אלמון הודי

האנפה

New member
אלמון הודי

שלום חברים, רק אתמול גיליתי את הפורום וכבר יש לי שאלה... בעצם כמה שאלות. חשבתי לשתול אלמון הודי בכניסה לבית, בעיקר בשביל הריח המשגע. קראתי מידע סותר לגבי האם האלמון נשיר או לא. אצלי בגינה יש לפעמים קרה בלילות וגם רוחות חזקות. למישהו כאן יש נסיון עם הצמח הזה? האם הוא נושר כל חורף או רק בחורפים קשים? כמה זמן הוא נשאר עירום וכמה בלגן הוא עושה בתקופת השלכת? כאמור הצמח מיועד לאיזור הכניסה שצריך להיראות טוב כל השנה וגם אין לי חשק לטאטא את השביל כל יום. כל מידע יתקבל בברכה.

raya

Well-known member
אלמון הודי או קויס קוואליס.... נושר בד"כ בחורף ומלבלב באביב. הפריחה יפה מאד, אבל הריח שהוא מפיץ לא מוצא חן בעיני כל אחד. הוא חייב שיהיה לו על מה לטפס, כלומר משהו שיחזיק אותו, לפחות בהתחלה. אצלי הוא צומח בגינה (באר שבע) ולא נראה לי כי הוא סובל מהלילות הקרים. רעיה

שיבוצים

New member
היה לי אלמון הודי מעל הכניסה לבית

וגם עכשיו, אחרי שנעקר באכזריות - אני עדין סובלת ממנו, אלמונים קטנים צצים וגדלים בלי להתחשב ברצונותי. למען האמת אינני זוכרת את הנשירה שלו כבעיתית, אני אוהבת מטפסים נשירים משום שהם מצלים בקיץ ומאפשרים לשמש לחדור בחורף. אימצתי אמירה שליכלוך נוצר ע"י בני אדם - וחיי הפכו לקלים ונעימים יותר. הסיבה שבגללה עקרתי אותו היא שהפריחה האדומה והנהדרת שלו נשרה על הריצוף הבהיר בכניסה והכתימה אותו (נדמה לי שזה היה בחורף). היום השתלטה ותפסה את מקומו של האלמון ויסטריה - שתלטנית, מלכלכת אך אין כמוה באביב ובכלל היא מדהימה בעיני. כדברי רעיה קודמתי - לא אהבתי את הריח של האלמון ז"ל. שירה

raya

Well-known member
אלמון הודי.. הלוואי עלי - שתילים חדשים למרות העקירה. ניסיתי כמה פעמים לעשות ייחורים ולא הצלחתי. ואני דווקא מעונינת בשתיל או שנים נוספים לשעת צרה. לא אמרתי שאינני אוהבת את הריח, אמרתי שהריח מיוחד ולא כל אחד אוהב אותו.... ויסטריה במקום קוויס קוואליס? לא בטוח שהייתי רוצה. היתה לי ויסטריה שהרסה את כל הקיר עליו היא טיפסה. (פיזית בגלל הרוחות הקיר פשוט השתפשף). הפריחה מהממת, אבל בסה"כ נהנים ממנה כמה ימים, בתנאי שאין איזה גל חום פתאומי שגומר עם הפריחה מידית. עקרנו את הויסטריה, ועד היום מה שנשאר מהגזע- ממשיך להוציא ענפים זעירים שחובה לקטום מיד אם לא רוצים שהמטפס יצמח. אכזרי- אבל אין ברירה. בקשר ללכלוך שהעלים עושים- כבר כתבתי שאני מתייחסת לעלים כאל חומר מתכלה טבעי שהופך עם הזמן לקומפוסט ומעשיר את האדמה. רעיה

שיבוצים

New member
קוויס קוואליס = אלמון הודי?

רעיה - אם תגיעי צפונה - בנימינה - את מוזמנת לעקור אלמונים קטנים בגינתי, רק תני התראה כדי שלא אחבל בהם לפני כן. שירה

raya

Well-known member
תודה, אין סיכוי בעתיד הקרוב. תרגישי חופשי לעקור כאוות נפשך! יש לי עוד מקור אפשרי - בגינה של אחותי-במרכז הארץ. תודה רעיה

האנפה

New member
כמה חבל

נראה שזה לא צמח כניסה מוצלח כ"כ. ואני כבר חלמתי על הריח (כן, אני דווקא אוהבת אותו) כל פעם שאני חוזרת הביתה...

reuven4u

New member
מתאים - ועוד איך!!!!!

זה הבית שלך - לא? אם את אוהבת את הריח (כמוני) תשתלי - ואל תחשבי יותר מדי... אחד הרגעים הכיפיים שלי בקיץ - זה להגיע הביתה ולהריח את הריח שלו!!!

אלמון הודי בדרום הארץ

שלום לך רעיה כמוך, גם אני מתגוררת באיזור ב"ש. בקיץ שתלנו אלמון הודי שנתן פריחה מדהימה וריח עוד יותר. שתלתי אותו כדי להסתיר אזור מסויים. נאמר לי על נשירתו בחורף, ואכן החורות בימים האחרונים לא הטיבו עימו, למרות שיש ליבלוב (בעיקבות החום?). אשמח לשמוע על ניסיונך עם האלמון בחורפים הקודמים.

raya

Well-known member
אלמון הודי.. שבת שלום! השנה השיח עדיין לא מראה סימני נשירה אופיניים, והוא עדיין ירוק. אבל להערכתי עם התגברות הקרה הוא ינשור. אני נוהגת לגזום את הענפים היבשים כאשר מתחיל הלבלוב. רק אז ניתן לראות מה באמת יבש ומה לא. אין לי מושג מה אפשר להמליץ בנוסף לנאמר. בהצלחה רעיה

ריבוי אלמון הודי

את האלמון ניתן להרבות בקלות ע"י "הברכות". הכוונה היא לקבירת קטע של הענף, באדמה או בתוך עציץ, ללא ניתוקו מצמח האם (שלא כמו בעשית יחורים). לאחר זמן מה הענף ישתרש ואז ניתן לגזום אותו מצמח האם ולשתול. דבר נוסף, כאשר פוצעים את השורשים המעובים של האלמון הוא מצמיח משם ענף חדש (זאת הסיבה לקבלת "אלמונים קטנים"). ניתן לאחר מכן לנתק את הענף ע"י את חפירה. רצוי לאחר הניתוק להשאיר את הצמח החדש במקומו עוד תקופת זמן ורק לאחר מכן להעבירו.

reuven4u

New member
אחלה ...

אף פעם לא חשבתי על זה!!! כל הזמן ניסיתי להשריש וזה לא ממש עבד

raya

Well-known member
תודה על הרעיון... איך להרבות את הצמח! על זה לא חשבתי משום מה. רעיה

reuven4u

New member
זרעי האלמון הודי..קראתי באינטרנט

The seeds of this plant taste like coconut and are used for flavoring. If ingested in excessive amounts, they are poisonous. מעניין איפה הזרעים? אני אף פעם לא ראיתי אותם?

reuven4u

New member
עוד על תכונות רפואיות

The seeds and leaves of the plant are used for therapeutic purposes. Properties; anti-helminthic, particularly against ascarites and soporific. The seeds and leaves are used for healing purposes. The roasted ripe seeds are beneficial in diarrhoea, fever and rickets. Seeds macerated in oil can be applied in parasitic skin troubles. Leaves; decoction useful in abdominal pain

reuven4u

New member
ולפינת "הידעת"?....

The name is from the Latin quis, who?, and qualis, what? This name was given by the early botanist Rumphius as an expression of his surprise at the variability of the plant’s growth and flower color. מעניין - לא?

למעלה