פשפשים - מה עושים?

teach23

New member
פשפשים - מה עושים?

אני משתמש בקולר של סקאליבור וקניתי מזמן וירבאק כדי למרוח עליה אבל זה לא עוזר בכלל. עדיין יש לה פשפשים ועדיין היא כל הזמן מתגרדת.

אז שאלה ראשונה... האם תספורת עכשיו תעזור?
שאלה שניה... יש איזה חומר מומלץ שיכול להרוג את הפשפשים ולמנוע מחדשים לעלות עליה?

anaor

New member
פרעושים (לא פשפשים)

כדאי להתייעץ עם הוטרינר על חומרים שאפשר להשתמש יחד עם סקאליבור, או להחליף את קולר הסקאליבור ולהשתמש בחומרים אחרים.
&nbsp
אני אישית משתמשמת בסרסטו, הקולר על הכלב כבר חצי שנה ולא היו עליו פרעושים.

DAHUJI

New member
קולר סרסטו קבוע על הכלב + אמפולה של פרונטליין לפי הצורך.

אצל הכלב שלי והחתולה זה עובד מעולה. אין פרעושים בכלל.
ואגב, פשפשים זה באמת משהו אחר...

teach23

New member
אני מתכוון לשחורים הקטנים ולא לאדומים

השחורים זה הפרעושים?

teach23

New member
בנוסף אשמל לעוד מידע על הקולר

מומלץ לקנות מאיביי? אני רואה שעלותו סביב ה 150 שח. הכלבה שלי היא טרייר ושוקלת כ 6 קג. צריך סוג מיוחד?

DAHUJI

New member
השחורים זה הפרעושים, בדיוק...

פרעושים נראים ככה, או ככה או ככה

האדומים (או הירוקים או הצבעוניים), אלו פשפשים ולא פרעושים, תמיד מתבלבלים ביניהם...פשפשים הם קבוצה אחרת של טפילים שבדר"כ ובהכללה גסה הם בכלל טפילים של צמחים. אין להם מה לעשות יותר מדי על יונקים (כולל בני אדם, כלבים וחתולים) כי אין להם איברי יניקה מתאימים, והם בכלל ניזונים מסוכרים שצמחים מספקים להם (בדרך עקיפה בדר"כ).

מידע על קולר הסרסטו ניתן למצוא באתר בעברית של היבואן, לידור כימקלים.

ולגמרי כן - את קולר הסרסטו מזמינים ב- eBay!!!
המוכרים הכי זולים הם ממזרח אירופה (צ'כיה, פולין, לטביה), ושם הקולר נמכר בשם Foresto והוא אותו אחד בדיוק (אני מאמת זאת מול אתר היצרן בעצמו):
Bayer Animal Health today launched Seresto (known as Foresto in some European markets [1]), the latest in a long line of innovative anti-parasite products from one of the world’s leading animal health companies.

אני מזמין את קולרי הסרסטו (=פורסטו) שלי דרך איביי, ממצוכרים ממזרח אירופה בדיוק כמו שרשמתי. הקולר מגיע באריזת מתכת עגולה וממותגת, סגור הרמטית לחלוטין, מקורי לחלוטין, עם מחזירי אור שמיוחדים לו, עם עלון מידע באנגלית ועם תוקף מעולה... מיותר לציין שהוא (לפחות מבחינת החמודים שלי) עובד מצויין ואין עליהם פרעושים וקרציות בכלל. ואם מוצאים כמה, אז זה רק כאלו שהם בשלב הבוגר שקפצו עליהם, ואז הם פשוט נופלים מהם מתים ולא מצליחים להתרבות עליהם (שזה הכי חשוב).

אתה צריך את הקולר לכלבים במשקל של עד 8 ק"ג. זה הקולר הקטן, ובסה"כ יש רק 2 סוגים - מתחת ל- 8 ק"ג ומעל 8 ק"ג.
בארץ הוא עולה (בלי בושה) כ- 239 ש"ח בחנויות מהזולות שאני מכיר. פה ניתן למצוא אותו ב- 219 ש"ח בלי משלוח, או ב- 219 ש"ח עם משלוח חינם. גם פה ב- 219 ש"ח ב- BUY2 חיות מחמד... ואלו כנראה המחירים הכי זולים שניתן למצוא בארץ...
לעומת זאת... ב- eBay בלי שום בעיה, אם מריצים שורת חיפוש של Seresto Dog (שורת החיפשו של Foresto Dog לא נותנת תוצאות רלוונטיות) - אפשר להשיג אותו ב- 132 ש"ח כולל משלוח (זה המוכר שאני קונה ממנו - מאירלנד). או ב- 135 ש"ח ממוכר בפולין.
אני לא רואה שום סיבה לקנות אותו בארץ בפי 2 ממחירו הריאלי. מי שכן קונה אותו בארץ לדעתי חוטא לארנק שלו. גם ככה כלב זו הוצאה.

בהצלחה, ואם אתה צריך עוד תשובות או עצות אני אשמח לעזור בכיף

teach23

New member
תודה רבה על המידע! הזמנתי

את הקולר מהמוכר בפולין ב 135 שח.
&nbsp
האם הפרעושים שיש עליה כרגע אמורים למות וליפול? או שרק ימנע מחדשים לעלות עליה?

DAHUJI

New member
תשובות... זמן הגעה ודרך פעולה של הקולר.

1. הקולר אמור להגיע עד חודש.
כשמזמינים באי-ביי, צריך לחשוב חודש מראש ולוותר על הלחץ. להמתין בסבלנות.
מהזמנה שלישית שלי כבר אצל המוכר הזה, תוך שבועיים הקולר אצלך. אם זה תלוי בדואר ישראל, אז בספטמבר 2089.
מקווה שסניף הדואר המקומי שלך לא עמוס ושלדוורים שם אין כלבים.

2. דרך הפעולה של הקולר נקראת בפי היצרן "רגליים חמות"... כלומר כל פרעוש או קרצייה בוגרים לא יצליחו להתרבות על הכלב, וזה כל הרעיון. אין המשכיות.
היצרן טוען שגם אלו שכבר נמצאים על הכלב אמורים ליפול ממנו.
מבירור לגבי החומרים הפעילים של הקולר, אני בספק אם זה ככה, אבל בכל מקרה הכי חשוב דור ההמשך של הפרעושים והקרציות (ביצים).
כל הפרעושים והקרציות שישנם עליו ברגע שהנחת עליו את הקולר - נשארים שם עד שמתים (עניין של מספר ימים עד שבוע-שבועיים) ופשוט נופלים מהכלב.
כל הפרעושים והקרציות שיצליחו לקפוץ עליו מהדשא בפארק או מהאדמה בשדה אחרי שהנחת עליו את הקולר - נשארים שם עד שמתים (שוב, עניין של מספר ימים עד שבוע-שבועיים) ופשוט נופלים מהכלב.
אין דור המשך, אין ביצים ואם הן מוטלות הן לא יתפתחו לשלב הבוגר.
ולכן הקולר הזה פשוט עושה את העבודה. חד וחלק.

teach23

New member
אז מהתשובה אני מבין שזה לא מונע

מפרעושים וקרציות חדשות לעלות אלא רק לא להתרבות?

DAHUJI

New member
בדיוק...

שום קולר או שום חומר שבעולם לא יצליח להרחיק קרציות ופרעושים מלקפוץ על הכלב... אלא אם תעטוף אותו בניילון נצמד, או בכילה נגד יתושים, או שתרסס אותו בטבסקו.
אחרי שהם קפצו עליו - שם כל החומרים והעניינים מתחילים.
האם הם נשארים עליו?... האם הם מצליחים להתרבות עליו?...
קולר הסרסטו עושה גם וגם - לא מאפשר להם להישאר עליו (אפקט "הרגליים החמות" הם קוראים לו) ובמיוחד לא מאפשר לדור ההורים להתרבות.
מדגיש שגם אם דור ההורים (אלו שקפצו על הכלב) הצליח להישאר ואפילו הצליח להטיל ביצים (ולכן לפעמים גם עם הקולר כן רואים ביצים פה ושם) - הביצים לא תגענה לשלב הבוגר.

נקודות קטנות שחורים זה פרעושים

פישפשים זה משהו אחר בחיים שלי (50) לא ראיתי על הכלבות שלי

למעלה