מדשאת אחו

מדשאת אחו

שלום לכם!
אז ככה - זה זמן רב שאני חוככת בדעתי מה לעשות עם גינתי....
אני יודעת מה אני רוצה. ראיתי דוגמאות, ולא הייתי בטוחה איך לקרוא לזה.
אז יש לי עצים, וצמחי תבלין, וקצת פרחים ושיחים, אבל יש לי הרבה שטח פנוי, שאני רוצה שיישאר כזה, אבל גם יהיה מכוסה ונוח.
יש לי כ- 400 מ"ר גינה. גליל מערבי. 250 מעל פני הים. אדמת טרה רוסה עמוקה, עם שכבה דקה של רנזינה מעליה (עושה פלאים לתבלינים ולקטלב :)
אני לא רוצה דשא - נראה לי לא טבעי ולא דומה למה שמסביב. דורש המון טיפול והשקיה, ולא מפריע לי מראה של אדמה או צהוב בחלק מהשנה. כן מפריע לי אבק, ובעיקר "סתם אדמה" חשופה, שמקבלת מה שבסביבה, כולל קוצים.
לכן - רוצה למלא את השטח בצמחייה נמוכה משתלטת, שלא דורשת הרבה מים. פה ושם, מתחת לעצים - פשוט אשאיר את העלים שייאספו באופן טבעי. מתכננת להגיע בסוף למשהו שנראה כמו קרחות "אחו" שאני נתקלת בהן בטיולים באזור. בקייץ הרוב יבש (אבל יש פה ושם אזוב ועוד חברים שאינני יודעת לנקוב בשמם), ונעים לדריכה. בחורף מוריק ומוציא פרחים פה ושם.
קראתי ב"בלוגינון" של אבינדב בגין, ולמעשה כשראיתי אותו צהלתי:"זה מה שאני רוצה!".
אבל - הצמחיה שמוצגת שם לא מתאימה דווקא לאזור שלי, ולגבי הדימונדיה שהיא אחת מהמילויים הפשוטים והמומלצים שם, וגם כאן נתקלתי בה - ראיתי שמישהו כתב שניסה בגליל המערבי ולא נקלטה.
אשמח להמלצות מאיפה להתחיל.
כיוון שאנחנו רגע לפני האביב עכשיו - אשמח להמלצות לעונה המתאימה. בקיץ, בסתיו ובחורף אשאל שוב ואעדכן לגבי התקדמות.
תודה,
ענת.
ֻ

א ב י ב ן

New member
חבל שלא צירפת תמונות של השטחים שאת רוצה לכסות.

יתכן שהייתי הולך על לוטם שעיר ומרווני. לא גבוהים ופורחים יפה באביב.
נותרים ירוקים גם בקיץ ואינם גבוהים. צריך רק לבדוק, האם יש להם קיום באזורך.
עוד שיח בר שיכול להיות נחמד בעונה שמתחממת, הוא חבלבל השיח. לקראת
הקיץ, פורח בוורוד מדהים ונותן כיסוי כשאין הרבה צמחים אחרים שמתחרים בו.
אם בא לך גובה, אפשר לחשוב על חוטמית זיפנית. גם פורחת לקראת הקיץ, כשאין
כבר פרחים בשדות. גבוהה ויפהפיה. אני בעד חוטמית הבר, גם אם יש תרבותיות
בגוונים שאין בבר.
טוב. לחורף אפשר להשתמש ברקפות. פורחות תקופה ממושכת ומכסות יפה את
האדמה. קצת חצב בסתו? כששום דבר לא זז, פתאום צצים עמודי החצב. אפשר
למלא בו פינה והוא יהיה נהדר. אפשר למצוא עוד רעיונות, אבל הנה, בלי להשקיע הרבה מאמץ, נתתי לך רשימה מהבר, שיכולה להיות מקסימה בגינה ששואפת
לטבעי מבלי להשקיע בה הרבה השקיות וטיפולים...
עוד רעיון? אבל זה כבר "תרבותי". פיטוספורום ננסי. יש ירוק ויש מגוון. שניהם יפים
ויש להם גם פריחה חביבה באביב.

לא הבנת אותי

הצעת שיחים. אני רוצה נמוכים, שרועים בגובה דשא.
תמונות אנסה לצלם ולצרף מחר.

רעיון מעולה בררי בסביבתך ובמשתלות מקצועיות בסביבתך מה מתאים

לאזור ולרצונךץ
אפשרות נוספת מעניינת היא לאפשר בחורף לצמחיה המקומית לגדול באביב לכסח,
ואז מקבלים יופי בחורף ווחיפוי קרקע שימנע אבק בקייץ

את זה ניסיתי - יש המוני קוצים. רוצה משהו שאפשר לדרוך עליו יח

... רוצה משהו שאפשר לדרוך עליו יחפים בחורף (גם כשהוא יבש)...
אדווח כשיהיה מה לספר :)

א ב י ב ן

New member
שמע. אם אתה מתחיל ככה, אפשר לזרוע תלתנים שונים ואפילו לא

לכסח. הם נמוכים וחלקם פורחים פריחה נאה. הם גם מעשירים את הקרקע בחיידקים קושרי חנקן (וחנקן). מה רע? הקטע הוא מה יהיה אחרי החורף והאביב המוקדם. כי
מה? תותיר שטח מיובש לכל האביב המאוחר, הקיץ והסתו?
אז אין מנוס. נראה שהגברת תיאלץ לרכוש צמחי תרבות. המבחר גדול, ורק צריך
למצוא מה יפה לטעמה ומה מתאים לאזורה.

הרעיון הוא לשלב מינים שעמידים יותר בחורף או בקיץ

בנוסף - זה לא נורא שתהיה תכסית יבשה לאדמה בקייץ - אם מונעים אבק ויש כיסוי טבעי כך שלא תהיה נביטה של מיני קוצים שעפים להם ברוח - מה רע?

אמור להיות עמיד לדריכה?

משתרע שדורש כלום טיפול - אפטניה לבובה. אני מאוד אוהבת את המראה. לא יודעת כמה עמיד לדריכה... אם מדובר על מעבר פה ושם, לדעתי כן. האם מתאים לך?

ורק הערה אחת - זה שמישהו ניסה ולא הצליח, לא אומר לדעתי שלא כדאי לנסות. יכולה לספר ששתלתי בגינתי שני שיחים זהים. האחד צמח נפלא, מהיפים שבגינה. השני מת אחרי שנה. והם באותו מקום, עם אותו טיפול...
הייתי שואלת גם את אבינדב אם יש לו רעיון לאזור שלך. הוא ממש חוקר את תחליפי המדשאה. ובדרך כלל עונה ברצון.

בקיצור- שווה לבדוק.

א ב י ב ן

New member
חשבתי על האפטניה גם אם לא הזכרתי. חסכנית במים וגדלה בכל מצב.

וכן. יש לה גם פריחה נאה ואפילו נוצצת משהו והעיקר, ירוקה כל השנה.
העלים בשרניים ועסיסיים. לדעתי, לא יתרגשו מדריכה "חולפת", אבל יסבלו אם
תחליטי להלך עליהם מדי יום. אם תתני השקיה סדירה, תתפשט יפה. לא תתני? תשרוד. ממש לא רע. ויש לה קרובים כמו האהל או אפילו הצלקנית (סגול או צהוב) - שהן עמידות מאד.
https://www.google.co.il/search?q=א...&ei=hLaiWJGHIozTUbrrg9gD#imgrc=Z1n4iSo2rzUb0M:
ויש גם את הורבנה הזו, שמופיעה בכמה גוונים. שוב. קצת מים ושורדת וזורעת את עצמה ומשתרשת. קצת יותר גבוהה מדשא, אבל חביבה מאד.
https://www.google.co.il/search?q=ו...&ei=K7aiWJSzJNCjUIf1lqAO#imgrc=hWYXxuHbAx9xZM:
ויש את הויטדיניה שגם היא חצי משתרעת ופורחת בכמה גוונים מצמח אחד. אני
בעד.
https://www.google.co.il/search?q=ו...&ei=z7WiWMTeG8vfUcvFiLgB#imgrc=MB2DVrhPRZtPnM:

אפטניה יש לי :)

אחת הראשונות שהבנתי שמתאימה!
אחרי שהכלבה של השכנים החליטה להפוך אותה לשטיח הקבוע שלה, קצת קשה לה אבל עדיין חיה..
אני אנסה גם דימונדיה - ראיתי שהוא כתב שמשנה מאד מתי שותלים אותה, לא להשקות יותר מדי וכולי. אז אפילו אקמנה ואנסה בעונות שונות..
אני מניחה שגם אכתוב לאבינדב (הוא מפציע בפורום לפעמים?) פשוט לגבי האזור שלי ראיתי שלא היו לו כ"כ תשובות לאחרים, אז אני רוצה לנסות קצת ולאסוף מידע לפני שאפנה אליו..
עוד משהו שיש לי באופן טבעי ובטפשותי הצלחתי להחריב את אחד המרכזים - לפופית. היא כמעט לא צריכה מים ועקשנית גם בקייץ. יותר לא אפריע לה!!

guprnds

Active member
זה מה שהייתי עושה:

ממלא את השטח בגיאופיטים שיפרחו בחורף לכל אורכו (נרקיסים, כרכומים, כלניות, צבעונים וכ') ובחד-שנתיים ארצ-ישראליים שיפרחו באביב (ציפורן, פרג, ככוון וכ'). הכיסוי הצבעוני יהיה מדהים וימתח על פני כחצי שנה, ללא כל צורך בהשקייה, מזריע את עצמו ומתרבה... לטעמי הכי יפה והכי יעיל שיכול להיות...

למעלה