ישנו בארץ מוצר שקרוי סיליצאה המכיל silicium dioxide mineral שאמור להיטיב את מערכת העכול. מצד שני זכורים לי מחקרים על כך שסיליקה שיש בגיר של בית ספר למשל - מסרטן. האם זה אותו הסיליקה ?
בדרך כלל סיליקון דיאוקסיד הוא חומר לא פעיל בתוספים ותרופות, אחד מה-FILLERS. למיטב ידיעתי הוא אינו מסרטן ונחשב לאחד החומרים הפחות בעייתיים שאפשר לשים בתוסף. אפשר לקבל עוד מידע על התוסף הספציפי? רשימת מרכיבים, יצרן, אתר אינטרנט?
אין הרבה מידע. אטקינס דווקא ממליץ ואומר שזה עשוי לעזור למנוע ספיגת אלומיניום, ומסתמן כיוון של טיפול באלצהיימר. אני יכולה לשים שאלה בקבוצה של מקנדלס. גם אני סקרנית לדעת מה היא תגיד. בכל מקרה לא הייתה משתמשת בקפסולה הבנויה מחומר סינתטי שכבר התייחסתי אליו בעבר. מוציאה את התכולה ונותנת.
לגבי החשש לסרטן נדמה לי שזה בעיקר בנשימה של החומר http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/chinuch/2002-05-07.html http://tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=1093&a=1883&c=181&sc=0&ssc=0