הסרט הדוקומנטרי Kidnapped for Christ
שמעתי על הסרט הזה כבר לפני כמה שנים - עוד לפני שהוא יצא, כי היה לו תהליך ארוך של גיוס כספים שכלל תמיכה של לאנס באס.
היום נזכרתי בזה בעקבות הדיבור על תוכנית שבה מפחידים ילדים בעייתיים. אומנם כמובן זה דבר אחר מאוד מכמה סיבות.
 
אז גיליתי שאפשר לראות את כל הסרט ביו-טיוב, התחלתי ולמרות שלא תיכננתי נשאבתי לתוכו לחלוטין.
 
זה סיפור מדהים על בית ספר פנימיה נוצרית שממוקמת ברפובליקה הדומיניקנית ונשלחים אליה בני נוער בעייתיים. חלק אולי באמת בגלל שמסתבכים בפשעים, אבל הרבה בגלל נטיה מינית או בעיות פסיכולוגיות.
יש אלפי בתי ספר כאלו (רובם בתוך ארה"ב, אבל רבים מארצות מסביב, שזה חלק מהטקטיקה של להפריד את בני הנוער האלו) וזה דבר ידוע (במידה מסוימת) כי יש קבוצות של יוצאי בתי ספר כאלו שסיפרו את הסיפורים שלהם.
אבל המקרה הזה נדיר כי הוא בעצם כולל צילומים מתוך הבית הספר הזה בגלל שהוא צולם על ידי בחורה נוצרית אוונגליסטית שבמקור התכוונה לעשות סרט חיובי על הבית ספר הזה, עד שהיא הבינה מה באמת קורה שם.
הסרט מתמקד בשתי נערות ששהו שם בזמן צילומי הסרט ובעיקר בנער ששהה שם בזמן הצילומים, ושנשלח לשם בגלל שהוא הומו.
 
די הנחתי מה הסיפור של הסרט וזה באמת ברור, אבל בכל זאת זה מדהים לראות את זה, להבין את זה וגם לראות לאן זה המשיך משם. כלומר מה קרה אחר כך.