למהההההה????

למהההההה????

אני יודעת שאני חייבת לכן הסבר מה קרה ואיך קרה אז בקצרה ממש: נשואים 12 שנה, עדיין בלי ילדים, אני בת 38 החצי עוד מעט בן 40. התחלנו לנסות מאז שהתחתנו וכשראינו שעברה שנה ולא הולך החלטנו לפנות לרופא.
פנינו לביה"ח מאיר שם טיפל בנו פרופ´ בן נון ז"ל שסתם משך אותנו שנה וחצי עם בדיקות ולא עלה על שום דבר, וטען שאנחנו "בלתי מוסברים". עברנו לבילינסון ושם עלו על זה שיש לי אנדומטריוזיס (כרגילמי שתצליח להגיד את המילה הזו בלי לשבור את השיניים) והתחלנו טיפולים שכולם לא הצליחו ובאמצע אחד הטיפולים הגעתי לאישפוז בגלל חור בקיבה וניתוח חירום עם אשפוז שמתוכו כמה ימים בטיפול נמרץ ועוד קצת במחלקה רגילה.
אחרי הניתוח לקח לנו קצת זמן עד שחזרנו לטפל ומאז כל הטיפולים שלי התחילו כהפריות אבל, נגמרו בהזרעות ואחרי שראינו שלא הולך עברנו לדר גונן ושוב התחלנו לטפל, ושוב הפריה שהתחילה כרגיל ונגמרה בהזרעה ואחריה ניתוח בגלל האנדו´ ואישפוז אחרי כמה ימים מהשחרור בגלל זיהום ושלושה חודשים של דיכוי ואחריהם טיפול על בסיס טבעי שנכשל, ומעבר לתל השומר. שם שוב עברתי ניתוח בגלל האנדו´ (שנתיים אחרי הראשון) וחשבתי לטפל שם אבל, הם המליצו לנו על תרומת ביצית רעיון שבהתחלה נשמע כמו חייזר בבטן ואח"כ התרגלנו אליו.
טיפול ראשון עם תרומה אצל דר´ גבע -נכשל והסתיים באישפוז בגלל דלקת בשתן.
עשיתי הפסקה מאד ארוכה שבמהלכה גם הצטרפתי לקבוצה במעייני הישועה (ממליצה בחום רב לכולן) וחזרתי לטפל הפעם אצל פרופ´ לברן.
טיפול ראשון-בטא 140, הכפלה יפה אבל, דופק שהפסיק בשבוע 8 וגרידה.
טיפול שני-בטא 168, הכפלה יפה, כל הבדיקות יצאו טובות כולל השקיפות אבל, אז בערב יוה"כ לפני שנתיים כמעט הפלה טבעית בשבוע 13, צוואר שהתקצר ונפתח ועד שהספיקו לחשוב מה לעשות התחיל דימום וזה נגמר.
טיפול שלישי-לא כ"כ מזמן, ב18.10 טסתי לקייב להחזרה והתוצאה היתה שלילית.
טיפול רביעי-הטיפול האחרון. בגלל השלילי החליטו לפצות אותי בטיפול חינם בארץ באסותא שזה אומר שאיבה מהתורמת בחו"ל, הבאת העוברים לארץ והחזרה בארץ. בינואר התחלתי עם פרוגינובה לחמישה ימים, וכשבאתי לבדוק הרירית היתה רק 6 מ"מ ויומיים אח"כ 6.5 שזה בשבילי כלום. העלו את המינון משלושה פרוגינובה ביום לארבעה, ואז הרירית הועילה בטובה לגדול ולהחזרה הגעתי עם רירית 13 מ"מ. היתה פאשלה בזמן השאיבה בקייב מהתורמת כי לא ידענו מתי השאיבה תהיה ולא הזמנו השגחה אבל, היתה שם משגיחה בשביל זוג אחר שהסכימה להשגיח גם בשבילנו, להחזרה כבר דאגנו לזה לבדינו.
ההחזרה היתה בט"ז שבט. היו 3 הפריות, והוחזרו שני עוברים יפים. התחלתי עם התמיכה שכללה אנדומטרין, זריקות פרוגסטרון ופרוגינובה אבל, הייתי קצת פאסימית לא יודעת למה. הבטא היתה צריכה להיות ברח´ אדר וכמה ימים לפני כן שמעתי בקול חי את הרבנית ימימה שאמרה שבחודש אדר הכל מתהפך, מי שאין לה זיווג תמצא זיווג, מי שאין לה פרנסה תמצא את הפרנסה ומי שאין לה ילדים יהיו לה ילדים ועם השיחה הזו בראש ותפילה שגם לנו יהיה איזה "ונהפוכהוא" קטן התחלתי את החודש. יום לפני הבטא ער"ח אדר קיבלנו הודעה שהעובר השלישי מבין העוברים שהיו לי הוקפא ולמרות שאין לנו ניסיון בכלל במוקפאים שמחנו מאד.
הלכתי לעשות בטא ברח´ אדר למרות שהיו לי קצת דימומים ולא קיוויתי וציפיתי להרבה אבל, בשעה 16 חיכתה לי הפתעה: בטא 135, שהכפילה ל397. בהוראה של פרופ´ כארפ מומחה להפלות חוזרות הוספתי לתמיכה גם פרגניל.
בהתחלה היו קצת דראמות כי התחילו לי דימומים וכאבים בשבוע 6 אבל, בסופו של דבר עם תמיכה ומנוחה זה הסתדר.
פסח עבר ואני מתקדמת, מגיעה לשבוע הקריטי שלי שבוע 13, עושה שקיפות והכל בסדר וההריון ממשיך.
שבוע 17-הגענו בשעה טובה לסקירה הראשונה שהיתה קצת קשה כי לרופא היה קשה לבדוק אותי אבל, הלכה בסדר ובה גילו לנו שיש לנו בת ושהיא בריאה חוץ מנקודה לבנה בלב שחייבה לעשות בדיקת אקו לב. עשיתי כבר חלבון עוברי וחוץ ממדד אחד שחייב בדיקת א.ס מיוחדת כי חשבו שיש לעוברית מום פתוח במערכת העצבים הכל היה בסדר.
חשבנו שהכל באמת בסדר והתחלתי להרגיש תנועות, עד לפני שבועיים.
לפני שבועיים בביקורת שיגרתית אצל לברן הוא ראה שהצוואר מקוצר, נתן אנדומרין ואמר לי לנוח ו"אם היית עובדת הייתי ממליץ לך על שמירה" (תודה לך באמת, ואם אני לא עובדת לא צריך שמירה???), אז הייתי בבית בשמירה קצת מול המחשב והרבה בשכיבה ועם אנדומרין כל השבועיים האלה.
השבוע הייתי שוב בביקורת בשבוע 20 המאד מכובד, ואז לברן אמר שהוא לא רואה בא.ס את צוואר הרחם ועשה לי בדיקה ואגינאלית שבה הוא ראה שהצוואר פתוח מה שחייב נסיעה לבית חולים ואישפוז. באותו יום הייתי צריכה לעשות אקו לב לעוברית אבל, בגלל העניין הזה ביטלתי את הבדיקה וטסתי במונית לאיכילוב ושם התחילה "החגיגה". שוב א.ס ושוב בדיקה ואגינאלית ומחליטים לאשפז לא פחות ולא יותר ביולדות.
שם מסבירים לנו שהעוברית אמנם בחיים אבל, הקרומים שלה בנרתיק ואין צוואר רחם שיגן עליה ולכן חייבים ליילד אותי. אחרי שיחות טלפון עם כמה רבנים ממכון פוע"ה ביניהם הרב בורשטיין החלטנו ללכת על זה בלית ברירה ובלב מאד כבד.
אחרי לילה עם פיטוצין ואפידורל (אל תשאלו איזה כאבים זה הזריקה הזו) במשך 6 שעות, נולדה התינוקת בלידה שקטה בלי רוח חיים ואחריה גם עברתי גרידת ניקוי כי השיליה לא יצאה.
זהו, נשארתי בלי התינוקת שלי, עם לב ריק ועם שאלה גדולה למה??? מבטיחה לכן שלקחתי את כל התמיכה, עשיתי באמת עשיתי כל מה שיכולתי למנוע את זה ולא הצלחתי, כנראה שלא הכל תלוי בי.
מעבר לכל מה שכתבתי יש גם נקודה אחת טובה בסיפור: רינה רונן כתבה כאן את הכל, ואתן כולכן התגייסתן בשביל לשלוח חיבוקים ולנסות איכשהוא לעודד אותי אז תודה בראש ובראשונה לאחותי ולאמא שלי שהיו איתי מתחילת הלילה הסיוטי הזה ועד שזה נגמר ולכן באמת באמת על הכל ולרינה ולרומיה על הטלפונים ובכלל על הכל ולכל שולחות המסרים התייחסתי רק לאחד ואני מבטיחה להתייחס לכולן.
חוץ מזה שכרגע אני לא ממש יודעת מה יהיה, אם בכלל תהיה פעם הבאה ומתי ואיך היא תהיה. מרגישה שאני כבר לא מסוגלת להמשיך ומודה למרות שזה לא מקובל פה שאני מתחילה להתייאש, באמת שאין לי כח לכל זה.
אה. ועוד דבר: בקשר לאמונה בקב"ה אני יודעת שהוא לא חבר שלי ואין לי איתו יחסי "קח תן" אבל, אני מכריזה כרגע על ברוגז איתו ושאני כועסת עליו.
כותבת את הכל עם דמעות שלא מפסיקות ומי שלא רוצה לקרוא ולא מגיעה עד כאן זה בסדר אבל, מי שכן מגיעה תעשו לי טובה ואל תכתבו לי ש"זה לא נורא" כי זה כן, זה הכי נורא בעולם ואל תכתבו לי "בפעם הבאה יהיה בסדר" כי כמו שכתבתי אין לי כבר כח לכל הדבר הזה וכרגע אני לא יודעת אם בכלל תהיה פעם הבאה.

hadas2606

New member

אין לי מילים.
אני לא מציעה לך גם נחמה. כי אין.
זה הכי נורא. זה כל כך נורא.

אני לא מכירה אותך, אבל לא יצאת לי מהראש מאז שקראתי את ההודעה הראשונה כאן שפירסמה רינה (ואחר כך גם ראיתי בכיפה ורק אז הבנתי שהסיפור עוד ארוך..)

הלוואי שמתישהו יהיה לך גם קצת טוב. הלוואי.
הלוואי ומתישהו בקרוב הכאב הזה ירפה ממך ולו לכמה רגעים.

Danidin266

New member
יקירתי !! קראתי עד הסוף והדמעות רק זולגות ..

את עברת טראומה לא פשוטה ,וליבי איתך .
לא חושבת שיש דבר נורא יותר מלרצות ילד ליהות בהריון ואז לעבור הפלה .
אני באמת באמת מצטערת בשבילך ,אם את מרגישה שזה את לא יכולה קחי הפסקה ארוכה ורק כשהנשמה והגוף ירפאו מהכאב הנוראי הזה תיראי אם את מסוגלת להמשיך .
מחבקת אותך מרחוק שלא תדעי בחיים עוד צער שכזה

lir79

New member

אין לי מילים.
בכיתי בפוסט הראשון, ואני בוכה עכשיו.
זה עצוב וקשה. ואין לי מילים. זה פשוט לא הוגן.

ואין לי מה להציע חוץ מחיבוק מנחם.
מה שתחליטי לעשות, ובכל דרך שתבחרי להמשיך וללכת קדימה - המון הצלחה.

In the Valley

New member
זה הכי נורא בעולם

אין לי איך לנחם.

את צודקת, זה נוראי, זה איום ונורא מה שעברת. הלב שלי נשבר
כשקראתי את ההודעה של רינה, בשמך. זה בלתי נתפס.
סבל בל יתואר.
כל מה שאת מרגישה כעת הוא הכי רלוונטי ולגיטימי
וזכותך המלאה להיות ברוגז עם הקב"ה. ולכעוס. עליו ועל כל העולם.

אין שום הסבר הגיוני לכל הרע הזה שקרה לך.
ואין חובה להמשיך כרגע לשום מקום. עשי רק מה שמתאים לך.
שולחת לך חיבוק חזק חזק.

zivaf2

New member
אין מילים...

קראתי את הסיפור שלך ובאמת אין נחמה לאובדן כזה. הלב נקרע מהמחשבה על הדרך שעברת

מאחלת לך שהזמן ירפא את כאביך, ושתזכי לחבוק תינוק בריא ושלם בקרוב.

ממתינה יקרה ואהובה,
אין לי מילים...

ליבי שבור איתך בכאבך העצום... אני כ"כ מצטערת וכועסת על חוסר הצדק המשווע הזה שיש לא מעט בעולמנו...
הלוואי ויכולתי לחבק אותך עכשיו אל ליבי ולא ווירטואלית!
אין מילים מנחמות, יש כאב גדול כרגע. כולי תפילה שהזמן איכשהו יקהה אותו ותקבלי את מנת האושר שאת כה ראוייה לה!!!
אני מצטערת יקרה שלי, ממעמקי ליבי

המון אהבה ממני!

בוקסי7

New member
אוף...עצוב

הלוואי והייתה מילת נחמה...אין לי
הלוואי והיה לי איך לעודד...אבל אני לא יודעת איך.
גם אני עושה ברוגז עם הקב"ה פעמים רבות כי זה פשוט לא הוגן. קראתי את כל הסיפור שלך. הדמעות זולגות. אני אומנם לא מכירה אותך אישית אבל אני בטוחה במיליון אחוזים שזה לא מגיע לך. זה פשוט לא הוגן אז באמת למה?

כל מה שאני יכולה לעשות זה רק לשלוח לך חיבוקים, אנרגיות חיוביות ולהתפלל עבורך שהתקופה הקשה הזאת (בלשון המעטה) תחלוף מעלייך כמו עננה והמתנה תגיע אלייך במהרה ותרפא את כל פצעייך.

קחי את הזמן להתמודד עם האובדן הנוראי הזה....

בהחלט נורא!

נורא! ואיום! כואב! קשה! בלתי נתפס! לא הוגן!

אני בוכה פה איתך! זה ממש לא היה צריך לקרות! כל כך כואבת איתך!

כמה עצב וכאב לב...

זה נורא, נורא ואיום, ועצוב וכואב ולא הוגן!
אין לי מה לרשום לך מעבר לזה שאני מבינה, מחבקת, ועצובה ביחד איתך.
שולחת חיבוקים ואהבה ומקווה מאוד שבסופו של דבר לאיזה כיוון שלא תלכו יהיה לכם טוב..

בוכה איתך..

rabbitm

New member
כואבת איתך - למה???????

כן, קראתי עד הסוף עם דמעות
ולא, אני לא אכתוב לך שזה לא נורא. כי זה כן!!
ולא, אני לא יודעת מה יהיה בפעם הבאה. זה את ובן זוגך תצטרכו להחליט.
אין לי מילים לנחם.
כל מה שאומר לא יפיג את הכאב הגדול בו אתם שרויים.
לגבי אלוהים, מותר לך גם לכעוס עליו. מגיע לו שלא תהיי חברה שלו.

שולחת לך חיבוק חם ומנחם (עד כמה שאפשר)

אני לא חושבת עכשיו את צריכה להחליט מה יהיה, הפצע עוד מדמם.

Lexie1

New member
ממתינה יקרה

כולנו שואלים למה. ואין לנו תשובה. כולנו עצובים ומשתתפים בצערך. אין מילים מנחמות.
שולחת לך המון חיבוקים .

זה כל כך נורא... הלב נחמץ

מותר להתייאש ומותר ליפול ... ומותר גם להפסיק לנסות .... זה בסדר גמור !!! חיבוק חזק

city girl5

New member
נשבר לי הלב

אנחנו לא מכירות,אולי ישבנו מתישהו אחת מול השניה באיזשהו תור לרופא, או בדיקת דם \זקיקים..., אולי חכיתי מתישהו אחרייך בתור בבית מרקחת, אולי אנחנו הולכות לאותו המדקר...או שהפתקים שלנו בכותל טמונים אחד ליד השני.....אני לא מכירה אותך אבל את מה שהנשמה שלך עוברת אני מכירה מבפנים....את הכאב הבילתי פוסק, את הנד-נד בין הקשר לאלוהים לבין האמונה המתרופפת...את הלילות מלאי הבכי ואת העצב הבלתי נגמר, את הלבד....את כל זה אני מכירה .
אני בעצם מכירה אותך .....את זו אני !!! את זו אנחנו...כולנו כאן...כל אחת והכאב האישי שלה (ואלוהים יודע שהפורום הזה מלא בדרמות)
אני לעולם לא אגיד לך שיהיה טוב או שזה לא נורא כי זה הכי נורא ! מה שאת עוברת זה פשוט זוועה שאני לא מאחלת אותה לאף אישה באשר היא.
מהמקום המנוכר הזה של מאחורי צג מחשב ,בלי שום יכולת למגע ,אני שולחת לך חיבוק עצום...חיבוק כזה שאפשר לבכות איתו עד שמתעיפים ונרדמים
אני שולחת לך כוחות ...את כל הכח שיש לי בעולם להעניק לך ...כדי שעוד מעט, שכשיגיעו ימים קצת יותר בהירים ושהשמש תאיר את דרכך שוב, שתמצאי את הכוחות לקום על הרגלים...להסתכל לאלוהים בלבן של העינים ולהגיד לו שאת תנצחי במאבק הזה לילד...גם לך יהיו ילדים...את שומעת אותי....יהיו לך ילדים!!!
מישהי מדהימה מזכירה לי מדי פעם כשאני צונחת את המשפט : לאלוהים יש ילדים בשביל כולנו...
יקירה....קחי לך את כל הזמן שבעולם להתמודד עם הכאב הזה ודעי לך שאת לא לבד בתוך הכאוס הזה....אם תסתכלי טוב טוב את תראי את כולנו לצידך
שולחת חיבוק ענק ותנחומיים אין סופיים

פאשון

New member
אין לדעת

למה ומתי. נסתרות דרכי האל.....והלואי והיו תשובות...זה היה מקל כל כך.....
מה שעברת מייסר. לא אומר לך "זה לא נורא" כי זה נורא. ולא אומר לך ש"בפעם הבאה יהיה טוב" כי אי אפשר להבטיח ואלו משפטים ריקים מתוכן.
הכעס שלך על אלוהים ועל העולם טבעי וברור. אין לי מילים לנחם אלא לחבק אותך חזק חזק ולאחל לך החלמה וחוזק והרבה הצלחה בהמשך הדרך לאימהות המיוחלת בכל דרך שתבחרי.
שלא תדעי עוד צער.
בוכה איתך.

אישה חזקה שכמותך !

עוד מההודעה שרינה כתבה פה עלייך אני חושבת עליך.
כמה שזה לא פייר, וכמה זה נורא שזה קורה!!!!
אין לי מילים, אני לא יודעת מה להגיד.
מעולם לא הייתי במצבך ואני יכולה רק לשער מה עובר עליך אבל לא לדעת באמת.
אני רוצה לאחל לך החלמה מהירה, שלעולם לא תחווי עוד כאב משום סוג.
שהפצעים בלב יגלידו ושתזכי לאושר גדול!
עינב

למעלה