שמח לבשר על תחילת עונת הארטישוק הירושלמי

yair_bar

New member
מנהל
שמח לבשר על תחילת עונת הארטישוק הירושלמי

הכנתי אתמול את מרק הבכורה - תענוג
 

kriz

New member
ניסיתי כמה פעמים ארטישוק ולא אהבתי


אגב, זה ארטישוק ירושלמי או שתפוח אדמה ירושלמי הוא ארטישוק? אף פעם לא הצלחתי להבין
 

yair_bar

New member
מנהל
אני מדבר על ארטישוק ירושלמי

נראה כמו שורש ג'ינג'ר מבחוץ.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הוא לא ארטישוק וגם לא ירושלמי

סוג של פקעת שמכונה משום מה ארטישוק ירושלמי וגם תפו"א ירושלמי.
&nbsp
לא ברור לי מה מקור השם אבל הוא טעיםםםם.
&nbsp
אפוי בנייר כסף, לא מקולף הוא תוספת מעולה, לאחר שקצת מתקרר הוא מתקלף מעצמו.
 

yair_bar

New member
מנהל
חבוב, אתה מתווכח עם מחלקת הירקות של חצי חינם?



באמת שמקור השם לא מעניין אותי.

אני יותר בעניין של טעם.

הוא באמת טעים כמו שתיארת וגם מאד טעים בקונפי
 

PantherettePitz

New member
מקור השם דווקא מעניין

הארטישוק הירושלמי בכלל קרוב משפחה של החמניה, וכמוה נקרא באיטלקית Girasole. המילה הזו שובשה ל-Jerusalem ע"י דוברי אנגלית, והארטישוק נוסף כי הטעם הזכיר למישהו טעם של ארטישוק

&nbsp
(סתם נדדתי לפורום במקרה אבל במקרה זה אחת מהאטיולוגיות האהובות עלי לשמות אז חשבתי לחלוק.)
&nbsp
&nbsp
 

יוליקה

Member
מנהל
צודק לחלוטין

השם שובש מאיטלקית ואין לו שום קשר לירושלים...
 

utoo

New member
ניסיתי לראשונה לפני שנה

טעים מאוד....אבל חטפתי כאב בטן נוראי.לאחר קריאה באינטרנט גיליתי שאני לא לבד וזה ירק שגורם לאנשים מסויימים כאבי בטן.חבל כי נוראה טעים לי.
 
נקרא גם "קסבייה"

מקלף
פורס ל"עיגולים" ברוחב של כס"מ
מפזר מעל מעט מלח גס, עלי רוזמרין, שמן זית
לתנור חם עד שמקבל צבע ומרקם רצוי
מעדן
 

ybo4

New member
חשבתי שהוא ירק חורפי

אשמח לחפש אותו. ממש מעדן.
הקילוף מעצבן, אבל התוצאה נהדרת.
תודה על הדיווח
 

yair_bar

New member
מנהל
הקילוף באמת מעצבן

אבל אם מלכתחילה בוחרים כאלה ישרים יחסית ובלי יותר מדי בליטות - יחסית יותר קל לקלף
 

yair_bar

New member
מנהל
ניסית פעם מרק?

אחד הדברים הטובים.

1 קילו ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט (עדיף טחון טרי)
1 כוס חלב
6 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)

בסיר רחב מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-7 דקות
מוסיים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
מוסיפים מים רותחים שיכסו את הירקות + 2 ס"מ.
מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומכסים.
מבשלים במשך שעה ומוסיפים את התבלינים לסיר.
מכבים וטוחנים את הכל בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
תואמים ומתקנים תיבול


חשוב מאד לטגן את הבצל בהתחלה עד שמשחים כי זה נותן את הטעם העמוק הסופי למרק.

מבטיח לך שאם תכין את המרק לפי ההוראות לא תצטער
 

prizman

New member
התחיל להגיע לאחד הסופרים החביבים עלי לאחרונה,

אין לי מושג מהיכן זה מיובא, זה חד משמעיתל א מגידול מקומי.
מאוד אוהב את הפקעת או שורש, לא נכנס להגדרות, אבל ב100 ש"ח לקילו זה קצת יקר לי. הרבה יקר לי.
זה המחיר בתאילנד נכון לשבוע שעבר.
מה שיאיר כתב נכון גם, קונים את אלו הישרים, אין מאמץ משמעותי לקלף. זה נכון אבל כרגע אני בישראל
ויש אפשרות בחירה בשווקים לפחות.
 

ybo4

New member
מרק ארטישוק ירושלמי זה הכי


אין כמו מרק כזה.

אבל כדי ליהנות באמת ממנו אני זקוקה לחורף, קור בחוץ עם עדיפות לגשם
.

מטעמי בריאות הכנתי מרק בלי חלב ו/או סוכר והוא יצא טעים מאוד. בהחלט טעים יותר עם חלב/שמנת וכו'. אבל כשצריך...
 
למעלה