66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוף שלם ממולא בבטטה

אתם קצת תצחקו למה החלטתי להכין את העוף הזה דווקא אבל לא איכפת לי שהצחקתי אתכם העיקר  שתכינו גם אתם ותראו שגם בסיר בישול אפשר להכין עוף ממש כמו בתנור. הייתי חייבת להשתמש בעוף הזה כי הוא נמצא בהקפאה מפסח. וכשהוצאתי אותו נזכרתי שאין לי פרור מלח אפילו לא מלח למליחת בשר. מה עושים? לא מתחשק לרדת לשכנה..ולא מתחשק לצאת למכולת..אבקת מרק לא מתחשק מה עושים? הולכים על עוף מתקתק חריף ובאמצע הבישול נזכרים בבטטה שעוד מעט הולכת לפח...אז דוחפים לעוף בטטה שלמה  וזה מה שיצא:P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך לעוף :

עוף שלם לא חשוב הגודל.

בצל גדול פרוס לפרוסות.

4 כפות שמן 

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות סוכר חום.

פפריקה מרוקאית מתוקה.

צ`ילי חריף גרוס

כפית גדושה אבקת שום.

מעט כורכום.

מים עד כיסוי העוף.

בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות

אופן ההכנה:

קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.

פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.

להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .

להנמיך להבה  להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס  את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.

להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

יוצא עוף עסיסי וטעים.

תהנו

בהצלחה 

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת