עצמות בקר ועצמות דחוסות - אזהרה

נגה ק

New member
עצמות בקר ועצמות דחוסות - אזהרה

אתמול הייתי עם פוגה בטיפול שיניים אצל ד"ר חני רצקין, וטרינטרית מתמחה ברפואת שיניים. במהלך ההסבר על השחיקה של השיניים אצל פוגה, דיברנו על דברים שפוגעים בשיניים. מכיוון שאת הרעיון לתת עצמות בקר קיבלתי מהפורום, החלטתי לצרף את האזהרה הבאה. ד"ר רצקין המליצה לא לתת בכלל עצמות בקר, עצמות דחוסות, ודברים קשים ללעיסה. לא לפוגה ולא לשום כלב, צעיר ובריא ככל שיהיה (שאלתי במיוחד). לדבריה, הסרת אבן-שן ע"י עצמות בקר זה מיתוס (וכמו שאני הבנתי, גם אם זה יסיר אבנית, זה יסיר גם את שכבת האימייל). עצם בקר, כמו גם עצמות דחוסות וכל צעצוע לעיסה קשה גורם נזק לשכבת האימייל, ומכאן המרחק לפגיעה בשן לא גדול. גם כדורי טניס (מצופים במין סקוצ') פוגעים בשיניים, ועדיף לשחק עם כדורים חלקים. מה כן מותר? אוזני חזיר, שהן דקות יותר מעצם דחוסה, וכל דבר שהוא טיפה רך (חטיפי לעיסה במרקם של גומי). ועכשיו מנקודת מבט אישית מצד אחד בתור הבעלים של צ'וצ'ה הצעירה והבריאה אני יודעת שהייתי מתיחסת בביטול לאזהרות מעין אלו. עם כל הממרחים המשובחים שאני אשים בקונג, אין דבר שהכלבות נהנות ממנו יותר מאשר עצם בקר. אני משערת שלא הייתי מונעת מהם את ההנאה הזאת, מתוך מחשבה שאם יגיעו בעיות שיניים - נתמודד איתן בעתיד. מצד שני, בתור הבעלים של פוגה הקשישה שסובלת מאוד מבעיות שיניים מגוונות, היה לי מספיק לראות אותה אתמול, מיללת בשקט מכאבים, עוד קצת מסטולה מההרדמה וממשככי הכאבים, נוטפת נוזל דמי מהפה שמלא בתפרים - בשביל להחליט שאין יותר עצמות! פשוט נצטרך להיות יותר יצירתיים עם התעסוקה של הכלבות. היה לי חשוב להעלות את ההודעה כדי לשכנע גולשים להפסיק להמליץ על עצמות בקר כאל טובות לשיניים ומסירות אבן-שן. גם מי שרוצה לתת אותן כתעסוקה, צריך לדעת את ההשלכות האפשריות.

elin86

New member
האמת אני ראיתי במו עיני איך שכבת האבן שן

יורדת אחרי לעיסה של עצם בקר.. זה משפר את ריח הפה בצורה נכרת..מלחיץ להכנס לניקוי שיניים אם לא חייבים ובקצב הזה נצטרך לעשות ניקוי כל שנה לפחות.. נמצא לי מוזר להתחיל זאת עם כלבה בת 4.. מצד שני אף אחד לא רוצה כלב מסריח מהפה.. מה בעצם עשו לפוגה?

נגה ק

New member
גם אני ראיתי

כשפוגה הגיעה אלי היה לה גוש של אבנית על אחת השיניים. נתנו לה כל יום עצם בקר ואחרי משהו כמו שבוע הגוש באמת נפל, אבל גם השן כבר לא איתנו (היא נעקרה סופית בניקוי שיניים שעשינו כמה שבועות לאחר מכן). ממה שהבנתי אתמול, הדרך לשמור על בריאות השיניים (ועל ריח פה) היא לצחצח כל יום. שאלתי על T/D של hills והיא אמרה שזה תוסף טוב, אבל חייבים לצחצח, ואין תחליף לצחצוח. ניקוי שיניים פעם בשנה זה כרגע התדירות שלנו... (זה קצת יותר טוב ממני - שהולכת כל חצי שנה לשיננית למרות צחצוח יעיל וחוט דנטלי). אם לא היו עוקרים לה כל כך הרבה שיניים בכל פעם כזאת זה היה פחות מטריד אותי, אבל לפי הקצב הנוכחי בשנה הבאה היא כבר תישאר בלי שיניים. לפוגה היתה דלקת בחניכיים, היא עברה אתמול ניקוי ועקירות. כל השיניים הקדמיות שנותרו לה היו שבורות, וכמעט כולן נעקרו אתמול. יש לה גם שחיקה גדולה בצידי הניבים, מה שמעמיד את הניבים בסכנה, אם השחיקה תעמיק לשורש או הניב ישבר. אי אפשר היה לעשות ציפוי לניבים, אולי אולי תהיה אופציה בעתיד לכתר. גם בשיניים הטוחנות האחוריות יש נגעים שיכולים להעמיק בעתיד. אתמול הבנתי שלמרות הרצון הטוב והמוכנות להשקיע הרבה כסף, לא תמיד אפשר להציל שיניים. אין יותר מידי דרכים לשמור עליהן בדיעבד.

elin86

New member
פעם ביום זה באמת הרבה..

אני נותנת פעם בכמה שבועות.. אני לא הייתי הולכת לכיוון של כתרים... נראה לי מוגזם.. גם בלי שיניים זה לא נורא.. מרטיבים את המזון וזהו.. כל עוד אין כאבים.. בכלבים לא חשובה האסטטיקה כמו באנשים..

sivi1964

New member
אני אפילו לא מרטיבה אותו.

פיקוש הקשישה אוכלת את הכופתיות בשלמותן,ללא לעיסה. פשוט בולעת.

נגה ק

New member
זה היה רק לאותו שבוע או כמה ימים

כשניסינו להוריד את גוש האבנית ללא טיפול שיניים (מה שלא הצליח). אח"כ התדירות פחתה בהרבה. בתקופה האחרונה, אחרי שהוטרינר אמר שצריך ניקוי נוסף, התחלתי לתת פעם בשבוע, אבל בדר"כ היא קיבלה עצמות בקר לעיתים יותר רחוקות. תראי, פוגה כבר הגיעה אלי עם שחיקה של השיניים. אני לא יודעת מה גרם לזה (עלו כל מיני תיאוריות על משחק עם אבנים, כלבלבת, אכילת עצמות או לעיסה של גדר). השיניים שנותרו הן חשופות ופגיעות, זו רק שאלה של זמן עד שנצטרך לעקור את כולן. המחשבה להפסיק לתת עצמות היא יותר בשביל לשמור על השיניים של צ'וצ'ה.

נגה ק

New member
אני לא ממש יודעת

נראה לי שבסביבות תשע אבל זאת הערכה גסה. הצלחתי להתחקות אחרי העבר שלה עד ל-2008.

WTR

New member
יש כלבים עם גנטיקת שיניים דפוקה

שאפילו צחצוח יומי לא יעזור. זה אולי ידחה קצת את הניקוי הבא אבל בסופו של דבר ניקוי ועקירות יהיו בלתי נמנעים. באפי (ז"ל) הייתה עם שיניים ממש דפוקות וכל פעם עקרו לה כמה. אני הכרתי משפחה שהייתה מגיעה לניקוי שיניים כל 3-6 חודשים (!) עם הכלב שלהם.

WTR

New member
מוסיפה אזהרה חשובה באותו נושא

עצמות דחוסות (ה"סטנדרטיות" האלו, בצבע לבן/בז') זה דבר מאוד מאוד מאוד מסוכן!!! זה מתפרק ע"י לעיסה של הכלב בצורה (לפעמים עדיין נבלע בחתיכות קטנות) ועובר לבטן אך נתקע שם מאחר והעצמות נוטות להתנפח עם שילוב של רטיבות (רוק/מיצי קיבה וכו') שלא לדבר על זה שכדי לפרק את זה הכלב לוקח די הרבה אוויר תוך כדי הליקוקים והלעיסות כך שמה שיוצא מזה הרבה פעמים זה כלב עם חסימת מעיים או חלילה היפוך קיבה העצמות האלו באופן וודאי גרמו לדובי (ז"ל) התנפחות של הקיבה פעמיים, וכשהיה לה היפוך קיבה לראשונה זה היה אחרי לעיסה של העצם הזו. למי שלא הכיר את דובי היא ממש לא הייתה כלבה גדולה (20 ק"ג ונמוכה כמו האש פאפי) וממש לא עמדה ב"קריטריונים" של כלבים עם סיכון להיפוך קיבה, כך שזה יכול לקרות לכל כלב העצמות מהסוג הזה לא נכנסות אלינו הביתה בכלל!!!

Lורליי

New member
אוף איזה פחד. תודה על האזהרות

האם הרולים הדנטליים של בונזו מותרים?

WTR

New member
החלק החיצוני שלהם מאותו חומר של הדחוסות

אני אישית הייתי מתרחקת, אבל זה בגלל נסיון העבר שלי. אצלנו נכנסים רק חטיפים רכים יחסית ואוכל רטוב, אם רוצים לפנק. בשגרה יומיומית אם אני רוצה לתת לכלבות "פורקן" לשעמום, אני עושה את זה בעיקר ע"י טיולים ארוכים וצעצועים ולא ע"י עצמות.

Lורליי

New member
הכלבה שלי מבוגרת בשביל טיולים ארוכים

ויש לה קושי לשבת ולקום, לא רוצה לאמץ אותה מידי. לפעמים אני חייבת להעסיק אותה או, שתינו נזרק.. ואז חייבים משהו שכזה... קונג ניסיתי והיא לא מחבבת זה או הדחוסות או של בונזו(בונזו אהוב עליה יותר) מעסיק אותה ואז היא הולכת לישון.... קסם :)

WTR

New member
איזה דברים ניסית בקונג?

יכול להיות שהמילוי לא היה מגרה מספיק. או שאולי היה לה קשה מדי והיא התייאשה ובמקרה כזהיש עוד צעצועי האכלה, אפשר לנסות דברים עם צורה קצת שונה מקונג.

Lורליי

New member
ניסיתי ממרח טונה טחינה גבינה לבנה ושימורים של

חתולים היא בקושי ניסתה...

WTR

New member
היא בררנית?

אפשר לנסות ממרח בשר (לא זוכרת מה השם), זה מגיע באריזה של נקניק וזה רך ואפשר למרוח את זה בקלות עם היד בתוך הקונג יש לזה ריח מאוד חזק וזה די מגרה אותם

Lורליי

New member
היא אכלנית קטנה מאוד

יש דברים שמטריפים אותה חטיפים של בונזו איפה קונים?... שאלה לי בעיניין הקונג אני דיי נגעלת מהמחשבה שהממרח ינזל על המצעים שלה, על הריצפה קל לנקות, אבל מהמיטה פחות... כמה זמן זה יכול להשאר בחוץ? שניסיתי היה קייץ, ופחדתי שזה יתקלקל כי היא בקושי נגעה בזה, הייתה נותנת לק ועוזבת. הייתי מנסה מפעם לפעם לעניין אותה אבל חששתי שאתן לה מזון מקולקל...

תמיד אפשר להקפיא

את הקונג הממולא , בדרך כלל כל מה שנמס מלוקק מייד לפני שנוחת וממש נמרח , וההקפאה גם שומרת יותר על טריות המילוי לזמן קצת ארוך יותר , את יכולה לשים לה מגבת מתחתיה או שמיכה ישנה שישמשו למטרה הזאת לפני שהיא מתעסקת עם ''אוכל במיטה'' , ואחרי זה לכביסה

למעלה