בכור את שושי
המסעדה שבמרכז המסחרי של פרדס כץ, מוכתרת אצלי כבר מזמן כמסעדה העממית הכי מגניבה שיש. הסיפור שלי עם שושי התחיל מביקור סתמי לפני כשנה וחצי שבו אמרה לי המלצרית "יש קוסקוס, שקשוקה וחריימה", ואני, שיודע אני את טיבם של הטריפוליטאים, אמרתי לה: "בטוח יש עוד משהו שאתם לא מספרים עליו" -"אין" -"יש" -"טוב יש, אבל זה לא בשבילך" -"מה זה?" ועיני כבר רושפות - "זה נקרא צ'ומה, זה מין נזיד כזה של חלקי פנים במרק חמוץ וחריף, זה טוב רק למי שמכיר את זה" -"אוקיי זה מה שאני רוצה" -"אבל זה חלקי פנים זה לא מתאים לכל אחד" היא מתעקשת -"לי זה מתאים" גם אני עקשן. ובכן הולכת המלצרית אל המטבח ואחרי דקותיים אני שומע משם את שושי "לא מסכימה לא מוציאה צ'ומה למי שלא מכיר" היא יוצאת אלי לשולחן ואומרת "חמודי למה לך? יש קוסקוס, יש מפרום, צ'ומה זה רק למבינים" ניהלנו דיון משועשע שבסופו נפל הפור שאני אקבל צלוחית של רוטב צ'ומה ורק אם יהיה לי טעים אני אקבל את המנה עצמה. היה לי טעים. קיבלתי. מאז אנחנו חברים ואני על תקן ההוא שכדאי לתת לו מכל הדברים המיוחדים. ובכן היום ביקרתי שם שוב בפעם המי יודע כמה. מדהים עד כמה האישה הזו לבבית. היא פונה אל כל קליינט, משוחחת, צוחקת ולא שוכחת לשאול אם טעים ואם הם שבעו ואם הם רוצים עוד קצת. כשיש לחץ ואין לה זמן להתייחס לכל לקוח היא ממש עצובה. והאהבה הגדולה הזו בהחלט מורגשת גם באוכל. שושי עושה אוכל ביתי פשוט ולא מתיימר אבל מעולה. אין הרבה בשלניות שישכנעו אותי לאהוב עוף, חיה שאני לא משתגע אחריה, אבל הקוסקוס עם הירקות והעוף של שושי הוא ממש יצירת אומנות. תבשיל העוף הכי טעים שאני זכיתי לאכול עד היום. עוד יצירות מבית מדרשה: תבשיל בשר הראש ששושי מכנה אותו "רך כמו כבד אווז" וככה הוא באמת, כל נגיסה מביאה אל הפה טעם אחר. הקוקלה, העסבנה, השעועית עם הבשר, המפרום הנפלא וכמובן רוטב החריימה שעם לחם טרי הוא תענוג בפני עצמו. ולא לשכוח את הצ'ומה, נזיד חלקי הפנים ששושי אומרת שהוא עשוי מ"שבעה חלקי חילוף" שהוא באמת רק למבינים. חשוב לא לפספס את הצ'רשי - סלט הדלעת המצויין. את הארוחה הכי כדאי ללוות ברוזטה - משקה השקדים הביתי, הצונן והנפלא. והמחיר, כאן בא החלק המצחיק. אתה אוכל עד שאתה שבע. הזמנת מנה, אכלת ולא שבעת? תבקש תוספת וגם תקבל ללא תוספת חיוב. בנוסף למנה שאותה אתה אוכל תוכל לקבל "טעימות" מכל מיני דברים אחרים, זה לא עולה כסף ושושי יותר משמחה לשלוח טעימות כאלה. מלבד הקוסקוס, השקשוקה, החריימה ועוד כמה דברים שיש כל יום. לכל יום בשבוע יש את התבשילים המיוחדים שלו ואלה, כמובן , הכי מעניינים. ארוחה מלאה ליחיד כולל שתייה עלתה 40 ש"ח. פתוח כל יום מלבד יום שישי, בערך עד ארבע אחר הצהריים.
המסעדה שבמרכז המסחרי של פרדס כץ, מוכתרת אצלי כבר מזמן כמסעדה העממית הכי מגניבה שיש. הסיפור שלי עם שושי התחיל מביקור סתמי לפני כשנה וחצי שבו אמרה לי המלצרית "יש קוסקוס, שקשוקה וחריימה", ואני, שיודע אני את טיבם של הטריפוליטאים, אמרתי לה: "בטוח יש עוד משהו שאתם לא מספרים עליו" -"אין" -"יש" -"טוב יש, אבל זה לא בשבילך" -"מה זה?" ועיני כבר רושפות - "זה נקרא צ'ומה, זה מין נזיד כזה של חלקי פנים במרק חמוץ וחריף, זה טוב רק למי שמכיר את זה" -"אוקיי זה מה שאני רוצה" -"אבל זה חלקי פנים זה לא מתאים לכל אחד" היא מתעקשת -"לי זה מתאים" גם אני עקשן. ובכן הולכת המלצרית אל המטבח ואחרי דקותיים אני שומע משם את שושי "לא מסכימה לא מוציאה צ'ומה למי שלא מכיר" היא יוצאת אלי לשולחן ואומרת "חמודי למה לך? יש קוסקוס, יש מפרום, צ'ומה זה רק למבינים" ניהלנו דיון משועשע שבסופו נפל הפור שאני אקבל צלוחית של רוטב צ'ומה ורק אם יהיה לי טעים אני אקבל את המנה עצמה. היה לי טעים. קיבלתי. מאז אנחנו חברים ואני על תקן ההוא שכדאי לתת לו מכל הדברים המיוחדים. ובכן היום ביקרתי שם שוב בפעם המי יודע כמה. מדהים עד כמה האישה הזו לבבית. היא פונה אל כל קליינט, משוחחת, צוחקת ולא שוכחת לשאול אם טעים ואם הם שבעו ואם הם רוצים עוד קצת. כשיש לחץ ואין לה זמן להתייחס לכל לקוח היא ממש עצובה. והאהבה הגדולה הזו בהחלט מורגשת גם באוכל. שושי עושה אוכל ביתי פשוט ולא מתיימר אבל מעולה. אין הרבה בשלניות שישכנעו אותי לאהוב עוף, חיה שאני לא משתגע אחריה, אבל הקוסקוס עם הירקות והעוף של שושי הוא ממש יצירת אומנות. תבשיל העוף הכי טעים שאני זכיתי לאכול עד היום. עוד יצירות מבית מדרשה: תבשיל בשר הראש ששושי מכנה אותו "רך כמו כבד אווז" וככה הוא באמת, כל נגיסה מביאה אל הפה טעם אחר. הקוקלה, העסבנה, השעועית עם הבשר, המפרום הנפלא וכמובן רוטב החריימה שעם לחם טרי הוא תענוג בפני עצמו. ולא לשכוח את הצ'ומה, נזיד חלקי הפנים ששושי אומרת שהוא עשוי מ"שבעה חלקי חילוף" שהוא באמת רק למבינים. חשוב לא לפספס את הצ'רשי - סלט הדלעת המצויין. את הארוחה הכי כדאי ללוות ברוזטה - משקה השקדים הביתי, הצונן והנפלא. והמחיר, כאן בא החלק המצחיק. אתה אוכל עד שאתה שבע. הזמנת מנה, אכלת ולא שבעת? תבקש תוספת וגם תקבל ללא תוספת חיוב. בנוסף למנה שאותה אתה אוכל תוכל לקבל "טעימות" מכל מיני דברים אחרים, זה לא עולה כסף ושושי יותר משמחה לשלוח טעימות כאלה. מלבד הקוסקוס, השקשוקה, החריימה ועוד כמה דברים שיש כל יום. לכל יום בשבוע יש את התבשילים המיוחדים שלו ואלה, כמובן , הכי מעניינים. ארוחה מלאה ליחיד כולל שתייה עלתה 40 ש"ח. פתוח כל יום מלבד יום שישי, בערך עד ארבע אחר הצהריים.