שאלה על שומן

EastGirl83

New member
שאלה על שומן

ברצוני לשאול בקשר לשומן הרווי והשומן הטרנס (חושבת...).. הייתי רוצה לדעת איזה שומן טוב יותר כי למשל בקורנפלקס כתוב.. שיש 0 שומן טרנס (ממה שזכור לי). לאיזה שומן אני צריכה להתייחס כמועיל ולאיזה שומן אני צריכה להתייחס כמזיק. כי כפי שהבנתי בתזונה נכונה, כן צריכים לאכול שומן כחלק מהתפריט היומי... אשמח אם מישהו יתן לי תשובה חד משמעית
 
הרי לך תשובה חד משמעית ../images/Emo45.gif

שומן חד בלתי רווי מקורות שמנים מהצומח כמו קנולה, זית, זיתים, אבוקדו, טחינה גולמית, שקדים, אגוזי פקאן. מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד את הרע. יש כאלה שטוענים שהוא משפר מטבוליזם של שומנים. לצרוך אותו מאוד חשוב. שומן רב בלתי רווי מקורות דגים, שמן חמניות, גרעיני חמניות. מוריד את הכולסטרול הרע אבל גם את הטוב. יוצאת דופן היא החומצה שמהללים ומפארים אותה "אומגה 3" שמקורה בדגים ובשמן פשתן. טוענים שהיא משפרת זיכרון ועוזרת למנוע מחלות לב. שומן רווי כל שומן מהחי - בשר אדום, כבד. מומלץ לקצץ, הוא מעלה כולסטרול רע. רע ללב ולעורקים. מצד שני מומלץ לאכול זאת (בשר) כי יש יתרונות אחרים כמו ברזל וB12. שומן מוקשה / טראנס שומן שהיה מהצומח, עבר תהליכים כימים ועתה הוא מוצק בטמפ' החדר. מצוי בחטיפים מתועשים. רע ללב ולגוף בכלל.
 
למעלה