נשיכות

hofit1980

New member
נשיכות

ברור לבן הזוג ולי שבחרנו בכלב בעל אנרגיה גבוהה, שאוהב לחקור ומתעניין בכל מה שסביבו.
אנחנו מקפידים על לפחות ארבעה טיולים של שעה לערך בכל יום: בוקר, צהרים, ערב ולפני השינה.
הטיולים אנרגטיים, עם הפסקות לפשפושים לאורכם.
מקפידים על האכלות רגועות ואישיות, כך שיש לנו מגע רב עם הכלבלבון ועם האוכל שלו.
בין לבין אנו מוצאים פרקי זמן למשחק בתוך הבית.

לעיתים ללא סיבה נראית לעין, או מתוך ניסיון לערער על החלטה שלנו (כשלוקחים ממנו גרביים שהוא גונב למשל) הוא נושך אותנו.
כל עניין הנשיכות מתסכל מאוד, אני חושבת שניתן להבין זאת, אבל טרם מצאנו תגובה הולמת שבאמת גורמת לו להפסיק.
אני חוששת מאוד שמעבר לתסכול שלנו אנחנו מבלבלים את הקטנטן, אשמח לשמוע מה עזר לכם? כיצד אתם מתמודדים עם הנושא?

נוסה עד כה:
- נזיפה מילולית
- נטישה לפרק זמן של 5-10 דקות
- הפסקת משחק
- משיכה קלה ברצועה
- החזקת הפה ( בעצתו של מאלף שפגשנו ולאחר פעמיים הפסקתי כי זה הביא לתוצאה ההפוכה, מאוד מצטערת שניסינו את האופציה הזו בכלל)

מחכים לתגובותיכם,
חופית וסימבה.

shron17

New member
טיפול בכלב נושך,,

קטע ההסבר ,מאת מאלף כלבים ,בעניין גור נושך:

רבים הגורים שנוטים לשחק עם בעליהם ,
כמו שהיו משחקים עם גור אחר בלהקה.
המשחקים האלו לעיתים מלווים בנשיכות,
ולא מעט פעמים נשיכות אלו עלולות להיות כואבות ואף מטרידות למטפליו ובעיקר לילדים.
עליכם לזכור :הכלב איננו מבין עברית ובטח לא אנגלית וההבנה היחידה היא של טון דיבור.
לכן,כל שעליכם לעשות במידה שהמשחק חורג מגבולות הנסבל היא להגיד "לא" שיהיה תקיף וברור !!!
ופשוט לקום וללכת.
במידה ותהיו מספיק תקיפים וברורים בטון הדיבור,
הכלב יבין את המסר ויחדל.
אמירה שקטה של "לא" והפניית אצבע -איננה כדאית,
תגובה כזו רק תתפרש לו ,
כ-"כלב טוב, בוא תנסה לתפוס לי את האצבע!".

באופן כללי כל דבר שאתם רוצים שהכלב יידע בעתיד ,
רצוי להרגילו כבר מגיל צעיר.

hofit1980

New member
כפי שציינתי זהו פתרון שנוסה ונכשל.....

קימה ללכת גררה נשיכות רגליים
סגירת הדלת גררה השחתת רכוש

בקיצור זה לא עבד, למרות שהיינו עקביים ומדויקים בתגובתנו

hofit1980

New member
מעניין, נשוחח על כך ואולי ננסה

נקווה שלא נבלבל אותו יותר מדי.......

DGHM

New member
לא שמתי לב..

הנחתי שמדובר בגור שנושך לכם את הידיים מתוך משחק/שיניים צומחות/לא למד עיכוב נשיכה וכד'.
לא כתבת בכלל שמדובר בגור. אז רק להבהיר שאם מדובר בנשיכה מתוך רכושנות לצעצוע הסיפור לגמרי שונה ומאלף נחוץ בסיפור הזה.

hofit1980

New member
הנשיכות הן מסוגים שונים

אט אט אנחנו לומדים להבדיל

ישנן נשיכות שרוצות לומר "תורידו אותי למטה יש לי פיפי"
נשיכות "משעמם לי"
נשיכות "זה שלי אל תגעו!"
נשיכות "תלטפו אותי"
ועוד ועוד

לכן כל אופציה שתוצג כאן עלולה לעניין אותנו וללא ספק נדון בה ונבדוק כיצד היא יכולה להתאים לגורון שלנו.
כמובן שאלו המדאיגות ביותר הן נשיכות הרכושנות, הזמנו מאלף שאמר שזה רק גור ושנסגור לו את הפה ונצעק עליו.
לא אהבתי את הרעיון.

אני מניחה שהוא עדיין מבולבל, אני מאמינה שזה עניין של מערכת יחסים שנרקמת.....לכן חשוב לי למצוא פתרונות הולמים ואני מוכנה לעשות הרבה מאוד בשבילו.

אני רוצה כלב מאושר ושמח. זה העניין הכי חשוב :)

נשכנות גורים

(בהנחה כמובן שאתם מדברים על גור ועל נשכנות גורים, ולא על רכושנות, זה לא לגמרי ברור מההודעה)

מה שגורם לנשכנות גורים הוא יצר הציד, הם נושכים בעיקר דברים שזזים.
(צמיחת שיניים אולי גורמת לכרסום, אבל אין בין זה לבין נשכנות ידיים ורגליים שום קשר).
השיטה שלי למניעת נשכנות היא פשוטה ועובדת ב99% מהפעמים - כשהגור נושך את היד/רגל - האיבר "נובל". שום תזוזה, שום תגובה, שום מבט, שום צעקת "איי". פשוט להרפות את הגוף ולחכות. (כן, זה כואב קצת בהתחלה אבל זה באמת עובר מהר עם מקפידים). ברגע שהגור עוזב את היד - פתאום הכי כיף בעולם - ציד על פאפירול/כדור, שמחה, תשבוחות. לא כיף לנשוך רגליים. כן כיף לנשוך צעצועים.
חובה לשים לב להבדל - הצעצוע מגיע כפרס על עזיבה, ולא כפיתוי לעזוב! העזיבה נגרמת מחוסר התנועה של האיבר, לא מציגים לו צעצוע כדי שיעזוב.
עם הרבה עקביות, ואם מקפידים לשחק עם הגור רק בצעצועים ולא "משחקי ידיים", נשכנות הגורים עוברת לחלוטין תוך כמה ימים.

הצעצוע אליו מנתבים את נשכנות הגורים חייב להיות נעים לנשיכה.
לא פלסטיק או חומר קשה אחר, לא צעצוע עם בליטות, לא שום דבר שיכול לגרום לגור להרתע מהנשיכה.
הכי טוב זה פאפירול גורים, אבל גם סמרטוט רך ונעים יעשה את העבודה.

בהמשך אפשר להתחיל ללמד "עזוב" על הצעצוע, באותה שיטה של חוסר תנועה (ואם לא עובד אז צ'ופר על האף, כשהפרס הוא לא הצ'ופר אלא המשך המשחק). חשוב אבל עדיין לתת לו לנצח רוב הפעמים, ורק מידי פעם לדרוש עזיבה.

wgaf

New member
שאלה

אם אין קשר בין נשכנות ידיים ורגליים לבין צמיחת שיניים אז איך זה שתופעת הנשכנות נכחדת עד גיל חצי שנה בין אם מטפלים בתופעה ובין אם לא? במקרה בדיוק לאחר שהשניים הקבועות יצאו? זה צירוף מקרים?

מי אמר שהיא נכחדת?

כבר פגשתי גורים שהמשיכו את זה הרבה מעבר לגיל חצי שנה.
כן, יש כאלה שמתבגרים ומפסיקים, כמו שהתנהגויות גוריות אחרות מפסיקות, יש כאלו שהבעלים מצליחים ללמד אותם בדרך זו או אחרת, ויש כאלו שמקבלים על זה כ"כ הרבה חיזוקים שהם ממשיכים...

wgaf

New member
מהנסיון שלי

של 5 גורים שגידלתי מגיל 7 שבועות הנשכנות המעצבנת נכחדת כד גיל 6 חדשים. כך גם קרה אצל מכרים רבים שלי.
וכפי שציינתי בעבר ניסיתי את העצות שניתנות באינטרנט מלבד לנשוך את הכלבים. שום דבר םא עזר.

לא מתווכחת עם הנסיון שלך.

מנסיוני, של כמה מאות גורי אומנה ואילוף שעברו אצלי, אין גור שלא ניתן תוך כמה ימים להפטר מנשכנות הגורים, וההתנהגות לא נכחדת בעצמה בחלק גדול מהמקרים.

wgaf

New member
מה פירוש לא נכחדת בחלק גדול מהמקרים?

הכלב ממשיך בנשיכות הכואבות לאורך חייו?? אני לא מכיר אף כלב שכזה.
ודרך אגב לגבי הפתרון שאת מציעה - להעמיד פני מת כאשר הגור נושך אז חייב לציין שזה לא ממש נראה לי מעשי. אני רוצה אותך מעמידה פני מת כאשר גור כלבים נועץ את שיניו עמוק בתוך כף הרגל שלך. אני רוצה לראות איך את קופאת בלי תזוזה. במיוחד הייתי רוצה לראות למשל, כלבה כמו בתמונה המצורפת שנושכת לך את האוזן איך את קופאת...

באמת שטויות

אין שום סיבה שגור יגיע לנשוך אותי באיזור הפנים.
בידיים וברגליים זה באמת שטויות, אם אתה באמת "נובל" כמו שהסברתי, זה כואב לשניה ואז הגור מרפה.

wgaf

New member
מה פירוש אין סיבה?

את לא נשכבת לפעמים על הדשא ומשחקת עם הגור? אותי הכלבה נשכה באוזן ושרטה לי את הקרחת.
גם ברגליים זה לא שטויות וגם לא בידיים. הכלבה הייתה מחוררת אותי!בכל הכוח. כבר כתבתי שהביס הקשה ביותר נגמר בחור באצבע בצד אחד וציפורן חצי שבורה בצד שני.
אבל את יודעת מה, בעוד עשר שנים אני אנסה את העצה שלך ואני אעדכן.

fi0na24

New member
אורין נשכה הרבה כשהיתה גורה, ומעולם לא הגיעה

לפנים. ואני באמת לא צריכה לשכב כדי שהיא תוכל להגיע לשם

אם אני נשכבת על הדשא ומשחקת עם הגור

זה רק עם צעצועים, ואני יודעת להפנות אותו לצעצועים ולהפוך אותם למעניינים יותר מהאוזניים שלי.

ככל שאתה יותר זז ומגיב, הגור יתאמץ יותר לנשוך אותך והנשיכה תהיה חזרה וכואבת יותר. כשאתה סטטי, הנשיכה הרבה יותר קלה.

למעלה