שאלות בנוגע ללימודים בארה"ב

hooting owl

New member
ברשותך אחדד נקודה קטנה:

להערכתי, מבחינת רמה אקדמית עדיפה אוניברסיטה בארץ על קומיוניטי קולג׳ בארה״ב. בארה״ב אמנם יש אוניברסיטאות מצוינות אבל הלימודים בהם, כמו שכתבו לך, יקרים.

עכשיו נשאלת השאלה מה חשוב לך יותר - החוויה של לימודים בחו״ל? הלימודים עצמם ורמתם? מידת התרומה של הלימודים למציאת עבודה אח״כ? כל אלו ישפיעו על ההחלטה שלך לאן להרשם, וכמה מאמץ וכסף להשקיע בזה.

תראי, את לא צעירה לכאורה. את מאוד צעירה. ובלי להעליב, אני מכירה מעט מאוד (אולי אפילו אפס), אנשים בגיל שלך שיודעים מה הם רוצים לעשות, מה הם רוצים ללמוד ובמה הם ירצו לעבוד. אם המטרה שלך היא לשפר את רמת האנגלית, יש המון דרכים אחרות לעשות את זה, חלקן גם בארה״ב למשל דרך עבודה או התנדבות בסוכנות היהודית. לחלופין, אם המטרה שלך היא לברר אם ממש מעניין אותך ביולוגיה או כימיה, את יכולה לקחת קורס באוניברסיטה הפתוחה באחד התחומים האלו כדי להיות יותר בטוחה. את יכולה אפילו ללכת ופשוט להקשיב לאחד הקורסים באחת האוניברסיטאות בארץ. עצתי לך היא לא להתחייב לתהליך לא קל של קבלה ללימודים בחו״ל ומעבר לארץ אחרת אם את לא בטוחה ב-100% שזה מה שאת רוצה ושאת מבינה את כל ההשלכות. כן, אני יודעת שאת חושבת שאת בטוחה ב-100% - כולם חושבים את זה, ועדיין באוניברסיטה העברית ממנה אני מגיעה כ-80% מהסטודנטים מחליפים את חוג הלימוד שלהם במהלך התואר הראשון. נחשי למה?

אני אולי מבוגרת ממך ב-10 שנים, אבל יש לי אחות בגילך ונתתי לה בדיוק את אותה העצה למרות שהיא מתעניינת בתחום אחר. תעבדי קצת, סעי לטייל, תחשפי לראיונות חדשים, תראי עולם. זו תקופה שלא תחזור לך (לסטודנטים אין הרבה כסף לטייל...), ואין שום יתרון בהתחלת לימודים בגיל 20 על פני גיל 22. כמובן שאת לא חייבת להקשיב לעצות שלי. אני רק מנסה לעזור.
 

idohatam

New member


 

hooting owl

New member
תחשפי לראיונות = תחשפי לרעיונות

זה מה שקורה כשמקבלים מייל מהעבודה הקודמת שלך ותוכנו עוסק באילו שאלות חשוב לשאול בראיונות את המועמדים לתפקיד הקודם שלך. אז ראיונות מסתובבים לך בראש.
 

Gidi Shemer

New member
כבר כתבו לך מספר הערות בונות

אוסיף ואסביר שמה שראית וקישרת אליו זה מה שקרוי בארה״ב community college. מדובר שלימודים של שנתיים שמקנים במקרה הטוב association degree שזה לא ממש תואר ראשון. הקולג׳ים האלו הם בדרך כלל ברמה נמוכה יחסית של לימודים ומשמשים בעיקר אנשים שלומדים לימודי תעודה, אנשים מבוגרים, או אנשים שמשתמשים בקולג׳ים הללו כשלב ראשון בדרך להשלמת תואר ראשון באוניברסיטה רגילה, בין אם בגלל שלא התקבלו לאוניברסיטה בשלב ראשון, או בגלל חסכון בתשלום.
65 הנקודות הן אלו שיעברו איתך לאוניברסיטה ה״רגילה״ ושם תמשיכי עם עוד כ- 60 נקודות. לא מדובר בעוד ארבע שנים אלא בסך כולל של ארבע שנים. יש כאלו שיעשו יותר אם צריך ויש אוניברסיטאות שמקפידות על מקסימום של ארבע שנים (כולל השנתיים של הקומיוניטי קולג׳).
לא יודע לגבי ההשלכות של העברת קרדיט של קורסים מקומיוניטי קולג׳ לישראל, אבל תואר זה בטח לא ייתן לך.

וכאמור, השאלות היותר מהותיות שאת צריכה לשאול את עצמך זה למה בארה״ב ואם כבר בארה״ב, למה דרך קומיוניטי קולג׳ (האם זה רק בגלל ה- sat?).
 

chene95

New member
תשובה

אתחיל מהסוף, בנוגע ללימודים דווקא בארה"ב עניתי באחת התשובות למעלה, ולמה דרך קומיוניטי קולג' אין לי ממש תשובה סופית, אם כי זה גם בגלל הSAT וגם בגלל התשלום (יש לי דרך לממן לימודים אקדמיים בארה"ב אבל יש גבול, 4 שנים של אוניבסיטה זאת עלות מטורפת ושנתיים בקומיוניטי קולג' יכולה להקל על העלות הזאת).

עכשיו כשעניתי על זה, אשמח אם תרחיב בנוגע להעברת קרדיט של קורסים בין קומיוניטי קולג' לאוניבסיטה בארה"ב, זאת אומרת אם נגיד אני לומדת שנתיים בקומיוניטי קולג' מסויים בארה"ב האם כל אוניברסיטה שם מקבלת את הנקודות קרדיט של הקולג' הזה או רק חלק, ואיך אני יודעת את זה?

תודה על התשובה
 

Mark759

New member
ויזת סטודנט

את צריכה לקחת בחשבון שבמיוחד בתור חיילת משוחררת תצטרכי להתאמץ 'לשכנע' את פקיד ההגירה שאת לא מתכוונת להגר לארצות הברית אלא לחזור מיד עם סיום הלימודים.
בחירה ב Community College קצת 'מעוררת חשד', התשלום נמוך בהרבה, קבלה פשוטה יחסית - כמו שאמרת אין SAT והקולג' לא כזה נחשב, אם בכלל.
תהייה לך בעיה לקבל ויזה ללימודים עבור מסלול כזה.
 

Gidi Shemer

New member
לשאלתך לגבי קרדיטים

כל עוד מדובר קומיוניטי קולג' סביר (גם אל חלש), אז רוב האוניברסיטאות יכירו לפחות בחלק מהקרדיטים. לעיתים תהיה גם מערכת מסודרת של סדרה של קומיוניטי קולג'ים ושל אוניברסטאות שמחליטים מראש אילו קרדיטים יועברו ואלו לא.
אגב, את לא חייבת לסיים שנתיים. אפשר לעבור גם אחרי שנה.

הנה דוגמה מהאוניברסיטה שלי. את תוכלי למצוא בקישור הבא את הקרדיט שעובר מהקומיוניטי קולג'ים שכבר בתוך המערכת ובלינק שמתחתיו, טבלת העברת קרדיטים מאוניברסיטאות אחרות או מקומיוניטי קולג׳ים אחרים (שאינם במערכת).
רק אציין שאם קומיוניטי קולג' מסויים לא נמצא בטבלה הזו זה לא אומר שקרדיטים לא יועברו. ה- admissions של האוניברסיטה בסיוע המחלקות השונות יעריכו את הקורסים הזרים (בדרך כלל על פי הסילבוסים) ויחליטו כמה ואיך יועברו.

http://admissions.unc.edu/files/2014/09/NCCC_Common_Curriculum_9_25_2014.pdf

http://admissions.unc.edu/explore/a...sferring-your-courses/transfer-equivalencies/
 
למעלה