הפסימית האופטימית
New member
פעם שנייה בספיד דייטינג - מה לעשות/לא לעשות
ביום שישי הלכתי שוב לספיד דייטינג והיה מאוד נחמד. הפתיע אותי שבפעם הראשונה שהלכתי לזה (לפני בדיוק שנה) בשביל רוב האנשים זו הייתה הפעם הראשונה, ואילו הפעם בשביל כרבע מהאנשים באירוע זו הייתה הפעם השלישית/רביעית/חמישית שלהם בספייד דייטינג... לא ידעתי שזה נהיה כל כך פופולרי.
בכל מקרה, חשבתי שיהיה נחמד לתת כמה עצות/נקודות למי שחושב ללכת לזה:
תשאלו שאלות לא שיגרתיות - למרות שזה ממש קל להמשיך לשאול את אותם השאלות (במה אתה עוסק? האם זו הפעם הראשונה שלך פה?) שאלות לא שיגרתיות יכולות ליצור שיחה יותר מעניינת... אחת השאלות המעניינות ששאלו אותי זה - האם אני מעדיפה ספרים או סרטים. ממש אהבתי את השאלה והתחלנו לדבר על סרטים/ספרים.
בנים - שימו לב איך אתם יושבים. ב"דייט" עם אחד הבחורים כאשר הוא ישב מולי הוא נראה לי ממש נמוך וקטן. אחרי שהאירוע הסתיים כמה מאיתנו נשארנו לדבר ובסוף הערב החלטנו ללכת למקום אחר. כאשר הלכנו למקום השני הבחור שחשבתי שהוא ממש נמך הלך ליד החבר שלו (וחשבתי שהחבר שלו די גבוה) ורק אז שמתי לב שהם כמעט אותו גובה... דיברנו על זה אחר-כך וכנראה שלבחור יש רגליים ארוכות אז כאשר הוא יושב הוא נראה יותר נמוך ממה שהוא באמת כי הוא בכלל לא היה נמוך (אני הייתי עם עקבים והוא היה יותר גבוה ממני בראש). הוא אמר שבמשך הערב הוא רכן לעבר הבחורות כדי לשמוע אותן יותר טוב - אולי היה עדיף לשבת קצת יותר זקוף ...
לפעמים הזמן המוקצב לא באמת מספיק כדי לראות האם יש "התאמה" או לא. בסוף הערב כאשר נשארנו לדבר, היה מאוד נחמד כי סתם צחקנו ולא היה את הרצינות של ה"דייטים". דיברתי עם אחד הבחורים ואמרתי לו שכתבתי 'כן' ליד שמו. הוא היה קצת מופתע ואמר שחשב לכתוב כן ליד השם שלי אבל בסוף לא עשה את זה (הוא לא אמר למה). בכל מקרה, הוא אמר שהוא היה מעוניין להישאר בקשר איתי והחלפנו מספרים. אז העצה שלי - לא לברוח ישר מהאירוע (שזה מה שעשיתי בפעם הקודמת) אלא להישאר ולדבר עם האנשים... דווקא אחרי האירוע מרגישים הרבה יותר נינוחים ואפשר ללמוד יותר על האנשים האחרים באירוע....
אל תשאלו בחורים מה המקצוע שלהם/מה הם עושים לפרנסתם - כאשר דיברתי עם הבחור ההוא שהחלפנו טלפונים הוא אמר שאחד הדברים שגרמו לו לפסול בחורות זה כאשר הן שאלו אותו מה הוא עושה לפרנסתו (וזה משהו שעשיתי). הוא הרגיש שהבנות רוצות לראות האם הוא אמיד, בוחנות אם יש לו כסף. הוא גם אמר שיש רק 8 דק' ואין לו כח כל הערב לדבר על העבודה... כיוון שיש רק 8 דק' הוא רצה לדבר על דברים אחרים ולראות אם השיחה זורמת (כמו שאמרתי בנק' הראשונה שלי - תשאלו שאלות מעניינות) הייתי ממש מופתעת מזה, אמרתי לו שלשאול לגבי העבודה זו פשוט שאלה קלה כאשר אין על מה לדבר... הוא הסכים איתי - אבל תכלס' יש רק 8 דק' (או פחות) ואתה מקבל החלטה תוך שנייה בזמן הזה ולא חושב על מה אם וכו'....
אם אתם באים עם חברה/חבר אל תישבו לידם - אני לא מבינה למה אנשים עושים את זה, כן זה יותר מרגיע לבוא עם חברה/ה אבל כאשר אתם בספיד דייטינג תשבו במקומות שונים. קודם כל במשך הדייט לפעמים אתם מתחילים להקשיב לדייט של החבר/ה שלכם במקום להתרכז בשלכם ואולי אתם תרגישו קצת יותר ביישנים כי אתם יודעים שהחבר/ה שלכם מקשיבה לשיחה.... עוד משהו פעם קודמת היו שני בנים חברים שישבו אחד ליד השני וכל פעם כאשר הפעמון צילצל והם זזו לבחורה לימינם הבחור שהיה מלפנים אמר לבחורה שכרגע היה לו את ה"דייט, איתה "זה חבר שלי, הוא אחלה, אל תהי קשוחה איתו" והבחור השני היה נבוך, כל פעם! אני הרגשתי ממש רע בשביל הבחור השני שכל פעם היה אחרי החבר שלו - אל תעשו את זה! אין צורך בהשוואות ("המממ הוא יותר נחמד מהחבר שלו... או הוא יותר מכוער מהחבר שלו...).
סיבות אחרות שגרמו לבחורים לפסול בנות - "היא הייתה משעממת", "היא הייתה יותר מידי שלילית", "היא נראית טוב אבל לא היה מעניין לדבר איתה" - אני די בטוחה שכל זה אפשר לפתור עם העצה הראשונה - לשאול שאלות מעניינות וכמובן להראות איזשהי התלהבות.
סיבות שגרמו לבנות לפסול בנים - "הוא היה גס רוח אליי" , "לא היה לנו על מה לדבר כל כך", "הוא היה מוזר".
אני שמתי כן רק לשני בחורים. לא התלהבתי מרוב הבחורים, מראה חיצוני בהחלט השפיע אבל חוץ מהמראה החיצוני לא התלהבתי יותר מידי מהשיחות ויכלתי לראות ישר שאין לנו התאמה. כמו שאמרתי אחרי האירוע המצב היה שונה והסתכלתי על הבחורים באור שונה.
ואלו התרשמויות שלי מהספיד דייטינג השני שלי ...
ביום שישי הלכתי שוב לספיד דייטינג והיה מאוד נחמד. הפתיע אותי שבפעם הראשונה שהלכתי לזה (לפני בדיוק שנה) בשביל רוב האנשים זו הייתה הפעם הראשונה, ואילו הפעם בשביל כרבע מהאנשים באירוע זו הייתה הפעם השלישית/רביעית/חמישית שלהם בספייד דייטינג... לא ידעתי שזה נהיה כל כך פופולרי.
בכל מקרה, חשבתי שיהיה נחמד לתת כמה עצות/נקודות למי שחושב ללכת לזה:
אני שמתי כן רק לשני בחורים. לא התלהבתי מרוב הבחורים, מראה חיצוני בהחלט השפיע אבל חוץ מהמראה החיצוני לא התלהבתי יותר מידי מהשיחות ויכלתי לראות ישר שאין לנו התאמה. כמו שאמרתי אחרי האירוע המצב היה שונה והסתכלתי על הבחורים באור שונה.
ואלו התרשמויות שלי מהספיד דייטינג השני שלי ...