כמה דברים
כל כך כל כך רציתי שנקבל את לקסה בעצמה בפרק.
אני חשבתי שאולי ברגע שקלארק מוותרת ונותנת לג'וזפין את הזיכרון אז שלקסה תופיע ותלחם בה. אבל גם אז לא.
עברו 3 עונות מאז שלקסה מתה אבל אי אפשר לוותר על השיפ הזה (וכל הטכנולוגיה הזאת גורמת לכל מיני אפשרויות בשבילה לחזור בדרכים מסוימות)
אני שמח שלפחות שוכנעת שג'וזפין היא מרושעת.
אני מסכים במידה מסוימת שהיא נבלית מעולה. אני אוהב את זה שעד כה כל הנבלים היו אפורים במידה מסויימת (אולי חוץ ממקרירי), אבל זה נחמד גם שתהיה מישהי כל כך רחוק בתחום השחור.
אם כי אני מאמין שגם היא הייתה בבסיס אדם טוב ונראה לי מעניין שנגלה מה קרה לה שהוביל אותה למפלצת שהיא הפכה להיות. זה שהיא צפתה ככה בבן אדם מתאבד אולי היה חלק מזה. האופציה לחיי נצח אולי גם.
אני לא זוכר מי אמר את זה אבל היא צדקה לגבי אייזק וזה שהוא לא היה אחד מהפריימים כפי שאני הנחתי בהתחלה.
גם גילינו בפירוש שקיילי הייתה במידה מסוימת נגד הדרך חיים של הפריימים וגם שרייקר גם אז היה במידה מסוימת נגד זה.
כנראה המידה המסוימת הזאת לא הייתה עד כדי התנגדות לקורבן של אדם על מנת שהם יחיו עוד חיים, אבל כן נגד התוכנית הגנטית הקרבתית של ג'וזפין - להקריב אנשים שאין להם את הגן לנייטבלאד (שזה משהו שאני כבר הסברתי לפני כמה שבועות)
היה מעניין גם לראות את ג'וזפין בתור אישה מבוגרת. זה מזכיר שהיא בעצם מאוד זקנה.
אני לא מאמין שעם כל הדברים שניסיתי לחשוב עליהם לגבי כיצד קלארק תינצל, לא חשבתי על כך שבעצם עדיין יש צ'יפ בראש שלה. לא הצ'יפ של הקומנדר, אבל הצ'יפ של אלי שההיא הכניסה לעצמה. אז זה מה שהציל אותה. כמובן.
לגבי הדמויות שקלארק פוגשת:
אבא שלה... בסדר, לא משהו מעניין במיוחד, אבל הגיוני שהוא יהיה שם.
אלי - זה מעולה כי זה קשור לאיך היא בעצם ניצלה. חוץ מזה היה כיף לראות שוב את השחקנית. (אולי נראה אותה בהמשך גם בתור בקה בראש של מאדי)
אוקטביה - אני אהבתי לראות אותה שוב בדמות בלאדריינה. אבל היו דמויות שיותר רציתי לראות.
מאיה - לדעתי זה מאוד מתאים שהיא רואה אותה. זאת מישהי שעזרה להם הרבה וקלארק הרגה אותה ואת כל ה"אנשים" שלה. ברור שלקלארק יש המון רגשות אשם בגללה. אבל מי שהיה יותר נכון שהיא תפגוש זה האדם שבמשך שתי עונות (ולפני שזה נהפך להיות פופולרי) רק רטן על כמה קלארק היא אנוכית ונוראית. אני מתכוון כמובן לג'ספר.
מונטי - כל כך כל כך שמחתי לראות אותו. והאמת שאם הייתי צריך לבחור בין שנפגוש שוב אותו או את ג'ספר אז אני שמח שזה הוא. בין היתר כי הוא גם בזיכרון לא מגעיל אליה. אני לא יודע למה את מתכוונת שלא קיבלנו את מונטי המעיק של העונות האחרונות. קודם כל כי מונטי אף פעם לא היה מעיק. וזה לחלוטין אותו מונטי. זה שמאמין שיש דבר כזה צדק אמיתי.
כמובן שהכי הייתי רוצה לראות את לקסה (כפי שכבר ציינתי למעלה)
אני מאמין שזה לא סתם שלא רצו אותה. את ה100 מצלמים במקום אחד בקנדה ואת אימת המתים המהלכים מצלמים באזור אחר לחלוטין איפשהו בארה"ב. זה לא דבר טריוויאלי לתאם לוחות זמנים של שתי סדרות שתלויים בהרבה דברים שונים.
אני גם הייתי שמח לראות את פין. לא כי אהבתי במיוחד את השחקן או הדמות, אבל הוא היה חלק משמעותי מהחיים של קלארק ולכן הגיוני שהיו פוגשים אותו.
אני שמח שלפחות התייחסו לזיכרון של זה שהיא הורגת אותו.
באופן כללי הפרק היה ממש כיף ומלחיץ בשלבים.
אני בשלב מסוים באמת חשבתי שנראה שוב את קלארק מתה. כאילו זה לא הספיק בפעם הראשונה.
ועדיין ממש לא ברור איך יצילו אותה. כל מה שהיא הצליחה זה לאותת עם אצבע אחת. וג'וזפין כבר יודעת איך להרוג אותה סופית. קשה לי להאמין שיהיה לה בעיה להבין כיצד ליצור משהו שיוצר EMP שיהרוג את קלארק סופית.
אז כדי להציל אותה בלאמי והאחרים יצטרכו לחטוף את ג'וזפין ממש מהר. ואז... לא ברור. אולי למצוא את גבריאל.
עוד כמה דברים:
העיתונים בתקופה של ג'וזפין היו ממש מגניבים. הרבה נשים על השערים. באחד יש תמונה של בקה (אבל לא הבנתי מה היה בכותרת לצידה בדיוק - The Franko File: Just a regular day) באחר יש תמונה של דיוזה (עם כתבה על המשפט שלה).
אני כבר רוצה שנגלה עוד על ההסיטוריה של דיוזה.
הם היו מקריבים תינוקות ליער שאוכל אותם... למקרה שעוד צריך תזכורת שכל הפריימים הם מפלצות. גם האחרים היו חייבים להיות מודעים לזה. (אם כי זה מוזר, כי לפני כמה פרקים היה נראה שראסל מתנגד לOblation)
הי, מילר עדיין קיים. מי ידע?
איך זה שהנרי איאן קיוזיק עדיין מופיע בקרדיטים בהתחלת כל פרק למרות שלא ראינו אותו מאז הפרק הראשון?