ביטוח דירה תכולה וצד ג

גברת ע

New member
ביטוח דירה תכולה וצד ג

היי,

אשמח לעזרה ממי שיודע ובתקווה שזה אכן מתאים לכאן.

לפני כשבועיים סגרתי מול חברת ביטוח, ביטוח תכולה וצד ג לדירה .
לאחר שדיברתי עם נציגת השירות/מכירות ולאחר שדיברתי גם עם סוכן קיבלתי הצעת מחיר ועל פי ההצעה סגרתי מול נציגת השירות ונתתי לה פרטי אשראי (לפני חג סוכות ראשון).
היום קיבלתי שיחת טלפון מאותה נציגה שאמרה שנעשתה טעות והמחיר שהובטח לי (יש לי גם מייל כתוב עם המחיר שהוצע לי) הוא שגוי וגבוה באופן משמעותי.
האם יש לחברה איזושהי מחויבות לתת את הפוליסה במחיר שהובטח במיוחד לאחר שכבר מסרתי אמצעי תשלום?

בהזדמנות זאת אשמח גם להמלצה לחברת ביטוח תכולה/צד ג למי שיש ומכיר :)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בוא נסתכל על זה אחרת.

נניח שהנציגה שגתה - ונניח שתצליח לכפות על חברת הביטוח למכור לך את הביטוח במחיר השגוי - איך לדעתך החברה תנהג בקרות מקרה הביטוח כשתזדקק לכסף?
האם אתה רוצה לנסות אותה?
ואשר להמלצות -
יש חברות ביטוח ישירות ויש חברות שעובדות דרך סוכנים, בקשר לחברות הישירות - אם ברצונך בכזאת - חפש אותן בגוגל ותתרשם מתלונות עליהן, התקשר לכמה ובקש הצעות והשווה ביניהן.
אם ברצונך דרך סוכן בקש המלצות מחברים, אולי יוכלו להמליץ לך גם בפורום במידה ותציין אזור מגורים.
בנוסף - לארגוני עובדים גדולים ישנם הסכמים מיוחדים עם חברות וסוכנויות ביטוח, במידה ויש לך חבר כזה (עובדי מדינה, חבר, עובדי בנקים, מורים, תע"א, חברת חשמל וכיו"ב) שאל אותו בקשר להסכמים שלו ואולי תוכל "להתלבש" על ההסכם שלו.

גברת ע

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר אבל

כבר שילמתי על הביטוח, זה לא שהשגיאה נעשתה ונתגלתה בשלב הצעת המחיר לפני ששילמתי וסגרתי אלא כשבועיים אח"כ.
האם זה משהו שמקובל והגיוני/חוקי לעשות?
&nbsp
&nbsp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא הצלחתי להבין את המשפט הזה

"היום קיבלתי שיחת טלפון מאותה נציגה שאמרה שנעשתה טעות והמחיר שהובטח לי (יש לי גם מייל כתוב עם המחיר שהוצע לי) הוא שגוי וגבוה באופן משמעותי. "
לפיו המחיר שהובטח לך שגוי וגבוה מהמחיר האמיתי.
-
בכל מקרה - אם רוצים להחזיר לך כסף - למה זה מפריע לך ?
אם רוצים ממך תשלום נוסף עלייך לעשות את הבדיקות הבאות
1. להתקשר ל 2 חברות או סוכנים נוספים ולקבל מהם הצעות ולהשוותן להצעה שקיבלת, אם הן יקרות בצורה משמעותית - להתקשר לחברת הביטוח ולהתפשר איתם על משהו בין הסכום הראשוני לסכום שדורשים עכשיו
במידה ואינך מוכנה להוסיף כסף כדאי שתסכמי עם חברת הביטוח על ביטול העיסקה והשבת כספך במלואו.
במידה וחברת הביטוח לא תסכים לפשרה או לביטול העיסקה - פני למפקח על הביטוח במשרד האוצר.

Bob129

New member
ברגע שהעיסקה נסגרה זה סגור! חברת הביטוח יכולה לספוג את הטעות

גברת ע

New member
קיבלתי הצעת מחיר ויש תכתובת מהנציגה עם המחיר

לאחר שקיבלתי הצעת מחיר שוחחתי טלפונית וסגרתי עסקה + מסרתי פרטי אשראי .

שבועיים אחרי שסגרתי ושילמתי פנו אלי ואמרו שהמחיר שנתנו לי בטעות נמוך יותר ממה שבפועל

trilliane

Well-known member
מנהל
האם חייבו אותך בפועל / החתימו / שלחו את ההסכם בכתב?

(לא הצעת המחיר עצמה אלא מה שאחריה).
&nbsp
זה ודאי לא מקובל, לגבי חוקי אני לא יודעת איך זה עובד בתחום הביטוח.
&nbsp
את יכולה להתעקש מולם על המחיר שנקבע (לא בטוחה שזה יעזור) או להגיד "תודה, שלום" ולפרסם את המקרה לציבור (או לרמוז שתעשי זאת; לא לאיים) כמו בפייסבוק / מדור צרכנות / תוכנית צרכנים כלשהי, ואז ייתכן שיהיה עליהם לחץ לעמוד במילתם ולא ישתלם להם להתייחס אלייך כך.
&nbsp
בעיניי חברה מכובדת לא הייתה חוזרת בה כך וסופגת את ההפרש כדי לשמר לקוח ולא לצאת רע. אם כך מתנהגת החברה עכשיו, אולי עדיף לא לעבוד מולה בכלל.

אחי

בקרות צקרה ביטוח חברת הביטוח לא תסתכל כמה שילמת פרמייה.. יותר נכון שהיא תחפש איך לדחות אותך בכל פרמיה שתשלם... לא מאמין לשום חברת ביטוח באשר היא.

למעלה