אינטליגנציה
וזוגיות
ברור שאינטליגנציה היא משהו רב מימדי. יש הרבה כישורים ש-IQ לא בודק.
אני, למשל, לא אתפעל מאדם עם IQ מאוד גבוה, אם אין לו מינימום של יחסי אנוש ואמפתיה ואם הוא לא פועל לפי ערכי מוסר.
בכל זאת, אצטמצם כאן בדיון הזה ל-IQ כמדד לאינטליגנציה.
כמה דברים שמצאתי בחיפוש לא ממצה ברשת:
1. לפי זה - גברים עם IQ גבוה נוטים יותר למונוגמיות (בת-זוג אחת ויחידה (לא ברגע נתון, אלא בכלל)). אגב זה לא בהכרח נכון לנשים עם IQ גבוה...
(בנוסף מוצג שם גם קשר בין דעות ליברליות (שמאל?) ואתאיזם לIQ).
2. לפי זה - בדומה לנ"ל, לגברים עם IQ גבוה יש פחות ניסיון מיני, אבל... לא פחות דחף מיני.
3. לפי זה - גברים עם IQ גבוה מתחתנים יותר (לפחות לפי מחקר באנגליה. זה כנראה לא עובד ככה בארצנו הקטנטונת
). מנגד, נשים עם IQ גבוה מתחתנות פחות.
4. לפי זה - לגבר שמתחתן עם אישה חכמה, יש סיכוי נמוך יותר ללקות בשיטיון (דמנציה).
5. לפי זה - גברים מרגישים "מאויימים" מנשים שהן חכמות מהם.
6. לפי זה - אם השכלת האישה גבוהה מזו של הגבר, הסיכוי לגירושין קטן.
לי בכלל נראה שלאינטליגנציה או השכלה יש חשיבות משנית ול"ראייה"...: הסרט (מ2006) "אידיוקרסי" (ערך בויקיפדיה, קדימון ביוטויוב)
והאמת שיש בזה הגיון. לעיתים נדמה ש-IQ (או בדומה, השכלה וכד') הוא לא בהכרח קריטריון מוביל להצלחה בחיים בכלל ובזוגיות בפרט.
מוזמנים להערות והארות (בצורה תרבותית ומנומנסת
כיאה לאנשים סופר אינטליגנטים כפי שהינכם/ן)
ברור שאינטליגנציה היא משהו רב מימדי. יש הרבה כישורים ש-IQ לא בודק.
אני, למשל, לא אתפעל מאדם עם IQ מאוד גבוה, אם אין לו מינימום של יחסי אנוש ואמפתיה ואם הוא לא פועל לפי ערכי מוסר.
בכל זאת, אצטמצם כאן בדיון הזה ל-IQ כמדד לאינטליגנציה.
כמה דברים שמצאתי בחיפוש לא ממצה ברשת:
1. לפי זה - גברים עם IQ גבוה נוטים יותר למונוגמיות (בת-זוג אחת ויחידה (לא ברגע נתון, אלא בכלל)). אגב זה לא בהכרח נכון לנשים עם IQ גבוה...
(בנוסף מוצג שם גם קשר בין דעות ליברליות (שמאל?) ואתאיזם לIQ).
2. לפי זה - בדומה לנ"ל, לגברים עם IQ גבוה יש פחות ניסיון מיני, אבל... לא פחות דחף מיני.
3. לפי זה - גברים עם IQ גבוה מתחתנים יותר (לפחות לפי מחקר באנגליה. זה כנראה לא עובד ככה בארצנו הקטנטונת
4. לפי זה - לגבר שמתחתן עם אישה חכמה, יש סיכוי נמוך יותר ללקות בשיטיון (דמנציה).
5. לפי זה - גברים מרגישים "מאויימים" מנשים שהן חכמות מהם.
6. לפי זה - אם השכלת האישה גבוהה מזו של הגבר, הסיכוי לגירושין קטן.
לי בכלל נראה שלאינטליגנציה או השכלה יש חשיבות משנית ול"ראייה"...: הסרט (מ2006) "אידיוקרסי" (ערך בויקיפדיה, קדימון ביוטויוב)
מוזמנים להערות והארות (בצורה תרבותית ומנומנסת