אבא, המכבים היו דתיים?

SupermanZW

Well-known member
שיהיה לך לבריאות

אם היוונים היו הלניסטים האם גם היוונים עצמם היו מתיוונים?

לא

יש להבדיל בין הלנים לתרבות הלניסטית. בני הלאס (יוון) הם הלנים. תרבות הלניסטית היא התרבות שהפיצו היוונים במסעי אלכסנדר מוקדון במזרח, תרבות זו שילבה הן מוטיבים יווניים והן מוטיבים מזרחיים.

התולעת 1

New member
גויים דוברי עברית

פעם שאלו את הנוער רוסי למה אתם לא משתלבים בחברה הישראלית למה עיתונים שפה משלכם? גני ילדים שלכם אתם פותחים הכל שלכם כאילו עם בתוך למה אתם לא משתלבים בתרבות הישראלית? הנוער הרוסי צחק על המראיין אמר לו אנחנו נשתלב בתרבות שלכם בת כמה היא? 56 שנה, אנחנו באנו עם תרבות של מאות שנים של גדולי עולם אנחנו נבוא נלמד מ- 56 שנה אתם מדינה בחיתולים אז הוא לא אומר לו המראיין,אתם מאות שנים,,אנחנו 3,300 שנה ,אנחנו הבאנו את התנ``ך לעולם אנחנו הבאנו את הציביליזציה לעולם הדמוקרטיה העולמית נובעת מפה, החופש הסוציאליזם הכל בא מפה שחרור העבדים רק לפני למעלה מעשרות שנים שחררו עבדים באמריקה רדו בהם והם ילמדו אותנו? ה- 56 שנה נתקע\ מה עם 3,300 לא מה פתאום הוא לא מכיר בזה אם הוא מכיר בזה הוא צריך להיות יהודי שומר תורה ומצוות. איך אמר אמר יו``ר מפ``ז - יעקב חזן, אמר ``רצינו לגדל דור של אפיקורסים וגידלנו דור של בורים ועמי ארצות, פה רצו להקים לנו בעצם חינוך שמושתת על תרבות הגויים, מה המלחמה שאומרים היום מלחמת תרבות ? , מה זה מלחמת תרבות ? מה עומד מול מה ? . יש תת אלוף אחד קוראים לו עמי דרור הוא אמור להיות אלוף אבל יש לו בעיה הוא עם כיפה סרוגה, אז אלוף אחד אמר ``שכיפה שלו מזכירה לו את הנאצים``, כן מזכירות לו את הנאצים זה היא בהקשר זה, כך היה כתוב בעיתונות. עכשיו ראיינו אותו לראיון ושאלו אותו מה הוא אומר בכלל על כל מני דברים, בים הדברים שהרגיזו כמה אנשים מהשמאל זה היה שהוא אמר שלמעשה פה בארץ עם מדברים על תרבת או על יהדות, יהדות פרושו של דבר שמירת תורה ומצוות, זה יהדות אין משהו אחר. מה שהחילונים רוצים להציג כתרבות הוא אומה זה גויים דוברי עברית ככה הוא אמר - החילוניים שלא הולכים על פי היהדות הם למעשה גויים דוברי עברית, ועל זה יצא קצף גדול ואמרו אנטישמיות, אמרו צריך לפטר אותו מהצבא, אחד מהכתבים של עיתון יתד מנסה להבין מה הוא אמר, הוא לא אמר שהם לא טובים, שהם אנשים לא חיוביים, הוא לא אמר שלא בעד המדינה,- הוא אמר שהם גויים דוברי עברית

את כל זה כתבת בעצמך ?

"אנחנו 3,300 שנה ,אנחנו הבאנו את התנ``ך לעולם אנחנו הבאנו את הציביליזציה לעולם הדמוקרטיה העולמית נובעת מפה, החופש הסוציאליזם הכל בא מפה שחרור העבדים רק לפני למעלה מעשרות שנים שחררו עבדים באמריקה רדו בהם והם ילמדו אותנו? " איזו דמוקרטיה הבאתם לעולם ? הדמוקרטיה היא פיתוח יווני (דמוס=עם, קרטיה=ממשל). סוציאליזם, איזה סוציאליזם ? על איזה שחרור עבדים אתה מדבר ? האם אתה מתכוון לסיפור הבדייה על יציאת מצריים ?

SupermanZW

Well-known member
שטויות

לא נמאס לך להעתיק מאמרים מ"שופר"? מה אתה יודע בכלל על נוער רוסי? הסיבה שיש עיתונים ברוסית היא אותה סיבה שיש עיתונים באנגלית ביידיש ובערבית, בקרוב יהיו גם עיתונים בספרדית, חיים בארץ אנשים אשר שפת אמם אינה עברית וקל להם יותר לקרוא בשפה שונה, לכן יש עיתונים בשפתם אשר יקלו עליהם לקבל מידע אקטואלי בישראל. גני ילדים של רוסים יש מאותה סיבה שיש גני ילדים אמריקאים, וכו', זכותם של אנשים לשמר את תרבותם. בני נוער רוסים משתלבים גם בתרבות הישראלית, אין זה אומר כי עליהם לוותר על תרבותם. את הציביליזציה הביאו היוונים לעולם, לא היהודים. את הדמוקרטיה המציאו היוונים, לא היהודים. את הסוציאליזם המציא אתאיסט ממוצא יהודי בשם קארל מארכס. אתה מסלף הכל.

התולעת 1

New member
לא נמאס לך להעתיק מאמרים מ"חפש"?

את דקתתורה הביאו היוונים לעולם, את הקומוניזם המציא אתאיסט ממוצא יהודי בשם קארל מארכס. אתה מסלף הכל.

אלישיר

New member
אגב, הרעיון של מלך כפוף לחוק...

בעזי"ת היה של היהדות; בעולם שקיסר פירושו היה אליל, הרבה לפני הפוליס היווניות (והן דמוקרטיה אוליגרכית ותו לא). הרבה הרבה מרעיונות הפלורליזם המודרני, היו ביהדות, וזאת עוד בעולם תרבותי שבו כאורח חיים, בכיכר היו שורפים אנשים -על הא ועל דא.

לא,

המלך לפי התנ"ך נמשח ע"י הכהן הראשי או הנביא של אותה תקופה. כלומר עמדה מאחוריו סמכות אלוהית, דבר זה היה מקובל הכל תרבויות המזרח. בעולם ההלניסטי לעומת זאת המלך היה מחוייב בדיווח ל-גרוסיה (מועצת זקנים). לא יעזור לכם, היהדות מייצגת פרימיטיביות ההלניזם מייצג קדמה. ארכימדס היה הלני וכנ"ל פיתגורס ואויקלידס, לא היו להם מקבילות במזרח.

Governor

New member
אני מסכים עם עמיתי, מה לא ברור לך,

ומבקש להדגיש נקודה בדבריו. היסוד להשגי האנושות הוא התרבות היוונית, שנסמכה מצדה, על השגי הבבלים. היא הניבה את החקירה המדעית והחתירה להבנת הטבע, אשר הביאונו עד הלום. כאמור, מי שהוכה היתה הממלכה הסלווקית, שהיתה פרגמנט שולי מן האמפריה היוונית. אלמלא היוונים ויורשיהם, הרומאים, היתה האנושות לבטח רועת עזים עד עצם היום הזה... ______________________________________________________________ 0284392761

וכל ה"הכאה"

של הסלווקים היתה תחת מטרית הגנה רומית. כאמור אנטיוכוס השלישי הוכה ע"י הרומים בשנת 167 לפנה"ס ויורשו אפיפנס כבר פחד להתעסק איתם, במהלך מפגש במצריים בין אפיפנס לנציג הרפובליקה סימן הרומי את הקו בחול והזהיר את אפיפנס שיונתן החשמונאי הוא בעל בריתו. זה היה עצם ההכרעה.

Governor

New member
אולי קו זה בחול

הוא מקור הבטוי deadline. אם אתה עובר line זה - אתה dead... 0284392761

SupermanZW

Well-known member
גם כך פשוט מאוד לענות לילד

הבן: אמר לו אבא חנוכה זה חג של הדתיים? האב: לא, זה חג של כל היהודים. הבן: אבא אבל המכביים היו דתיים אמר לו אבא? תגיד לי אני ראיתי שאתה פעם הולך עם אמא לקנות בשר לבן למה אתם קוראים לו לבן, זה חזיר לא אבא?, מה אתם מתבישים שאתם אומרים חזיר, לכן אתם קוראים לו לבן, אבא תגיד לי זה לא היתה המלחמה של המכבים הדתיים שנלחמו בגלל שהכניסו חזיר לבית המקדש? אמר לו אבא תגיד לי את האמת, אם היית בזמן המכבים היית מצטרף אליהם או היית מתנגד להם? האב: המכבים לא היו דתיים, אני ואמא קונים בשר חזיר כי זה טעים ולבשר חזיר קוראים גם בשר לבן, אנחנו לא מתביישים בכך כלל, המלחמה היתה על כך שהיוונים הכריחו יהודים לעבוד אלילים ולא בגלל החזיר, אם הייתי בזמן המכבים הייתי מצטרף אליהם כי אני מתנגד לכל כפיה. נו, מה תאמר עכשיו?

התולעת 1

New member
קבלתי תשובה של ילדים

שלקחו מיקרופון ושחקו איתו בחול. שים לב בבקשה שדברייך הם פילפול מיותר נטול כל הקשר

SupermanZW

Well-known member
בסדר

ההקשר הוא שאני נותן תשובה שלדעתי היתה מסבירה לבן בצורה טובה יותר על מה נלחמו המכבים (כפיה דתית של יוונים) ועד כמה זה דומה ל"מלחמה" של היום (כפיה דתית של חרדים), במקרה אותו אני מציג האב עונה לבנו שמשום שהוא מתנגד לכל כפיה הוא היה נלחם עם המכבים נגד היוונים. לו אני הייתי צריך להיות בתפקיד האב הייתי אף מוסיף כי לכל אדם הזכות לחיות את חייו כרצונו כל עוד אינו מזיק לעצמו ו/או לאחרים וכי לכל אדם זכות להילחם על זכותו זו. הבן: אמר לו אבא חנוכה זה חג של הדתיים? האב: לא, זה חג של כל היהודים. הבן: אבא אבל המכביים היו דתיים אמר לו אבא? תגיד לי אני ראיתי שאתה פעם הולך עם אמא לקנות בשר לבן למה אתם קוראים לו לבן, זה חזיר לא אבא?, מה אתם מתבישים שאתם אומרים חזיר, לכן אתם קוראים לו לבן, אבא תגיד לי זה לא היתה המלחמה של המכבים הדתיים שנלחמו בגלל שהכניסו חזיר לבית המקדש? אמר לו אבא תגיד לי את האמת, אם היית בזמן המכבים היית מצטרף אליהם או היית מתנגד להם? האב: המכבים לא היו דתיים, אני ואמא קונים בשר חזיר כי זה טעים ולבשר חזיר קוראים גם בשר לבן, אנחנו לא מתביישים בכך כלל, המלחמה היתה על כך שהיוונים הכריחו יהודים לעבוד אלילים ולא בגלל החזיר, אם הייתי בזמן המכבים הייתי מצטרף אליהם כי אני מתנגד לכל כפיה.

למעלה