דיוני סדרות לאמצע השבוע

דיוני סדרות לאמצע השבוע

נקווה שהאמצע של השבוע יהיה יותר מעניין מתחילתו

Legion פרק 3X04

הרגע סיימתי לצפות בפרק ואני עוד לא בטוח מה יש לי לומר עליו. אבל חשוב שאני אכתוב ראשון בשביל הכותרת

&nbsp
הדבר הכי מוזר זה שסוויטץ' לא אמרה לדייויד על שדי הזמן האלו לפני שהם עשו מסע אחורה רחוק בזמן. זה לא ממש הגיוני. הנחתי שהיא אמרה לו והוא החליט להסתכן בכל זאת.
Okay, in the future if there are time demons, tell me about the time demons

אני אפילו לא בטוח למה זה מצחיק אותי.
&nbsp
ולמה עכשיו היא החליטה לעזוב את דייויד? האם זה בגלל שהוא אמר שהוא יכריח אותה? או שפשוט היא לא ידעה מה עוד לעשות. כי זה לא ממש ברור.
מה הקטע של המנהרה הזאת שאפשר למחוק אותה אחרי שימוש? למה יש שם תא טלפון בתוך מקרר אדום ברחוב?
מה זה לכל הרוחות הזמן בין הזמנים? וכמה זמן הם היו שם שהם הקימו מחנה?
&nbsp
דייויד בסוף הוא זה שהביס את שדי הזמן הקריפיים, אבל זה לקח לו די הרבה זמן (רוב הפרק) למרות שזה לא נראה שהוא היה צריך ללמוד משהו מיוחד כדי לעשות את זה, רק להתעצבן מספיק (זה די רגיל בשבילו)
אהבתי את השיחות שלו דייויד עם אמא שלו ושל סיד עם עצמה הצעירה. ולכן די חבל שהשיחות האלו בעצם לא היו אמיתיות (אם הבנתי נכון)
הקטע הכי טוב בפרק (אפילו שמאוד קצר) היה לני עוברת בדקה את כל החיים של הבת שלה. זה עדיין ממש לא ברור עד כמה זה היה אמיתי ומה באמת קרה לבחורה שבהריון. האם היא מתה? (הפכה לאבקה שראינו) או לא? נראה שלפחות רוב האנשים של דייויד שרדו בסוף, אז אני לא בטוח אם משהו מכל מה שהיה באמת קרה.
&nbsp

didalf

Well-known member
מדהים

בכל פעם שאני חושבת שהם שברו שיאי מוזרות בא פרק חדש ומוזר יותר

אבל היה מעניין דווקא.
&nbsp
סווויץ' לא ניסתה להגיד לו לגבי השדים והוא לא הקשיב? נדמה לי שכן. בכל מקרה הוא לא היה מקשיב.
ואני חושבת שהיא הלכה עם קרי כי הוא פשוט היה שם ואמר לה שהוא יגן עליה. היא לא מבינה מה הולך והיא לא יודעת מי זה ומה הסיפור שלו עם דיוויד.
&nbsp
אני חושבת שהדברים האלה כן קרו, השיחה של סיד עם עצמה ודיוויד עם אמא שלו. כמו שכל הקטע של לני קרה ודייויד לא תיקן את זה. הרי בסוף היא שכבה מיוסרת על הרצפה עם הציור. זה היה באמת קטע מגניב וגם עצוב, איך שכל החיים של הבת שלה עברו ברגע. וכן מה קרה לבחורה בהריון? והאם הן באמת עשו תינוק שתי נשים או שדיוויד האבא? (הכל כ"כ מוזר שם אולי הן הצליחו
).
"למרות שזה לא נראה שהוא היה צריך ללמוד משהו מיוחד כדי לעשות את זה, רק להתעצבן מספיק (זה די רגיל בשבילו)"

&nbsp
אגב טיפה התבאסתי שאמא של דיוויד צוענייה ולא יהודיה כמו שהיא צריכה להיות. לאדעת למה זה משנה לי

&nbsp
זה די מטריד הקומונה הזאת של דיוויד עם מלא בנות צעירות שקוראות לו דדי

&nbsp
העיקר שקיבלת את הכותרת שלך

אבל זה העניין

הוא לא באמת דיבר עם אמא שלו, זאת הייתה רק אשליה של השדים האלו. ראו את זה כשהיא חייכה כמו השדים.
לכן אי אפשר לסמוך על מה שהיא אמרה, אז יכול להיות שהיא לא צוענייה.
&nbsp
לגבי זה שזאת לא הייתה באמת אמא שלו וזאת לא הייתה באמת סיד הצעירה אני די בטוח.
&nbsp
אני לא בטוח לגבי מה שקרה עם לני.
&nbsp
זה בהחלט מטריד הקטע עם כל אלו שקוראים לו דדי. אבל יש גם בנים בינהן.
&nbsp
אגב, אני שונא את הפרקים המאוד חשוכים האלו. כשאני צופה בטלוויזיה אני לא מצליח לראות הכל. אני חייב לשבת מול המסך מחשב ורק אז אני מצליח לקלוט הכל.

didalf

Well-known member
אתה חושב?

אבל השדים האלה לא מייצרים אשליות רק מתעסקים עם הזמן.
בגלל זה נראה לי שהם כן שלחו אנשים לכל מיני זמנים שונים.
&nbsp
&nbsp

dory38

New member
שב"ס- פרקים 1 עד 3

לא ציפיתי להרבה, אבל זו פשוט תכנית מערכונים מעולה. ר"מ קניבל, מפקדת כלא שלא מצליחה לשלב (בעיקר בגלל בעלה) בין חובות מקצועיות ואמהיות; זוג גייז שמגיעים לרב בעניינים הלכתיים; והכי מצחיק- אסיר שנכלא בגלל דו"חות חנייה נאבק בעורך דינו המסומם, שמאמין כי הוא נשפט על פדופיליה. לצפות ולצחוק. יופי של בידור.

goolgol

New member
אופוריה - הפרק החדש . מעולה . בכל פרק יש דגש

על אחת הדמויות.
הפעם על מאדי ויחסיה עם נייט .

snier 1991

New member
היה לי ברור לי שזה הולך להיות סקינס

ואנשים אמרו מה פתאום מה הקשר, וזה יותר ויותר נשמע סקינס אחד לאחד.

limors2

Well-known member
בדיוק מה שחשבתי במהלך הפרק הזה

ההבדל הוא שסקינס גרמה לי להתחבר ולאהוב את כל (או כמעט כל) הדמויות, ופה.... פחות

kordilia snake

New member
סיפורה של שפחה 3X09

איזה פרק מיותר!!
&nbsp
וכן, ספרי לנו ג'ון איך את הולכת להציל את כול הילדים של גלעד
.

ממש לא פרק מיותר

הפרק הזה נתן לנו להרגיש את התהליך של ההתחרפנות של ג'ון. להיות סגורה האותו חדר, באותה תנוחה (על הברכיים, אמורה להתפלל) במשך מעל ארבעה חודשים, כאשר מבחינת הסביבה והאנשים האחרים במקום היא בגדר "תפאורה" (הצוות הרפואי לא מתייחס אליה, המבקרים של אופמתיו לא מתייחסים אליה או לאופמתיו, והשפחות אמורות "לעזור" לה להתפלל בכוונת יתר).
כל הסיטואציה הזו מביאה אותה לסף הטירוף, ורואים את זה.
הדמויות שכן מתייחסות אליה מראות את הטירוף הזה ואיך הוא משנה את ג'ון - החל מדודה לידיה שמענישה אותה על שהיא כביכול (או לא כביכול אלא למעשה) זו שגרמה לאופמתיו להתחרפן, ולכן היא אחראית עליה עד שתחלים או תמות.
ג'אנין, ששמה לג'ון מראה מול הפרצוף שמדגישה איך ג'ון מתנהגת באנוכיות וחושבת רק על עצמה, ואפילו מתדרדרת למצב של מחשבות על רצח אחת מהן.
סרינה - שמראה לג'ון שהיא הופכת לחלשה, כאשר עד כה היא נחשבה לחזקה (ג'ון)
וכלה ברופא - שמצליח לעשות לג'ון סדר במחשבות שלה - על מה עובר עליה, איפה האינטרס שלה (לדאוג לעצמה? לדאוג לילדות שלה? לדאוג לילדים של גלעד?)
בסוף, בנאום שלה לאופמתיו, שבו היא מדברת על להציל את הילדים של גלעד - נראה שהיא חזרה לעצמה. חזרה להיות ממוקדת במטרה כלשהי, ולא רק במצב החוסר אונים והשנאה העיוורת שבו היא הייתה שרוייה מהרגע שהאנה נעלמה עם משפחת מקאנזי.

אני חושבת שזה היה פרק מעולה ומאוד מקדם את העלילה.

kordilia snake

New member
אני סבלתי

לראות את ג'ון 50 דקות על הברכיים, סובלת ומאבדת את השפיות שלה היה מתסכל ולא מעניין במיוחד. והקטע שהיא מנסה להרוג את סרינה ג'וי והיא פשוט מתעלמת מזה לא מתאים לדמות של סרינה ג'וי במיוחד אחרי מה שקרה ביניהן בפרק ההוא בD.C. וגם הקטע עם הרופא היה לא אמין ובכנות אם כול אחת אחרת הייתה מנסה להרוג רעיה היו שולחים אותה לחומה ולא מנסים להבין אותה.
&nbsp
והקאתי בפה בסצנה של דודה לידיה וג'נין ואני בטוחה שג'נין הולכת להיות המרגלת החדשה של דודה לידיה.

אני חלקית איתך

רוב הפרק הרגיש לי מיותר.
כל הזמן הזה של לראות את ג'ון על הברכיים. הקטע עם השיר, הסבל הממושך של שלמת'יו, הילדות שהולכות להבדק אם הן פוריות...
ואחד הדברים שהכי מזעזע אותי לראות זה תינוקות שנולדים כשהם קטנים מידי.
&nbsp
הקטע עם סרינה גם עיצבן כי רציתי שג'ון באמת תהרוג אותה, אבל היה ברור שזה לא יקרה.
בהתחלה היה נראה לי באמת לא הגיוני שסרינה תתן לג'ון לעבור את זה בלי עונש וזה די עיצבן אותי שנותנים לנו עוד סצנה שבה סרינה כאילו אנושית יותר. אבל בעצם אולי סרינה לא סיפרה על התקיפה בגלל שהיא חושבת שאולי היא עוד תצטרך את ג'ון בחיים בשביל שיהיה לה סיכוי לקבל את ניקול חזרה.
&nbsp
זה שהרופא עזר לה ולא הלשין עליה נראה לי הגיוני. לא ראינו עליו שום דבר רע. נכון שהוא עובד עבור גלעד, אבל זה לא שיש לו ברירה.
זה גם לא שהוא עשה משהו נוראי עם שלמת'יו. מהידע הרפואי הנרחב שלי (כלומר סדרות רפואיות) יש מצבים שבהם אי אפשר להציל את האישה, אבל אפשר להחזיק אותה בחיים בשביל העובר. ודבר כזה יעשו גם כיום.
&nbsp
גם הקטע בסוף עם ג'נין ולידיה לא אהבתי. בדיוק כמו עם סרינה, זה מעצבן שמראים צד חיובי של מישהי מפלצתית.
&nbsp
אבל מה שאהבתי בפרק זה התוצאה הסופית שלו. וזה מה שקיוויתי לכל אורכו, שתהיה משמעות רחבה יותר למה שג'ון עוברת שם.
כי זה לא שג'ון יצאה ממצב כלשהו שהיא נכנסה אליו לפני שני פרקים כשהמרת'ה של האנה הוצאה להורג. היא כבר הרבה זמן במצב קטלני. בתחילת העונה הייתה תחושה שהיא תעזור למרד, אבל אחר כך היא התמקדה רק בבנות שלה. ובפרק האחרון רק בנקמה בשלמת'יו.
גם בפרק הזה לא היה לה אכפת להרוג עובר חף מפשע.
התוצאה החיובית של אירועי הפרק, אולי בעיקר השיחה עם הרופא והשיחה עם ג'נין, היא שהיא מוצאת לעצמה מטרה חדשה.
כן, הרעיון של לשחרר כמה שיותר ילדים מגלעד הוא כללי מאוד ואולי מרגיש פנטסטי. אבל לפחות זאת מטרה כלשהי בחיים שלה, משהו שיקדם.
משהו שהוא גם טוב עבורה.
אבל גם טוב בשבילנו כצופים כי זה נראה לי משהו יותר מעניין מרוב מה שהיה עד כה בעונה הזאת.

the 100
עונה 6 פרק 10

וואו, איזה פרק, איזה פרק!

כל החלק שקרה בתוך המוח של קלארק היה פשוט מדהים. איך שהם בנו את זה, זריקת הזיכרונות, הפלאשבקים ברקע. המלחמה ושיתוף הפעולה כשהאינטרס התאחד. מערכת היחסים בין קלארק לג'וזי מעולה. קלארק ממש חזקה ויצירתית ברעיונות שהיא מעלה, אני אוהבת את זה שהיא חכמה ואקטיבית.

אהבתי שג'וזי מסוגלת בו זמנית לאהוב מישהו ולבגוד בו בלי למצמץ - כל הקטע שהיא הייתה לאבי-דאבי כשהיא התעוררה במערה ואז שניה אחרי "תהרגו את הנערה, תאסרו את גבריאל" - היה ממש מפתיע אפילו שידעתי שהיא כזו סוציופתית. הייתי בטוחה שהוא יהיה החולשה שלה, אבל לא. היא מניפולטיבית עד העצם.

האם היא באמת מתה? לא ברור. הדרייב אם הבנתי נכון נמצא שלם מחוץ לגוף של קלארק, נכון?

הקטע שבלאמי הופיע בחליפה של האופנוענים היה מעולה. באמת התפלאתי לאן הוא נעלם כל הפרק - ואז! אוקטביה החמודה שהעבירה כנראה כמה שנים (לפי הגיל של הופ הילדה) בתוך האנומליה כבר השלימה איתו מבחינתה ורוצה לחזור איתו למערכת יחסים טובה אבל הוא עדיין בהווה של ניתוק הקשר איתה. חצי חיבק אותה בלית ברירה. עשה טובה והופתע מזה שהיא בכלל ככה איתו, כמו פעם.
אני יודעת שאתם לא איתי בזה, אבל אני פשוט לא מבינה למה הוא מוכן לסלוח לקלארק שהייתה מוכנה להרוג אותו בזירה ולא לאוקטביה. סטנדרט כפול. מרגיז אותי.

הקטע של השבי של סקיי-קרו/ספייס-קרו היה טוב מלבד הסטירה שהאימא העיפה למרפי. מה זה הקטע הזה שהיא חושבת שהיא יכולה פשוט להעיף סטירות על ימין ועל שמאל? זו אלימות לכל דבר, מה זה אמור להביע? ולמה הם מקבלים את זה?? כי היא המבוגרת היחידה שנשארה? כי הם עדיין מתייחסים אליה כאל הדמות המוסרית? זה ממש הציק לי. בכל אופן, שמה את אבי בצד - אהבתי את כל הדינאמיקה הקבוצתית כולל ה"תוציאו כבר למאדי את השבב", זה שהיה ברור שמרפי ינודב וזה שרייבן תמכה בו וזה שהיה לאמורי ברור עוד לפני שאמרו לה, שאקו תציל אותם.
דווקא התבאסתי שזה לא הלך ככה - עד שרייקר עשה את המעשה הנכון וגם רציתי שלאקו יהיה את רגע הגבורה שלה. וגם לא רציתי עוד פעם קו עלילה מעגלי של אותו סיפור של הפרקים האחרונים - יצירת עוד נייטבלאדס במעבדה... למרות שאני מקווה שהתוכנית של המח עצם היא פיקציה והם עובדים עליהם - בגלל זה הם ביקשו את המחשב, נכון? או שזה רק כדי להציל את מאדי?

כל השאייאדה הזה הוא טיפוס בלתי נסבל. מה הוא עושה חוץ מלמרמר את מאדי על כולם? חייבת להיות לו אג'נדה כלשהי? סתם הרס למען ההרס? בלע.

עוד פרק בלי ג'ורדן! יאיי!

עכשיו אני אגיד משהו שאתם בטוח לא תשמחו לשמוע אבל לא אהבתי את כל הקטע של בלאמי "אני לא יכול לחיות בלעדייך" בסוף - חאלס. או שהוא מאוהב בה או שלא. זה ממש עצבן אותי תוך כדי צפיה. עצבן אותי שהוא נטש את כל החברים שלו למות - ולא, זה שהוא בשטח ואמר למישהי שהוא בכלל לא ידע אם הוא יפגוש או לא במקרה על הדרך, תגידי לראסל שלא יהרוג אותם כי בלע בלע בלע - זה לא מפצה אותי. הוא בכלל לא ידע שתהיה לו הזדמנות להעביר את המסר הזה לראסל. הוא פשוט נטש את כולם. את כל האנשים שחיו איתו במשך שנים בחלל למען קלארק - וכן אני יודעת אתם חולים על קלארק וקלארק היא הגיבורה וקלארק היא החיים - אבל ברמה של הדמות של בלאמי זה פשוט עצבן אותי שכל עונה קודמת הוא בנה לעצמו עולם שלם שהוא פשוט דורך עליו עכשיו. כולם באותה מידה יכלו למות הפרק - האנשים שהוא קורא להם "המשפחה שלי".
אז אוקי. אם הסיפור של מערכת היחסים של בלאמי וקלארק זה באמת הסיפור של בלארק (שאני ממש לא בעניין אבל בסדר!), אז אוקי, לכו על זה ועכשיו כי אחרת זה מעצבן שהוא יחזור לקבוצה שלו וכולם ישמחו שהוא חזר ואשכרה חברה שלו תקבל את זה שהוא מתנהג ככה. אם קלארק יותר חשובה לו מכולם ברמה שהוא מוכן להציל אותה על חשבון כל בן אדם אחר בחיים שלו - להפקיר אותו למוות, אז הוא צריך להבין משהו וצריכות להיות לזה השלכות אמיתיות במערכות היחסים שלו עם האנשים האחרים. אי אפשר לרקוד על שתי החתונות.

פווווו, הוצאתי את זה מהסיסטם.

מה עוד?

אה, הקטע שהבחור מסנקטום היה "מוות לפריים" והרג את האימא הפתיע אותי בטירוף. למרות שאחכ זה היה הגיוני בדיעבד כדי להוביל את ראסל למקום הרגשי הקשוח שבו הוא עכשיו אבל לא צפיתי את זה לפני שזה קרה.

תיכף נגמרת העונה, לאאאאא.

דבר אחרון, עצם זה שהם מחקו לג'וזי זכרונות יהיה לדעתי חייב לחזור בהמשך, הם לא סתם הציגו את הרעיון הזה בעלילה והדגישו את זה כל כך. או שימחקו למאדי זכרונות בניסיון למחוק את שייאדה (וגם רייבן דיברה על מחיקה הפרק) או למישהו אחר, אולי אפילו לקלארק עצמה, אבל אני חוזה שעד סוף העונה אחת הדמויות, אולי מרפי? יאבדו את כל הזכרונות שלהם ויתחילו את הסיפור שלהם מאפס.

עכשיו שנרגעתי....

למרות הרנט שלי, עכשיו כן חייבת להודות שכל הקטע של "הראש והלב" היה סימבולי ויפה ומרגש - פשוט בקונטקסט של הסדרה והפאן-בייטינג זה עצבן - אבל ברמה של הסיפור של החברות שלהם זה היה מהמם. פשוט בזמן הצפיה זה היה מבוים ועשוי כל כך שיפי שאיבדתי ריכוז בסיפור שאני אוהבת וכל מה ששמעתי זה את קולות הרקע.

LeAnnDylan

Well-known member
מגיבה בקצרה

מת לי המחשב אתמול ונאלצתי לקנות חדש ועד שיגיעו האותיות בעברית, לוקח לי הרבה זמן להקליד כי אני לא יודעת הקלדה עיוורת וזה קצת מציק לי.
אז מגיבה בקטנה ומאוחר יותר אגיב כמו שצריך.
&nbsp
אני לגמרי איתך בקטע של בלאמי שלא סולח לאוקטביה. זה פשוט מעיק ולא הגיוני לי איך גם סלח לאקו שאחראית לבערך כל דבר רע שקרה בסדרה הזו ועוד התאהב בה, אבל לא מצליח לסלוח לאחותו (שבמהלך הפרק נפל לי האסימון שאף אחד מהם לא ידע שהיא כמעט מתה שם!!!)
&nbsp
לגבי הקטע של סקייקרו, האמת שממש חיכיתי שאבי תעיף למרפי סטירה. כל כך הגיע לו. זה בערך הפעם היחידה בעונה הזו שצקעתי לעבר הטלוויזיה "גו אבי!!"
גם הקטעים שמאדי קוראת למרפי בוגד
היא בלתי נסבלת, כן. אבל זה פשוט הצחיק אותי

&nbsp
לא שמתי לב בכלל שג'ורדן לא היה שם

&nbsp
אני מאוד אוהבת לשמוע אותך אומרת את זה. אני ממש לא טים #בלארק אני חושבת שהם חברים וצריכים להישאר חברים. אני לא רוצה אותם ביחד. ואני לא רוצה אותו מאוהב בה.
בנוגע לחלק השני שלך, אני מבינה איך זה מעצבן אותך, אבל אני חושבת שפשוט יש לו אמונה ממש גדולה ביכולות של אקו (ובצדק) זה עדין לא מסביר איך הוא תמיד מעדיף את קלארק על פניה (ועל פני כולם בערך) אבל זה החלק שהכי פחות הציק לי. אני גם חושבת שזה בטח משהו שהוא ואקו חשבו עליו לפני כסוג של PLAN B כשניסו לחטוף את קלארק בהתחלה. זה היה חייב להיות אחת מהאופציות של איך לחזור (צריכים משהו להחליף בתמורה) אז התפקיד של אקו היה פשוט למשוך זמן (מבחינת בלאמי) משהו שהיא ללא ספק מסוגלת לעשות.
הוא בטח לא צפה את שאר הדברים (מאדי-ג'ורדן-פרייה ואבי-קיין-סימון)
אבל כן, מסכימה איתך שהוא צריך להחליט את מי הוא אוהב ולהפסיק עם המשחק הזה.
&nbsp

LeAnnDylan

Well-known member
מגיבה על הפרק

פרק מעולה שגרם לי לשבת על קצת המושב לכל אורכו. היו בו רגעים מרגשים, היו בו רגעיים טראגיים, והיו בו מספיק חומרים למלא גיפים שאני מחכה שאנשים מוכשרים אחרי שהם לא אני יעשו

בכל אופן, לענייננו-
קלארק לג'וזי "אני לא צריכה אותך, אני יכולה לרכוב לבד" *שניה אחרי זה מרסקת את האופנוע*

אני מתה על הפרצופים הציניים של ג'וזי

בקטע שהן במערה וג'וזי מספרת לקלארק שהיא השתמשה בה כדי ללמוד על חרקים וקלארק מוצאת את הבקבוק יין וכזה "מחקר הא?"

הצחיק אותי גם שקלארק שואלת על ה-Death To Primes ושואלת למה גבריאל מנסה להרוג אותה וג'וזי כזה "זה לא מילולי, ב-70 שנה מאז שעזב הם הרגו בדיוק כלום פריימים"
זה הצחיק אותי כי קראתי יחד עם הצפיה את הציוצים של הכותב של הפרק והוא רשם "Children of Gabriel: failing to overthrow Sanctum for nearly 100 years…" הגיף שצירף

אקו מוכיחה שוב שאפשר לסמוך עליה. היא לא נתפסה כשחזרה לסנקטום, היא ידעה למי ללכת כדי למצוא מחסה ולנצל את הידע שלה עליו לטובתה.
האמת היא שקצת חששתי מהתוכנית שלה להרוג את ראסל, כבר נקשרתי אליו ואל הפריימים ולא רציתי שימות.
שמחתי שרייקר עצר בעדה בסוף. זה היה נראה לי הדבר הנכון לעשות מבחינתו. זה דבר אחד להפסיק להאמין בצורת החיים שלהם, אבל בכל זאת הם היו המשפחה שלו במשך מעל ל-200 שנה, לא הגיוני שפתאום הוא יחליט להרוג אותם בגלל אנשים שפגש לפני דקה וחצי.
גם כשהוא סיפר להורים של דליילה ול-טאי, האבא של התינוק בפרק 7 (זה שמראים בזיכרון של ג'וזי כשהיא רוצחת את אייזיק. ואם תשימו לב, מראים אותו {את התינוק} שוב, עם ההורים שלו וג'וזי מס.7 במיינד ספייס אחרי שג'וזי מראה לקלארק את הזיכרון שלה ושל גבריאל רוקדים) הוא אמר להם שהתוכנית היא להשתמש בידע הזה כדי להפסיק את שלטון הפריימים בצורה שלווה, לא הייתה לו שום כוונה להרוג אף אחד.
היה לי קצת עצוב על סימון (בעיקר בגלל איך שזה ישפיע על ג'וזי
) אבל גם הפרידה של ראסל ממנה כשהוא מבטיח לה שהוא יחייה אותה שוב כשבשלב הזה שניהם יודעים שהסיכוי שזה יקרה די אפסי, הייתה די מרגשת.

אהבתי את הקטע שאבי מעיפה למרפי סטירה. מגיע לו. הוא נבלה.
מציק לי שרייבן ממהרת לסלוח לו כל פעם שהוא יוצא נבלה אבל עדין ממורמרת על קלארק על טעות אחת שעשתה, וזה אפילו לא היה משהו אנוכי כמו מרפי. הצביעות...

אהבתי את הקטעים במיינדספייס.
היה את הקטע שמראים את בריטני (AKA ג'וזי מס.2) בורחת וג'וזי אומרת "הגוף השני שלי" אז אני מניחה שהתינוקת בת ה-6 חודשים והילדה בת ה-15 לא נחשבו והיו לג'וזי עוד 5 הוסטים אחרים (מכיוון שקלארק היא מס' 8) אנחנו יודעים על עוד אחת (ההיא הזקנה שקיילי הרגה- ג'וזי מס.7), ענין אותי לראות את ה-5 האחרות.
אגב, לפרק קוראים מטריושקה (או כמו שרובנו קוראים לבובה הזו – בבושקה), ג'ייסון נשבע שאחרי שנצפה בפרק זה יהיה הגיוני לנו. אז מסתבר שהבובה המקורית הכילה 7 בובות קטנות יותר, כלומר עם הבובה ה"אמא" זה 8. וזה בדיוק מספר ההוסטים שג'וזי הגיעה אליו לפני שהרגו אותה. מה שכנראה רומז לנו על סופה של ג'וזי. אפילו שטכנית המיינד דרייב שלה עדין קיים ובאופן עקרוני ניתן להחיות אותה שוב.
אני מקווה שזה לא המקרה, כי עצם העובדה שמרפי חשב על זה שניתן ליצור עוד נייטבלאד ע"י תרומת מח עצם, נותנת לי תקווה קלושה שיחזירו את ג'וזי. וכן, זה כל מה שאכפת לי ממנו בשלב הזה. הרגו אותה בסוף הפרק ואני כבר מתגעגעת

בכל אופן, נחזור לפרק, הקטע שג'וזי אומרת לקלארק Go Float Yourself זה חתיכת MOOD ואני חיה בשביל זה!!

תהיה - כשקלארק החליטה להעיף את כל הזכרונות של ג'וזי שהיו שם, האם זה רק אלה ש"זלגו" לצד של קלארק, או שמדובר בכל הזכרונות שלה? ואיך זה ישפיע על מה שנמצא במיינד דרייב? ז"א, האם כשישתילו את המיינד דרייב בגוף של הוסט חדשה, האם הזכרונות שמחקו יחזרו לשם או שהם נמחקו לנצח?

בהתחלה חשבתי שלא כל הזכרונות שלה נמחקו, מכיוון שאיך שהתעוררה במערה, ישר זיהתה את גבריאל ואותם רגשות שהיו לה כלפיו, עדין היו שם. אבל מצד שני, אלו רגשות שהיו לה גם לפני שהתחילו את כל ענין ההוסטים, אז אולי כל מה שהיה לפני נשאר?
אגב, מה היה הקטע של המבטים הנבוכים של גבריאל ואוקטביה כשג'וזי שאלה אותם איך שניהם מכירים

הקטע בסוף שעומדים לשרוף את החבר'ה שלנו ומרפי הג'וק הזה מצליח להיות ג'וק פעם נוספת, היה מוצלח.
ואגב, רק לי הקטע שראסל שורף את טאי ואומר "דרך אש אנחנו מטהרים את סנקטום" הזכיר ממש את הדרך בה הגראונדרים נוקמים את נקמת הדם שלהם? ז"א, נראה לי שזה היה מכוון, אבל מרגיש לי שהרבה מהצופים כבר הדחיקו או מיצו לחלוטין את הקטע של הקומנדר והגראונדרים שלא ראיתי התייחסות לזה בשום מקום שקראתי תגובות של אנשים.

אגב, כבר החמאנו ליכולות המשחק המשובחות של אלייזה העונה, אבל אני רק רוצה להדגיש את זה שבעונה 1 היה לה פאקינג קשה להגיד "יוניטי דיי" בלי המבטא האוסטרלי שלה, ועכשיו היא מצליחה לעשות 2 מבטאים אמריקאים עם אינטונציה שונה בצורה מדויקת. אני אוהבת איך הטון שלה והבעות הפנים שלה משתנות בהתאם לדמות שהיא מגלמת. היא עושה עבודה נפלאה!!

וזה שג'וזי גוססת מכאבים שם באוהל הזה של גבריאל אבל עדין מוצאת כוחות לפלרטט איתו
מתה!!
אני פאקינג מאוהבת בה!!! תחזירו לי אותה!!!

הקטע שהיא אומרת לבלאמי "תאמין או לא אבל אנחנו בעצם חברות" גרם לי להיות ממש עצובה. מצד אחד, כי ידעתי שזה יכול להיות אפי אם הן היו מתקיימות יחד בעולם האמיתי. ואגב, חשבתי על זה שאולי היא סתם אמרה לו את זה כדי שיחוס עליה, אבל בעצם היא ידעה שהתוכנית שלו זה להחזיר את הצ'יפ שלה לראסל בכל מקרה וגם קלארק חיזקה ואמרה לה את זה, אז אין לה באמת סיבה לחשוש שהוא ירצה להשמיד את הצ'יפ שלה ברגע שיוציאו אותו מקלארק. ולא היה באמירה הזו שום דבר שאמור לפגוע בבלאמי שזה עוד משהו שהייתי מצפה ממנה להגיד, ככה שאני באמת חושבת שהיא הרגישה שהן חברות וזה מביא אותי לסיבה שזה העציב אותי- אם בחורה שגנבת לה את הגוף וניסית להרוג כמה פעמים אחרי זה, נחמדה אליך לשניה וחצי ואת מחשיבה אותה לחברה, כנראה שלא היו לה הרבה מערכות יחסים בריאות בכל המיליון שנה שהיא חיה וזו אחת הסיבות שהיא בטח הפכה למה שהיא. ועכשיו אני די משוכנעת שזה פחות הרצון לחיות לנצח שמניע את ג'וזי ויותר הפחד שלה למות.

אגב, הקטע בסוף שבלאמי מבצע החייאה, מישהו צריך לעשות לו שיעור באנטומיה

סרייסלי, ממתי הלב נמצא בבטן?

אני מבינה שזו סדרת CW ויש שם הרבה בובז בדרך ללב, אבל בוא..
וכל הבוקסים האלה שהוא נתן לה, אם היא מתעוררת בלי צלעות שבורות אני דורשת פיצויים על המוות של לקסה.

תגובות

סנקטום באמת חסרי יכולת בכל מה שקשור לקרב ולחימה, זה מעולה וגם ממש אמין - כי לא היה להם צורך לפתח צבא ומיומנויות מהסוג הזה. אמנם זה מוריד את המתח מהיכולת שלהם לנצח במלחמה האמיתית אבל עצם זה שהם מכירים בזה וכל הזמן אומרים שברגע שסקיי-קרו יגיעו הם יהרגו את כולם, מוכיח שהם מבינים את זה וזה דווקא מגניב וחדשני בסדרה שכזו שבה כולם תמיד לוחמים מעולים.

לא ממש אכפת לי שראסל ימות, הוא לא מאוד חשוב לעלילה, להיפך - הוא דמות די פושרת. נגיד אם היו הורגים אותו הפרק ואשתו הייתה מובילה את סנקטום עכשיו מול סקיי-קרו זה היה מרים את המתח לרמות חדשות כי היא חסרת רחמים ואני מאמינה לה שתלך עד הסוף עם האמונות שלה.

בנוגע לאקו, וגם מה שכתבת בתגובה הקצרה שלך על זה שבלאמי מאמין בה - אני מסכימה איתך. וגם בזמנו כתבתי שלדעתי הם לא סתם התעכבו על הwe got this בניהם לפני שהם נפרדו (שהדהד את הפרידה עם הסקס שלהם בעונה לפני והסצנה המרגשת שהייתה שם) - הם רצו להגיד לנו "הנה זוג שסומך אחד על השני ומחליט החלטות ביחד" אני רואה את זה - אבל יחד עם זאת, הסצנה של בלאמי וקלארק בסוף הפרק הזה הייתה כל כך אמוציונאלית - כמעט מתוך פאן-פיק "הראש והלב..." ואז "אני לא יכול לאבד אותה" וכו', רק הייתה חסרה הזעקה של ה"לאאאאאאא" לשמיים - כל השטיקים שמסמנים סצינה רומנטית - ואני באמת אוהבת את שניהם וגם מאוד אוהבת את הקשר שלהם - אבל הסממנים האלו היו מוגזמים וכמו שאמרתי, אז שיבחרו מסלול. מה? בלאמי יחזור עכשיו לאקו וכאילו "הי ממי, הצלתי את קלארק כמו שקבענו, מה נשמע? רוצה מקושקשת או עין? איך היה היום שלך?" - בלי השלכות, נו באמת.

בנוגע לרייבן/מרפי/קלארק - אנחנו לא ככ מסכימות, מה שקרה בין מרפי לרייבן היה לפני שנים ואחרי שזה קרה, היא כעסה עליו מלא זמן. הם רק ממש השלימו אמיתי בשש השנים שהם חיו בחלל ואי אפשר להתעלם מזה שהם העבירו 6 שנים יחד ביחסים טובים - אז די ברור שהיא תקבל את מה שקורה איתו היום - במיוחד שהיא לא מרגישה קשורה לקלארק, מבינה את המניעים והאופי שלו לעומק וגם יודעת שהוא פעל להציל את המשפחה שלהם בתוך ההסכם שעשה.
מצד שני, מה שקרה לה עם קלארק קרה ממש לפני חודש - שהיא דנה אותה ואת החבר שלה למוות, אז זה טרי ועוד קרה אחרי 6 שנים שהן לא דיברו ולא היו חברות ולא העמיקו את הקשר, ובשנים אלו העלו את קלארק לרמה של "המלאכית שהצילה אותם", וכגודל הציפיות גודל האכזבה, אז אני חושבת שזה טבעי שהיא תכעס ותהיה מרוחקת ויהיה לה קשה לסלוח. ממילא היא בנאדם שסולח לאט, אז הכל מאוד הגיוני.

שנאתי את הקטע של הסטירה. לאף אחד אין זכות פשוט להעיף סטירה למישהו אחר. ובמיוחד שמישהו מבוגר מוריד כאפה למישהו צעיר, כמו הורה - זה מפריע לי ממש. לא שזה מקובל עלי כשבני זוג עושים את זה, וגם אני שונאת את הקטע הזה שאישה מעיפה סטירה לגבר כאילו זה בסדר כי היא אישה - הרי אם הסצינה הזו הייתה הפוכה כולם היו נזעקים לשמיים - נגיד אם קיין היה מעיף סטירה לרייבן - אז מה ההבדל? לא מקובל עלי.

בנוגע לזכרונות של ג'וזי - שאלה טובה. כי היא כן אמרה לו שהיא לא זוכרת הרבה אבל כן שהיא אוהבת אותו - אז אולי זריקת הזכרונות לא מחקה אותם לגמרי כי זה החזיר את הבית למקום שלו וסידר את המוח מחדש (אבל לא העיף משם את ג'וזי והדרייב שלה).

איך אני אוהבת שאת שמה לב לכל הפרטים הקטנים! בריטני ומספר 8 והבבושקה, מעניין מאוד!
מה שכן, אני לא מבינה מה שונה ברעיון של תרומת מח העצם של מרפי לזה של מה שהם ניסו לפני 100 שנה - מה זאת אומרת אין לכם את הפורמולה הנכונה? לא צריך פורמולה בשביל תרומת מח עצם - מה ההבדל בתהליכים ולמה שאבי תדע לעשות את זה יותר טוב מהפריים? וגם את יכולה להזכיר לי מתי בתוכנית הם עשו תרומת מח עצם? אני לא ממוקמת בסיפור ביחס לזה.

בנוגע לניתוח האופי שעשית לג'וזי - אני חושבת שכנראה שזה יותר הפוך
היא לא נהייתה סוציופתית כי לא היו לה חברות טובות אלא שלא היו לה חברות טובות כי היא סוציופתית ואגוצנטרית ורצחנית ונרקיסיסטית

וברצינות - מסכימה שזה לא עזר אבל זה בטח רחוק מלהיות הגורם הראשוני.. כי הנה, גבריאל עומד מולה והיא אוהבת אותו והיא עדיין מוכנה לזרוק אותו לכלבים - וזה כן קשר אמיתי שיש לה בחיים עם מישהו שאשכרה אוהב אותה.

והוריי ליכולות המשחק של אלייזה.

LeAnnDylan

Well-known member
תגובות+תשובות

ראסל חשוב לעלילה כי הוא מנהיג שניתן להגיע איתו להסכם שלום, בניגוד לסימון שאכן פשוט תהרוג את כולם. ראסל לא ייותר על ג'וזי ועל זה אני בעצם בונה.
ראסל מבחינתי, הוא כמו לקסה בעונה 3, שרק איתה היה ניתן להגיע להסכם שלום עם הגראונדרים ושברגע שהיא מתה זה ירד מהשולחן.

טוב, אנחנו לא נסכים על רייבן לעולם. אני מבינה את הנקודה שאת מנסה להעביר, אני פשוט לא מסכימה איתה. אני גם חושבת שאת ממעיטה בקשר שהיה בין קלארק לרייבן לפני. אל תשכחי שהן כן היו חברות והן הצילו אחת את השניה אין ספור פעמים. הייתה בינהן מערכת יחסים חברית ממש טובה וקלארק שלפני עונה 5 הייתה שמה את רייבן שניה לבלאמי (מבין הנותרים בחיים) זה שרייבן בילתה עם מרפי 6 שנים בחלל (כשמי יודע כמה שנים מתוכן הוא היה בלתי נסבל) לא משנה את איך שהרגישה כלפי קלארק, מבחינתה היא עדין הייתה זו שבזכותה הם כולם בחיים. ואגב, מה שמרפי עשה לה עדין נשאר איתה, מזכרת תמידית לזה שהוא תמיד ישים את הצרכים שלו לפני כולם אם זה יגיע למצב כזה. קלארק, גם כשבגדה בכולם, לא עשתה את זה בשבילה, היא עשתה את זה עבור מאדי. רייבן יכולה לכעוס אבל אני לא מאמינה שהיא לא מבינה את ההחלטה הזו. חוץ מזה שגם אחרי הבגידה הזו היא הספיקה להציל אותם עוד פעם, אז באמת הגיע הזמן שגם רייבן תסלח לקלארק וגם בלאמי הקרצייה הזה יסלח לאחותו.

לגבי הסטירה, אנחנו שוב לא נסכים. הגיעה למרפי סטירה. הגיע לו גם שמישהו יפוצץ אותו קצת מכות. אני מתגעגעת לעונה 1, היו תולים אותו כמו שצריך...
לא הפריע לי ש"אישה מבוגרת" סטרה לו. הוא לא ילד, זה שהיא מבוגרת ממנו לא משנה לי שום דבר. אם הוא היה בן 15, אולי.
לגבי ההשוואה שלך עם קיין ורייבן, אם לרייבן היה מגיע לקבל סטירה, הייתי תומכת גם בזה. אני לא מפלה לרעה כשזה מגיע לסטירת מציאות.

לגבי ג'וזי והזכרונות, פתאום חשבתי על משהו, הרי גבריאל הוציא את הצ'יפ, אבל ג'וזי נאחזה ברשת העצבית כדי להישאר בראש של קלארק. מה זה אומר בעצם? שתודעה שלה בכלל לא נמצאת בצ'יפ שהוסר?

אוי ואבוי לי אם כן

לגבי תרומת מח העצם, מה שאבי עשתה עם קלארק היה תרומת מח עצם מלונה. בהתחלה זה לא עבד כי מה שהם הבינו מאוחר יותר זה שצריך לעשות את זה בזירו G (אפס כבידה) דבר שאני מאמינה שהפריימים לא ניסו. מה שאבי עשתה עם הסרום בספינת החלל זה מה שבקה עשתה בהתחלה וזה שהיא יצרה את הסרום מאפס, מה שלא הצריך תרומה אנושית. אבל כנראה שחלק מהרכיבים שהיו צריכים כדי לייצר את הנוסחה מאפס לא קיימים ולכן כרגע הם חייבים תרומת מח עצם. אל תשכחי גם שבקה יצרה את הנוסחה לנייטבלאד ולראסל וגבריאל לא היה מושג איך היא יצרה אותו, לכן הגיוני שהם פשוט ניסו להשתיל מח עצם ולקוות שזה יעבוד ככה (כמו שאבי עשתה בפעם הראשונה עם הגראונדר שאמורי טענה שהתעלל בה, וראינו איך זה נגמר...)

לגבי הסוציופתיות של ג'וזי, אני חושבת שפשוט היא לא הייתה בסביבה של ליצור חברויות חדשות. כשהיא הגיעה לסנקטום, הייתה לה בעצם רק את קיילי (ואולי את ג'זמין, אם כי נראה היה ששתיהן היו הרבה יותר צעירות מג'וזי). ראסל רצח את כולם די מהר ולקחו 25 שנה עד שהחזירו אותה לחיים שוב בפעם הראשונה. החזרה הזו ללא ספק שיבשה אותה, הם האמינו שהם אלים מה שאומר שהיא לא תתרועע עם שאר אנשי סנקטום, והיא במילא העדיפה את חברתם של הזוחלים שלה שהיא אהבה לחקור. אני גם חושבת שהיא הייתה סוג של גאון, ואנשים כאלה נוטים להיות פחות חברותיים ויותר מתבודדים. היה לה את גבריאל וזה עבד, למה שתרצה לשנות את זה?
ואני לא חושבת שהיא התכוונה לזרוק את גבריאל לכלבים. אני קראתי את הסיטואציה הזו יותר בקטע של היא רוצה להחזיר אותו לסנקטום כדי שהילדים של גבריאל לא ינסו לקחת אותו ממנה שוב (היא הרי לא יודעת שאף אחד מהם לא יודע שאקסייבר זה גבריאל). הוא בטח לא יבוא מרצון, לכן היא רצתה שיקחו אותו בכוח. מבחינתה עדיף שיקחו אותו בכוח מאשר להיפרד מהאדם היחיד שעדין אכפת לה ממנו. וראו שאכפת לה ממנו, מאיך שדיברה עליו בפרק הקודם ומאיך שהסתכלה על הזיכרון הזה שלהם רוקדים. שתיהן עמדו פאקינג למות במיינד ספייס אבל היא לא הייתה מוכנה לוותר על הזיכרון הזה.

למעלה