אבסינט 70%

MommyHug

New member
אבסינט 70%

שלום לכולם, אני חדשה פה
יש לי שאלות לגבי אבסינט, האם הוא מסוכן כפי שמספרים עליו? מישהו מכם ניסה אותו פעם? לבד? בתוך קוקטייל?
 

Carcass

New member
אמממ

הקטע היחידי שמסוכן בו הוא בגלל הריכוז אלכוהול...אין בהם היום שום חומרים גורמי הזיות וכ'ו,כמו שהיו במקור.. היום אפשר למצוא אבסינט אמיתי עם לענה והכל, אולי במזרח אירופה ושמעתי על לפחות מזקק אחד בצרפת שעדין משתמש במתכון אותנטי.. בכל מקרה האבסינט שתמצאי בארץ,יהיה "ליקר" בטעם אניס עם ריכוז אלכוהולי גבוה וצבע מאכל ירוק,לא יותר מזה.. מבחינת דרך שתיה,רוצה להשתכר מהר?תורידי שני שאטים של זה..אין הרבה אנשים ששותים את זה ובאמת נהנים מהטעם וכ'ו,אפשר גם למהול עם מים..
 

Symbolic

New member
למיטב ידיעתי

כל המיתוס הזה של "אפשר למצוא אבסינת' אמיתי במזרח אירופה" הוא חרטא. לפחות לא בקבוקים "רשמיים" בחנויות. שתיתי את ה-אבסינט' במזרח אירופה וזה אותו דרעק. פשוט הייתי שיכור זה הכל. דלק מטוסים. יכול להיות שיש אבסינת' מחתרתי, ובנינו, אפילו אם יש, זה לא כזה ביג דיל, יש היום דברים פי אלף יותר הופכים מאבסינת' שאפשר להשיג בהרבה יותר בקלות בכל מקום בעולם. ובחלק מהעולם הוא אפילו חוקי. (הולנד לדוגמא).
 

Carcass

New member
..

על מזרח אירופה - בעיקר צ'כיה,כמובן שהרוב זה שמועות ומדובר על מחתרתי,ממה שהבנתי בצ'כיה יש.. בקשר לצרפת,ידוע לי לפחות על מזקק אחד שעדין מייצר את זה עם המתכון האותנטי,היה ראיון איתו סופש שעבר בערוץ ההיסטוריה בתוכנית על ספיריטס,הוא הסביר על כל מהלך היצור כולל על הלענה שהוא משרה באלכ'..
 

MommyHug

New member
אוקיי

מישהו פה ניסה אבסינט נקי
מעולם לא ניסיתי רמה כזו של אלכוהול...
 

Symbolic

New member
אם ה"קטע" זה אחוז גבוה

למה לבזבז כסף על אבסינת'.? ספירט לשתייה 96 אחוז, עולה בערך 11 שקל בסופר.
 

MommyHug

New member
זה ממש לא הקטע, אבל זה מה

שגורם לי לחשוב פעמיים אם כדאי לשתות אותו. אני שואלת אם לא מסוכן מידי לשתות אלכוהול ברמה כזו?
 

Symbolic

New member
שוב.

אם יש "אלכוהול לשתייה" 96 אחוז, והוא אפשרי לשתייה, אז אין בעיה לשתות אבסינט'. מצד שני לא חושב שכדאי לפרק בקבוק.
 

Carcass

New member
...

יש לי בקבוק..לא כל כך שתיתי ממנו בשנים האחרונות,הוא מהזמנים של ה"לדפוק תראש לפני מסיבה".. מבחינת טעם, האניס שולט בו,אין מי יודע מה הבדל בטעם בינו לבין אוזו או עראק..רק אחוז אלכוהול וצבע מאכל..
 

FreestyleBoy

New member
ניסיתי

תשתי שוט,אחרי זה תזרקי גפרור דולק לחלל הפה,את תשרפי למוות. את תרגישי אדים לוהטים שיוצאים מהגרון ותתחילי בפעולה שהודבק לה הכינוי "דרקון" כאשר תנשפי את החיים שלך החוצה חח
 

The German

New member
אבסינת

הי יש הרבה סיפורים על האבסינת, חלקם נכונים וחלקם קישקושים חסרי בסיס אבסינת עצמו, המקורי הוא משקה אניס צרפתי, אשר הושרו בו עשבי תיבול, באחד מהם היה חומר פעיל (נראה לי שמבטאים זואת אבסינתיה טריטיום ) שצריכה בכמות מסויימת עלולה לגרום לאי יציבות, מצבי רוח קיצוניים. עוד תכונה של האבסינת הייתה האחוז האלכוהולי שלו בין 60 ל 70 בד"כ, אך היו שותים אותו מדולל עם מים קרים, כלונג דרינק, כך שהחוזק הזה לא היה בא לידי ביטוי. האבסינת הזה (שמקורו בצרפת) היה מאוד פופלרי ואנשים צרכו אותו במהלך כל היום, זה היה המשקה של הבוהמה למעשה זה היה המשקה של כולם.... אבסינת עם מים בעיתון של הבוקר, בקפה של הצהרים ועם החבר'ה בערב. הטקס היה שפיכה איטית של מים קרים לכוס מעוצבת עם אבסינת דרך משפך ויש כאילו שהיו מדליקים קוביית סוכר על כפית מעוצבת והיו נותנים לכרמל לטפטף לכוס ואז היו מוסיפים מים. אותו חומר פעיל השפיע על אנשים בצורה שונה. חלקם "תפסו ראש", חלקם הגיבו לא טוב....אלימות וכו' השיא היה שגבר רצח את משפחתו, לפחות ככה מספרים. אז התחילו לאסור את יצור המשקה. התחילו לעשות חיקויים, מפרנו - שהיה ונשאר התחליף הכי קרוב ועד לערק עם צבע מאכל.... כיום בארץ אין אבסינת "אותנתי" עם חומר פעיל, יש מה שמכנים בצחוק עראק צרפית עם צבע מאכל ו 60 עד 90 אחוז אלכוהול. היום זה מגיע בצבעים. ויש אפילו ממש "אבסנית" בזול - שהאניס בו לא אמיתי אלא חומרי טעם וריח (ביזיון!!!!), הוא לא מלבין במגע עם מים. (אניס יוצר תגובה של עכירות במגע עם מים בגלל שמנים). לכן הנזק היחיד שיש מ"אבסינת" בישראל (שנלגם בצ'ייסרים ושאטים על ידי אנשים שנשבעים שניה אחרי שיש להם כבר הזייות - אם כבר אז הם הזויים) הוא נזק לכבד. כן שתיתי "אבסינת" בישראל, טרנ'ה, ג'ואי דה פראנס ובעירבוב בהי בול עם פרנט ברנקה (רק לאמיצים). בהי בול עם קרח וסוכר מומס.... סתם דופק את הראש מהר....
 

ri0s

New member
פרנט ברנקה

"בעירובב בהיי בול עם פרנט ברנקה" סליחה על הבורות אבל, מה זה "פרנט ברנקה" ?
 

Carcass

New member
..

דג'סטיף איטלקי מריר ע'ב עשבי תיבול ,ישנו בגרסא רגילה ובגרסת המנטה. http://www.branca.it/
 

ri0s

New member
מצטער על הבורות שוב

אני די חדש בתחום, רק השתחררתי מהצבא ואני מגשים לאט לאט ת'חלום למיני באר משלי בחדר אז התחלתי ללמוד יותר ויותר לעומק על עולם האלכוהול. "דג'סטיף" .... ?
 

FreestyleBoy

New member
דג'סטיף

מגון משקאות ששותים לאחר הארוחה(בניגוד לאפריטיף-אותוש ותים לפני הארוחה). חלקם מרירים וחלקם מתוקים,אבל מה שמיחד את כולם הוא שהם עוזרים למערכת העיכול. דוגמאות:פרנט ברנקה,פרנו,פסטיס,אפילו ייגרמייסטר יכול לשמש כדג'סטיף.
 

Symbolic

New member
הכל יכול לשמש כדז'יסטיף

אבל פרנו ופסטיס, ובכלל האניסטים, הם אפריטיפים קלאסיים...
 

FreestyleBoy

New member
חחח כנראה הייתי מסטול קצת שכתבתי

התבלבלתי דג'סטיפים מוכרים :פרנט ברנקה,סמבוקה,אונדנברג וכו..
 
למעלה