אם גם אתם רוצים להיכנס לעולם המדהים של השייקים כדאי שתקראו את זה!

תוכן-מקודם

Member
מנהל
delicious-strawberry-mulberry-blueberry-smoothie-garnished-with-fresh-berries-mint-glass-soft-...jpg
קרדיט תמונה FREEPIK

.שייק עמוס בוויטמינים הוא דרך מצוינת להתחיל את היום ומושלם גם כמנת ביניים אחר הצהריים. שייקים יכולים להיות טעימים ומזינים, קל להכין אותם ונח לקחת אותם לדרך

אם אתם יוצאים בבוקר למשרד תוכלו לקחת אתכם כוס של שייק מזין, אם אתם יוצאים אחה"צ לגינה עם הילדים, שייק ישדרג לכם את החוויה (וגם להם!)

?מה כדאי לכם לקנות כדי להכין שייקים

בלנדר משפחתי או אישי לפי מה שמתאים לכם על מנת להכין שייק במהירות, מגוון פירות קפואים שאתם אוהבים (אתם יכולים גם להקפיא חלק בעצמכם), בסיס לשייק – חלב/ תחליף חלב/ מיץ ותוספות לשיייקים כמו "סופר פודס", זרעים ואגוזים

:יחסים נכונים בשייק

התחילו את השייק שלכם עם כמות פירות שנכנסת לכוס בו אתם מתכננים לשתות. הניחו יותר מהפרי שתרצו את טעמו כדומיננטי בשייק. הכניסו לבלנדר והוסיפו נוזל עד לקו הפירות. הנוזל יכול להיות חלב, או תחליף כגון חלב סויה או שקדים, יוגורט טבעי או בטעם, מיץ פירות, או לשייק בטעם טרופי, חלב קוקוס דל שומן או מי קוקוס. אם יש לכם בלנדר רגיש, כדאי להוסיף את הנוזל לבלנדר לפני הוספת הפרי, כך שזה ימנע מהלהב להיפגע

בננה היא טעם בסיס נהדר לכל שייק, ותעניק לכם מרקם קרמי מקסים. פירות אחרים שעובדים היטב הם פירות יער, מנגו, אננס, אסאי, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, אגס ומלון. ייתכן שיהיה עליך להוסיף יותר פירות או נוזלים, בהתאם לסוג הפירות שתבחרו. שחקו עד שיהיה לכם מרקם שאתם אוהבים. מוסיפים נגיעה של דבש, סירופ מייפל או סילאן טבעי אם השייק שלכם לא מספיק מתוק

:פירות קפואים

אם אתם רוצים להכנס לעולם השייקים באופן קבוע, כדאי לשמור פירות אהובים במקפיא. לא רק שהם ישמרו על הערך התזונתי והטעם שלהם, הם יצננו מיד את השייק שלכם, כך שלא יהיה צורך להוסיף לו קרח. לפני שהבננות שלכם ישחימו בקערת הפירות, קלפו וחתכו אותן ואז הקפיאו בקופסאות קטנות ותוכלו לזרוק לבלנדר בכל פעם שתזדקקו להן. אפילו פירות שבדרך כלל קופאים פחות טוב, כמו תותים ומלון, ניתן להקפיא אם הם למטרת שייק. וכמובן שמאוד נח לרכוש אריזות שייקים קפואות, שלרוב הן בעלות ערך רב ומעניקות לכם תערובת טובה של פירות שנקטפו והוקפאו באופן מיידי

:תוספות לשייקים

לאחר שהבנתם את היסודות, נסו להוסיף טעמים שונים למתכון הבסיסי שלכם. הוסיפו כף פולי קקאו, קינמון, אבקת ספירולינה או תמצית וניל לפני ערבוב, או העניקו לשייק שלכם ערך תזונתי גבוה יותר עם כף של זרעי פשתן, אגוזי מלך או שיבולת שועל. לא רק שזה יהיה טעם נהדר, זה גם ישביע אתכם יותר

איך להכין שייקים בריאים יותר

אם לא ניסיתם בעבר שייק העשוי מתערובת של פירות וירקות, אתם עשויים להיות מופתעים מהטעם. מתיקות הפירות משתלבת היטב עם הרבה ירקות ויוצא משקה טעים ומזין במיוחד. נסו להכין שייק ירוק עם משקה קוקוס, בננה, מנגו, קיווי, ותרד. ירקות אחרים שעובדים היטב הם סלק או גזר, קייל, עלי בייבי ומלפפון

אם אתם שותים שייק לארוחת בוקר או צהריים, אזנו אותו על ידי הוספת חלבון. כף אבקת חלבון, חמאת בוטנים או חמאת אגוזים אחרת, יתמזגו היטב עם השייק שלכם ויתנו לך חיזוק של חלבון חיוני.​
 
למעלה