שלווום לכם

MCkipi

New member
שלווום לכם../images/Emo13.gif

טוב קודם כל טוב לדעת על קיום הפורום הזה!! דבר שני..=] אממ בחול המועד לי ולחבר שלי יש חודשיים... עכשיו חשבתי לעשות לו מן ארוחה רומנטית כזאת... עכשיו זה פסח... אני לא יודעת מה להכין!!! קינוח כבר יש לי בעיקרון חחח.. אבל.. חשבתי להכין לפני שידעתי על פסח איזה פסטה ורוטב.. ושמעתי שיש פסטה מתפוחי אדמה.. זה נכון? קל להשגה? וזה בכלל אכיל? חחח.. עכשיו אני אשמח לקבל מתכון לרוטב.. ובכלל הייתי רוצה לשמוע עוד מתכונים... אגב תתחשבו בי כי אני רק בת 16 וחצי חחחח ואני די אהיה לבד בעסק
תודה מראש
 

חוזרת א

New member
מה עם...

תפוחי אדמה מוקרמים? קל וטעים מאוד יחד עם סלט יווני... אפשר דגים אבל לי זה מסובך בגיל 16... אז נראה לי שאפשר לוותר. מה עם אוכל סיני? גם בעייתי לך? אפשר רצועות חזה עוף מוקפצות ברוטב חמוץ מתוק ובצד ירקות מוקפצים... אפשר לזניה עם מצות תשלחי הודעה אם משהו נראה לך ואטני אקליד לך מתכון קל... בהצלחה
 

MCkipi

New member
וואלה תודה!!

אפשר את המתכונים גם לתפוחי אדמה מוקרמים וגם לאוכל הסיני? תודה
 

מ צ ד ה

New member
תפוחי אדמה מוקרמים/דָנִיאֶלָה

תפוחי אדמה מוקרמים/דָנִיאֶלָה רכיבים: 6 תפוחי אדמה בינוניים 1 שמנת מתוקה 2 שימורי פטריות שום כתוש - לפי הטעם מלח, פלפל אופן הכנה: לשלוק את תפוחי האדמה עם הקליפה (אני שוטפת יפה-יפה, חורצת בכמה מקומות עם מזלג, את כולם בשקית ולמיקרו על עוצמה גבוהה 6-7 דקות). לחצות כל תפוד לאורך, להניח את החצאים בתבנית גדולה, למעוך קצת עם מזלג, בכל חצי תפוד לטמון קצת שום כתוש, מלחפלפל, פטריות ומעל הכל את השמנת מתוקה. יאללה, לתנור 180 מעלות רבע שעה עד עשרים דקות.
 

מ צ ד ה

New member
חזה עוף מוקפץ ואגוזי קשיו/pirge

קוביות חזה עוף 2X2 ס"מ. כף סוכר מלח פלפל בצל קצוץ בינוני 3 בצלים ירוקים חתוכים סלסלה פטריות טריות חתוכות חצי כוס רוטב סויה חצי כוס יין לבן פפריקה חריפה 150 אגוזי קשיו חצי כוס מרק צח חצי כפית זנגוויל טרי מגורר מתבלים את נתחי העוף במלח+פלפל+סוכר ויוצקים עליהם מעט שמן. משהים 3 שעות. יוצקים לווק שמן ומטגנים את חזה העוף עד שצבעו מתחלף ללבן. מוסיפים: סויה+יין+פפריקה חריפה מערבבים, טועמים ומשפרים טעם.מטגנים ביחד עוד 5 דקות. מעבירים את נתחי העוף למסננת ומניחים מעל קערה לניקוז. יוצקים כ-4 כפות מנוזלי הניקוז לווק ומטגנים את האגוזים. מוציאים את האגוזים לצלחת. מטגנים את קוביות הבצל עד לשקיפות, מוסיפים בצל ירוק ופטריות. . יוצקים לווק בחזרה את הנוזלים ומערבבים תוך הקפצה כ- 2 דקות. מוסיפים את נתחי העוף והאגוזים ששמרנו בצד. מקפיצים ביחד ומעבירים מיד לצלחות.
 

חוזרת א

New member
בוודאי סליחה- תפו"א מוקרמים

רק עכשיו ראיתי כבר שלחתי לך במסר את המתכונים הסיניים לגבי התפו"א המוקרמים מקלפים תפו"א וחותכים לחתיכות לא קטנות. שמים בסיר עם מים וכפית מלח ומבשלים עד שהם רכים אבל לא מתפוררים. מטגנים בצל 1 קצוץ ואחרי 3 ד' מוסיפים פטריות עד שהבצל נהיה קצת מטוגן שחום והפטריות רכות (את יכולה גם פטריות מקופסא) בקערה שמים שמנת חמוצה אחת, לבן, וחלב (אין לי כמויות בדיוק זה צריך להספיק לכמה תפ"וא שתשימי תוסיפי חלב לפי מה שנראה לך. לא נראה לי יותר מחצי כוס מתבלים במלח, פלפל,מעט אגוז מוסקט טחון, פפריקה מתוקה, שום גבישי (אם לא פסח אז א. מרק בצל קצת מוסיף מאוד) מערבבים הכל התערובת צריכה להיות די מתובלת שמים את תפו"א בתבנית חד פעמית, יוצקים את הרוטב ומעל שמים פרוסות גבנ"צ מכניסים תנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד שהגבינה מבעבעת- טעים מאוד באחריות ולא מסובך.
 

חוזרת א

New member
אגב לגבי הרטבים הסיניים

את חייבת רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק אני סגורה אם זה חמץ או לא תבדקי בסופר....אם לא אז תוותרי על הסיני לדעתי
 

MCkipi

New member
מקפיצה!!../images/Emo105.gif

הגעתי לעבוד הרביעי ואני חסרת תשובה
 
למעלה