...´ססססומו ערס...!

גנגי

New member
...´ססססומו ערס...!

מי לא קרא "הארץ" בשבת? ומי לא התעמק בתרבות-העברית-לגמרי של הערס שלנו? במאמר מרבים לנסות להגדיר את הערסיות, ואחת המסקנות היא שהערס הוא הגבר הנחשק-באמת. הערס!
שימו לב, כל הגברים החנונים המשתתפים בפורום זה: הערס אולי נחשק בעיני אוספי החומר למאמר, אבל לא בעיניי. החנונים חסרי ה"שיק", כפי שזה מוגדר שם, מוצאים חן בעיניי הרבה יותר. מה-זה?! יש כאן מישהו שרוצה לחלוק עליי? סססס...... נראה אותך גבר, תבוא לפה, תבוא...

shellyland

New member
מה קרה לך, אחותי? חנונים? כאן?

בפורום שלנו? טוב נו, אולי כמה... לצערי לא יצא לי לקרוא את הכתבה, אבל משהו אומר לי שאני עלולה לגלות בה עניין אישי עמוק. אני יכולה להבין מה יש בטיעון הזה. ערסיות יש בה איזו פוזה "גברית" שכנראה שנשים רבות עדיין זקוקות לה. אפשר ציטוטים נבחרים, לפני שאני קובעת עמדה?

גנגי

New member
"הארץ", ממי. "הארץ".

זה באינטרנט. למה לא תשייטי לשם ותבדקי, בעיקר לאור העובדה שגילית לנו שיש לך עניין אישי במתרחש בכתבה? הנה אני, שאין לי שום עניין בערסים, הפנמתי כל מילה. עכשיו אני רצה לצבוע לבלונד-פלטינה, תסלחי לי.

shellyland

New member
פסים, אחותי, פסים, לא בלונד

אבל בשיא הרצינות, אני אלך לחפש את הכתבות באתר של הארץ ואגיב במקום ובזמן שיראה לי. בתור חובבת ערסים ידועה שלאחרונה עשתה "סוויץ´" בהעדפות ועברה לשחק בצד השני של המגרש, אני יכולה להעריך בכנות את היתרונות של שני הצדדים ומעניין לי לדעת אם בהארץ עשו מחקר מעמיק כמוני.

שוש לא קרא "הארץ" בשבת ! ../images/Emo141.gif

האקסית שלי מנויה על הארץ, והיא מעבירה לי (לבקשתי) את מוספי הספרים, הכלכלה והספורט. לא את המוסף של שבת, שלמיטב זכרוני, כל מי שכותב בו הוא או חנון או פמיניסטית. אגב, לדעתי, ההיפך מ"חנון" זה "קול" (בשורוק), לא "ערס".

shellyland

New member
לדעתי גם

ואחרי שקראתי, וחזרתי וקראתי את המאמר במוסף הארץ אני יכולה בלב שלם להגיד לך שלא הפסדת כלום. היו כמה (מעט) קטעים ששוים ציטוט, ואולי אח"כ אצטט אותם למענך ולמען האחרים, אבל בגדול - כתבה שטחית, אוילית ומשעממת. נראה שלהארץ נגמרו הנושאים לכתוב עליהם. חוצמזה, מה שהם מתפתלים בנסיון להגדיר אותו כ"ערס במובן החיובי" הוגדר כבר מזמן על ידי חברי כ"ערס-פואטי".

גנגי

New member
זה כי שוש הוא "קול"?

או כי דורון רוזנבלום (אהוב ליבי) הוא חנון, אולי? אל תעשה עלינו פוזות, נשמה. רוץ לקרוא. שתדע מה אתה לא. הערה קטנה: לידיעתך, אפשר לקרוא עיתונים גם באינטרנט. לא חייבים לקבל מאחרים (שמשלמים).

לא אמרתי שזה רע להיות חנון.

אבל יש משהו נלעג בחנון, שעושה תחקיר על ערסים (שבעצמם חושבים את עמצם לקולים). ולמה שארצה לעשות עלייך פוזות? או להתקוטט איתך? קראת, נהנת, סבבה. שוש מעדיף את עלי מוהר

הלעג הוא בתקשורת ולא במילה

לפעמים מקור הלעג הוא בקול הדובר, בהקשר שבו הדברים נאמרו ואף באדם שאומר את זה. אם אני יקרא לך חנון אתה תתיחס לזה אחרת, ממצב שבו זר יקרא לעברך "חנון!"... בקיצור: אותה מילה... משמעות אחרת.

shellyland

New member
זה לא מדוייק. "חנון" או "ערס"

הן מילים מאוד סובייקטיביות ובדרך כלל באות להצביע על מישהו שהוא לא "אני". מעטים מאוד האנשים שאני מכירה שמוכנים להעיד על עצם שהם "חנונים" או "ערסים" (או "פרחות"). הבודדים ששאני מכירה שאכן עושים זאת הם דוקא , רובם הכללי חברים בפורום זה. בשנים האחרונות (בעשור האחרון?) איכשהו נהיה הרבה יותר קל להתגאות בצד ה"חנוני" שבאישיות, ולאו דוקא בצד ה"ערסי" כמו שמנסים לטעון ב"הארץ". אולי זה קשור בי, בתהליכי התבגרות שעברתי ובחברה שאספתי סביבי, אבל יש לי בדל תיאוריה שעיקרה הוא שזה קשור גם בביל גייטס, האבא של כל החנונים, שהפך את ה"קומפיוטר גיק" לדבר הכי חם ונחשק בתבל.

בדל התיאוריה שלך מתקבל על דעתי ../images/Emo22.gif

אבל כדי ליישר קו, איך תגדירי "חנון" ו"ערס" ?

גנגי

New member
בדיוק היום התעסקתי בשאלה הזו

(ומזה אתה יכול להסיק - ובצדק - שאני מובטלת, ושאין לי משהו טוב יותר לעשות), והגעתי למסקנה שהערס הוא מי שהאני שלו תמיד יותר חשוב לו מהאחר, כלומר אדם שמלא בעצמו עד כדי חוסר התחשבות מוחלט בסביבתו. ואילו החנון (שם מוזר, אני מסכימה, אבל מלא חן, אם מתעלמים משתי האותיות האמצעיות) הוא בד"כ אדם שמתחשב בסביבתו ולא שם את עצמו במרכז העולם. כל שאר ההבדלים (החיצוניים, ההתנהגותיים, הלשוניים) נגזרים מההבדל המהותי הזה. תחשוב על זה קצת לפני שתפסול את זה בטענה ש"זו לא הגדרה". אני הרי יודעת שזו לא הגדרה, אבל זו הגדרת המהות.

shellyland

New member
מקבלת ../images/Emo45.gif

והמילה "חנון" נגזרת מהמילה "חננה" או "חנונה" שהיא מילה נרדפת למוחטה/סמחטה/כיח/נזלת או כל דבר צמיגי אחר שיוצא מהאף או מהפה. פען היו לי מלא מילים נרדפות למילה הזאת, כי בתיכון למדתי בבי"ס של כי"ח (תיכון עירוני "כל ישראל חברים" ע"ש רנה קסין) והיו לנו המון שמות עבור בית הספר. אצלנו ב"חבר´ה" (איזו מילה של פעם...) כשרוצים להגיד על מישהו שהוא חנון אמיתי, אומרים שהוא כזה שהנזלת נשפכת לו מהאף.

גרי רשף

New member
אצלנו בחיפה..../images/Emo22.gif

אינני רוצה לפתוח בדיון לורדים/טושים חדש, אך אצלנו בחיפה- סמרק זה מהאף ומוחטה זה מהפה.

גנגי

New member
אכן מצדיק את השם

"פורום תרבות". מאוד תרבותי. הדיון, אני מתכוונת. לא מה שיוצא מהפה או מהאף.

אלף, אין זו דרכי לפסול ../images/Emo141.gif

מה גם שהכוונה היא רק ליישר קו, ולוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר, לא לנסח מנשר מדעי. בית, זו לא בושה להיות מובטל, כל אחד מאיתנו עלול להיות שם מחר בבוקר. גימל, הייתכן משהו טוב יותר לעשות מאשר להגג בהגדרות? ולעצם העניין - ראי תגובתי לשלי.

למעלה