בירה או שמרי בירה?

בירה או שמרי בירה?

אני שותה לעתים קרובות בירה לבנה בכמות לא גדולה (כמות של כוס, פלוס מינוס). אני עושה את זה למען תועלת בריאותית (ויטמינים) וכי מחקרים מראים שלטווח הארוך זה מגן ממחלות כמו סוכרת. מבחינתי אני מרגישה שהבירה עושה לי טוב גם בטווח המיידי, השאלה אם כמות האלכוהול הקטנה (=סוג של רעל) לא עושה נזקים מצטברים בדרכה לגוף? יכול להיות ששייק משמרי בירה ייתן לי את אותם יתרונות ויהיה בריא יותר?
 

האלזה

New member
את יודעת, כמעט בכל מזון אפשר למצוא יתרון

אם תרצי, תוכלי גם להשיג מחקרים על הויטמנים החשובים שיש במרגרינה.
את יודעת, יש גם יתרונות לעישון.
העניין הוא להסתכל על המזון בצורה כוללת, ולשקלל גם את החסרונות שלו.
אני לא התרשמתי שבירה היא משקה על, ואני שותה בירה בתור פינוק, בערך פעם בשבוע.
בירה עוד פחות מרשימה אם משווים אותה לשייק פירות שיש בו, בנוסף לויטמינים ומינרלים גם סיבים (תלוי כמובן שמרכיבי השייק).
 
זה מה שאני עושה- משקללת יתרונות וחסרונות

עד כמה שידוע לי מה שמכיל את הוויטמינים בבירה אלו שמרי הבירה. אני לא יודעת אם ההתססה, האלכוהול המועט שיש בה, זה משהו שעוזר לפעילות הטובה של הבירה מבחינת ההשפעה על הגוף, או אולי דווקא מקלקל אותה קצת, ואולי עדיף פשוט להכין שייק משמרי בירה ולקבל את הוויטמינים נטו (ממש לא חשוב לי שאין לזה טעם או צורה של בירה).
כרגע אני שותה בירה בעיקר לאחר פעילות גופנית, כי זה הדבר שעוזר לגוף שלי להתאושש במהירות הגדולה ביותר. זה לא בא על חשבון אוכל אמיתי כי רוב התפריט היומי שלי מורכב ממילא מפירות וירקות חיים. אני פשוט רוצה לדעת מה מועיל יותר לגוף עובדתית- בירה בצורתה הרגילה או משקה משמרי בירה ללא אלכוהול.
 

Talpa europaea

New member
שאלה על שמרי בירה והחזקתם בקירור

כבר שנים אני שומרת אותם במקרר לאחר פתיחה, בעצת המוכרים בחנויות הטבע. יש לי תמיד את השקית עם הפתיתים במקרר ולצידה גם "מלחיה" עם שמרי בירה, כי אני בוזקת אותם כמו תבלין פיקנטי על כל מיני מאכלים (במבה, למשל
).
אז השאלה היא בעצם קירור לשם מה? ספיגת לחות? פירוק/חימצון ויטמינים? אטרקטיביות לעשים? אני שואלת מתוך רצון לצמצם את אחזקת המאכלים העמידים במקרר כדי לחסוך בחשמל, משיקולים כלכליים וכמובן אקולוגים.
תודה!
 
למעלה