תוכל יותר להבין מתי אבא חוזר. כשאני נסעתי הכנתי דף כזה ובכל משבצת מיקמתי תמונה של חיה. רק במשבצת האחרונה שמתי אוירון. הכנתי חבילות קטנות ועל כל חבילה שמתי ציור אחד מהטבלה וכך בכל יום הבנות חיפשו ופתחו את המתנה המתאימה. רק ליום האחרון לא הכנתי כלום כי את המתנה של יום האוירון הבאתי בעצמי. באופן מאוד מפתיע
, הבנות ואבא שרדו את המסע והבית נשאר שלם. לפני מס' חודשים, כשהיו יותר גדולות, נסעתי ל-3 וחצי שבועות והמצב היה כנ"ל.

צאובר

New member
תודה על הרעיון ../images/Emo140.gif

בינתיים חלפו 24 שעות מאז הפרידה ובהן רק "איפה אבא?" אחד (בבוקר, כשהיא באה למיטה שלנו לינוק וגילתה את המחצית הריקה).

נעה גל

New member
אני עוברת שבוע פרידה קשה מאבא

בן זוגי טס לפני כשבוע לחו"ל והבן שלי (בן שלוש תכף) מגיב קשה. הוא רגיש יותר, עצבני יותר, תזזיתי יותר (וגם באופן נורמלי הוא לא ילד רגוע במיוחד). אוף, שיגמר כבר.

למעלה