אבא חורג אלים

sweetsoul22

New member
אבא חורג אלים

שלום אני חדשה פה ולא יודעת איך להתחיל אבל אני מאמינה שלפי הכותרת תבינו מה קורה אני לא יודעת איך לצאת מזה זה כבר כמה שנים וזה ניהיה יותר חמור

שלום לך

עשית צעד מאד חשוב בכך שהתחלת לתאר (גם אם במשפט אחד) את המצוקה בה את נתונה. חשוב, כדי שאפשר יהיה לעזור לך, שתרחיבי קצת את הסיפור שלך: בת כמה את, במה מתבטאת האלימות, כמה זמן זה נמשך, איך את מגיבה לאלימות, איך אימך מתייחסת לעניין האלימות ובכלל אליך,האם יש בסביבתך דמויות קרובות שתומכות בך. אל תדאגי ל"איכות הכתיבה" - פשוט תכתבי. זה יאפשר לי ולאחרים להתייחס, להגיב ולנסות לעזור. מחכה לכך.

sweetsoul22

New member
הי

זה כבר הרבה זמן נמשך ואני לא פתחתי את הסיפור בפני אף אחד אני בת 21 ההאלימות מתבטאת במכות באלימות נפשית נורא קשה אמא שלי לא אכפת לה היא מבחינתה שאני יצא מהבית אין אף אחד שנמצא איתי אני מרגישה לבד המכות לא מפריעות לי כמו המילים שהוא אומר לי :( אני פשוט לא יודעת מה לעשות

יאיון11

New member
המצב קשה , ויש כמה דרכים לשינוי לטובה, בהצלחה

סוויטסול22 , זה טוב שאת מעלה את הנושא, את אמיצה מאד, ובנוסף לזה את תורמת להרבה אנשים שנימצאים במצב כמו שלך, לצערי יש אנשים באותו מצב, ואלה יכולים לקרוא ולשפר את ההתנהלות שלהם בזכותך ובזכות התגובות שנירשמות כאן . זה טוב שאת לא מסכימה למצב כזה להימשך, את לא משלימה עם קטע של מכות, ועם השפלה מילולית קללות, צעקות, והתעללות נפשית. כעת יש ללמוד איך להגיב בצורה יותר טובה, על מנת שהמצב לא יישאר אותו דבר, אין לך שליטה על ההתנהגות של האמא, ובוודאי שקשה לשלוט על האבא החורג, לעומת זאת, יש לך שליטה טובה על ההתנהלות של עצמך , וזהו המפתח לשינוי ! אלברט איינשטיין אמר:- "אם נעשה את אותם הדברים, איננו יכולים לצפות שיהיה שינוי בתוצאה" כעת יהיה עלייך לקבל החלטות אחרות, ובעקבות זה יהיה שינוי לטובה, את ההחלטה הטובה הראשונה כבר עשית, כאשר היתחלת לכתוב ולספר על עצמך ! המשיכי לכתוב, יש פה תגובות טובות של חברי הפורום, ואת תמשיכי לקרוא ולהתחזק. יישר כוח. את לא לבד, יש כאן המון אנשים שאיכפת להם, המשיכי לעדכן, והתגובות יחזקו אותך.

sweetsoul22

New member
היי

אין לי אף אחד שאני יכולה לדבר איתו באזור שלי אני פשוט לבד ואיפה שאני גרה רק משפילים אותי ויורדים עלי בצורה ממש גועלית זה הגיעה למצב שהמכות פחות כואבות מאשר המילים אמא שלי אמרה לי משפט חבל שבניסיון האובדני האחרון לא הצלחת להרוג את עצמך :( ואני כל הזמן רק עושה מה שהם מבקשים למה הם מתנהגים אלי ככה

טוב שהמשכת לכתוב

וספרת קצת יותר על עצמך. נשמע שאת באמת עוברת דברים מאד קשים - בינך לבין אנשים קרובים לך ובינך לבין עצמך ולבטח דברים האלה קשורים. עצוב לשמוע, שבנוסף לאלימות (שהיא קשה בפני עצמה) את חווה דחיה כל כך בוטה מצד אמא שלך. חוויות אלה גורמות לך, ללא ספק, כאב מאד גדול שאיתו את מתמודדת לבד. האם היית פעם בטיפול/ייעוץ? האם את עכשיו? מה מונע ממך, בעצם, לעזוב את הבית המתעלל הזה? את מוכנה להמשיך לכתוב ולשתף בתשובות לשאלות אלה ואולי בדברים נוספים?! אני מאד מזמינה אותך.

sweetsoul22

New member
היי

הייתי בטיפול אחרי הניסיון האובדני שהיה לי אבל הפסקתי כי הרגשתי שאין מספיק תקשורת אני לעזוב את הבית קצת קשה כי הם לא נותנים לי לצאת מהבית כל הזמו נועלים אותי אפילו לעבוד אני לא יכולה אני מרגישה כמו שפחה פה ופה אין לי עם מי לדבר פעם ראשונה שאני פותחת את הדברים זה פה בפורום

טוב שאת פותחת את הסיפור שלך

ואת ממשיכה לכתוב.לעיתים, לפתוח את הסיפור האישי זה צעד חשוב והכרחי כדי שיקרה שינוי. אני מרגישה צורך להבין למה את מתכוונת שאת כותבת שנועלים אותך בבית, שלא נותנים לך לצאת? מתי, לאן ואיך את בכל זאת יוצאת? מה הנימוק של אימך ואביך החורג שלא מאפשרים לך לצאת לעבודה? למקומות אחרים?

sweetsoul22

New member
זהו שאין

אין להם ממש מה להגיד כל הסיפר התחיל אחרי שההורים שלי התגרשה שמזה אני לא ידעתי אני באה הביתה ורואה את אבא שלי עם כל הדברים בדרך החוצה אחרי חודש מהגרושים היא הכניסה את החבר שלה הביתה לי היה נורא קשה כי בזמנו הייתי מאד קשורה לאבא שלי אמא שלי החליטה שהיא מערבת את בעלה בהכל גם לגבי החינוך שלי ושל אחותי וגם לגבי היחסים שלה עם אבא שלי זה הגיע למצב שהוא לא נתן לי לראות את אבא שלי במשך חודשים משם התחיל כל הבלאגן

אפשר אחרת

אני מבינה מהסיפור שלך שעברת חוויות שלא היה לך קל להתמודד איתם וגם היום לא קל לך איתם. אך חוויות אלה הן נחלת העבר. בטיפול את יכולה לקבל עזרה לפתח את היכולת לא לתת לחוויות העבר להשתלט על חייך בהווה, לכן, למרות שהיית בטיפול בעבר, אני חושבת שאת צריכה לפנות לעזרה מהסוג הזה שוב.אם בעבר לא הייתה תקשורת מספקת עם המטפל, זה לא אומר שאי אפשר איש מקצוע שאיתו/ה תהיה תקשורת טובה. היכולת לפתוח דברים קשים ולחלוק אותם עם אנשים אחרים היא מאד חשובה ואני רוצה לחזק בכך את ההצעה לפנות לעזרה. אני מבינה שיש לך אחות. בת כמה היא?איפה היא חיה? איך היא מתמודדת עם חוויות העבר? איפה אבא שלך נמצא בתמונה הזאת? יש לכם קשר? לעבור לגור איתו זאת אפשרות?

sweetsoul22

New member
אבא שלי?

אבא בקושי רואה אותנו אף פעם לא היהאכפת לו באמת הוא תמיד מעדיף להיות עם החברים שלו במקום להיות עם הבת שלו

יאיון11

New member
גם אם בבית יש אוירה קשה, מגיע לך חיי שלווה

ראשית כל, הידד ל"סוויטסול22" , שאת כותבת וממשיכה לעדכן . יש כאן מקרה מורכב, וכדאי לפנות אל אנשי מיקצוע, ללכת ליועצים ומומחים בנושא הזה ! אין הכוונה לדבר עם כל שכנה או חברה , כי זה לפעמים רק מסבך את המצב. הדברים שמייעצת מלדה הם טובים, מגיע לך וגם לאחותך, לחיות חיים רגועים ונעימים.

שלום ילדה מתוקה ../images/Emo140.gif תראי דבר ראשון טוב שאת

מוציאה החוצה את הכאב שלך ,עצם הכתיבה שלך היא כבר דו שיח עם אנשים ,זה כאילו שאת משוחחת עם חבר או חברה ,וזה מצויין . דבר נוסף תדעי לך שיש כאן אוזן קשבת לכל מה שאת מתארת ,לי למשל מאוד אכפת ממך ,ואם תקראי את מה שכתבתי בהמשך הדף ,לדעתי תתעודדי מאוד ,כי את תווכחי לדעת שיש לך אור בקצה המנהרה ,והמנהרה לא כל כך ארוכה . תראי ילדה את חייבת לפעול ,את חייבת לשכנע את עצמך מבפנים ,ודרך הראש שאת חייבת לעשות משהו .ולאחר שתפנימי שאת חייבת לעשות מעשה ,אז את תעשי זאת . את חייבת להיות נחושה ולפעול ,כי שום דבר לא יבוא לך לבד ,אבל אם תפעלי ותעשי צעד ,את תראי שתקבלי עזרה ,אבל קודם כל את חייבת להפגין נחישות ולפעול . ועכשיו אני מגיע לעיקר ,בחור פה בפורום כתב לך שאת חייבת לעזוב את הבית ,וזה הצעד הראשון .נשאלת השאלה איך עושים זאת ? הרעיון של עבודה באילת הוא מצויין ,כי באילת כל הזמן דרושים אנשים לעבודה במלונות ,ובתמורה לכך בסכום די סימלי את גרה בדירה עם עוד שותפה ,ואת לא לבד ,ואת מרוויחה כסף וזמן חשיבה ,מה לעשות הלאה . ידוע לי שהם רוצים שתעבדי שם חצי שנה לפחות וזה מצויין בשבילך . כעת איך עושים זאת ,יוצרים קשר עם המקום או חברת כוח אדם שמפנים לשם אנשים לעבודה ,או שתבררי דרך חברים חברות איך מגיעם לשם ,זו הבעייה הקלה . אני לא יודע אם יש לך חשבון בנק כן או לא ,אבל בואי נגיד שאם יש לך באמת עבודה באילת ,את צריכה סכום קטן רק להתחלה ,וכרטיס אוטובוס לאילת . את כל ההכנות את עושה בסודיות מלאה ,שום רמז ,שום התייעצות ,אף אחד חוץ מאיתנו פה ,לא יודע כלום ,וכאשר הכנת את כל ההכנות ,את לאט לאט מבריחה בגדים נעליים למקום סתר ,כולל תיק להכנסת הציוד לא משהו שמושך תשומת לב . ובזמן המתאים את נעלמת מהבית ,לא מודיע כלום ,שילכו המנוולים למשטרה לחפש אחרייך ,ואז הם כבר ידעו היכן את . במקביל ורגע לפני שאת עוזבת או באילת עצמה ,את ניגשת לבית משפט באופן עצמאי ,וממלאת טופס של צו הרחקה כנגד המציקים לך את צריכה להשיג בסתר את מס תעודת הזהות ,של אלו שאת מתכוננת להרחיק ממך ,כאשר המשטרה תגיע לבית לתת להם את הצו ,הם כבר יבינו . במקביל באילת ,תגשי לתחנת המשטרה ותגישי תלונות נגד המציקים לך ,תקחי אישור תלונה לא לשכוח ,ותתחילי את חייך ,אני מאמין ששם כשסביבך חברה ועיסוק ,לאט לאט צתאי לדרך חדשה . טוב מקווה שעזרתי לך ,במידה ותצטרכי עיצה אשמח לעזור לך ,כמו כן תתייעצי אם מלדה ,ותשמעי ממנה מה יש לה להגיד ,כי מלדה מאוד מקצועית ,ויכולה להשלים דברים שאני לא חשבתי עליהם .

sweetsoul22

New member
היי

תודה רבה על כמה שאתם מנסים לעזור מה שקרובים איל באמת לא עושים אני יקח את כל מה שאמרתם ויתחיל ליישם אותם

עצתי

אם את עומדת ברשות עצמך את לא חייבת להיות בבית ואת יכולה פשוט לצאת ולהיות עצמאית לעבור לגור ולעבוד באילת ולשכוח הכולללללללל תראי אני בן להורים נשואים מגיל 12 מרגיש אורח בבית הוריי ומגיל 14 כעיקרון לא בבית

apoelb

New member
שלום

אני באמת לא מבין את זה מה אנשים חושבים שזה קל להתחתן ולהקים משפחה ? אם הם יודעים שהם לא יציבים שלא יעשו את זה ! הם רק גורמים צער ל ילדים שלהם !!

למעלה