חולה קרוהן.

אחלה לחם!

ואני מעדיפה יותר את לחם הכוסמין ללא שמרים. ממש קל לעיכול בשבילי
 

elik42

New member
חולה קרוהן.

היי לכולם,
אני חולה קרוהן כבר הרבה מאוד זמן, אמת אף פעם לא הרגשתי את כאבים, אכלתי הכל בלי להחזיק דיאטה, אבל לפני שבועיים הגעתי לאיכילוב עם חסימת מעיים, יצאתי מזה בלי ניתוח, עכשיו התחלתי את דיאטה ,זרקתי כל הדברים עם סיבים והפסקתי עם מוצרי חלב , הבעיה היחידה שלי זה לחם, קראתי לא מעט על דיאטה לחולי קרוהן, ויש מקומות שבהם רשום שיש לאכול לחם מקמח לבן, במקום אחר רשום שאסור קמח לבן, קיצור הלכתי לאיבוד ( יש לי פגישה עם תזונאית רק בסוף החודש) איזה לחם ומאיזה קמח ניתן לאכול.
תודה.
 
לחם- אליק

הי אליק,
כל מאכל מרובה בסיבים, עלול לגרום לחסימות מעיים למי שמצב מחלתו מסכן אותו לכך, קרי: דלקות פעילות, הצרויות, צלקות ועוד.
כפי הנראה מצבך אכן כך. לחם מלא, מלא בסיבים ולכן לא מתאים לך. אתה לא צריך לאכול לחם לבן צח- ז"א חלה. לחם רגיל מקמח רגיל זה בסדר. כמובן לא לטחון בבת אחת כיכר שלמה:)
כרגע כדאי לך לתת לבטן מנוחה ולאכול ללא סיבים, למשל: אורז לבן, ירקות מבושלים או מאודים, חוץ מ: כרוב, כרובית, עלים ירוקים ועוד. ירקות ופירות חיים כרגע לא יהיה לך טוב. אתה יכול לסחוט אותם ולסנן ולשתות בביל הויטמינים.
מרק עוף,
בהצלחה ושמור על עצמך!
אגב- סליחה על התגובה המאוחרת. הפרסומות פה מבלבלות ואני לפעמים ככה לא שמה לב שזו הודעה ולא מודעה.
 

חגית7700

New member
לאלי ק: במקרה שלך יש לאכול לחם מקמח לבן

הלחם הפשוט והרגיל, ולא לחם מקמח מלא או שיש בו סיבים כלשהם.
תרגיש טוב!
 

גלית nd

New member
אני סובלת גם מחסימות וגם משלשולים

ואני ממש לא נוגעת בלחם לבן. לחם מקמח כוסמין יכול להיות טוב, אצלי זה בסדר. ואגב, למה זרקת מוצרי חלב?הם לא גורמים לחסימות. לי אישית הם עושים שלשול, אבל לחסימות זה בטח לא גורם. גם פתיתים, פסטה מקמח לבן, קוסקוס, דייסות למיניהן חוץ מקוואקר....ירקות קלופים כמו מלפפון נניח לדעתי אתה יכול לנסות...גם קישוא, דלעת, בטטה, תפוחי אדמה,מאודים או מבושלים לדעתי לא יעשו לך רע. אל תתקרב לעלים למיניהם, לי אפילו.פסטו לא טחון כל כל טוב עשה חסימה. גם אגוזים לא...אבל ביצים נניח זה בסדר, בשר, עוף, דגים, בוא נאמר שיש הרבה מבחר רק צריך לשים לב...בהצלחה
 
למעלה