בצק סולת

volkano

New member
בצק סולת../images/Emo89.gif

שלום לכולם :) אני אשמח לדעת כיצד להכין בצק סולת,אני מעוניין להכין כנאפה והבנתי שניתן להכין זאת מבצק סולת במקום אטריות קדאיף. המון תודה :))
 

clcl

New member
מתכון: כנאפה בל ג'יבנה

מתכון: כנאפה בל ג'יבנה חומרים: 200 גרם מרגרינה מומסת 500 גרם אטריות קדאיף למלית: 1 כוס סולת 4 כוסות חלב 1/2 כוס סוכר 2 כפות מי ורדים 500 גרם גבינת קוטג' או "ריקוטה" בצק להצעת הגיוון: 1/2 3 כוסות סולת 1/2 כוס קמח 200 גרם מרגרינה מומסת 1 כוס סוכר 1 כף מי ורדים 15 גרם שמרים יבשים 1 כוס חלב לסירופ: סירופ אטר (ראה בהמשך) כוס מים 3/4 2 כוסות סוכר 1 כף מיץ לימון 1 כפית מי ורדים כלים: תבנית מלבנית 30X40 אופן ההכנה: 1. ממיסים את המרגרינה, יוצקים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב. 2. מבשלים את הסולת עם החלב על אש קטנה, תוך כדי בחישה. כשהדייסה סמיכה ואחידה מוסיפים סוכר ומי ורדים. מצננים 3-4 שעות. 3. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית, ויוצקים עליהן את תערובת הסולת. עליה מפזרים את הגבינה בשכבה אחידה, ומכסים ביתרת האטריות. 4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים כ-45 דקות, עד שהמאפה מזהיב. 5. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים. מסירים מן האש ומצננים. 6.לקראת ההגשה מחממים את המאפה, חותכים למנות ויוצקים עליו סירופ קר. גיוון: במקום אטריות הקדאיף אפשר להכין את המאפה מבצק ביתי (מומלץ ביותר). 1. לשים מכל החומרים בצק אחיד ומניחים לשעה בצד. 2. משטחים בתבנית שכבת בצק בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים עליה את מלית הסולת ואת הגבינה, כאמור לעיל. מכסים בשכבת בצק בעובי של כ-½1 ס"מ. 3. אופים 35 דקות בחום בינוני עד להזהבה. 4. להגשה, חותכים למנות ויוצקים את הסירופ. הערות: אטריות קדאיף, הנקראות גם שערות קדאיף, הן לבנות ועשיות מקמח, אפשר להשיג אצל מוכר גבינות וזיתים, בשווקים כדוגמת שוק לוינסקי. מקור המתכון: גרסיה גרגו , מתוך הספר "הבישול הלבנוני"
 
למעלה