תחליף לחמאה?

תחליף לחמאה?

שלום,
האם יש אפשרות להחליף לפחות חלק מהחמאה בעוגה כאשר לדוגמא כאשר מכינים את הקלתית(בסיס של העוגה) למשל עם קמח או משהו דומה?
ובכלל האם יש כיום תחליפים לחמאה(חוץ ממרגרינה הכוונה שזה אפילו עוד יותר גרוע).

תודה
 

GeJuFan

New member
יש תחליפים לחמאה

אבל הם עוד יותר גרועים מהמרגרינה.

בעצם, ולמרות הפחדים, חמאה היא לא כזו רעה. בהנחה שאת לא אוכלת את כל הפאי לבד פרסה יחידה של פאי לא תכניס כמות כזו גדולה של שומנים לגוף שלך (שוב זה גם בהנחה של מה המילוי).

אלא אם מדובר בסיבה בריאותית של רגישות אפשר להישאר עם החמאה. ואם לא אז מרגרינה היא התחלופה העדיפה.
 

GeJuFan

New member
רצוי שאני אבהיר...

כשאני אומרת שהתחליפים גרועים יותר, זה לא רק בהכרח מבחינת בריאות באופן כללי, אלא גם מבחינת טעם.
התחליפים שיש כיום בשוק, בניגוד לחמאה ומרגרינה, נמסים בטמפרטורה שהיא גבוהה מטמפרטורת הפה שלנו, מה שגורם לכך שבאכילה של מוצר עם אותם תחליפים, מתקבלת מעין שכבה שעוותית "חמאתית" בפה. זהו התחליף שומן, לוקח לטעם כמה דקות לעבור. אישית אני לא סובלת את הטעם וההרגשה של זה.
 

GeJuFan

New member
רצוי שאני אבהיר...

כשאני אומרת שהתחליפים גרועים יותר, זה לא רק בהכרח מבחינת בריאות באופן כללי, אלא גם מבחינת טעם.
התחליפים שיש כיום בשוק, בניגוד לחמאה ומרגרינה, נמסים בטמפרטורה שהיא גבוהה מטמפרטורת הפה שלנו, מה שגורם לכך שבאכילה של מוצר עם אותם תחליפים, מתקבלת מעין שכבה שעוותית "חמאתית" בפה. זהו התחליף שומן, לוקח לטעם כמה דקות לעבור. אישית אני לא סובלת את הטעם וההרגשה של זה.
 

bali

New member
מנהל
אי אפשר להחליף שומן בקמח או אבקה יבשה

אם את לא רוצה חמאה/מרגרינה, את יכולה להשתמש בשמן קוקוס, שהוא די מוצק בטמפ' החדר. זה מוצר יקר יותר, אבל אומרים שבריא יותר.
 
מכיר שמן קוקוס..

צנצנת באמת עולה סביב 40 שקל, אגב בעונה הזאת הוא במצב נוזלי בארון.

בשורה התחתונה אי אפשר לעשות קלתית לפאי/עוגות עם קמח ושמן זית לדוגמא?(הכנתי מתכון של קיש ברוקולי שהבצק שלו היה קמח מלא עם שמן זית, ואגב יצא ממש מוצלח)
 

saribon

New member
אפשר בטח שאפשר..

אבל הטעם לא יהיה משהו בעוגה...
לשמן זית יש טעם דומיננטי, הוא מתאים מאוד לדברים מלוחים אבל למתוקים ממש לא. אם אתה חושב שהקלתית שהכנת לקיש ברוקולי תלך טוב עם פירות או קצפת -אז לך על זה..
ואם אתה רוצה שורה תחתונה -אז-לא. לחמאה ( ואפילו למרגרינה אם אתה מוכן להשתמש בה - אצלי היא לא נכנסת הביתה) יש תפקיד משמעותי ביצירת הפריכות והנימוחות של הבצק. זה לא יתקבל אותו דבר עם שומן נוזלי.
דרך אגב אופציה נוספת להפחית שומן במתכונים של עוגות בחושות הוא להמיר חלק (כרבע) מהשומן ברסק פירות (רסק תפוחים למשל).
 

GeJuFan

New member
לא רק שזה לא יתקבל

זה לא אותו הדבר בכלל. באוניברסיטה (אני סטודנטית לאפייה) אחת הכיתות שאנחנו לוקחים נקראת "איך אפייה עובדת" אחד ניסויים שעשינו היה שימוש בתחליפים שונים לקלתית פאי. אחד מהם היה שמן. זה לא עובד אותו הדבר.
 

GeJuFan

New member
סליחה הכוונה בתחליפי שומן שונים

בקלתית של פאי.
 

עוד רץ

New member
עשיתי את הניסוי בבית עם בסיס פאי

אפיתי בסיסי פאי עם שומנים שונים מתוך סקרנות איך יצא
חמאה - המרקם הכי טוב, הטעם הכי מוצלח
מחמאה - מרקם טוב, טעם פחות מוצלח
שמן בלבד - הבצק לא יצא פריך, טעם סביר
שמן + רסק תפוחים - כנ"ל
חמאה + רסק תפוחים - טעם לא רע, בצק לא מספיק פריך.

אגב, מה זה סטודנטית לאפיה? במסגרת איזה תואר באוניברסיטה?
 

iJיה

New member
גם אותי מעניין באיזה אוניברסיטה

בחיים לא שמעתי על תואר באפייה מאוניברסיטה - אולי הכוונה לתואר במדעי המזון?
 

GeJuFan

New member
לא לא, זה אכן תואר באפייה

אני לומדת באוניברסיטת ג'ונסון וויילס בארה"ב. johnson and wales. מדובר באוניברסיטה מספר 2 בתחום לימודי הקולינריה.
יכול להיות שיש לנו גם תואר במדעי המזון, אני בספק. אני כן יודעת שיש מייג'ור בתזונאות.
 

saribon

New member
אין תחליף לחמאה((-:

בודאי שאי אפשר להחליף את החמאה בקמח או בכל דבר יבש אחר -זה ישנה לחלוטין את המרקם של התחתית במקרה הטוב שבו היא תאפה לך בכלל ולא תהיה משהו יבש ואבקתי.
אבל אפשר להחליף חמאה בשומן אחר - לא ניסתי שמן קוקוס כמו שהוצע פה אבל מדי פעם (כשאני צריכה לאפות עוגה פרווה) אני מחליפה חמאה בשמן קנולה. אף פעם לא עשיתי את זה בבצק פריך (זה נראה לי כמו חילול הקודש) אבל לעוגות בחושות אפשר בהחלט.
אם תסבירי לשם מה הצורך בתחליף? מטעמי כשרות? תזונה? אפשר יהיה לתת לך אולי תשובות יותר מדויקות.
 

ybo4

New member
בחלק מהעוגות

אני מחליפה עד חצי מכמות החמאה באותה כמות של רסק תפוחים (או רסק מנגו שקניתי פעם בטעות ).

הטעם קצת שונה, אי אפשר להסתיר זאת.

אבל העוגות יוצאות טעימות מאוד ועסיסיות בהחלט - מדובר בעוגות בחושות מסוגים שונים.
 

passioneta

New member
יש מתכונים טובים שמראש לא מכילים חמאה

אלא שמן ו\או ירקות מרוסקים כתחליף.
לקלתית אין תחליף לחמאה, אבל בסה"כ מדובר בשכבה דקה ואם אוכלים במידה אפשר להנות ממה שטעים באמת.
 
למעלה