קציצות עלי סלק
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/3223152[/URL]
צרור ענק של עלי סלק/ של גוש קטיף שתי חבילות.
3 בצלים בינוניים קצוצים.
3 ביצים
חצי כוס פרורי לחם.
שלוש כפות שומשום קלוי במחבת.
מלח, פלפל שחור, א` שום, כורכום.
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל קטן קצוץ
חצי כוס אפונה קפואה
גזר גמדי/קישואים פרוסים / דלעת חתוכה לקוביות.
מלח,פלפל שחור,קורט סוכר.
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את עלי הסלק ולקצוץ. את הגבעול לקצוץ דק דק.
לחמם מים בסיר ולבשל את עלי הסלק כ8 דקות.
לסנן לשים במסננת להגרת הנוזלים..ולסחוט היטב היטב.על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את העלים המבושלים.
לערבב בקערה את כול החומרים :עלי סלק,הבצלים,פרורי הלחם,ביצים,והשומשום הקלוי,
לתבל בפלפל שחור,מלח,מעט כורכום, א` שום.
בסיר טיגון לחמם שמן עמוק ליצור קציצה ולטגן להשחמה משני הצדדים.
לאכול חם זה יאמיייי [
]
לתבשיל הטעים:
אם לא חיסלתם את הקציצות בעודן חמות [
]
אז תכינו תתבשיל:
בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן את הבצל,להוסיף את התיבול מלח, פלפל שחור, להוסיף את הרסק לטגן על אש נמוכה כדקה שתיים,להוסיף את קורט הסוכר תוך כדי עירבוב.
להוסיף לסיר בערך 3 כוסות מים .
להביא לרתיחה, עכשו שימו כל ירק שתבחרו,אפונה,גזר, קישוא,דלעת. ובשלו עוד 10 דקות.
להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות.אחת צמודה לרעותה.
בשלו עוד כעשר דקות, עד שמרבית הרוטב נספג בקציצות. (לא צריך שישאר הרבה רוטב)
טוב נו זהו תאכלו ותהנו... אלא מה
לא בטוחה שישארו לכם קציצות אחרי הטיגון [
] [
]
בהצלחה
שלכם טובה