66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קציצות עלי סלק

ממליצה בחום לכל הצמחונים טעים מטוגן ועוד יותר טעים עם רוטב ותוספת ירקות  כמעט כמו בשר.

 

 

 

מה צריך?

צרור ענק של עלי סלק/ של גוש קטיף שתי חבילות.

3 בצלים בינוניים קצוצים.

3 ביצים

חצי כוס פרורי לחם.

שלוש כפות שומשום קלוי במחבת.

מלח, פלפל שחור, א` שום, כורכום.

שמן לטיגון

לרוטב:

1 קופסה  קטנה של רסק עגבניות

בצל קטן קצוץ

חצי כוס אפונה קפואה

גזר גמדי/קישואים פרוסים / דלעת חתוכה לקוביות.

מלח,פלפל שחור,קורט סוכר.

מעט שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את עלי הסלק ולקצוץ. את הגבעול לקצוץ דק דק.

לחמם מים בסיר ולבשל את עלי הסלק כ8 דקות.

לסנן לשים במסננת להגרת הנוזלים..ולסחוט היטב היטב.על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את העלים המבושלים.

לערבב בקערה את כול החומרים :עלי סלק,הבצלים,פרורי הלחם,ביצים,והשומשום הקלוי,

לתבל בפלפל שחור,מלח,מעט כורכום, א` שום.

בסיר טיגון לחמם שמן עמוק ליצור קציצה ולטגן להשחמה משני הצדדים.

לאכול חם זה יאמיייי;)

לתבשיל הטעים:

אם לא חיסלתם את הקציצות בעודן חמות :P

אז תכינו תתבשיל:

בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן את הבצל,להוסיף את התיבול מלח, פלפל שחור, להוסיף את הרסק לטגן על אש נמוכה כדקה שתיים,להוסיף את קורט הסוכר תוך כדי עירבוב.

להוסיף לסיר בערך 3 כוסות מים .

להביא לרתיחה, עכשו שימו כל ירק שתבחרו,אפונה,גזר, קישוא,דלעת. ובשלו עוד 10 דקות.

להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות.אחת צמודה לרעותה.

בשלו עוד כעשר דקות, עד שמרבית הרוטב נספג בקציצות. (לא צריך שישאר הרבה רוטב)

טוב נו זהו תאכלו ותהנו... אלא מה

לא בטוחה שישארו לכם קציצות אחרי הטיגון  :P :P

בהצלחה

שלכם מכל ה  והנשמה כמובן

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת