אתמול הייתי עם פוגה בטיפול שיניים אצל ד"ר חני רצקין, וטרינטרית מתמחה ברפואת שיניים. במהלך ההסבר על השחיקה של השיניים אצל פוגה, דיברנו על דברים שפוגעים בשיניים. מכיוון שאת הרעיון לתת עצמות בקר קיבלתי מהפורום, החלטתי לצרף את האזהרה הבאה. ד"ר רצקין המליצה לא לתת בכלל עצמות בקר, עצמות דחוסות, ודברים קשים ללעיסה. לא לפוגה ולא לשום כלב, צעיר ובריא ככל שיהיה (שאלתי במיוחד). לדבריה, הסרת אבן-שן ע"י עצמות בקר זה מיתוס (וכמו שאני הבנתי, גם אם זה יסיר אבנית, זה יסיר גם את שכבת האימייל). עצם בקר, כמו גם עצמות דחוסות וכל צעצוע לעיסה קשה גורם נזק לשכבת האימייל, ומכאן המרחק לפגיעה בשן לא גדול. גם כדורי טניס (מצופים במין סקוצ') פוגעים בשיניים, ועדיף לשחק עם כדורים חלקים. מה כן מותר? אוזני חזיר, שהן דקות יותר מעצם דחוסה, וכל דבר שהוא טיפה רך (חטיפי לעיסה במרקם של גומי). ועכשיו מנקודת מבט אישית מצד אחד בתור הבעלים של צ'וצ'ה הצעירה והבריאה אני יודעת שהייתי מתיחסת בביטול לאזהרות מעין אלו. עם כל הממרחים המשובחים שאני אשים בקונג, אין דבר שהכלבות נהנות ממנו יותר מאשר עצם בקר. אני משערת שלא הייתי מונעת מהם את ההנאה הזאת, מתוך מחשבה שאם יגיעו בעיות שיניים - נתמודד איתן בעתיד. מצד שני, בתור הבעלים של פוגה הקשישה שסובלת מאוד מבעיות שיניים מגוונות, היה לי מספיק לראות אותה אתמול, מיללת בשקט מכאבים, עוד קצת מסטולה מההרדמה וממשככי הכאבים, נוטפת נוזל דמי מהפה שמלא בתפרים - בשביל להחליט שאין יותר עצמות! פשוט נצטרך להיות יותר יצירתיים עם התעסוקה של הכלבות. היה לי חשוב להעלות את ההודעה כדי לשכנע גולשים להפסיק להמליץ על עצמות בקר כאל טובות לשיניים ומסירות אבן-שן. גם מי שרוצה לתת אותן כתעסוקה, צריך לדעת את ההשלכות האפשריות.