Μανώλης &#

the greek

New member
Μανώλης &#

Μανώλης Αγγελόπουλος - מאנוליס אגאלופולוס עוד זמר צועני ז"ל שניפטר לפני מספר שנים מסרטן. היה מאוד עשיר ברפארטואר שלו מהשירים "הכבדים" ועד לציפטטליה. הוא היה אחד מאותם צוענים שגאים להשתייך לעם היווני. באופיו ובחייו הוא היה MANGAS . לדעתי הוא לא הצליח לכבוש את הפיסגה העליונה בזמר היווני מכיוון שהתחושה בשירים שלו היתה כנראה שהם שירים "זולים", חבל. עליי הוא אהוב במיוחד. Μια μολυβιά Μια μολυβιά μέσα στης μοίρας το τετράδιο είναι η ζωή, είναι η ζωή του καθενός μια γομολάστιχα ο θάνατος και αύριο σε μια στιγμή τα πάντα γίνονται καπνός Μια μολυβιά που σβήνει και δεν αφήνει ούτε ένα ίχνος πουθενά ένα μικρό σημάδι που μες τον Άδη χάνεται και δεν γυρνά ειν' η ζωή μια μολυβιά Μια μολυβιά κακογραμμένη που ξεθώριασε και η πικρή και η πικρή μου η ζωή σαν δυνατός βοριάς η μοίρα μου τα σώριασε φύλλα ξερά όλα τα όνειρα στη γή MIA MOLIVIA MIA MOLIVIA MESAS STIS MIRAS TO TERADIO INEI ZOI, INEI ZOI TO KATHENOS MIA GOMOLASTIXA O THANATOS KE AVRIO SE MIA STIGMI TA PANDA GINONDE KAPNOS MIA MOLIVIA PU SVINI KE THEN AFINI OUTE ENA IXNOS PUTHENA ENA MIKRO SIMATHI PU MES TON ATHI XANETE KE THEN GIRNA INEI ZOI MIA MOLIVIA MIA MOLIVIA KAKOGRAMENI PU XSETHORIASE KE I PIKRI' KE I PIKRI MU I ZOI SAN THINATOS BORIAS I MIRA MU TA SORIASE FILA XERA OLA TA ONIRA STI GI קישקוש (הכוונה לקישקוש עיפרון בדף מחברת) קישקוש אחד בתוך מחברת הגורל אלה הם החיים, אלה החיים של כל אחד מחק אחד הוא המוות והמחר ברגע אחד הכל נהיה אבק קישקוש אחד שניכבה ולא לא עוזב לא עוזב עיקבות בשום מקום זהו סימן קטן בכל היקום החיים הם קישקוש אחד קישקוש אחד לא טוב החיים הם הם חיי המרים כרוח דרומית חזקה גורלי קימט אותי עלים יבשים הם כל החלומות בעולמי

zeos oteos

New member
greek אתה לא כתבת שמנוליס היה....

מנוליס אנגלופולוס היה ממוצע מצרי. בגיל קטן היגרו הוריו ליוון.

the greek

New member
לא כתבתי

עוד המון דברים לגבי מנוליס (ויש המון), ביוגרפיה בהזדמנות אחרת. עכשיו זה זמו שצריך לתת לשירים לדבר.

the greek

New member
ועוד אחד

Μόνο εσύ Μες τη δική μου ζωή πια θα μπορούσε να μπει κάθε λεπτό και στιγμή στο νου μου είσαι εσύ μην αμφιβάλεις και κλαις τι άλλο θες να σου πω κι αν μ' αγαπάνε πολλές εγώ εσένα αγαπώ Μόνο εσύ μόνο εσύ με μεθάς σαν το κρασί στη δική μου ζωή είσαι πάντα εσύ Μόνο εσύ μόνο εσύ με μεθάς σαν το κρασί στη δική μου ζωή είσαι μοναδική Μες την καρδιά δεν έχω άλλη καμιά είσαι ο γλυκός μου καημός στο αίμα μου πυρετός μην αμφιβάλεις και κλαις τι άλλο θες να σου πω κι αν μ' αγαπάνε πολλές εγώ εσένα αγαπώ MONO ESI MES TIN THIKI MU ZOIPIA THA MBORUSE NA MBI KATHE LEPTO KE STIGMI STO NU MU ISE ESI MIN AMFIVALIS KE KLES TI ALO THES NA SU PO KIAN MA GAPANE POLES EGO ESENA AGAPO MONO ESI MONO ESI ME METHAS SAN TO KRASI STI THIKI MU ZOI ISE PANDA ESI MONO ESI MONO ESI ME METHAS SAN TO KRASI STI THIKI MU ZOI ISE MONATHIKI MES TIN KARDIA THEN EXO ALI KAMIA ISE O GLIKOS MU KIMOS STO EMA MU PIRETOS MIN AMFIVALIS KE KLES TO ALO THES NA SU PO KIAN MA'GAPANE POLES EGO ESENA AGAPO רק את בתוך חיי היא יכלה להכנס כל רגע את התוך ראשי אל תהססי ותבכי, מה עוד את רוצה שאומר ואם רבות אוהבות אותי אני אותך אוהב רק את רק את משכרת אותי כמו יין בחיי רק את תמיד רק את רק את משכרת אותי כמו יין בחיי את היחידה בתוך ליבי אין אף אחת את נחמתי והחום בדמי אל תהססי ותבכי, מה עוד את רוצה שאומר ואם רבות אוהבות אותי, אני רק אותך אוהב

F a d i

New member
THE GREEK תודה על השיר "מונו אסי"

תמיד חיפשתי את המילים שלו תודה ושבוע מצויין לך

Ellnikomania

New member
תודה רבה...אני שרוף על אנגלופולוס>

תודה רבה....הייתי מעוניין לדעת עוד על מנוליס אנגלופולוס!!! מה זה MANGAS? תודה מראש

the greek

New member
MANGAS

כל כך הרבה נכתב הוסבר לגבי מילה זו, שקטונטי מלפרש אותה. זו אחת מאותן מילים ביוונית (ויש עוד) שלא ניתן לתרגם אותה במילה אחת לעברית. אני יתן לך את אתאור מילה לפי ראות עיניי והבנתי. MANGAS - זה אופי, אופי מלא כבוד ןאם זאת גם המון זילזול מתנסה. כבוד שהוא נותן לסביבה המאוד קרובה שלו ובכל השאר הוא מזלזל בביטול. כמובן שאופי זה מצריך גם מספר מאפינים חיצוניים של כאילו "אני ואפסי". מה שבטוח MANGAS הוא אחד שזוכה ל"תואר" בזכות הסביבה שלו. הסביבה שלו היא היא המעניקה לו את התואר הזה, ולא הוא לעצמו. הרבה אנשים תירגמו את המילה MANGAS כגברבר, תאור זה נותן רק חלק מאוד מסוים באופיו של המנגאס. לדוגמה האסוציאציה שאנחנו מקבלים מהמילה גבגבר היא של בחור צעיר יחסית ולא לאיש בן שישים לדוגמה, אך ה MANGAS יכול להיות גם בן שישים ובעצם בן כל גיל.

merakli

New member
MANGAS

משהו משלי:
mangas היא אחת מהמילים/מוסגים שלא יודעים אם נלקחו מתורכית או ההיפך אצלנו באיסטנבול -קונסטנטינופוליס שאמרו MANGA התכוונו ל"חבורה" בעיקר חבורת רחוב וסביר להניח שב|MANGAS התכוונו לחבר בחבורה הזאת ובנוסף בכל אופן בזמני הכינוי ליחידה הקטנה ביותר בצבא התורכי היה MANGA מקבילה ל "כיתה" בצה"ל

the greek

New member
המות של מאנוליס

השיר הבא נוגן מספר רב של פעמים במהלך הלוויתן של מנוליס אגאלופולוס, זהו בעצם מין שיר הלוויה שלו. בכלל להרבה מאוד זמרים (ותיקים) בעיקר היו שירי "הלוויה" ומות. בקלטת וידאו שמתעדת את מהלך הלוויתו של מנוליס רואים איך ממש בזמן הקבורה רבבות האנשים שכיבדו אותו בהלוויה שרים את השיר "אחיי הצוענים". ATHELFIA MU TSINGANI FEVGO APOPSE MAKRIA ATHELFIA MU TSINGANI FEVGO GIA PANDA MAKRIA FTOXO MU KARAVANI TO TSINGANIKO TO EMA GIA NA ALAXI THEN MBORI STU TSINGANU TIN AGAPI AVISTA THEN MBORI EXETE GIA KA’N PETHANO MIAN AVGI SE ALA MERI SAN TI GHI FTOXO MU KARAVANI TU TSINGANU TON XAMO KLAPSTE OLI ME KIAMO ADHELFIA MU TSINGANI EXETE GIA אחיי הצוענים הלילה אני הלך רחוק אחי הצוענים אני הולך לתמיד היו שלום, ביתי העני אין תחליף לדם הצועני לא ניתן לכבות את האהבה הצוענית היו שלום ואם אמות בשחר אחד במקומות זרים (** מה שקרה במציאות, הוא נפטר בשוויץ כמדומני) ביתי העני את האובדן הצועני תבכו בכבוד רב אחיי הצוענים היו שלום נ.ב. את השיר תירגמתי וכתבתי את מילותיו בזמן נסיעה, ככה שטעויות יש לי בטוח, אבל הכוונה והרוח נשארת, תהנו.

12אניהיא

New member
the greek תרשה לי לתקן אותך

מנוליס אנגלופולוס ניפטר ממחלת הסרטן על שולחן הניתוחים בארה"ב _ולא בשוויץ) אני לא זוכרת את התאריך המדוייק כרגע אבל זה היה בראשית אפריל 88

the greek

New member
איזה כייף ...

מין הסתם את צודקת, אבל את גורמת לי לראות שוב פעם את קלטת ההלוויה שלו (3 שעות) בכדי לאמת זאת, איזה מוסיקה כייפית יהיה ואיזה ארוע מצער זה. ככה זה מוסיקה יוונית, כמעת הכל ביחד צער, כאב, שמחה, פרידה, לידה ומות.

12אניהיא

New member
אתה יודע שיש לי

את הקלטת הזו, ואני נהנית לצפות בה המון. יש לנו חברים שלא מבינים על מה ההתלהבות שלי ממנה. אבל שם יש את מיטב המוזיקה שאנגלופולוס עשה (ועליי הוא נערץ מאוד) יש אדם שרואים בקלטת קוראים לו ספירו דמיטריוס הוא הביא את אנגלופולוס חזרה ליוון,אני מכירה אותו אישית הלוואי שפעם הוא יופיע כאן בארץ, הוא נישמע מאוד קרוב לאנגלופולוס.

the greek

New member
האם ../images/Emo35.gif

את מתכוונת לספירו עם התלתלים הצפופים שנראים כמו פאה?

the greek

New member
באמת

מזמן מזמן ראיתי אותו. עד כמה שאני זוכר הוא היה טובבב בכבדים וגם היה עושה שמח לאנשים. איזה יופי לפעמים להתקל בזמר עלום שם ובכל זאת הוא מצליח לעשות את זה.

12אניהיא

New member
the greek

בניו יורק הוא עושה חיל, הוא הופיע בבר מיצווה של אחי, אני חושבת שהוא ענק רק שאולי היו סיבות לאי הצלחתו, אולי בגלל בן דודו המפורסם או אי אלו סיבות.

ייעל7

New member
../images/Emo41.gifענת בוקר טוב../images/Emo41.gif

אני רואה שרשור על אנגלופולוס אז ככה, אישתו של אנגלופולוס שמה אנה היא זמרת נפלאה ואישה יפיפייה, היא מופיעה במועדון בעיר ספרטי. מכיוון שחייתי שם תקופה קצרה התחברתי איתה מאד, והיא אחת הזמרות היותר טובות שנתקלתי בזמן האחרון. מי שרוצה לשמוע אותה אני מאד ממליצה. חוץ מזה שהיא שרה את שיריו היא גם רקדנית זביקיקו נפלאה. סתם לידיעתכם... בוקר ויום טוב

12אניהיא

New member
ייעל7 צהריים טובים

הכרתי גם את אנה בעבר, היא הופיעה בניו יורק ושם ראיתי אותה. היא בלונדינית יפיפייה (דומה לך משהו?)

למעלה