קציצות ברוטב עם עלי דפנה של אמא בוצי... גילה
18/3/2005 18:34
250 גר’ חזה עוף טחון
250 גר’ חזה הודו טחון
בצל גדול קצוץ דק- להזהיב במעט שמן.
2 ביצים מופרדות [חלבונים להקציף ולהוסיף בסוף - זה אוורירי מאוד]
פירורי לחם - כ- 4 כפות
פלפל, מלח, מעט סוכר [את הסוכר אפשר להוסיף לחלבונים בהקצפה]
כף גדושה רסק עגבניות..
*לערבב את כל החומרים לקפל בסוף את הקצף, ורצוי להשהות לילה במקרר - מכוסה.
למחרת - בסיר עמוק ורחב כ- 31/2 כוסות מיי ברז.
3-4 עלי דפנה
3-4 פלפל אנגלי - שלם.
סוכר או דאייטיפ, מלח,
~ 3 כפות גדושות רסק עגבניות, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה (הרוטב צריך להיות קצת סמיך, ואם לא סמיך יש להוסיף רסק בהתאם)
~עגבניה בשלה ואדומה מגוררת(מניסיוני למדתי שבכל רוטב עגבניות עם רסק מוכן אני מוסיפה עגניה אחת/שתיים מגוררות, תלוי בגודל הרוטב)
~במקביל להזהיב את הקציצות ולהכניס לרוטב המבעבע
~להביא לרתיחה ולהנמיך האש, לבשל כחצי שעה...ולהנות.
תהנו...