¿בבית ?

In Diana Jones

New member
¿בבית ?

שלום לכולם, מישהו יכול לתת לי תרגום על מה מדובר לפי דעתו בשיר "בבית" ..?

TEENAGER1

New member
תרגום?../images/Emo6.gif

ממש בגדול אני חושבת שהשיר הזה מדבר על חוסר היציבות שקיים בחיים. לא יודעת איך לפרש את זה שורה לשורה, אבל בכלליות השיר מתאר חוויות שבירות, חסרות בסיס, זמניות. חיים שמורכבים מפנטזיות. הבית נתפס כביכול כמין בסיס-אם, מקום שאפשר לחזור אליו ולחוש שוב יציבות. אבל מתברר שזה לא כך - גם בבית אין רצפה. באשר ל"עומד על נייר" - אביתר אמר שהוא התכוון כאן לנייר שהוא כותב עליו, למוזיקה, שבסופו של דבר זה כנראה הדבר הכי יציב שיכול להיות (לא מבחינת המוזיקה עצמה - לרגע לא טענתי שהמוזיקה של אביתר יציבה... אלא מעצם העובדה שלא משנה מה עובר עליו - הוא ממשיך לכתוב, ויש בזה יציבות מסוימת).

לשיר יש בסיס נורא ברור לאורך כולו

"מרוב פנטזיות אין מציאות" השיר לדעתי מתאר את הדחף לפנטזיות, לתאווה, ומצד שני מתאר גם התמודדות איתן... "קיבלת אותי בגופיית משי אדומה".... אבל עדיין.. "וחזרת בוכה באוטובוס" "בהרים של שלג על אופניים, מכנסי צבא הדוקים היא מורידה"... אבל שוב.. זה לא חופש... "רחוק יש חופש..." וה'פנטזיה' המרכזית שלו.. היא כשהוא ו 'דיאנה' (בכוונה שם מפוצץ נראה לי) על הבמה... *גם מבחינה מוזיקלית, אם שמים לב, הפזמון שמתאר את הסיטואציה מתחיל באקורד מאז'ורי ונעים... ("אני ודיאנה על הבמה") ואז חוזר מיד להיות מינורי ואפלולי כשמתוארת התאווה ("עיניים גדולות, תאוות חיים דולקת") והביטוי לזיוף "עץ פלסטיק" (שלדעתי נשאל מהשיר הישן fake plastic trees של רדיוהד... הוא ידוע בהערכה שלו אליהם, אבל זו רק דעתי) והביטוי לנפילה ולהתפוגגות .. "עלים בשלכת" ותוסיף לזה את כל מה שהמנהלת הנכבדה אמרה.

In Diana Jones

New member
gracias GRACIAS

תודה לכולם על הפרושים...אני אשמח לשמוע עוד דעות,אל תתבישו.
אני כרגע נמצאת בדרום אמריקה ולאחרונה נחשפתי לאביתר. אני בטוחה שעוד כמה חודשים כשאני יחזור יצא לי ללכת להופעה שלו בתקווה לראות אתכם שמה צאוי' לכולם בנתיים.... yours diana

In Diana Jones

New member
../images/Emo13.gif כן כן אני מודה ...

שמעי אני מכירה אותו לפני השיר הספציפי הזה אבל מאז שגילו לי את השיר "בבית" נדלקתי ! ואני מאוד מתחברת לשיר הזה הרבה פרטים בשיר דומים לפרטים בחיים שלי,אבל לפני שתתחילי לרחם עלי,הפרטים הדומים הם לצד הטוב יותר . ואני אוהבת לשמוע ולדמיין שיש מישהו שכתב עליי שיר
... מצחיק אה!!?

למעלה