אבסינת
הי יש הרבה סיפורים על האבסינת, חלקם נכונים וחלקם קישקושים חסרי בסיס אבסינת עצמו, המקורי הוא משקה אניס צרפתי, אשר הושרו בו עשבי תיבול, באחד מהם היה חומר פעיל (נראה לי שמבטאים זואת אבסינתיה טריטיום ) שצריכה בכמות מסויימת עלולה לגרום לאי יציבות, מצבי רוח קיצוניים. עוד תכונה של האבסינת הייתה האחוז האלכוהולי שלו בין 60 ל 70 בד"כ, אך היו שותים אותו מדולל עם מים קרים, כלונג דרינק, כך שהחוזק הזה לא היה בא לידי ביטוי. האבסינת הזה (שמקורו בצרפת) היה מאוד פופלרי ואנשים צרכו אותו במהלך כל היום, זה היה המשקה של הבוהמה למעשה זה היה המשקה של כולם.... אבסינת עם מים בעיתון של הבוקר, בקפה של הצהרים ועם החבר'ה בערב. הטקס היה שפיכה איטית של מים קרים לכוס מעוצבת עם אבסינת דרך משפך ויש כאילו שהיו מדליקים קוביית סוכר על כפית מעוצבת והיו נותנים לכרמל לטפטף לכוס ואז היו מוסיפים מים. אותו חומר פעיל השפיע על אנשים בצורה שונה. חלקם "תפסו ראש", חלקם הגיבו לא טוב....אלימות וכו' השיא היה שגבר רצח את משפחתו, לפחות ככה מספרים. אז התחילו לאסור את יצור המשקה. התחילו לעשות חיקויים, מפרנו - שהיה ונשאר התחליף הכי קרוב ועד לערק עם צבע מאכל.... כיום בארץ אין אבסינת "אותנתי" עם חומר פעיל, יש מה שמכנים בצחוק עראק צרפית עם צבע מאכל ו 60 עד 90 אחוז אלכוהול. היום זה מגיע בצבעים. ויש אפילו ממש "אבסנית" בזול - שהאניס בו לא אמיתי אלא חומרי טעם וריח (ביזיון!!!!), הוא לא מלבין במגע עם מים. (אניס יוצר תגובה של עכירות במגע עם מים בגלל שמנים). לכן הנזק היחיד שיש מ"אבסינת" בישראל (שנלגם בצ'ייסרים ושאטים על ידי אנשים שנשבעים שניה אחרי שיש להם כבר הזייות - אם כבר אז הם הזויים) הוא נזק לכבד. כן שתיתי "אבסינת" בישראל, טרנ'ה, ג'ואי דה פראנס ובעירבוב בהי בול עם פרנט ברנקה (רק לאמיצים). בהי בול עם קרח וסוכר מומס.... סתם דופק את הראש מהר....