У меня есть вопрос

הנומן

New member
У меня есть вопрос

היי כולם,

האם מישהו מזהה את המבנה שבבול הימני התחתון? המבנה נמצא ברוסיה, כנראה במוסקבה.

וסליחה אם יש שגיאה בכותרת - השתמשתי ב-Google Translate

בתודה מראש לעונים.

אלי

rachelea

New member
БУКВАРЬ - מקראה

אני מחפשת מקראה ישנה. הייתי כבר במספר חנויות
ספרים בתל-אביב, אך לא מצאתי עותק.

הספר הספציפי, שתמונת כריכתו מועלית כאן, הוא
מ-1949 אך הוסבר לי שהמקראה יצאה במהדורות
שונות לאורך שנים, ואין הכרח שזו תהיה תמונת הכריכה.
לי חשוב שתוכן הספר יהיה זהה, במיוחד התוכן המופיע
בו באות - Ю (ראו המשך הידיעה).

rachelea

New member
התוכן באות Ю

אני מחפשת את המקראה בגלל האות Ю
שיש בה איור של "יולה", סביבון.

אודה לכל מי שיוכל להפנותני לאיזו חנות שהיא
לספרים רוסיים ישנים, שיהיה סיכוי למצוא בה
את המקראה.

במידה ולמי מחברי הפורום יש את הספר, אהיה
מוכנה לרכשו.

בתודה,
רחל

איליה40

New member
שאלת שאלה קשה מאוד

כי הרי מחד ספרי הילדים נפגעים יותר משימוש ואינם נשמרים מחד, וערכם בד"כ נמוך מאוד מאידך וכך הם אינם מהווים עניין לחנויות ספרים. אך באורך פלא, הפוך על הפוך - ספרי ילדים מסוימים, במיוחד משנות ה-20 מרוב שנהיו נדירים, הופכים לפרטי אוספנות יקרי ערך. ספר ילדים כזה יכול לעלות אלפי ועשרות אלפי דולרים. אך אין זה המקרה של הספר ששאלת לגביו. הוא הודפס בעשרות מהדורות במיליוני עתקים, נקרע ונזרק במיליוני עתקים, אך ערכו (בינתיים) שקלים בודדים. ולכן גם מאוד קשה עד בלתי אפשרי לאתר אותו בחנויות. בד"כ כאשר החנויות מקבלות ארגזים של ספרים - את המציאות של שקלים בודדים הם זורקות הישר לפח כי החזתן איננה כלכלית. ובכל זאת הייתי ממלית את הדבר הבא. גש לחנות הספרים הרוסיים הישנים בקומה 3 של תחנה מרכזית בת"א. יש שם מאות אלפי ספרים והמוכר המסור כמובן לא זוכר מה יש ומה אין. הוא יכול לכוון היכן לחפש. ומי יודע - אולי יקרה הנס ותמצאי את הספר. ואם לאו - אפשר להשאיר אצלו הזמנה. ברגע שהוא יתקל בספר - זוא לא יזרוק אותו לפח, אך סביר לההיח שגם ימכור יקר מכה שקלים בודדים.

rachelea

New member
תודה רבה איליה (ואני אישה...)

בקומה ה-3 בתחנה המרכזית החדשה ישנן
שתי חנויות, סמוכות זו לזו.

האחת, רוסקיה, נראית מקצועית לעילה ועילה.
פניה לבעל החנות העלתה חרס. אמנם, בעל
החנות ניסה לחפש חומר רלבנטי, אך לא עשה
מאמץ יתר בכך.

לעומתו, יורי בחנות הסמוכה לקח את בקשתי
ברצינות יתרה והחל לחפש לי חומרים (אני אספנית
סביבונים אוספת את כל הקשור לסביבון/פורפרה/
ג'ירוסקופ כציורים, בולים, טלכרטים, שירים, סיפורים
ואף חוקרת את הנושא.

יורי מצא בעבורי ספר נפלא על משחקי ילדים ובו תיאור
של משחק שאינו מוכר (גם ליורי המשחק לא היה מוכר).

על אף זאת, אכנס שוב לרוסקיה ואבקש סיועו כפי שהצעת.
תודה.

אני מצרפת תמונה מאחת המקראות, ספר חדש ועכשווי, שבו
עדיין מופיע הסביבון באות יו הרוסית.

rachelea

New member
הייתי היום בתחנה המרכזית החדשה בת"א

נכנסתי לרוסקיה, בקומה השלישית.
הפעם זכיתי לשיתוף פעולה מלא מצדם.
אף מצאתי מספר פריטים, לשמחתי הרבה.

עם זאת, טרם נמצאה המקראה שאני מחפשת.
בעל המקום הבטיח לסייע.
ושוב - תודה לך איליה.

אם יש מי ממשתתפי הפורום שיש לו מקראה ישנה
ובאות Ю מופיע סביבון, אשמח לרכוש
הספר.

אני מוסיפה כאן איור יפהפה לטעמי מאחת החוברות
שקניתי. הסביבון בתמונה נקרא: סביבון משאבה.

ומאחלת לכולם לילה שקט !

איליה40

New member
עוד כמה דברים

פעם בת"א היו המון חנויות ומחסני ספרים. אני כבר שנים רבות לא רוכש ספרים, לכן לא כ"כ בעניינים. אבל באופן כללי לחנויות הכלליות (לאו דווקא הרוסיות) יש יתרון מסויים. מאחר והם לא מתמחים בספרים ברוסית, הם לא ממיינים אותם, אלה זורקים את הכל בארגזים ה"רוסיים" ואפשר לחטט שם ולאתר מציאות ב-5 ש"ח. כך בזמנו איתרתי בארגזים כאלה כמה ספרים יקרי ערך, למשל הסידרה של המכון האנטרופולוגי שנסגר ב-1936, כל עובדיו הוצאו להורג וספרים הושמדו. ברוסיה עצמה נשארו רק עתקים בודדים בארכיונים מיוחדים וכמובן - העתקים שהוצאו לחו"ל. בסידרה זו היו מחקרים על תרבותם של ילידי סיביריה מאוד מעניינים. כמובן של כל ספר כזה עולה אלפי דולרים, אבל בארגז בת"א הם נמכרו לפי משקל - 5ש"ח לקילו. היו שם עוד מציאות מתחום שאני מתעניין בו פחות - למשל כתבי עת פוליטיים מתחילת שנות ה-20, שמין הסתם גם לא זולים כיום. והיו שם גם מציאות בגרמנית - למשך מדורות ראשונות של פרוייד משנות 1910-20 וזה כמובן גם עולה המון בגרמניה. ומה שחשוב, הספרים שערכם האמתי אלפי דולרים ושקלים בודדים כולם מעורבבים ביחד. ודווקא בארגזים כאלה אפשר למצוא את מבוקשיך.אינני יודע עם חנויות הנ"ל עדיין ישנם, ואם עדיין מתנהלים באותה רמה של מקצועיות (לטוב ולרע), אבל שווה לבדוק.

rachelea

New member
שוב תודה אלכס

לא עלה בדעתי לשאול בחנויות לספרים יד שנייה אם יש להם
גם ספרים ברוסית. להבא, אשאל ואולי סוף-סוף אמצא המבוקש,
את המקראה הישנה עם האיור של ילדים משחקים בסביבון.

Astroo

New member
מניין לך שהמבנה נמצא ברוסיה?

לדעתי רק שער הנצחון שבבול הימני העליון הוא ברוסיה

הנומן

New member
המבנה באינגושטיה

Astroo,

גליון הבולים שהראתי הונפק בלאוס לכבוד שיתוף פעולה תרבותי בין לאוס לבין רוסיה. שני הבולים השמאליים מתארים מבנים בלאוס ושני הימניים מתארים מבנים ברוסיה: העליון מתאר את שער הנצחון והתחתון הוא מגדל בעיר מאגאס, בירת איגושטיה ששייכת לרוסיה. בהודעה השניה שלי העלתי קישור שמראה שזה המגדל.

איליה40

New member
תודה רבה

מעניין לדעת שלממלכת לאוס היו קשרים עם ברה"מ. הייה שם בזמנו עימות מורכב עם סין על ההשפעה באיזור. בשלב מסוים הברית של וויטנאם-ברה"מ ניצחה והם השתשטו על המדינה והעיפו את המלכות. אך נכון להיום נדמה לי סין שולטת באיזור, כולל בורמה.

Astroo

New member
זה לא הגיוני

מאגאס היא עיר חדשה שנבנתה אחרי נפילת ברית המועצות.
בתקופת בריה"מ לא היתה אינגושטיה, אלא רפובליקה אוטונומית צצ'נו-אינגושית.

הנומן

New member
לאסטרו

אין שום קשר לבריה"מ בכלל (את בריה"מ הזכיר קודמי בהקשר אחר, אני מבין).

הבולים שהצגתי הונפקו לפני פחות משנה לציין את קשרי התרבות בין לאוס לבין רוסיה של היום. נבחרו שני מבנים מרוסיה: שער הנצחון ממוסקבה והמגדל ממאגאס הנמצא באיגושטיה, חבל השייך לרוסיה.

Astroo

New member
אבל העיר הוקמה רק בשנות ה-90!

איך ייתכן שיש שם מבנה היסטורי? או שזה מבנה חדש לחלוטין, ואז לא ברור למה בחרו דווקא בו.

הנומן

New member
המבנה

לא טענתי כלל שהמבנה היסטורי ואני לא יודע מדוע בחרו בו דווקא לככב על הבול של לאוס. המבנה הזה הוא חדש לחלוטין והוא העתק של מגדלים איגושטיים.

Astroo

New member
מעניין, מכל אוצרות האדריכלות

שיש ברוסיה בחרו דווקא בחיקוי קיטשי של מגדל מימי הביניים, שנבנה לפני שנתיים.

למעלה