שלום

שלום

אני חדשה מאוד בתחום בעלי החיים וכלבים בפרט. תמיד פחדתי מכלבים ועדיין. לפני כשלושה שבועות ראיתי גורה מדהימה במושב בו אני גרה, שאלתי אם היא שייכת למישהו ונאמר לי כי איש אינו רוצה אותה במושב. החלטתי לאמץ אותה. התאהבתי בה לחלוטין, רק שאין לי כל ניסיון אשמח לקצת טיפים איך לגדל, לחנך, אוכל וכו'. קראתי הרבה חומר באינטרנט והתבלבלתי כבר לחלוטין. לקחתי אותה לוטרינר - קיבלה חיסונים. היא בת 3 חודשים ויש את בעיית הנשיכות...מה עושים?? ואיך מרגילים כלב לבוא לשמע השם או שריקה בשבילו? זה לבינתיים.... אני מקווה שכתבתי בפורום הנכון ואם לא אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאתרים או למישהו שאפשר להתייעץ... בברכה ולילה טוב ושקט חגית

קים 26

New member
שלום חגית ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל, כל הכבוד על אימוץ הכלבה, עשית מצווה גדולה כשאימצת אותה. עכשיו, בפורום הנוכחי יש המון מאמרים שיכולים לעזור לך. אם את מתבלבלת אני אנסה לעזור לך ולמצוא את הקישורים המתאימים. אני בטוחה שגם בעוד שעה שעתיים יגיעו המומחים פה ויענו לך (יש פה המון אנשים נחמדים עם המון ידע). אז שיהיה לך ולכולנו יום נעים ושקט. שרית

קים 26

New member
מעתיקה לך לפה מאמר של אבנר רז המאלף

המדהים שכל כך עוזר ונותן מהידע הנפלא שלו. הוא נקרא אבנר רז הלוחש לכלבים והוא מופיע פה עם השם שלו באדום. המאמר בנושא חינוך לצרכים , זה מאמר חשוב ואני מקווה שיעזור לך, אני מחפשת עוד.. מאת: אבנר הלוחש לכלביםו 29/05/05 | 11:00 לימוד הגור/בוגר לשמירת ניקיון. לכל כלב ישנה טריטוריה מחיה וטריטוריה חיצונית. טריטוריית המחיה היא האזור בו הכלב חי וישן ושומר אותו נקי מצרכים. הטריטוריה המחיה מקבילה למאורה של זאב בטבע וע"י תיחום הגור בטריטוריה זו אנו מלמדים אותו להתאפק ולשמור על כללים ללימוד הגור שמירת ניקיון מעשיית צרכים בבית. תיחום בכלוב והוצאה החוצה יש לתחם אם הכלב באזור קטן בתוך הבית ( 1מטרX 1מטר הוא אזור מספיק בהחלט ) הכלב ישתדל לשמור על מתחם זה נקי וימנע מלעשות בו צרכים. מכיוון שגור אינו יכול להתאפק זמן רב (מבחינה פיסית), יש לדאוג להוציא אותו בתדירות גבוהה לעשות צרכים – (כל 45 דקות). כאשר מוציאים את הגור מהטריטוריה הפנימית, יש להוציאו ישירות החוצה מבלי להשתהות (ניתן להרימו על הידיים) כדי למנוע מצב של עשיית צרכים בבית. כאשר אתם נמצאים בחוץ עם הכלב יש לדרבן אותו לעשות צרכים - ניתן להשתמש בפקודה "פיפי" וכשהוא עושה צרכים לשבח אותו "פיפי כלב טוב" . זמנים חשובים בהם יש להוציא את הגור החוצה הם לאחר אכילה, שתייה, לאחר משחק, וכאשר הוא נעשה חסר מנוחה, מרחרח ומחפש מקום לעשות בו את צרכיו. יש למנוע מהגור מים ואוכל באופן חופשי. לתת לו לשתות חופשי לפני היציאה החוצה (לשים את קערת המים ליד דלת היציאה כדי שלא יעשה פיפי בבית מיד לאחר השתייה). בחזרה הביתה יש לתת לו כ- 10-15 שלוקים מהמים ולקחת לו את המים בכדי לעזור לו להתאפק. אם הגור עשה צרכים בחוץ, אפשר להשאירו משוחרר בבית (בהשגחה בלבד) למשך 45 דקות. לאחר מכן, להחזירו לכלוב ל- 20-30 דקות ומשם להוציאו ישירות החוצה. אם הגור לא עשה צרכים בחוץ, יש להחזיר אותו ישירות לתוך הכלוב ולהוציאו שוב החוצה לאחר 20-30 דקות. יש להגדיל את הזמנים בהם אנו משחררים אותו בבית / תוחמים אותו בכלוב בהתאמה לגיל הכלב וליכולת ההתאפקות שלו. מה קורה אם הגור עשה "תאונה" בבית? אם תפסת את הגור בזמן המעשה, גער בו עם המילה "לא" והוצא אותו (על הידיים) החוצה. כשעשה צרכים בחוץ, שבח וצ'ופר אותו.( לרוב לא יעשה מיד ) אם לא תפסת אותו בשעת מעשה, אין טעם לגעור כלל. הוא לא יבין למה אתה כועס ולא יקשר זאת לעובדה שעשה צרכים בבית. כלוב הטסה לעזרת תיחום. כלוב הטסה הוא השלב הראשוני בהקניית הרגלים נכונים לגור לחיות את חייו מבלי להיכנס "לצרות". כרסום/ נשכנות/ מיקום היררכי בלהקה/ הדבר הראשון והחשוב הוא להרגיל את הגור לניקיון.. אבל תמיד צריך כשאנו עוסקים בחינוך ואילוף הגור/כלב לחשוב עוד קצת... קדימה במחשבה, מה עלי לעשות עם הבעיה הקיימת? ואיך אני פותר אותה לטווח ארוך? כלומר הכחדה של ההתנהגות הלא רצויה.ראשית זה 1. המטרה. 2.הדרך. 3.האמצעים. 4. זמן הנדרש לטיפול. מאחר והגור עדין לא יכול לשלוט בצרכיו מעבר 15 35 דק' . לא הייתי מקשה עליו את החיים למצוא נקודה אחת בה יעשה צרכיו .אני חושב שאין לזה חשיבות מרובה. , אם תיתחם 4 מ"ר (מקלחת/ שירותים /גדר גינה ירוקה) ותוסיף כלוב הטסה המתאים לגודלו הסופי של הגור (מחשבה קדימה) ללא הדלת. הכנס ריפוד או שמיכה של הכלב לתוך הכלוב האכל את הגור בתוך הכלוב. יש לפזר את האוכל על השמיכה למשך שבוע. כך הגור יחשיב את הכלוב כמו מאורתו בטבע (כגור). וכך אתה מרגיל אותו לביתו החדש . השימוש בעיתונים לפעמים יש צורך להשתמש בעיתונים כי אורח חיינו מכתיב לנו להעדר לשעות ארוכות מהבית ואז אין אפשרות ללמד את הגור ניקיון בעזרת כלוב הטסה הוא לא מסוגל להתאפק כל כך הרבה שעות, אם יישאר בכלוב 5 שעות רצופות - הוא יעשה את הצרכים בוודאי. מפאת העובדה שמערכת השתן שלו קטנה עדיין, הוא צריך לצאת לעתים תכופות (כל 45 דקות). וכן, זה יגרום לו מאד לא לאהוב את הכלוב. האמינו שהוא ינסה לצאת החוצה בכל מאודו אבל אם תנעלו אותו, לא תהיה לו אפשרות לצאת והוא יעשה צרכים בפנים. זה יגרום לו להבין שמותר לו לעשות צרכים בתא ויהיה קשה לגמול אותו מכך. על כן אין ברירה אחרת מאשר השימוש בעיתונים שלדעתי מלמד את הגור לעשות בנקודה מסוימת ולא מלמד את הגור להתאפק כלל. והסיבה ברורה הזאב בטבע או החיות בכלל אינן צריכות להתאפק הן עוצרות במקום ועושות את צרכיהן (לא בטריטוריית המחיה) ללא צורך בהתאפקות אלה כדי מרחק מטריטוריית המחיה. עיתונים אינם מלמדים את הגור להתאפק.כך שזו לא הדרך הכי יעילה לחנך לצרכים. להתאפקות התפקיד החשוב ביותר במניעת צרכים.!!!! אבל זה נכון להכווין את הגור למקום מסוים,מאחר והעיתון סופג את הריח באופן יעיל מאוד הגור יעדיף לעשות שם . ואני משתמש בעיתונים בדיוק למטרה זו להכווין את הגור לכיוון הדלת ע"י כך שאני מרחיק בהדרגה את העיתון לכיוון דלת הכניסה .אבל לעניין ההתאפקות המקום הנכון ביותר ללמד את הגור להתאפק זה כלוב ההטסה .מגיל 3 חודשים אפשר להתחיל לחנך להתאפקות ובהדרגה להעלות את זמן השהייה של הגור בכלוב ההטסה . כך הינך מנצל את ההזדמנות גם לתחום וגם להכיר לגור את כלוב ההטסה כך המשך הטיפול יהיה טבעי לכלב וללא טראומות או לחץ במהלך החינוך לצרכים. זהו רק אחד מיתרונות כלוב ההטסה לעיצובו ההתנהגותי של הגור למשך חייו. לגבי ריחות המושכים גור לעשיית צרכים אף פעם לא השתמשתי בהם לפתרון בעיה זו .ואם לא הניח ריח מה ...הגור יתאפק??? לא הוא לא יתאפק הוא יעשה על העיתון ולאחר שאני מנקה אני מניח את העיתון עם ריח השתן של הגור בפינה וקרוב לדלת הוא בד"כ יעשה איפה שהריח שלו קיים .אבל כאן יש בעיה ללמד להתאפק.על כן כדאי מאוד לתפוס 2 ציפורים במכה אחת אם הוא חי בבית כדאי לשקול ברצינות שימוש בכלוב טיסה . לגבי הוצאת הגור מהבית: טעות נפוצה היא לא להוציא גור בגיל זה ולא לחשוף אותו לסביבה. אני מבין את הוטרינרים שנותנים עצה זו, אבל מבחינה התנהגותית זה מתכון נהדר להכוונת בעיות התנהגות. אח"כ נצטרך לטפל ארוכות בחשיפה לסביבה וסוציאליזציה.( כמובן עם כללים ברורים למניעת הדבקות במחלות ) עד כאן דעתי בנושא חינוך הגור לניקיון. אשמח לתגובות. רז אבנר. אבנר רז. "הלוחש לכלבים". מומחה לאילוף ולפתרון בעיות התנהגות. ביה"ס לאומנויות האילוף השלם לימוד והדרכת מאלפים לכל הרמות.

קים 26

New member
וגם מאמר של חבובניק הגדולה

זה יותר לידע כללי ולדעת לקראת מה את הולכת ומה כדאי מאוד לא לעשות....תהני הכלב עושה בעיות? לפני שאתה מוסר!ו - habubnikו - 02/08/06 רבים מהאנשים שמאמצים כלבים לא לוקחים בחשבון שכלב, כיונק אינטיליגנטי וחכם, יכול גם לפתח בעיות התנהגות. בעיות אלו בולטות ביותר כשמדברים על הסיבות שבגינן אנשים נוטשים את בעלי החיים שלהם. לכלב אין יכולת לתקשר איתנו בשפתנו, ורובנו הגדול - לא מבין את שפתו. חשוב להבין שאין דבר כזה בעיה שאי אפשר לפתור - יש דבר כזה בעלים שלא בא להם לעשות את העבודה שצריך. הכלב מושך בטיולים? אין בעיה, בוא נשים עליו קולר דוקרנים ופתרנו את הבעיה. הכלב נובח בלי הפסקה ? אין בעיה, בוא נשים לו קולר חשמלי ופתרנו את הבעיה. הכלב חופר בחצר? אין בעיה, בוא נקשור אותו ופתרנו את הבעיה. המשותף לכל הפתרונות הללו? הם אכזריים, הם לא מלמדים את הכלב מאומה מלבד כאב והשפלה, וחלקם עלולים ליצור כלב תוקפני מאוד או חרדתי מאוד. בעיות ההתנהגות יכולות לנבוע מהרבה סיבות, הנה פירוט של מספר מהן: גורים: גורים נוטים לנשוך, ללעוס רהיטים, חפצים, נעליים, כריות, להשתין על כל דבר, לקפוץ עלינו וכו'. בעיות שנובעות מטראומות עבר, כמו כלבים הסובלים מחרדת נטישה (מתאפיינת בין השאר בנביחות או ייללות ממושכות, הרס של הבית ועשיית צרכים כאשר הם נשארים לבד), או כלבים שנובחים/מפחדים/תוקפים פלח אוכלוסיה מסויים כמו גברים או ילדים וכו'. בעיות שנובעות מחינוך לא נכון או חוסר הבנה של צרכי הכלב - אלו בד"כ הנפוצות ביותר: לוקחים אותם על היידים, נותנים להם לישון איתם במיטה ועל הספות, מאכילים אותם מצלחתם, לא מתקנים כלב על נשיכות כשהוא גור ומקבלים בוגר נשכן ועוד... הבעיה ממשיכה כשבד"כ אנשים מנסים לתקן את ההתנהגות בעצמם, כשהתיקון אינו מבוסס על הצרכים של הכלב, אלא על הפתרון הקל והזמין - קשירת הכלב, קולרי חנק או דוקרנים (ובמקרים מסויימים אפילו קולרים חשמליים), מכות, זריקת חפצים על הכלב ועוד. כל "הפתרונות" הללו רק מחריפים את ההתנהגות או מחליפים אותה באחרת, לא פחות גרועה. אז מה עושים? כשמדובר בבעיות פעוטות, כמו בעיות גורים, אפשר להתייעץ בפורומים השונים, לקרוא חומר או אפילו להזמין מאלף לביקור חד פעמי כדי ללמוד כיצד מחנכים נכון את הגור או הכלב החדש, מקנים לו את חוקי הבית ומתמודדים עם בעיות שעלולות לצוץ. בבעיות התנהגות מורכבות או קשות יותר מומלץ לרכוש את שירותיו של איש מקצוע - כלומר, מאלף. כיצד לבחור מאלף? מאלף אני ממליצה לבחור אך ורק בדרך אחת: דרך המלצות של לקוחות אחרים שהשתמשו בשירותיו והיו מרוצים. וזאת למה? הארץ שלנו מוצפת באנשים שקוראים לעצמם מאלפים. נכון להיום, אין שום דרך להבדיל בין מאלף טוב לבין חאפר שלקח 5 שיעורים אצל מישהו וקורא לעצמו מאלף. לכן מאלף לא בוחרים ממודעות ברחוב או כי הוא מעיד על עצמו שיש לו ניסיון של 50 שנה עם כלבי משטרה באוסטרליה... בנוסף ישנם הרבה מאוד מאלפים שמשתמים בשיטות המבוססות על כאב והרתעה (דוקרנים/חשמל/קשירה וכו'), במקום על הבנת צרכי הכלב ועבודה ביחד איתו. דברים שכדאי לשים לב ולהזהר מהם: מאלף שמבטיח לכם הרים וגבעות תוך זמן קצר (הכלב תוקפני? אין בעיה, תוך 4 ימים אני פותר את זה), מאלף שמשתמש בדוקרנים, חנק, חשמל וכד' ככלי אילוף יומיומי, מאלף שממליץ לכם לקשור את הכלב כפתרון לבעיות, מאלף שממליץ לכם להכות את הכלב (גם "מכה קטנה על התחת/אף" זה מכות), מאלף שטוען שהמצב אבוד, מאלף שבלי לראות את הכלב ואתכם ובלי שום פגישת היכרות כבר מספר לכם בדיוק מה הבעיה שלו, ואיך תפתרו את זה וכמה זה יעלה לכם. אילוף טוב יכול לעשות את כל ההבדל בין כלב שסיוט לחיות איתו לבין כלב שהופך את החיים לחלום! בהצלחה.

קים 26

New member
סוף סוף מצאתי את הנכון...

זה גם מאמר של אבנר הגדול מכולם.... איך לנהוג כשגור נושך? 1. חינוך גורים לאי נשכנות קפיצות + פחית הרעשה נשכנות תוך משחק נעשית לצורך בירור מעמד ונעשית בדרך-כלל על ידי גורים. בעת הנשיכה יש לגעור בכלב ולתת לו משהו אחר לשחק אתו ולנשוך אותו (כמו סמרטוט או מגבת,כדור טניס או כדור משחק כלבים בתוך גרב קשורה) ולשבח אותו "כלב טוב" כשנושך את הסמרטוט/כדור גרב. הטיפול צריך להיות משולב ומלא כולל תיחום ומתן גבולות לכלב. יש לגרות את הכלב לנשוך אתכם תוך כדי משחק. עם הנשיכה לגעור בכלב "לא" (עם פחית הרעשה) ולעשות לו מיד טרנספורמציה למגבת / סמרטוט ולשבחו "כלב טוב".לאחר המשחק אין להשאיר אותו אצל הכלב אלה לשים במקום בו הכלב לא יוכל להגיע אליו.יש לזכור שהמשחק גם נועד לעייף את הכלב ע"י זריקת הגרב/כדור למרחקים שונים ע"מ שהכלב ירוץ ויתעייף בכל משחק עם הכלב יש לזכור שהבעלים הוא שקובע את זמן המשחק, מתי הוא יתקיים, כמה זמן יתקיים וחוקי המשחק.כך מתקבע מעמד המנהיג בבית. אפשרות מצוינת למניעת קפיצות ונבחנות בכלל זה השימוש "בפחית הרעשה". פחית שתייה קלה שוטפים טוב מכניסים 10 מטבעות של 10 א'ג. ראשית יש לתרגל בבית (להכרת הרעשן) עם אוכל, מניחים לפניו כמה חתיכות נקניק על הרצפה וברגע שהוא ניגש או עושה תנועה בכוונה לאכול יש להרעיש עם "הרעשן" בינו ובין הנקניק ולגעור עם המילה "לא". בשנייה שהכלב נסוג יש להרעיף המון תשבחות ועידוד ההתנהגות (וכמובן הצ'ופר הטוב ביותר וזה הנקניק) שהוא גילה (נסוג מהנקניק). יש צורך לחזור כמה פעמים עד שהוא לומד לגשת לנקניק רק כשאתה אומר "בתאבון" . אח"כ יש לעשות אותו הדבר גם בקפיצות עליכם או על אנשים אחרים,בבית ובחוץ להרעיש בזמן שהוא קופץ ותמיד לשבח בזמן שהוא נסוג. אתה יכול להשתמש "ברעשן" בהרבה מצבים אחרים ע"מ למנוע התנהגות אחרת לא רצויה ,נשכנות,הרמת אוכל מהרצפה,קפיצות על רהיטים, חפירות ועוד.. עוד עצה ברגעים בהם הוא משתולל או נושך כדאי להשתמש עם קונג עם ממרח טעים ולהעסיק אותו בנשכנות וניסיונות ללקק את הממרח מתוך הקונג בזמן הזה הוא מוציא את הרצון לכיוון הקונג ולא הזרועות שלכם. ולדעתי כדאי לכם להתייעץ עם מטפל/מאלף ע"מ להבחן ולחנך את הכלב לצרכים שלכם ולחנך אתכם לצרכיו הוא. מקווה שהיתי לעזר. 2. ישנם מספר פתרונות נגד נשיכות גורים אף פיתרון הוא לא פתרון קסם ולכן צריך להתמיד ולתקן את הגור. 1 . לסגור את הפה של הגור (כף היד צריכה לבוא מלמעלה ולא מלמטה) עד שהגור מוציא יללה . היללה אינה נובעת מכאב אלא מסמלת כניעה. 2 . להכין קופסת רעש ולהרעיש איתה כשהגור נושך . הרעש יבהיל את הגור והוא אמור להפסיק. 3 . כל פעם שהגור נושך יש לומר "לא" תקיף ולתת לו כאלטרנטיבה צעצוע. אני ממליץ לפזר בבית מספר חתיכות של חבל סנפלינג (כ 20 ס"מ כל אחת) ולשחק עם הגור משיכות בכל פעם שהוא מנסה לנשוך. 4 . כשהגור מנסה לנשוך אפשר לקחת כמה חתיכות של נקניק וללמד אותו פקודות בסיסיות כמו שב ארצה ואלי . לימוד הפקודות ישכיח ממנו שרצה לנשוך וינתב את האנרגיה לאפיקים חיובים יותר. 5 . במיקרים מסויימים אם תדגדגו את הלשון של הכלב או תנסו לתפוס אותה כשהוא מנסה לנשוך הגור יפסיק לנשוך מפאת אי הנעימות הכרוכה . 6 . במיקרים שהכלב מסרב להפסיק לנשוך אפשר להתיז לו לפה מי פה (רצוי מנטה חריף) או בושם תוך כדי אמירת "לא" בכל פעם שהוא מנסה לנשוך ועל ידי כך ליצור לו קונוטציה שלילית לנשיכות ידים ובגדים. שיהיה בהצלחה !!!

yaelhar

New member
תשובה

קודם כל אני מברכת אותך על הכניסה לעולם של גידול כלבים. זה עולם מדהים - תובעני ומתגמל (אבל לא בטוח שתיגמלי מהפחד מכלבים באמצעות גידול כלב) לגדל גור זה קשה וכמו עם ילד ראשון - סביר שתעשי טעויות. הדבר הראשון שעליך לזכור זה שהכלב מטבעו אוהב את בעליו (לצערי הוא אוהב גם בעלים מתעללים אבל זה לסיפור אחר). אל לך לחשוש שמא היא "תשנא" אותך אם תעמדי על שלך - להפך. צריך להקפיד על דרישות סבירות מהכלב ולא לאפשר לו לעשות מה שהוא רוצה. הקפידי ללטף אותה הרבה, להגיד בתקיפות "לא" ברגע שהיא נושכת, לא ללטף אותה אם היא נושכת (אבל לא להעניש אותה על משהו שעשתה בעבר, גם אם העבר הוא לפני 5 דקות). קראי לה בשמה וברגע שהיא מגיעה - תני לה פרס. היא תתרגל להגיע לקריאה במהירות. לגבי תזונה - הוטרינר הוא הכתובת האמינה והמיידית וכמובן גם לגבי בעיות בריאותיות (שלא יהיו!)

AnimalLover1

New member
ינו לך על הכל אז אני אוסיף הערה

את חדשה אז אולי את לא יודעת...עוד חודשיים היא צריכה לעבור עיקור.

אימוץ גורה

לאחרונה יצא ספר מצויין בשם:המדריך של bark busters לגידול ואימון גורים כתבו סילביה וילסון וברט סילק בהוצאת תמוז. בספר יש הסברים על הסתגלות הכלב,אזורי השינה,צעצועים,שעות השינה,תזונה,בטיחות,פעילות מהנה,אזהרות שונות,חיסונים ,הסברים לגבי עיקור/סירוס.בנוסף הסברים כיצד לאלף את הגור,כיצד לחנך אותו לעשיית צרכים במקום הנכון ועוד.

למעלה