מה יצא לי לשבועות... קרם זביונה

almogi

New member
מה יצא לי לשבועות... קרם זביונה

מאחר שהיו כבר מספיק עוגות גבינה חיpשתי משהו אחר. הרעיון הראשון היה ללכת על קרם ברולה וכבר קניתי ביצים, אבל גיליתי מאוחר מדי (אחרי שכבר הפרדתי חלמונים) שאין לי מספיק קעריות חסינות אש
. מה עושים ? אז החלטתי ללכת על משהו קצת אחר - שילוב של כמה קינוחים איטלקים ביחד שאפשר להכין בכוסות חד פעמיות והכנתי זביונה קרה (כן!) עם קרם מסקרפונה ואגוזים מסוכרים ולהגברת הפלאוורה הוספתי אצבעות בצק עלים.

לא לשומרי משקל וכולסטרול...

18 מנות (אפשר כמובן להקטין)

קונים:
לקרם:
8 חלמונים
שני שמנת מתוקה 32%
100 גרם סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
120 מ"ל קירש או ברנדי
שתי כפות אבקת סוכר
כפית משחת וניל (או תמצית וניל טובה)

לאגוזים:
150 גרם אגוזי מלך או פקאן
50 גרם סוכר

לאצבעות בצק עלים:
חצי חבילה בצק עלים חמאה ("מעדנות" או, למזוכיסטים, תוצרת בית)
חצי כוס סוכר
כפית גדושה אבקת קינמון
ביצה טרופה + כף מים

מכינים זביונה: בסיר בן מרי שמים חלמונים וסוכר ומקציפים. מוסיפים קירש וממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ותפוחה (כ 5-6 דקות הקצפה). שימו לב לחום - חלמונים בקלות נקרשים. מניחים בצד להצטנן.
מערבבים את המסקרפונה במטריפה ידנית כדי לרכך אותה קצת. מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה. מערבבים רבע מהקצפת עם המסקרפונה ואחר כך את מקפלים את הגבינה והזביונה לתוך שארית הקצפת. מעבירים לשק זילוף וממלאים גביעים (אפשר גם בכף). מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.

מכינים אגוזים מסוכרים: שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים עד שנוצר קרמל בהיר. מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות. שופכים את התערובת על מחבת נירוסטה גדולה ומשמנת קלות ומניחים להצטנן. מרסקים לפירורים במעבד מזון.

לאצבעות בצק עלים:
מרדדים בצק עלים לגובה של כחצי ס"מ. חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 15 ס"מ. מורחים את הבצק בביצה. מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים על הבצק. לוקחים כל רצועה ומפתלים אותה למעין ספירלה (כמו בורג). מניחים בתבנית על ניר אפיה ואופים כ 15 דקות, 170 מעלות עד שהמקלות משחימים.

לפני ההגשה זורים אגוזים מסוכרים ומניחים אצבע קינמון על כל גביע.
 

1גליה

New member
יפה ומרשים, אבל....

זביונה עשוי מחלמונים, סוכר ויין. מה שהכנת
זה יותר סוג של טיראמיסו.
 

almogi

New member
הבסיס הוא זביונה

חלמונים עם קירש (או ברנדי או מרסלה) מוקצפים עם סוכר תוך כדי חימום. בעיקרון זביונה מכינים ומגישים מיד כשהוא פושר. אני קיררתי אותו ואז ערבבתי עם קרם מסקרפונה (קצפת + גבינת מסקרפונה). לכן קראתי לזה קרם זביונה (אין ממש מנה כזאת...).
זה לא טירמיסו (למרות שיש דמיון בחומרים) - אין ביסקוטים, אין קפה ובעיקר זה לא שכבות של קרמים כמו טירמיסו.
כמו שכתבתי - במקור היה אמור להיות קרם ברולה אבל גיליתי מאוחר מדי שחלק מהקעריות חסינות האש שלי נשארו אצל חבר ונאלצתי לאלתר. האמת היא שיצא כל כך טוב שאני חושב שאאמץ את המתכון...
 
למעלה