דיוני סדרות לאמצע השבוע

מישהו ראה dramaworld בנטפליקס?

נתקלתי בזה במסגרת שיטוטי בנטפליקס , ומכיוון שמדובר בסדרה קצרה (10 פרקים של רבע שעה כל אחד) התחלתי לצפות.
קונספט חמוד מאוד ומשעשע (למרות שבעלי לא מבין למה אני רואה סדרה אמריקאית שמדברת קוראנית).
השחקנית הראשית מזכירה לי מאוד את לינדסי לוהן כשהייתה צעירה.

LeAnnDylan

Well-known member
The 100 עונה 6 פרק 7

קודם כל אני חייבת להוציא את התסכול שלי על כל מעריצות קלקסה באינטרנט שהפיחו בי תקוות שווא שלקסה תגיח לרגע אחד בפרק. אומנם היו לא מעט איזכורים אליה, אבל היא עצמה לא הייתה, והיו דווקא כמה רגעים שממש התאים שהיא תעשה קאמבק. אני לא חושבת שהיה בלתי אפשרי להביא אותה לצלם סצינה אם ממש רצו, מה שאומר שלא רצו וזה קצת שובר לי את הלב

אבל אם נמשיך רגע להתייחס לדברים שכן היו בפרק, אז קודם כל, כפי שאמרתי שבוע שעבר- פרק שלם שמוקדש לדמות האהובה עליי זה מעולה. ובהחלט נהנתי ממנו. במיוחד לאור העובדה שהכרנו את ג'וזי רק לפני 2 פרקים וכבר היא הפכה להיות בטופ 5 דמויות אהובות עליי מהסדרה.
אז בסדר, אני מודה שטעיתי וכולכם צדקתם. היא רעה. מאוד רעה. אבל היא רעה בצורה כל כך טובה שזה פשוט תענוג לצפות בדמות שלה
אני כמעט תמיד נמשכת לדמויות רעות בסדרות הטלוויזיה שלי, אבל משהו אחד שהיה חסר לי בתוכנית הזו, זה נבל רע שעשוי בצורה כזו טובה שאי אפשר שלא לאהוב אותו. עד העונה הנוכחית, כל מי שהיה אמור להיות "רע" התגלה בסוף כלא רע, או שלא היה רע מספיק טוב. וג'וזי היא בדיוק הרעה שאני צריכה בחיי

אני אחזור אליה תכף, אבל בינתיים אני רוצה לדבר על כל הדמויות שעשו קאמבק:

ג'ייק – שמחתי שהוא הדמות הראשונה שקלארק ראתה. לפני כל הטריפ דאון גילט פילד. אהבתי את האיחוד בניהם, ואהבתי שיהיה לה זיכרון טוב להיאחז בו.

אלי – באמת שהתגעגעתי למטורפת הזו
אהבתי שאחרי כל מה שעוללה לקלארק, היא זו בעצם ששמרה לנו אותה בחיים עכשיו. אני כמעט מוכנה לסלוח לה על ג'האה (או כפי שנקרא בפי העם – ג'ועעעל) וכל הסצינות המעיקות שלו שהיינו צריכים לסבול בגללה.

אוקטביה – מצחיק שקלארק בחרה "להחזיר" אותה בתור בלאדריינה ולא ב'גרסה' האחרונה שלה. במיוחד שנראה שהיא הייתה שם רק כדי לגרום לקארק להרגיש רע על בלאמי ולא על שום דבר שאוקטביה עשתה. Nevertheless היה נחמד שהיא הגיחה לפרק הזה. חששתי שלא נראה אף אחת מהדמויות הקבועות פה מלבד קלארק. מה שכן, פתאום חשבתי על זה שלקלארק ואוקטביה לא באמת יצא לדבר מאז שאוקטביה התעוררה מקריו. הן ראו אחת את השניה לדקה אחרי שנחתו בסנקטום, לפני שראסל ואנשיו הגיעו. ואז הכניסו אותם לבית של דליילה ומשם ישר הפרידו בניהם לשתי קבוצות. אז כן מענין אותי אם שיחה בין שתיהן תראה ככה גם במציאות ולא רק בראש של קלארק. גם מענין אותי לראות את התגובה של אוקטביה למוות של קלארק. למרות שטכנית עכשיו הם כבר יודעים שהיא לא לגמרי מתה.

מאיה – זה היה בזבוז של קאמבק. היא הייתה מיותרת גם בעונה שלה. אני לא חושבת שקלארק עדין אוכלת סרטים עליה וזה סתם הרגיש כאילו התסריטאים מנסים לגרום לנו לחשוב שכן. יכלו במקום להביא לנו את לקסה
אבל אני מניחה שלפחות היה לה שימוש. היא גרמה לקלארק להבין שיש לה שליטה על המימד הזה.

מונטי – אני לא מעריצה גדולה של מונטי, זה לא סוד. במיוחד כי עכשיו אנחנו נאלצים להתמודד עם הטעות שהוא והארפר יצרו (ע"ע ג'ורדן) אבל אני שמחה שהחזירו לנו את מונטי של העונה הראשונה ולא מונטי מעיק של עונות מאוחרות יותר. אני שמחה שהוא גרם לקלארק להבין שהיא חייבת להילחם (קצת רציתי שזו תהיה לקסה שתבוא להגיד לה שהיא חייבת להילחם. וכן, אני לא אפסיק לדבר עליה
) הסצינה שלהם בספריה של ג'וזי היה מעולה. ההבדל שבין המיינד שלהן עשוי בצורה כל כך מגניבה. אני קצת כועסת על התסריטאים בגלל לקסה אבל גם די מעריצה אותם על הכתיבה של הפרק הזה!

ועכשיו בחזרה לג'וזי- הסצינות בהתחלה עד למפגש של קלארק עם מאיה היו פשוט מעולות. הקטע עם ה-go float yourself ו"אין לי מושג מה זה אומר" או אה "we’re back bitches" היה כזה טוב! אהבתי איך שהיא משתמשת בזכרונות של קלארק נגדה. זה היה כתוב כל כך טוב שפשוט התענגתי על משחק משובח של שתיהן

אהבתי את הקטע שבסוף קלארק נכנעת ומשחררת את הזיכרון וג'וזי מנסה לפתוח את המנעול עם הקוד 0100 וקולארק אומרת לה "שכחת את בלאמי ורייבן" כי הם כאילו לא חלק מה-100 המקוריים אבל הם חלק בלתי נפרד מהם לכן זה בעצם 102, שזה היה הקוד שפותח את המנעול. פרט קטן שניתן לפספס אבל בהחלט משלים את הדמות של קלארק בתור מנהיגה שבאמת דואגת לאנשים שלה ומכלילה את כולם אפילו שעשתה המון טעויות בדרך שפגעו בהם.

יש לי עוד הרבה מה להגיד אבל כבר מאוחר ואני צריכה לקום מוקדם
אז אני אמשיך מחר.
אבל בינתיים כמה נקודות:
הסצינה בחוץ שקלארק נזכרת במוות של פ'ין. כל כך שמחה שלא החזירו אותו! אלוהים הוא היה מעיק

הסצינה עם הקוד מורס בסוף, הכי Stranger Things אבל עשוי כהלכה.
הזכרונות של ג'וזי עם אייזק, עם קיילי ועם הבחור שהתאבד היו ממש מוצלחים! אני רוצה לראות עוד מזה. אני רוצה שיתנו לשרה ת'ומפסון (ג'וזי המקורית) להמשיך עם הפלאשבקים. היא ללא ספק הג'וזי הכי מוצלחת (יחד עם אלייזה, כמובן)
אני חושבת שהרגע סוג של הבנו שאנחנו לא צריכים את אבי כדי להחזיר את קלארק. אז, אפשר להרוג אותה? או לפחות את קיין
שלא תייצר שוב נייטבלאדז!!

כמה דברים

כל כך כל כך רציתי שנקבל את לקסה בעצמה בפרק.
אני חשבתי שאולי ברגע שקלארק מוותרת ונותנת לג'וזפין את הזיכרון אז שלקסה תופיע ותלחם בה. אבל גם אז לא.
עברו 3 עונות מאז שלקסה מתה אבל אי אפשר לוותר על השיפ הזה (וכל הטכנולוגיה הזאת גורמת לכל מיני אפשרויות בשבילה לחזור בדרכים מסוימות)
אני שמח שלפחות שוכנעת שג'וזפין היא מרושעת.
אני מסכים במידה מסוימת שהיא נבלית מעולה. אני אוהב את זה שעד כה כל הנבלים היו אפורים במידה מסויימת (אולי חוץ ממקרירי), אבל זה נחמד גם שתהיה מישהי כל כך רחוק בתחום השחור.
אם כי אני מאמין שגם היא הייתה בבסיס אדם טוב ונראה לי מעניין שנגלה מה קרה לה שהוביל אותה למפלצת שהיא הפכה להיות. זה שהיא צפתה ככה בבן אדם מתאבד אולי היה חלק מזה. האופציה לחיי נצח אולי גם.
אני לא זוכר מי אמר את זה אבל היא צדקה לגבי אייזק וזה שהוא לא היה אחד מהפריימים כפי שאני הנחתי בהתחלה.
גם גילינו בפירוש שקיילי הייתה במידה מסוימת נגד הדרך חיים של הפריימים וגם שרייקר גם אז היה במידה מסוימת נגד זה.
כנראה המידה המסוימת הזאת לא הייתה עד כדי התנגדות לקורבן של אדם על מנת שהם יחיו עוד חיים, אבל כן נגד התוכנית הגנטית הקרבתית של ג'וזפין - להקריב אנשים שאין להם את הגן לנייטבלאד (שזה משהו שאני כבר הסברתי לפני כמה שבועות)
היה מעניין גם לראות את ג'וזפין בתור אישה מבוגרת. זה מזכיר שהיא בעצם מאוד זקנה.
אני לא מאמין שעם כל הדברים שניסיתי לחשוב עליהם לגבי כיצד קלארק תינצל, לא חשבתי על כך שבעצם עדיין יש צ'יפ בראש שלה. לא הצ'יפ של הקומנדר, אבל הצ'יפ של אלי שההיא הכניסה לעצמה. אז זה מה שהציל אותה. כמובן.
לגבי הדמויות שקלארק פוגשת:
אבא שלה... בסדר, לא משהו מעניין במיוחד, אבל הגיוני שהוא יהיה שם.
אלי - זה מעולה כי זה קשור לאיך היא בעצם ניצלה. חוץ מזה היה כיף לראות שוב את השחקנית. (אולי נראה אותה בהמשך גם בתור בקה בראש של מאדי)
אוקטביה - אני אהבתי לראות אותה שוב בדמות בלאדריינה. אבל היו דמויות שיותר רציתי לראות.
מאיה - לדעתי זה מאוד מתאים שהיא רואה אותה. זאת מישהי שעזרה להם הרבה וקלארק הרגה אותה ואת כל ה"אנשים" שלה. ברור שלקלארק יש המון רגשות אשם בגללה. אבל מי שהיה יותר נכון שהיא תפגוש זה האדם שבמשך שתי עונות (ולפני שזה נהפך להיות פופולרי) רק רטן על כמה קלארק היא אנוכית ונוראית. אני מתכוון כמובן לג'ספר.
מונטי - כל כך כל כך שמחתי לראות אותו. והאמת שאם הייתי צריך לבחור בין שנפגוש שוב אותו או את ג'ספר אז אני שמח שזה הוא. בין היתר כי הוא גם בזיכרון לא מגעיל אליה. אני לא יודע למה את מתכוונת שלא קיבלנו את מונטי המעיק של העונות האחרונות. קודם כל כי מונטי אף פעם לא היה מעיק. וזה לחלוטין אותו מונטי. זה שמאמין שיש דבר כזה צדק אמיתי.
כמובן שהכי הייתי רוצה לראות את לקסה (כפי שכבר ציינתי למעלה)
אני מאמין שזה לא סתם שלא רצו אותה. את ה100 מצלמים במקום אחד בקנדה ואת אימת המתים המהלכים מצלמים באזור אחר לחלוטין איפשהו בארה"ב. זה לא דבר טריוויאלי לתאם לוחות זמנים של שתי סדרות שתלויים בהרבה דברים שונים.
אני גם הייתי שמח לראות את פין. לא כי אהבתי במיוחד את השחקן או הדמות, אבל הוא היה חלק משמעותי מהחיים של קלארק ולכן הגיוני שהיו פוגשים אותו.
אני שמח שלפחות התייחסו לזיכרון של זה שהיא הורגת אותו.
באופן כללי הפרק היה ממש כיף ומלחיץ בשלבים.
אני בשלב מסוים באמת חשבתי שנראה שוב את קלארק מתה. כאילו זה לא הספיק בפעם הראשונה.
ועדיין ממש לא ברור איך יצילו אותה. כל מה שהיא הצליחה זה לאותת עם אצבע אחת. וג'וזפין כבר יודעת איך להרוג אותה סופית. קשה לי להאמין שיהיה לה בעיה להבין כיצד ליצור משהו שיוצר EMP שיהרוג את קלארק סופית.
אז כדי להציל אותה בלאמי והאחרים יצטרכו לחטוף את ג'וזפין ממש מהר. ואז... לא ברור. אולי למצוא את גבריאל.

עוד כמה דברים:
העיתונים בתקופה של ג'וזפין היו ממש מגניבים. הרבה נשים על השערים. באחד יש תמונה של בקה (אבל לא הבנתי מה היה בכותרת לצידה בדיוק - The Franko File: Just a regular day) באחר יש תמונה של דיוזה (עם כתבה על המשפט שלה).
אני כבר רוצה שנגלה עוד על ההסיטוריה של דיוזה.
הם היו מקריבים תינוקות ליער שאוכל אותם... למקרה שעוד צריך תזכורת שכל הפריימים הם מפלצות. גם האחרים היו חייבים להיות מודעים לזה. (אם כי זה מוזר, כי לפני כמה פרקים היה נראה שראסל מתנגד לOblation)
הי, מילר עדיין קיים. מי ידע?
איך זה שהנרי איאן קיוזיק עדיין מופיע בקרדיטים בהתחלת כל פרק למרות שלא ראינו אותו מאז הפרק הראשון?

LeAnnDylan

Well-known member
מגיבה בחלקים

אני לגמרי מבינה את האכזבה מזה שלקסה לא הייתה בפרק. האמת היא שאם סתם הייתי צופה בפרק מבלי להיכנס לכל מיני תיאוריות קונספירציה של מעריצות קלקסה (שבגללן אני לגמרי תומכת בתוכנית האובליזציה של ג'וזי
) לא הייתי כועסת/מאוכזבת כמו שאני עכשיו.
אבל הן גרמו לי להאמין שיש סיכוי אמיתי שהיא תחזור כשכבר לפני כמה חודשים דובר על זה שבמהלך ינואר של שנה שעברה (במהלך הצילומים של עונה 6) אלישיה, שהייתה בהמלך הצילומים של FTWD לקחה כמה ימי חופש כדי לעבוד על "פרויקט סודי" ואז דובר על זה שפרק 7 יעסוק בקלארק ובזכרונות שלה, והכותבת של הפרק זו אותה כותבת שכתבה את הסטוריליין של קלקסה והכל פשוט התחבר ונשמע נכון ורציתי גם להאמין בזה ועכשיו אני רק רוצה להשמיד את כל מי שהפיח בי תקוות שווא. לשים את כולן בחדר סגור וללחוץ על איזה מתג שישמיד את כולן נראה לי לא מספק. נראה לי שאבחר באוקטביה של 502 - "You are Wonkru, or you are the enemy of Wonkru"

לגבי ג'וזי - אני לא יודעת מה גרם לה להפוך ל"מפלצת" שהיא. הרי המוות של הבחור הזה לא שינה הרבה כי ראינו אותה בתחילת סנקטום והיא נראתה נורמטיבית. אני לא יודעת כמה זמן אחרי האירוע הזה הם הגיעו לסנקטום. מן הסתם עברו כמה שנים. אבל אולי יחד עם הטראומה של אבא שלה יורה בה ודייב יורה בעצמו מולה גרמו לאיזה טריגר.

אם כבר דיברת על תוכנית הרבייה של ג'וזי, יש משהו אחר שניסיתי להבין לגבי הoffering לעצים.
למה בעצם יש צורך להציע ליער מנחה? מה קורה אם לא עושים את זה?
אני מבינה אם רוצים לתת את הגופות לעצים ובעצם לחסוך את הקבר/קרימיישן אבל מאיך שהם מדברים על זה נראה שחייבים להקריב אנשים לעצים ולא סתם להשתמש בהם כדרך נוחה להיפטר מגופות. אפשר להבין את זה מהסצינה של ג'וזפין ואייזיק והתינוק. וגם מהסצינה שסקייקרו הורגים את המשפחה של קיילי והיא חרדה לגורל הגופות ואיפה יקברו אותן ולא רק לגורל הצ'יפים. מה גם שהיער/עצים אוכלים רק את הבשר והאיברים. העצמות נותרות שלמות (ראינו את השלדים של כל ההוסטים במעבדה בה מוחקים את המינד של ההוסטים).

לגבי העיתונים, צילמתי מסך כדי לראות מה היה לא מובן בעיתון של בקה. לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות בפרק. זה פשוט היה נראה כמו ראיון קאבר איתה בעיתון של טכנולוגיה (פראנקו זה השם משפחה שלה). אולי הבנתי אותך לא נכון?

מגיב לחלקים

אני לחלוטין שיפר של קלקסה. זה לחלוטין הזוג האהוב עלי בסדרה הזאת ובאופן כללי בין סדרות טלוויזיה (האמת שאולי זה בגלל שהן היו כל כך מעט זמן יחד, אם הן היו יותר זמן אז אולי בשלב מסוים היה נמאס לי מהן).
אבל אני כבר לפני הרבה זמן הבנתי שהרבה מעריצות קלקסה הן מטורפות ומעצבנות (למען ההגינות זה נכון לגבי שיפרים אובססיביים של כל זוג בערך). כל סוג של רמיזה לקשר קרוב בין קלארק ובלאמי למשל לרוב מקבל שנאה.
בכל מקרה אני שמח שאני לא ידעתי על התיאוריות שלקסה תופיע. כן קיוויתי במהלך הפרק, אבל הייתי מוכן לזה שסיכוי גדול שזה לא יקרה.
&nbsp
באמת יש להוסיף את זה שג'וזפין עברה טראומה שאבא שלה ירה בה.
נוסף לזה גילינו עכשיו שלפני שהיא הוכנסה לגוף של הבחורה שראינו בפלאשבק, היא הוכנסה פעם אחת לגוף של תינוקת ופעם אחת לגוף של נערה בת 15 ובשני המקרים האלו גם מתה מוות כואב. אז אולי זה תרם גם לפסיכיות. אלו גם דברים שכנראה רק היא עברה מתוך הפריימים.
אגב, העניין הזה לגבי זה שהיא הוכנסה לגופים אחרים בעבר אולי מסביר את מה שתהינו לגביו לפני כמה שבועות כשתהינו אם גבריאל תיקשר עם ג'וזפין לפני מה שראינו בפלאשבק.
&nbsp
אני לא הבנתי מה זה The Franko File, משום מה בכלל לא חשבתי שזה השם משפחה שלה. זה משהו ידוע שזה השם משפחה שלה?
&nbsp
לא ברור באמת אם יש סיבה שנותנים את הגופות לעצים. אולי נגלה משהו בהמשך.
אבל אני לא בטוח שנאמר שגם הפריימים נותנים את הגופות שלהם לעצים. לכן לא נראה לי שאפשר לדעת אם הם משאירים את העצמות.
את הדאגה של קיילי לגבי הגופות של המשפחה שלה הבנתי כרק דאגה לצ'יפים.
&nbsp
&nbsp
בנושא אחר: משהו שעדיין לא ענו עליו ואני מקווה שכן יתייחסו אליו בהמשך: האם לפריימים היו אי פעם צאצאים? כלומר כאלו שנולדו אחרי שהם כבר היו פריימים ולכן לא היו עבורם צ'יפים.
לרגע חשבתי שיתייחסו לזה כשג'וזפין דיברה עם קיילי לגבי המערכת יחסים שלה עם אייזיק.

LeAnnDylan

Well-known member

מסכימה איתך לגבי שיפרים אובססיביים. מודה שלרוב אני מוצאת הנאה גדולה מכל מיני ממים שהאינסטגרם מציע לי לצפות שנעשו ע"י שיפריות מטורפות של קלקסה. זה בין הדברים הכי משעשעים שראיתי. הייתי מצרפת לפה כמה תמונות אבל רוב הדברים שאני מוצאת משעשעים לא נראה לי הולמים לפורום
בכל מקרה, שום דבר אובססיבי מידי לא מביא דברים טובים. למרות שגם שיפרים אובססיבים של בלארק והשנאה המעיקה שלהם לאוקטביה מרגישים לי הרבה יותר מעיקים לפעמים.
&nbsp
מסכימה גם לגבי מה שרשמת על ג'וזי. גם נראה שכל פעם שהיא מתה הפעם במינד ספייס היה מוות נוראי ושהיא חשה את הכאב. זה בהחלט יתרום לטירוף של כל אחד.
&nbsp
לגבי השם משפחה של בקה. זה אכן היה ידוע אבל לא משהו שבהכרח תשים לב אליו. באחד הפלאשבקים של עונה 3 מראים את הקומנדר האמיתי (זה שהיה על פולריס, שבקה לקחה ממנו את החליפה שהיה רשום עליה קומנדר) קרא לה פראנקו.
גם כתבתי על זה פה לא מזמן כשתהית לגבי השם בקה פרמהדה ואמרתי לך שזה לא השם משפחה שלה.
&nbsp
לגבי הגופות, שיערתי לעצמי שנותנים את הגופות של הפריימים כי הם הקריבו את הגופה של רוז. למרות שהיא הייתה רק הוסט ולא פריים עדין. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת את הסיבה.
&nbsp
לגבי התהיה שלך, גם אני הייתי מעוניינת לדעת. ובכלל אם כבר מדברים על צאצאים, אני רוצה לדעת איך כולם שוכבים עם כולם בסדרה הזו, לאף אחד אין אמצעי מניעה ביער אני מאמינה, אבל איכשהו רק דיוזה בהיריון. וגם זה היריון מלפני 500 שנה בערך

LeAnnDylan

Well-known member
חלק שני

אני אמרתי שאייזיק לא היה פריים. הראו באחד הפרקים הראשונים איזה תמונה של כל הפריימים המקוריים והיה עוד גבר שנראה היה ששייך למשפחה של מירנדה/ג'זמין.
אגב אם אנחנו רוצים לפתוח את זה שוב רגע- דובר על זה שהיו 4 משפחות:
1.משפחת לייטבורן (ראסל, סימון וג'וזפין)
2.משפחת לי (קיילי, דניאל, פיי ו-ויקטור)
3. פרייה ורייקר
4. מירנדה, ג'זמין וגבר נוסף (כנראה אבא/בעל)
גבריאל גם היה פריים, הוא צילם את התמונה עם כל ה-12 פריימים אז לא ברור לאיזו משפחה (אם בכלל) הוא משתייך. מענין אותי אבל אם הוא כן שייך לאחת המשפחות. מן הסתם לא ללייטבורן, אבל אולי למשפחה השלישית או הרביעית? השם משפחה שלו שונה משלהן בעצם, אז אולי לא

לגבי מונטי, אני אולי בעמדת מיעוט אבל הוא קצת הציק לי אחרי שג'ספר איבד את זה אחרי המוות של מאיה. אני מניחה שזה היה הדבר החברי לעשות, לעמוד לצידו ולנסות לעזור/להציל אותו אבל התסכול שלי מההתנהגות של ג'ספר עבר גם למונטי ושניהם הציקו לי ממש.
גם כל הקטע שלו בעונה 5 של אני "אשאר פה עם הארפר ואמות עם האצות שלי"
אין כוחות אליו

LeAnnDylan

Well-known member
כמה תהיות נוספות

תהיתי לגבי זה כבר בשבוע שעבר והשבוע קיבלתי חיזוק לזה. כל הפריימים היו אנשים רגילים לפני שנקראו למשימה של אליג'ס 3. בקה הפכה אותם לנייטבלאד כדי שישרדו את סנקטום ויוכלו להכיל את הצ'יפ. ז"א שהם ידעו שניתן להפוך אנשים רגילים לנייטבלאד, אז למה ג'וזי הופתעה כל כך לגלות שאבי הצליחה להפוך את קלארק לנייטבאלד. הם הרי ידעו שזה אפשרי.

יש חלק בשיחה של ג'וזי וקלארק, כשג'וזי מסבירה לקלארק מה זה המיינד ספייס ואיך Two minds לא יכולים לחלוק גוף אחד לאורך זמן, ואז קלארק אומרת לה "למה את לא יכולה למצוא לך גוף אחר ולהחזיר את שלי" והתשובה של ג'וזי היא "אני מניחה שאני יכולה". ז"א שעכשיו בוודאות יש דרך להחזיר את קלארק באופן מלא לגוף שלה בלי שתצטרך להדחיק את ג'וזי או להחזיק בזכרונות שלה.
בהמשך אבל היא אמרה שהפריימים האחרונים שעשו את זה מתו לנצח. האם היא מתכוונת למשפחה של קיילי שהיא מחקה את המיינד שלהם, או שהכוונה היא לפריים מספר 12 שלא הצלחנו לגלות מי הוא עדין וגבריאל?

אהבתי שג'וזי קוראת להתעללות של קלארק במאדי child abuse אפשר להגיד שהיא רעה כמה שרוצים אבל היא לא כזו שונה מהרבה מהדמויות שלנו והדברים הנוראיים שהם עשו. ההבדל הוא שאת יתר הדמויות יצא לנו להכיר יותר לעומק לכן כל הדברים שהן עושות נראים לנו יותר נסלחים. הסכמתי כבר בהודעה הקודמת שג'וזי כנראה רעה יותר משחשבתי בהתחלה, אבל אני עדין חושבת שיש בה חלקים טובים ואני רוצה להאמין שנגלה אותם בהמשך כשנגלה קצת יותר על העבר שלה והנסיבות שהביאו אותה לנקודה הזו.

אגב, אפשר לדבר רגע על קלארק עם שיער ארוך וכמה שהתגעגעתי לזה?
במציאות היא כבר עם שיער ארוך והייתה עם כזה גם כשצילמו את עונה 6. למה מתעקשים להביא לנו אותה עם שיער קצר עדין?
שג'וזי תשים תוספות או משהו שתוכל לשחק עם השיער יותר בקלות.

סוף סוף ראיתי..

האמת שממש כיסיתם הכל ואין לי המון מה להוסיף.
לא קראתי ספוילרים ולא ראיתי את הטריילר לפרק אז כל הופעת אורח הייתה ממש מפתיעה ומשמחת. גם אני חשבתי שנראה את לקסה והופתעתי שלא, אבל לא נראה לי שלא רצו להביא אותה, זה בטח ענייני לוז מורכבים שלא אפשרו.
היא הייתה יכולה להוסיף מלא לפרק. במיוחד שהיא דמות שעשתה כזה תהליך מ"דם חייב דם" ל"בואו נחיה בשלום".
&nbsp
הייתי מחליפה (אם הייתי יכולה) את מאיה בג'ספר - כי יש לו יותר משקל ובעצם זה אותו כעס ששניהם מפגינים. הייתי שמחה לראות את אותו סוגר מעגל עם קלארק כי הוא מת כל כך ממורמר עליה, למרות שבעצם זה לא שהרפלקשיינס עשו שם, וזה היה די מצחיק איך כמעט כולם מלבד מונטי, פשוט דפקו אותה מול ג'וזי.
&nbsp
אהבתי את שני החלקים של הפרק והם היו ממש יפים מבחינה אסתטית.
אני מודה שהחלק השני עניין אותי יותר כי המוח של ג'וזי פחות מוכר וכל סיפור ה"אני אשמה" של קלארק (ודרך אגב גם של בלאמי) כבר מעייף אותי - בגלל זה אני אוהבת דמויות כמו רייבן או מרפי שמאוד שלמים עם מי שהם וחיים בשלום עם עצמם (אפילו אם הם לא מושלמים). די כבר עם קו הגיבורים של "עול העולם על כתפיי".
&nbsp
הרקע של ג'וזי מעניין ואהבתי את כל הקטנות שהכניסו שם עם דיוזה ובקה - הלוואי והיו נותנים לנו לעלעל בעיתונים! אני מסכימה שהיא בטוח נטרפה מכל הטראומות שעברו עליה והעובדה שהיא חיה המון שנים - אבל נראה לי ספציפית שסוציופתיות זה לא משהו נרכש ולכן היה צריך להיות שם גרעין גנטי/אישיותי.
גם עובדה ששאר הפריימים שונים ממנה - דפוקים כמובן אבל באופנים אחרים. אז זה לא שבהכרח זה מה שהיה צריך לצאת ממנה וכן יש שם חלק אישיותי שהוביל לזה.
&nbsp
הפלשבקים ביער ועם לילי היו מעולים - אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף מה הלך שם ביער - הוא העמיד פנים שהוא מקריב את התינוקות לעצים כשבעצם הוא נתן אותם לגבריאל? זה מעלה שאלה של: למה צריך להקריב אנשים לעצים, כמו שכבר כתבתם. ובמיוחד מה הולך שם בהקרבה הזו? העצים אוכלים את כל הרקמות ונשאר רק השלד? בשביל מה? בשביל תפאורה בחדר הפריימים? לא ברור. חייב להיות לזה איזשהו ערך.
אולי העצים התחילו להשתלט ולאכול חלקים מבני האדם כי זו צמחיה טורפת והתושבים גילו שאם יתנו להם מזון/דשן בדמות הקרבות אז ההשתלטות הביולוגית תהיה תחת שליטה ואז הפריימים הכניסו את ההקרבות לתוך האידיאולוגיה כדי שחס וחלילה לא תהיה הגרלה או דרך אחרת שיכולה לגרום לזה שהם יהיו הקורבנות הבאים...
מצד שני, כל הקטע של העצים אמור להיקשר גם לגבריאל, לאנומליה ולשינויי זמן-מרחב אז זה בטח מורכב יותר ממה שכתבתי.
&nbsp
מה עוד?
אהבתי את המורס בסוף וגם אהבתי שזזו עם העלילה מהר ולא נתקעו במקום הזה של השתלטות ג'וזי על קלארק.
מצד אחד זה מבאס שהעונה קצרה אבל זה שהכל מהודק כל כך ולכל פרק יש משמעות עלילתית זה ממש משפר את חווית הצפייה. קראתי שבעונה הבאה הם קיבלו יותר פרקים, אולי 17? לא בטוחה כמה אבל זוכרת שיותר.
&nbsp
תודה לאל עוד פרק בלי ג'ורדן.
&nbsp

LeAnnDylan

Well-known member

לגבי התינוק, ג'וזי הקריבה את התינוק לעצים ואייזיק "הציל" את התינוק בכך שלקח אותו משם ושם אותו במקום שגבריאל (או הילדים שלו) יוכלו להציל את התינוק.
אגב גבריאל, אם תהינו בן כמה הוא צריך להיות היום אז קיבלנו תשובה לזה בפרק הזה, בפלאשבאק הזה ג'וזי אומרת שההוסט הנוכחי שלו צריך להיות בן 95, בפרק 3, ראסל אומר לקלארק שג'וזי מתה לפני 6 שנים. אז אם גבריאל עדין בחיים, הוא צריך להיות היום בן 101 או מקסימום 102 אם בין שתי הזכרונות שקלארק ראתה (ביער וכשג'וזי נדחפת אל מותה) עברו כמה חודשים.
&nbsp
לא ראיתי שדובר על זה שבעונה הבאה יהיו 17 פרקים אבל אני לגמרי בעד. אני רק קראתי תיאוריה כמו שניק הזכיר שבוע שעבר שכנראה יסיימו את העונה השביעית מוקדם יותר כדי להגיע ל-100 פרקים בדיוק. אבל אם הבנו משהו מהפרק הזה, ל-100 אין חשיבות כזו גדולה פתאום כשנותרו רק איזה 2 מהם וקלארק מחשיבה אותם כ-102 בכלל.
&nbsp
גם אני מאוד אהבתי את שני החלקים של הפרק. התפאורה והדיוק בפרטים הקטנים ממש עשה הבדל. אהבתי שבכל פלאשבאק של קלארק היא לבושה בהתאם לעונה. בסצינה בחוץ ביער אגב היא לבושה בבגדים שלבשה בפרק שלקסה מתה

אגב קראתי איפשהו שהתסריטאית של הפרק סיפרה שביום של הצילומים גם השחקנית של קלארק וגם השחקנית של ג'וזי (הצעירה) היו ממש ממש חולות ועדין עמדו בשעות ארוכות של צילומים והתוצאה כפי שניתן לראות הייתה ממש מוצלחת. אז כל הכבוד להן

וואו על הפסקה האחרונה שלך

ובלי קשר, רציתי להגיד לך שאני ממש אוהבת את כל הפרטים הקטנים שאת שמה לב אליהם ומציינת, גם בעלילה ואפילו השמות או המספרים, זה ממש מרחיב ומשפר לי את חווית הצפייה
אני מרגישה שאני מבינה את הסיפור יותר טוב.

LeAnnDylan

Well-known member

אני שמחה שזה מענין עוד מישהו חוץ ממני

ואם כבר מדברים על פרטים קטנים, אז עוד משהו שרציתי לדבר עליו, או יותר נכון להתלהב ממנו, זה החדר עם הזכרונות של קלארק, עם כל הציורים.
אז מסתבר שהיו בחדר הזה 91 ציורים שונים של אירועים משמעותיים בחיים של קלארק. בתסריט היו כמה ציורים משמעותיים לעלילה (אלו שקלארק נגעה בהם), התסריטאית של הפרק שלחה רשימה משלה ל-art department של סצינות נוספות שהיא רוצה שיהיו שם, והם בעצמם הוסיפו עוד כמה רעיונות, ואז הביאו אמן שיצייר את כל הציורים.
התסריטאית העלתה כמה תמונות בהן ניתן לראות קצת יותר בבירור כמה מהציורים. אני חושבת שזו עבודה מדהימה. אהבתי גם את הרעיון שהזכרונות של קלארק מופיעים כציורים. זה כזה רעיון יפה שיצא לפועל בצורה אפילו יותר יפה.
ואהבתי את כמות הציורים של לקסה שיש שם

בתמונה 6 בחלק העליון באמצע של התמונה מעל הציור של מאדי שוכבת על הרגליים של קלארק, יש ציור של קלארק ו-וולס בתור ילדים רצים במסדרונות של הארק. אני חושבת שזה כזה חמוד!
ספיקינג אוף וולס, מסתבר שגם הוא היה צריך לקפוץ לביקור בפרק הזה. הייתה לו סצינה כתובה כבר והוא הסכים לבוא, אבל לא הצליחו לתאם לו"זים ואז ויתרו על הסצינה שלו

ואם כבר סצינות שלא הגיעו לפרק, מסתבר שהיו עוד כמה סצינות של טקטיקות מריחת זמן של קלארק במיינד ספייס. באחת מהן החזירו את פואנה (הגורילה מעונה 2 שניתן לראות ציור שלה בתמונה 8 מימין ללקסה והמלכה ניה) שקרעה את ג'וזפין לחתיכות... הסצינה הזו כאמור לא עשתה את דרכה למסך וחבל. היה יכול להיות משעשע

אבל אם תקשיבו טוב, ניתן לשמוע את השאגה של פואנה ברקע בסצינה של היער. קצת מעומעמת ברקע אבל עדין שם...

עוד פרט טריוויה קטן על חתיכה של סצינות, מסתבר שגם הסצינה עם אוקטביה/בלאדריינה נחתכה בצורה גסה. בסצינה המלאה של הדיאלוג בניהן אנחנו מבינים למה הרבה דמויות שציפינו אולי לראות בפרק לא מופיעות שם - "קלארק לא מסוגלת להתמודד איתם".

מסתבר גם שהיו עוד כל מיני סצינות בהן קלארק מובילה את ג'וזי אל המוות שלה, שנחתכו מהתוצר הסופי אף הן. בגלל זה ג'וזי מופיעה פתאום עם ספר באייר-לוק, היא הביאה אותו איתה באחת הסצינות הקודמות שנפלו בעריכה.

עוד משהו שעשו שחשבתי שהיה ממש מגניב זה שהתאימו את ההתראות במיינד ספייס בכל פעם שג'וזפין חוזרת אחרי שמתה, ללוקיישן של הסצינה- נגיד בסצינה בהר וות'ר הייתה התראה של קרינה, בסצינה בספינה הייתה התראה של התנגשות וכו'

LeAnnDylan

Well-known member
עוד משהו מגניב

אמרתי כבר שאני אוהבת את הפרטים הקטנים ועכשיו קלטתי עוד משהו.
הפרק השבוע נקרא Nevermind
שזה הדבר האחרון שקלארק אמרה בקשר לבלאמי בסוף עונה 4 אחרי Praimfaya
במשך 6 שנים ו-7 ימים היא ניסתה לשלוח לו מסר.
ועכשיו בפרק 6X07 הוא סוף סוף קיבל את ההודעה שלה...
&nbsp

זה כל כך מורכב שקראתי פעמיים את הפסקה שלך בשביל להבין את המשמעות, עד שקישרתי את זה למורס בסוף הפרק. אם הם חשבו על זה במכוון זה פשוט מטורף.

LeAnnDylan

Well-known member
אני לא יודעת אם

בעונה 4 הם כבר חשבו מספיק קדימה על עונה 6.
אבל נראה לי שכשהם ניגשים למשימה של כתיבת עונה, הם כן מנסים להישען על דברים מעונות קודמות, שזה משהו שאני מאוד אוהבת.
יש לא מעט סדרות שהחוסר עקביות בין העונות ממש פוגם בחווית צפייה של הרבה מהצופים. אני לא אומרת שהמאה לגמרי חפה מפשע, אבל כן מרגיש לי ששמים יותר דגש על הפרטים הקטנים האלה וזה בהחלט משדרג את חווית הצפייה. לפחות בשבילי.

זה נשמע כאילו יש להם חומר לעוד פרק שלם בתוך המוח של קלארק! אני מקווה שהם ישחררו לפחות חלק מהסצינות האלו אחרי שהעונה תסתיים יחד עם הפספוסים והbts.
לא מאמינה שוויתרו על החלק של הגורילה

&nbsp
הקטע עם הספר של ג'וזי באמת היה רנדומלי פתאום, מזל שהיה שם את המשפט "לך יש ציורים, לי יש ספרים" כדי שנבין מה הם מסמלים. היא אמנם כתבה שני ספרים אבל זה לא שראינו אותה מחוברת מאוד לספרות בעולם האמיתי כתחביב (או אפילו ספריה משמעותית בחדר שלה או נגיד מיד מתיישבת לכתוב את המחשבות שלה כשהיא מתעוררת) כדי שזה יהיה ברור מבלי שהיא תגיד את המשפט הזה - נגיד עם קלארק, אף אחד לא צריך להסביר לנו למה זה ציורים.

LeAnnDylan

Well-known member
האמת היא

שלא ראיתי את זה בקטע של ׳היא תולעת ספרים אז ברור שיהיו לה ספרים׳.
אני חושבת שהיא השתמשה בספרים כדי לסדר את זכרונות שלה בקטע OCD (כמו שנזפה בקלארק ״Didn’t anyone ever teach you about organizational structure?״)
ספרים שמסודרים בסדר כרונולוגי מופתי נראה לי כמו הדרך הכי ״נכונה״ לסדר זכרונות ולכן זה מוצג ככה וזה כן תואם למעט שלמדנו על ג׳וזי.
אני הבנתי את ״לך יד ציורים, לי יש ספרים״ בקטע של ככה בחרנו לסדר את הזכרונות ולא בקטע של זה התחביב של כל אחת מאיתנו.
אם כבר, אז הרי גם ג׳וזי בענין של ציור. או לכל הפחות בענין של דיוקנים עצמיים

הבנתי אותך
כן, זה נשמע הגיוני

וככה גם אני הבנתי את זה - הבחירה באומנות כלשהי כדי לסדר את הזיכרון תואמת את האופן שבו הדמות רואה את העולם - כאוטי או מסודר, אבל חשבתי שגם אמור להיות קשר לעולם האמיתי ולאופן שבו הן מביעות את עצמן בו. במיוחד בגלל שראינו שג'וזי באמת כתבה ספרים. לא קריטי האמת.

וואו, תודה על כל זה

הציורים מדהימים ובאמת לא יכלתי להתמקד בהם במהלך הפרק. איזה ציורים מדהימים.
עכשיו קלטתי שיש גם את ג'ספר עם כידון בבטן מהפרק הראשון.
&nbsp
*91 ציורים?!? לא יכלו לעשות עוד 9 ציורים? (או עוד 11)
&nbsp
היה יכול להיות מעולה באמת אם היה את וולס בפרק. לא שאהבתי את הדמות או התגעגעתי אליו, אבל זה היה חיבור מעולה לעבר. והרי היא הייתה חברה שלו שנים - זה מוזר לחשוב על זה, אבל עם בלאמי ורוב האחרים היא הייתה חברה רק לכמה חודשים בין הנחיתה על כדור הארץ ועד שהיה את גל הקרינה הזה.
&nbsp
גם הגורילה היה יכול להיות מעולה.
אבל ברור שלא היה מקום לכל זה. כמו שטל אמרה זה נשמע כמו מספיק חומר לשני פרקים. אבל זה גם היה מעצבן אם היו מורחים את זה על שני פרקים.
&nbsp
אני גם מאוד שמח שאת מביאה את כל המידע הנוסף הזה על הפרקים

למעלה