|̣æøä| אסתר בבקשה

makeup2u

New member
|̣æøä| אסתר בבקשה

שלום, אני אם לתינוק בן 6 שבועות ונאלצת להפסיק את ההנקה עקב נטילת אנטיביוטיקה למשך חודשיים לערך שאינה מותרת בהנקה. ברצוני לדעת 1. אם בתקופה זאת אשאב מס' פעמים ביום, בשעות קבועות (8,12,16,20 לערך), האם החלב יתדלל במשך הזמן ויגמר? 2. האם התינוק, מבחינתו, לאחר תקופה של חודשיים אכילה מבקבוק, יוכל לחזור ולינוק מהשד? תודה מראש.

אושינקה

New member
אמנם לא אסתר אבל

אשמח לנסות לעזור
קודם לשאלותייך: 1) כאשר מכל סיבה שהיא ההנקה חייבת להפסק זמנית, האם צריכה לשאוב לפחות 8 פעמים ביממה על מנת לשמור על אספקת החלב. כמות שאיבות פחותה מכך תוביל לירידה בכמות החלב. 2) זה מאוד אינדיוידואלי. ישנם תינוקות שחוזרים בקלות יותר וישנם שדורשים קצת יותר "עבודה" ושכנוע. וככל שהתקופה ארוכה יותר כך צריך להשקיע יותר. אמנם את בשלב שבו בד"כ אספקת החלב כבר מיוצבת וההנקה מבוססת היטב, אבל שוב, חודשיים זה תקופה לא קצרה. בעידן של היום, של כל כך הרבה אפשרויות, רב התרופות מותרות הנקה ולאלו שלא, כמעט תמיד יש אופציה לתרופה אחרת שכן מותרת. על פי מה נאמר לך שהאנטיביוטיקה אסורה בהנקה? אם תכתבי פה את שם התרופה ו/או את החומר הפעיל בה, אוכל לבדוק אותה בשבילך. חבל להפסיק הנקה לחודשיים אם אפשר למנוע זאת.

ציפיק2

New member
תרופות

רופאים נוטעים להגיד מהר שתרופות אסואות בהנקה יש מרכז בבילינסון שניתן לברר אם תרופה באמת אסורה בהנקה אם אכן אסור יש לבדוק אם אין משהוא חליפי שכן מותר אם את רוצה לשאוב תדאגי להשיג משאבה טובה עד שיהיה לך תשובה, תקפיאי את החלב עם תווית ברורה שזה בספק כי אולי כן תוכלי להשתמש בו

אלונה ע

New member
רגע לפני שאת מפסיקה להניק

אולי את בכלל לא צריכה להפסיק להניק? אל תפסיקי לפני שתדברי עם המרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי: 02-6243669. הם עונים בימים א';-ה'; בשעות 9:00-15:00 אפשר לשלוח להם גם שאלות בפקס: 02-6241328 זהו מרכז לייעוץ תרופות בהריון והנקה. בהצלחה

makeup2u

New member
האם אני חייבת לשאוב 8 פעמים ביום?

האם 4-5 שאיבות ביום לא מספיקות? גם אם תרד כמות החלב מ-8 הנקות ל- 4 זה יספק אותי, מה גם שאוכל להגביר את ייצור החלב כשאחזור להניק - אם בכלל. לגבי האנטיביוטיקה היא נקראת אופלודקס, האם משהי יודעת לגביה - עד יום ראשון כשאתקשר לברר. תודה

ציפיק2

New member
לא

אחרי שהתינוק גדול מ 3 חדשים הרבה הרבה יותר קשה להגדיל בחזרה את כמויות החלב לדעתי האישית (מבוסס על נסיון) 4 פעמים לא יספיקו, בהתחלה זה נראה מצוין אבל אחר כך זה פתאום נהיה הרבה פחות אני חושבת ש 6-7 יכולים להספיק בצעי רישום של הכמויות שאת שואבת וכך תוכלי לעקוב אחרי מה שקורה

אפרת_ח

New member
נדמה לי שבטיפול כה ממושך

כל אנטיביוטיקה נהיית בעייתית. השאלה האם אין טיפול אחר לגמרי או אם אפשר לדחות את הטיפול נגיד אחרי גיל חצי שנה.

אושינקה

New member
מצטערת על העיכוב

בימים האחרונים לא היה לנו אינטרנט, ועדיין יש הפסקות פה ושם... בדקתי את התרופה בספר MEDICATIONS AND MOTHERS' MILK של דר תומס הייל. הוא מגדיר את אופלוקסאצין (אופלודקס) בתור L2 שזו הקטגוריה השניה בבטיחותה. (L1 מוגדר בתור הכי בטוח ו L2 אחד מתחת. L5 מוגדר בתור אסור בהנקה). הוא בעיקר מפרט על מחקר שנעשה בנשים מניקות שקיבלו 400 מ"ג פעמיים ביום. הוא גם מציין שזו תרופה שנהיית לאחרונה פופולרית בשימוש בילדים בזכות בטיחותה. אך מציין שיש לשים לב שהתינוק לא מפתח שלשול בעקבות השימוש בה. עוד הוא כותב שכאשר תינוק יונק מאמא שלוקחת את התרופה הזו,הוא מקבל בערך 3% ממינון האמא. בתינוקות בריאים - רק מה שמעל 10% נחשב בעייתי. עוד הוכחה על בטיחות התרופה היא הגדרת הAAP (אגודת הרופאים האמריקאית). על פיה תרופה זו "בדרך כלל מותרת בהנקה". תפקידי איננו להגיד לך אם לקחת את התרופה או לא, אבל תפקידי הוא לתת לך את כל המידע העדכני שאיתו תוכלי להגיע להחלטה. אם את עדיין מתלבטת, הייתי ממליצה להעביר את המידע הזה לרופא של בנך ולהתייעץ עימו. בהנחה שאין לו את הספר הנ"ל את יכולה להפנות אותו לפורום של ד"ר הייל. זה פורום לבעלי מקצוע בתחום ויש שם המון מידע. שורה תחתונה - אני ממליצה בחום לשקול שוב את כל האפשרויות. למה לעבוד קשה במשך חודשיים אם את יכולה להמשיך להניק ישירות את ילדך ולהמשיך להנות אחד מהשני.

אלונה ע

New member
רואה? יש תקווה!!! איזה יופי

את לא חייבת להפסיק להניק מאחלת לך בריאות ואושר

makeup2u

New member
איזה תשובה, פשוט תענוג

נהניתי לקרוא אותה, מרמת המקצועיות ובכלל שהיא כזו מעודדת. על כל מקרה שלחתי פקס הבוקר למרכז לייעוץ בירושלים, אני מקווה שישיבו לי בהקדם. בינתיים מצליחה לשאוב 4-5 פעמים ביום ולרב מצליחה להוציא 120-125 סמ"ק (בבוקר 200) תודה על התשובות והעידוד, אפרת

panicmom

New member
לדעתי את צריכה להתייעץ עם ד"ר

ד"ר מירה ליבוביץ. היא גם רופאה וגם יועצת הנקה.

למעלה