אאיגון השישי - חי?

האבק

New member
אאיגון השישי - חי?

אוקי אז נתחיל במבוא קצר – לאלו שלא מכירים את התיאוריה, קיימת אחת שאומרת שאאיגון ה-6 (הבן של ראיגאר) לא מת, והתינוק עם הראש המנופץ שהוצג לרוברט הוא תינוק אחר כלשהו. יתכן וזו הייתה תחבולה של ראיגאר או אשתו, ויכול להיות שזו הייתה תחבולה של טיווין ושהיה לו אינטרס כלשהו להציל את התינוק. יש כל מיני השערות של אנשים בקשר למיהו אאיגון ה-6 בספרים. חלק אומרים שג'ון או רוב או לאנסל . אם נתחשב בנתונים, אאיגון היה בערך בן שנה כשפרצו הלאניסטרים למעלה מלך. עלילת משחקי הכס מתחרשת 15 שנה לאחר מכן, לכן הוא פחות או יותר בן 16. ג'ון כמעט בן 15 בתחילת משחקי הכס, ועד סוף משתה לעורבים עברו בערך שנתיים וחצי, כלומר ג'ון בן 17 ואאיגון בן 18. היחידים שהיו בני 16 במשחקי הכס הם: לוראס וגרן. עוד אפשרויות הם לאנסל, סאם וקוונטין. מה אתם אומרים?

myochay

New member
אתה אולי יכול

להביא איזושהי הוכחה מהספר. כי למרות דמינם הפורה של אנשים בקשר לתאוריות עדיין צריך להיות לזה קשר כולשהו לספר אפילו אם הקטן ביותר.ואני לא זוכר שום דבר שאפילו רמז על כך.

האבק

New member
אין רמזים עד כמה שאני יודע

זו תיאוריה חלשה, אבל הגיונית. לדעתי אם היא נכונה, הדמות המתבקשת היא ג'ון שלג.

thelord1

New member
מה האינטרסים של טייוין?

אלו סיבות היו לטייוין לא להרוג את אאיגון?

DIDGIN

New member
על פי מה שטיווין אומר

היו לו את כל הסיבות, כיוון שאאיגון הוא יורש אפשרי לאאריז. היחידה שלא היה לו אינטרס להרוג הייתה אליה מדורן. כמובן, יכול להיות שהוא משקר ושהוא כן נתן הוראות לגרגור, והחליט לשמור את אאיגון למקרה שלא יסתדר לו עם רוברט (ג'יים חשב בעצמו על האפשרות של להמליך את אאיגון עם טיווין כימין אז אנחנו יכולים להניח שגם טיווין מסוגל לחשוב על זה). זה פשוט לא נראה סביר ואין רמיזה על כך בספר.

הלדין

New member
אאיגון הוא הבן של אליה מארטל

זה ברור מהחיזיון שהוא בנו השני של ראיגאר. לי נראה שמטרת החיזיון הייתה ליידע אותנו לעובדה ש-"הנסיך שהובטח" הוא שלושה אנשים ולא אדם אחד. צריך לזכור שמי שהגיע לחדר התינוקות היה 'ההר הרוכב' - והוא לא חשב לפני שהוא הרג את התינוק.

הלדין

New member
כוונתי היא שאאיגון מת

טייוין לא הגיש בפני המלך רוברט רק את הגולגולת המבוקעת אלא את כל הגופה הקטנה כרוכה בתכריכי משי. לא הייתה ללורד טייוין שום סיבה להצטער על מות אאיגון בפני טיריון לולא אאיגון מת.

האבק

New member
חסר תינוקות בווסטרוז?

לא הייתה שום בעיה לקחת תינוק אחר, לרסק לו את הראשון ולהגיש לרוברט. ככה גם אי אפשר היה לבדוק אם הוא טארגאריין או לא, כי כל הראש היה מנופץ. מתי טיווין התנצל בפני טיריון על מות אאיגון?

הלדין

New member
באחת מהשיחות שלהם פנים אל פנים

בספר "סופת", טייוין וטיריון פורשים לשיחות פרטיות כמה פעמים. טייוין לא התנצל. הוא פשוט אמר שהוא לא נתן את ההוראה להרוג את התינוקות אלא ההר הרוכב עשה את זה על דעתו.

thelord1

New member
ההר הוא צייטן

הגיוני שהוא קיבל פקודות מוקדמות מטייוין וביצע אותם.

האבק

New member
והגיוני ש...

ראיגאר/אליה חשבו על זה מראש, והחליפו את התינוק מראש. כמו שרהאילה ברחה עם ילדיה לדרגונסטון.

deathstar

New member
נראה לי שההר היה דובר אמת

כלומר שהוא באמת התוודה כאשר הוא אמר שהוא הרג את אאיגון. חוץ מזה, זו תאוריה שיכולה להתקיים רק עבור כאלו שאנו לא יודעים מי הוריהם. כלומר, אין שום סיכוי שטיווין איכשהו הצליח להחליף בין התינוקות של הטיירלים כדי ליצור את לוראס או משהו כזה. כלומר מבין האנשים שהבאת לוראס ,גרן ,לאנסל, סאם וקוונטין. זה משאיר רק את גרן (כי אנו יודעים מי הוריהם של כל השאר. חוץ מזה הם לא נראים כמו טארגאריינים) ועד כמה שאני זוכר גרן בכלל לא נראה כמו טארגאריין. ככה שסה"כ, התאוריה היא די סתמית לדעתי.

האבק

New member
אל תשכח שאאיגון הוא לא טארגאריין

מלא. חצי ממנו דורני, ולדעתי הגנים הדורנים חזקים יותר. אגב זה לא בהכרח טיווין שהחליף בין התינוקות. זה יכול להיות גם ראיגאר. יכול להיות שהוא נתן את אאיגון למייס טיירל שישמור עליו - זכרו שהטיירלים היו נאמנים לטארגאריינים עד הסוף.

deathstar

New member
זהז כבר יותר מדי קונספירטיבי

הרי אאיגון היה בטח די ידוע בזמנו. אני די בטוח שרוברט ידע כיצד הוא נראה. אני גם די בטוח שרוברט היה שם לב אם לוראס (או כל אחד אחר) היה פתאום נהיה מאוד דומה לו. רוברט גם ידע כיצד אליה נראית ואם ילד אחר היה פתאום נראה מאוד דומה לה גם זה היה מחשיד. (ואם תגיד שרוברט טיפש ולא היה מבחין - לא חסרים עושי-דברו חחכמים שיבדילו. ואריז, ג'ון ארין, אדארד, ועוד המון אצילים שהיו שמחים על כל הזדמנות להכפיש את הבית האחר). בקיצור, התאוריה הזו נראית לי מופרכת מדי. ואולי אאיגון ניתן לוולדר פריי, הרי עוד תינוק לא ישנה. ואולי אאיגון הוא בכלל טיריון (ובגלל שניפצו לו את הראש הוא כ"כ מכוער?)

תשובה

לדעתי זה לא יכול להיות גרן, כי טיווין לא היה מרחיק את יורש העצר ממנו, הוא לא היה שולח את יורש העצר לחומה כדי שאולי הוא ימות. בנוסף אם לטיווין היה את יורש העצר הוא היה שוטף לו את המוח מלידה כדי שיהיה לצידו כשהוא יצטרך אותו, כך שזה גם לא יכול להיות לוראס. לגבי ג'ון, אני מאמין שהוא כן הבן של ראיגאר אבל פשוט לא איאגון, אני תומך בתיאוריה שהוא בנם של ראיגאר וליאנה. לכן נשאר רק מתמודד אחד, לאנסל. מבחינת הגילאים זה הגיוני, טיווין יכול פשוט לשקר בנוגע לגיל. חוץ מזה איזו דרך יותר מושלמת מאשר לגדל את יורש העצר כלאניסטר. אני לא בטוח עדיין לגבי התיאוריה הזו, אבל אני חושב שזה חייב להיות לאנסל, אם התיאוריה נכונה.

deathstar

New member
זה לא לאנסל

להזכירך, לאנסל תואר כאחד עם דימיון די גדול לג'יים (טיריון תיאר אותו כג'יים עם שפם, ושיער מעט יותר בהיר). קשה לי לראות איך מראיגר ואליה יצא ילד עם דימיון כה מפתיע לג'יים.

בלין

New member
מופרך מדיי

אפשר למצוא קונספירציות מתחת לכל אבן. בגלל זה, לתאוריה חייב להיות איזהשהוא בסיס עבודתי, איזשהו סימוך, ולתאוריה הזאת אין כאלה. אפשר לזרוק לאויר שמאנס ריידר הוא ממזר טארגארייני שמטרתו לכבוש את ווסטרוז ולהחזיר את הדרקונים לשלטון, ולכן מליסנדרה תשוף אותו, כדיי להעיר דרקוני אבן. והיא באמת תשרוף אותו, אז התאוריה שלי ממש הגיונית! במילים אחרות- לא. אין סיכוי.

"אנסתי אותה,ורצחתי את הגור הצורח ..

"אליה מדורן,אני מכיר את השם,אנסתי אותה,ורצחתי אותה,גם את הגור הצורח שלה.ככה." גרגור קלגאן משופד על חנית דורנית מתוודה (אלה אם כן זיכרוני הטעה אותי,אין לי את הספר אבל אפשר לומר שאת סצנת הקרב הזאת קראתי עשרות פעמים). אני לא חושב שיש מקום לספר אחרי זה כי אמורי לורץ' הרג את הילד השני.

למעלה